Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / "Držkující pes?"
Autor Zpráva
bord
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:23
- Nahlásit

Všimla jsem si již několikrát,že pokud psa pokárám,ten klasicky sklopí uši a vůbec dá najevo,že ví o co jde,ale jakmile to začnu rozebírat na delší povídání - samozřejmě vše káravým tónem,tak mi dost důrazně oponuje.Vypadá to děsně srandovně,vydává směsici různých zvuků asi nejvíc se to blíží k vrčení spojeného s jódlováním...opravdu to vypadá,že se mi snaží říct:No ty toho naděláš - vždyť jsem toho zase tolik neprovedl!Taky takhle protestuje např.když ho odpol.nevezmu sebou ven a posílám ho zpět do bytu-většinou poslechne,ale musí k tomu taky něco dodat.máte taky povídací psy?A vůbec nemám to nějak tlumit?i když mi to vůbec nevadí,třeba mi někdo napíšete,že si snaží vykecat lepší místo ve smečce? Napadá mě,že jediná možnost jak mu zacpat mordu je asi mu něco dát na zub.

karin
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:27
- Nahlásit

U nas je to tak, ze pokud se rozhodne, ze ho panicka pokarala neopravnene ( je to pouze jeho rozhodnuti ), tak k tomu ma kecu jako opice blech

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 15:12
- Nahlásit

bord
Při čtení Tvého příspěvku jsem řvala smíchy Ten náš už od štěněte pořád něco kváká, při hře s námi vrčí a kňučí, když si sám kouše kost tak to samý. Naprostá bomba je, když dostane nějaký povel a nechce se mu do toho. Tváři se jakože on nic, že se ho ten povel netýká. Zvýším hlas a přidám na důrazu, zajódluje a jen si třeba lehne a čučí na mě bělmem. Tak zařvu a udělám gesto rukou. Zvedne se, ledabyle odkráčí a u toho něco mrouká. Obvykle zařvu: "Zapadni na místo a bez těch komentářů." Znovu zajódluje nebo jen mumlá něco pro sebe. Zařvu "Geri ticho buďˇ!!!" Znovu komentář a vždy má poslední slovo.

Mark
# Zasláno: 1 Čen 2005 16:33
- Nahlásit

Já mám zase mručícího psa. Když dostane sprďáka, tak mručí cestou na místo, nebo třeba když se otočím v posteli a tím ji vyruším ze spánku, prostě kdykoliv se jí něco nelíbi.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 06:22
- Nahlásit

Můj pes (14 měs.) zatím držkoval akorát na zkouškách, když musel v klidu čekat např.na nástupu a on si přece chtěl hrát s ostatními psy! Tak to úplně zpíval. A taky při aportu z vody-zkouší se jeden pes po druhém, no a jaktože jen jeden aport, když on by to přece z té vody vynesl i za ostatní... tak zase pyskoval, kňučel a zpíval.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 06:57
- Nahlásit

Můj choďák se mnou pořád o něčem diskutuje, ale pokud jsme na cvičáku, tak chápe, že se s tím, že nakonec poslechnout musí, nedá nic dělat, tak vcelku "šlape", ale pokud tzv. o nic nejde a jsme třeba na prochajdě, já ho volám od myšiček....dívá se na mě jakoby říkal "a opravdu musím, já bych si to tu nejdřív dohrabal...." Dříve se mu taky vůbec nechtělo plnit povel "lehni" - to při každém lehnutí nadával - mručel si "pod vousy", nebo mě chytal za ruku, ale to jsem rychle zatrhla.

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 08:41
- Nahlásit

Můj pes je taky děsně ukecanej. Povídá si, když hrabe, nebo když si hraje, nebo potká cizího psa (neštěká, jen si tak něco mrmlá). Zatím ještě neodmlouvá (jsou mu 4 měsíce a kousek), ale myslím, že ještě bude. A ty jeho pohledy jako "musím?" a "Já tu botu přece neokusuju, já ji jen tak olizuju a ležím si vedle ní" atd. To se vždycky musím smát. No však určitě všichni tyhe psí pohledy znáte

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 08:47
- Nahlásit

Hafina
No pokud se tvůj štěk tváří, že vedle té boty jen tak leží a vlastně ji jen olizuje, tak je ještě docela pravdomluvnej. Já když toho pitomce načapám, jak jak má mezi packama videokazetu /torzo videokazety/ všude se válí rozkousanej přebal a vytahaná páska (kousky mu trčí ještě z tlamy), tak od toho okamžitě uskočí, pustí to a tváří se stylem (a kňučí u toho), jakože: "No paničko podívej se na to, já jí říkal, ať mě nechá, ale ta videokazeta mě honí pořád dokola a vždycky mi skočí do tlamy a co mám dělat? Taky se tito někdy stalo???". No a tak ho tou videokazetou zliskám, aby měl na co se vymlouvat, on uteče a ještě 5 minut komentuje tu nespravedlnost, která se mu udála.

