| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:36
- Nahlásit
Kousek od nás si pořídili asistenčního psa.Nikdy jsme ho neviděli na volno a vždycky jen před barák a vyčůrat.Dneska jsem je potkala s paní a ta mi říkala,že si nesmí hrát s psy,ani se s nima očuchávat a na volno být taky nesmí.Tak se ptám,proč a jak dlouho to takhle bude trvat?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:45
- Nahlásit
abby
si nesmí hrát s psy,ani se s nima očuchávat a na volno být taky nesmí.
To je pěkná kravina. Tak jako člověk potřebuje po práci odpočinek a relax, tak asistenční nebo vodící pes to samé. nejsou to stroje, jak si asi někdo myslí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:50
- Nahlásit
Hele jak pěkně se má třeba tenhle asistenční pes: www.labrador-falco.wbs.cz a přitom normálně slouží, pracuje a funguje. asistenční pes má být přítel a parťák, a ne otrok-nevolník
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:53
- Nahlásit
Ketrin
Mě to taky přišlo divný.Obzvláště její prohlášení,že je stejně po 5 minutách procházky unavená.Přitom si tak chtěla hrát s mým psem
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 08:57
- Nahlásit
Jestli je to opravdu asistenční pes profesionálně vycvičený, tak mi přijde divné že by noví majitelé nebyli patřičně poučeni. Přece jen ten výcvik je dost náročná a nákladná záležitost na to, aby to pak někdo hnedka takhle kazil.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:00
- Nahlásit
abby
Souhlas. Je to samozřejmě kravina. Je to normální pes, když se proběhne, tak se jim "nepoškodí", ale řekl bych, že zvlášť u vodících psů je tohle dost časté.
Nevíš odkud ho mají? Co má napsáno na dečce?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:13
- Nahlásit
abby
Je to absolutní kravinismus. Pumice je taky asistenční pes a nějak jsem si nevšimla, že by se mi poškodila když dělá i jiné aktivity než je podávání ponožek
All
Nedávno jsem v Olomouci potkala slepého mladíka, kterak venčil vodící labradorku. V parčíku o velikosti 5 stromů, jedné lavečky, jedné popelnice a jedné dopravní značky u chodníku. Na jo-jo šňůrce. Labrouška zaběhla mezi stromy a přidřepla. Než stihla vypustit první kapku pán škubnul vodítkem a zavelel "ke mně". Psice poslušně přerušila činnost a rozeběhla se k němu. Přitom se jí vodítko zamotalo do té značky (chlap udělal pár kroků a tím se ocitla na druhé straně). Byla asi dva kroky za značkou, sama si toho všimla a začala couvat aby se vymotala. Spadla mi brada a zírala jsem na to, protože tohle jsem fakt ještě neviděla. Chlap slyšel, že se fena vzdaluje od něho, začal jak vzteklý škubat šňůrou a přivolávat. Chuděra labrouška absolutně nevěděla co má dělat. Byla jak kněžna v Rumcajsovi - dva kroky vpřed, jeden vzad, jeden vpřed, dva vzad.... Nakonec se vymotala a přiběhla k němu. On ji seřval na tři doby, vrazil jí pár pohlavků s ponaučením, že bude poslouchat jinak ať si ho nepřeje a zase ji pustil. Udělala pár kroků mezi stromy, dřepla a než stihla cokoliv udělat přišel povel "ke mně"..... Došla jsem k pánovi a snažila se mu vysvětlit něco o venčení psů, ale schytla jsem podobnou reakci jako Asta
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:21
- Nahlásit
Biluška
Z mého prvního vrhu jsou 2 vodící psi. Byla jsem tehdy celá nadšená, plná ideálů jak moje štěňátka budou pomáhat lidem atd... Jsem na to hrdá, že dělají tuhle práci. Ale právě pro podobné věci a historky jako popisuješ, které slýchám a někdy i vídám, už nikdy štěně na tyhle účely nedám. Člověk už pak dál nemůže nic ovlivnit a ani na ně nedostane kontakt.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:25
- Nahlásit
Ketrin
abby
Člověk už pak dál nemůže nic ovlivnit a ani na ně nedostane kontakt
No právě. Proto mě zajímá, odkud ten pes je. Kdyby byl od nás, tak to zkusíme dořešit.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:46
- Nahlásit
Walda
Já si říkala,že se jich zeptám,odkud ho mají.Ale pokud je to napsáno na dečce,tak se mrknu sama.Jen nevím,jak se jmenují Když ti dám jejich adresu,tak bys to mohl dohledat?
