| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 21:46
- Nahlásit
ahojda chtela bych si poridit pejska ale az tak na pristi prazdniny ...ale tak neni nad to mit vybrano driv ze??=)) no pro hafana budu mit cas, obrovsky vybeh, lasku a vse co bude potrebovat samozrejme i finance protoze nechci zadneho maleho...ale bohuzel sem zacatecnik...no a mam vybrane nejake favority mezi kterymi se nemuzu rozhodnout tak by bylo supeer dyby jste mi poradili...noo tak Bernsky salasnicky pes, Leonberger nebo NO vsichni sou uzasni ale najednou je vsechny mit nemuzu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 07:23
- Nahlásit
Pokud jsi úplný začátečník, pak z těch, které uvádíš, bych já osobně upřednostnila NO. Berňák i Leonek vypadají sice na pohled jako andílkové, ale jsou to přece jen "pastevci" a velké osobnosti. NO z těch tří považuji za nejsnáz cvičitelného, ovladatelného. Taky se nejvíc hodí pro tzv. "klasický výcvik". Úplně lapidárně řečeno - vychovat NO dokáže relativně snadno i začátečník, který zná teorii, či pod dohledem zkušeného cvičitele. Berňák i Leon mají často "své hlavy" a u nich už je (aspoň z mého pohledu) více zkušeností - na tato plemena se podle mě nedá uplatňovat klasický výcvik, člověk je musí přesvědčit, že to, co po nich chceme my vlastně chtějí oni sami.
I když taky znám lidi, kteří předtím nikdy neměli psa ani zkušenosti a pořídili si leonbergra. Pes byl milý a zvládli ho dobře. Takže koneckonců, pokud budeš mít dostatek času, prostoru atd....a budeš se psem chodit na cvičák, pak je to jen na tvém výběru.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 07:35
- Nahlásit
Taky bych si z těchto tří plemen vybrala NO. Je nejlepé ovladatelný, povahou skvělý.
|
aress
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 07:37
- Nahlásit
no ja bych tez volil NO na tvojom mieste,evik ma recht
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 09:41
- Nahlásit
Nehledě na to, že Berňák (i můj bývalý favorit) a Leon (taktéž) jsou pořádně velké těžké chlupaté potvůrky, takže ten NO je výborný i co do skladnosti (auto, dovolená, doma...)
A NO pokud sportuješ, tak se Ti pravděpodobně nezastaví a nebude na Tebe čumět jako "to se ještě nejde domů?" viz. sousedův Leon
ALe máš vkus, všichni jsou nádherní
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 09:48
- Nahlásit
Terri
Přesně tak, NO je skvělý pes, který po dvouhodinové procházce, kde pořád běhá za klacíkama, kouká spíš "to už se jde domů?"
Jsem trochu zaujatá, protože NO je moje životní láska, ale vřele ti z těchto tří doporučuji právě NO.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 10:15
- Nahlásit
To žasnu, že tentokrát se úplně všichni shodneme.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 10:53
- Nahlásit
nojo, většinou se strhne hrozná diskuse, všichni proti všem ale tohle je snad bez diskuse, že NO je pro začátečníka, který chce velkého psa asi opravdu nejvhodnější.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 11:02
- Nahlásit
Taky hlasuju pro NO, i když to moje životní láska není
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 11:58
- Nahlásit
Možná by se teď měl ale ozvat i někdo, kdo podá praktické info typu kterých chov a proč. Protože u NO je docela dost rizik, ne? (např. DKK atd.)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 12:39
- Nahlásit
No je fakt, že ta dysplazka je v chovu NO hodně rozjetá, ale určitě se dá najít seriózní, zodpovědná ch.s., teď je na budoucí majitelce NO (pokud si tedy NO zvolí), aby pořádně prohrabala internet, poptala se a sledovala statistiky, pokud je klub NO dělá.....Já jsem v klubu přátel chodských psů a tam se pravidelně dělají statistiky vyhodnocených rtg....
|
Tonny
|
# Zasláno: 9 Čen 2005 14:10
- Nahlásit
Pokud ovšem nebudeš chtít se psem nějak aktivně sportovat a budou Vám stačit procházky s proběhnutím, tak bych se já osobně přimlouvala za berňáčka. Je takový línější , NO je třeba opravdu zaměstnat (a není to jen o tom, kolik času na psa máš, ale jaká činnost vyhovuje Tobě nejvíc).
PS: možná se pletu, ale myslela jsem, že berňák patří mezi plemena vhodná pro začátečníky...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 15:56
- Nahlásit
noo NO budu chtit urco cernyho....ti sou nadhernii, ale taky sem si vybirala pejska aby umel hlidat samozrejme nejen kvuli tomu.. ale tak tihle tri sou mi favoriti z kterych NO je asi na prvnim ale zase sem slysela od kupy lidi kteri vlastni Bernacka, ze je to takovej beranek a ze by se se zlodejem pomazlil co si o tomhle myslite?? no kazdej pes je jinej takze to bude asi nejspis tim coz??
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 16:29
- Nahlásit
Tonny
hm... prave, ze ja si to myslela taky...nevim bernak se mi libil vzdycky..ale podle toho co rikaji ostatni..no tak s pejskem planuju urco behani pak taky beh vedle kola v zime ho budem brat na bezky no a popremyslim jeste o agility no a samozrejme budem chodit na cvicak
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 17:56
- Nahlásit
Shadow
Berňáci jsou krásní, mají milý kukuč, ale pokud chceš více sportovat tak ten NO si myslím, že je lepší. Berňochovi bude v létě horko . Chceš psa nebo fenku?
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:34
- Nahlásit
no chci spis fenku...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:35
- Nahlásit
noo vice sportovat tak nako normos..