| Autor |
Zpráva |
elis
|
# Zasláno: 6 Čen 2005 19:30
- Nahlásit
chtela bych psa.jsem začátecnik a potřebovala bych poradit jaké plemeno je pro mne vhodné.Chci se věnovat agility .prosím poradte.
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 6 Čen 2005 20:03
- Nahlásit
a velikost psa?
|
Břetislava
|
# Zasláno: 6 Čen 2005 21:42
- Nahlásit
A jaké máš mimo jiné požadavky a podmínky pro psa??
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 09:10
- Nahlásit
Je spousta věcí, které si musíš ujasnit. Velikost, druh a délka srsti, svoje požadavky na povahu, temperament, líbí se ti nějaké plemeno konkrétně, bude pes v bytě nebo venku, atd.
|
Domca
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:49
- Nahlásit
jojo presne tak souhlasim s Evickou. Ale tak napriklad kdyby si mela dobre popminky, cas na hafana atd. atd. ale jinak bych ti doporucila Border kolii je to super plemeno na agility a podle me vhodne pro zacatecniky ale jak rikam zalezi na okolnostech
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 15:52
- Nahlásit
borderky jsou na agility super, ale vyžadují poměrně hodně pohybu, takže např. do paneláku by si tohoto psa měl pořizovat skutečně jen ten, kdo na něho má hodně času.
Dobří agiliťáci jsou jinak i pudlové a znám dokonce jorkšírka, která agility běhá a moc jí to baví. Ono se dá agility dělat se spoustou plemen, pokud to pejska zaujme - tedy pokud páník pro to dokáže psa nadchnout. Akorát s velkými molossoidními plemeny a velkými chlupatými pastevci by se tento sport moc asi dělat nedal
I některá vysloveně pracovní plemena jako RTW, NO agility cvičí....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 16:07
- Nahlásit
Ja nevim, co maji vsichni s tim panelakem. Tam je dulezite jen to, aby pes nebyl ustekany, protoze je tam vse slyset, ale v ostatnich vecech nevidim problem. Mame velkou zahradu a myslite, ze ty nasi hafusove na ni jsou, ani nahodou, pokud nejsme venku my. Myslim si, ze je mnohem stastnejsi pes z panelaku, ktery chodi pravidelne na dlouhe vychazky, vylita se s ostatnimi psy, unavi na agility ap., nez pes zijici sam na dvorku, ci zahrade.
|
Papa
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 16:54
- Nahlásit
Borderka je skutečně bezva plemeno na agility, ale jak píše Domca je nutné se jí dost věnovat, neustále jí zaměstnávat a učit nové věci. V opačném případě má skolny k ničení sama sebe!
Stejně tak je dobrá Bearded Kolie nebo maliňák....musíš si zjistit i ostatní povahový rysy. Maliňák je třeba hyperaktivní!
|
iva
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 18:34
- Nahlásit
Agility běhají např. papiloni, čivavy, pudlíci všech veliskostí, šiperky, bíglové, knírači - to je zase z těch menších a malých. Opravdu záleží na tom, jakou máš další představu o pejskovi.
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:23
- Nahlásit
Výborné jsou šeltie a v poslední době na závodech bodují kříženci, alespoň mě se to tak zdá. Já mám kavalíra a je taky výborný.
|
Rus
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 21:17
- Nahlásit
Kup si Kavkazáka a máš po problému.Na agility je jak dělanej-rychlej,pružnej,přítulnej a soupeři se ti rádi vyhnou
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 21:54
- Nahlásit
Kup si Kavkazáka a máš po problému
Zrovna dneska jsem tomu našemu kavkovi vysvětlovala, že opravdu to myslím vážně s tím, že si má sednout, lehnout, zůstat (to mu jde v poho).... Koukne na mě a já mu čtu z očí:myslíš to opravdu vážně že mám plýtvat energií na takovéhle blbosti?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 08:00
- Nahlásit
Ja nevim, co maji vsichni s tim panelakem...........
souhlasím, že pes, který bydlí se svým pánem v paneláku a pán se mu pořádně věnuje může být tím nejšťastnějším a nejspokojenějším zvířetem na světě. Ale aby mohl pes být opravdu spokojený, musí na něho mít jeho pán hodně času. Proto jsem naznačovala, že do paneláku, pokud člověk nemá spoustu času, je vhodné trochu "klidnější" plemeno, než "hyperaktivní" borderka....Já mám kamarádku, která má borderku v paneláku, ale protože má dostatek času, pes je v pohodě.
Jinak já mám taky zahradu, a pesani ji plně využívají po celý den doma chtějí být s námi akorát v zimě, v létě vůbec domů nechtějí, aby náhodou nepročíhali nějakou důležitou věc....
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 09:52
- Nahlásit
Já bych ti třeba radila nějakého teriera. Jsou temperamentní, vytrvalí a do všeho se hrnou s velkým nadšením. Agility je pro ně vynikající zaměstnání. Navíc nejsou nároční na stravu, místo, péči.
|