Mě to strašně zklamalo.Dokud ho ještě neměli,tak jsem tu jejich nemocnou holčičku nechala "pohrát" s Abby.Přítel mi říkal,že je potkává často a vždycky je to tak,že pán stojí na chodníku a fenka běhá v kruhu okolo,jak jí vodítko dovolí.
Paní mi sice říkala,že s ní chodí 3x denně,ale jak dlouho nezmínila.Každopádně je divné už to,že si ani nesmí očichat psy.Jen u mého paní řekla,že se jí líbí,tak s tím jediným ji nechá očuchat.Proč nesmí s psama to nevím,ale z vodítka ji nepouští,aby neutekla.Ale někdo jim to říct musel.Z vlastní hlavy to nemají,protože našeho psa snad na vodítku ještě neviděli.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:48
- Nahlásit
abby
A co to je - labradorka?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:51
- Nahlásit
Nádherná zlaťanda.
A o nic nešlo.Stáli jsme za barákem.Žádná silnice v dohledu.Obě si chtěli moc hrát
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:20
- Nahlásit
abby
Pokud je z Helppsa, tak asi stačí město, ulice a pro kontrolu jméno psa, abychom někomu nenabourávali soukromí. To už se určitě dohledá.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 11:23
- Nahlásit
Walda
Jméno ti neřeknu.Ale dám ti i číslo baráku.A u nás na ulici jiný asistenční pes není.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:02 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Mela jsem taky na predvychovu asistencniho psa a tohle jsou bludy, nevim, jestli ho ma na predvychovu nebo uz ve sluzbe, ale kazdopadne se ji zeptej, kdo ji psa cvicil a jestli by se nechtela setkat s lidmi z Jinonic, ti by ji to vymluvili, to, co rika, neni vubec pravda, naopak pes, ktery je ve sluzbe, je nesmirne vycerpan a musi si odpocinout a vylitat se a vypnout.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:11
- Nahlásit
abby
jo souhlas s dejavu - nenapadne vyzjisti, odkad pochazi a skontaktuj sa s centrom - oni maji pravomoci s tym neco udelat a udelaji, pokud jsou seriozni
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:13
- Nahlásit
To jsou lidi,co mají vážně nemocnou dceru.O tomhle je musel někdo špatně poučit.I když mi to trochu přišlo jako jedna paní povídala.Mluvila tak,jakože lidi,co mají asistenční psy to tak dělají běžně.Proto jsem se na to ptala.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 22:06
- Nahlásit
U nas vidavam dva takovy psy. Jeden chodi v okrajovych castech mesta na volno bezne, pani si tuka hulkou. Je fakt, ze se psy si nehraje. Nebo ji Mafian neni sympatickej - obchazi ho obloukem a ja ho k ni nepoustim, aby nedoslo ke zmatku. A druhyho potkavam jen na voditku, ale co dela ve svym volnu, to netusim.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 08:26
- Nahlásit
ahojky, mamky vodicí pes má venku při venčení volno, se psy si hrát může ( samozřejmě pokud to nevadí majitelům ostatních psů ), nikdo mu nic nezakazuje a ten pes se nekazí. Možná má ta paní obavu, že když si ta jejich fenka udělá z někoho kamaráda na hraní a pak bude mít venku něco dělat, tak se na ně vykašle a uteče si hrát s kámošem. Kvůli tomu jsme byli varováni, ale tohle je věc výchovy a výcviku. Pes si potřebuje odpočinout - psychicky a ne furt makat. Samozřejmě, když pracuje žádný hraní se psama, ale když jde semnou nebo s tátou ven na prochajdu, tak má možnost. Ta paní je buď neinformovaná a nebo v horším případě jí to nezajímá. S tímto přístupem ke psu může počítat, že pes bude za rok na vyřazení. Znám případ canisterapeutické fenky GR, co byla u roční holčičky a jelikoš jí majitelé používali i na ukázky a celkově toho psa přetěžovali, tak za rok nebo 2 se pes musel vyřadit, protože odmítala i k tomu dítěti jen jít natož pracovat..... Ta paní s tou fenkou můžou dopadnout stejně
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 09:56
- Nahlásit
ko4ka
Když ho vyřadí,tak si ji vezmu.Je kouzelná
Myslím,že je spíš neinformovaná.Samozřejmě bych Abby nenechala hrát se psem,kdyby byl s tou holčičkou.Chápu,že mají strach,aby jim neutekla,ale pokud to nezkusí a nepokusí se jí vycvičit,tak ten pes ani nemá šanci
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 10:00
- Nahlásit
ko4ka
Nemají být asistenční psi cvičení i na základní poslušnost??
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:13
- Nahlásit
já mám v okolí holčinu, která ani není slepa a dostala vodícího psa. Pes je dopoledne zavřený v kleci navíc v průchozí chodbě, kde chodí lidé, takže si ani neodpočine, pak jdou domů, kde si panička dělá své, pustí ho na zahradu poběhat a pejsek jim pořád zdrhá.... Ta holčina má toho psa jen proto, že na to má "nárok" a ona vše, na co má nárok uplatňuje. Absolutně ho nepotřebuje, pořád ho tahá. Když jdou přes cestu, tak ona se rozhlídne, porve psa a jde.... Myslíte, že by s tím šlo něco udělat? Taky jsem nepochopila, jak ho mohla dostat, když slepá komplet není....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 14:35 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
abby
možná by jí spíš takový věci měli vysvětlit lidi odkud toho psa má. Nám řekli jasně, že když pracuje tak žádná zábava, ale že potřebuje taky volno a hrát si, tak mu to musíme dopřát, aby si odpočinul. Třeba by to šlo té paní nějak naznačit...
Anlie
jasně, základní poslušnost je základ. Našeho psa brala jeho cvičitelka i na cvičák, jednak kvůli poslušnosti a kvůli poslušnosti v přítomnosti jiných, cizích psů
Verca
tak udělat, je možné to říct na odboru sociálních věcí a zdravotnictví, protože ten jí toho psa musel zaplatit ( mámu taky kontrolujou, jestli je pes fakticky využíván k tomu účelu ), popřípadě oslovit organizaci, která psa cvičila, pokud ji znáš. Nevím, na jakým základě teda toho psa dostala, ale máma musela mít průkaz ZTP/P a musela jí to vyloženě písemně doporučit oční lékařka
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2016 18:27
- Nahlásit
včera se mi stala věc, ze které jsem byla paf.
mladík s vodícím psem- pustil ji proběhnout v takovém parčíku, fenka nadšeně běhala a najednou to vzala přes hlavní silnici. v tu chvíli mě polilo horko,je to dost frekventované, a od místa ,kde ji pustil to je kus. on jen stál a čekal, asi si myslel, že je jen kousek od něj. letěla jsem za ní ,ale fena už byla na druhé straně. zařvala jsem sedni a zůstaň, přešla jak to šlo a pomalu došla k ní. řekla k noze, fena poslechla a hned jsem ji drapla za to vodící držadlo a šlas ní zpět. nejsem jí známá osoba,ale klidně by zase přešla auto neauto. no nakonec jsme k pánovi došly, on se jen divil, že přeběhla,psa připnul ,poděkoval a odešel. já se klepala ještě dobu potom,při představě, že jí tam nějaký auto srazilo. někdo psal o dečce na zádech psa, já jen vím,že byla čeno oranžová asi- byla už tma. třeba ho potkám a zeptám se ho,ale evidentně bude mít problém , že fenka nereaguje tak,jak by měla. ráda bych mu pomohla, nevím moc ale jak. pokud ho uvidím,nabídnu mu, že s ním půjdu venčit a na fenu dám pozor,ale asi by měl jít někam k odborníkovi. co radíte?
|