Fan
# Zasláno: 2 Čen 2005 08:49
- Nahlásit

to naše malamutka dělá taky je to hrozná prdel, vždycky mě tím odzbrojí, dělá to když vběhne na zahradu, do garáže, nebo někam odkud ji až odcházím musím vykázat zpět na dvorek, vždycky mi to po jejím přemlouvání strašně trhá srdce, že ji tam nemůžu nechat a musím ji přemlouvat aby teda šla se mnou zpět na dvůr, už ji nedokážu dát příkaz, vždycky při tom mumlání koulí očima a různě kroutí hlavou..."jako že, fakt ne e, mě se tady líbí, budem tady spolu..." no konec....
to kvůli ní mám slabost pro primitvní plemena

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 08:59
- Nahlásit

Garfield
To s tou videokazetou mě fakt pobavilo. Náš na ně zatím ještě tak dalece nepřišel, zatím natrhl jen jeden obal. Ale ty jeho kukuče mě fakt dostávají. Místo abych ho spdla na dvě doby, tak se vždycky musím začít děsně smát. Už ti někdy pes roztahal ruličku toaleťáku po celým bytě a část roztrhal na mrňavounký kousíčky? Na uklízení děsný, ale když jsem tu spoušť viděla (mezi tím ještě poházený boty, triko, ponožky,...), tak jsem se musela spíš smát. A to jsem v té vaně ani nebyla nijak dlouho...

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 09:01
- Nahlásit

Hafina
Toaleťákové období už máme za sebou, ty už ho neberou. Tenkrát však, aby to tomu toaleťáku nebylo líto, stáhl mísu s 2 kg ovoce a do toho roztahanýho papíru rozkousal a rozšlapal mandarinky a kiwi, fakt 2 kg na cucky.

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 09:14
- Nahlásit

Garfield
Ty jojo, tak taková pohroma nás ještě nepotkala. Ale už se pustil do tatínkovi houby na mytí a trochu ji poupravil a poupravené kousky se váleli po celém bytě (nechápu jak to může zvládnot roznést do všech končin). Jednou taky ukrad na stole jehodu a jak se ji snažil rozkousat, tak ji tahal po celým pokoji. Když jsem klečela na kolenách a drhla ten náš blbě béžovej koberec, tak jsem se ani moc nesmála.

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 10:13
- Nahlásit

Taky je dobrý když se pejsek zabaví sám ,hopsá si půl hodiny po bytě,děsně ho to baví a až když je to podezřelé a jdete se podívat cože to milý pejsek vesele nadhazuje do vzduchu zjistíte,že ona to rybka z akvária.Na začátku zřejmě čiloušek,nyní již po smrti..

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 10:57
- Nahlásit

bord
Ty brďo. Tak to by mě asi docela naštvalo. Ten muj bafan taky pořád kouká rybce do akvárka, ale zatím se snad jen napil. No každopádně, kdyby rybka zmizla, tak si toho všimnu, protože mám jen jednu...

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:13
- Nahlásit

Hafina
Asi ji nechytil,spíš vyskočila a pes ji našel..a ne aby prišel říct,žeco máš za rybu,piranu?Já jen,že o tu by ses bát nemusela...

Evicka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:21
- Nahlásit

Naše malá Nulis zrovna dnes ráno ulovila na zahradě mladého čížka. Samozřejmě měl rychlou smrt, ale Nula ho pyšně nosila a div se o něj nestrhla bitka. Rybičky jsme nikdy neriskovali. Ti naši divoši by byli schopni tam vlézt. U nás má všechna havěť malou šanci na přežití. Jo a jen tak mimochodem nám utekla jedna naše lištička(máme dvě, Hodnou a Zlou - to jsou i jejich jména). A ta potvora Zlá si teď běhá ve stodole mezi harampádím a já se děsím, kdo ji kdy chytí. Z našich psů umí dokonale "mluvit" jen nejstarší fena. Škálu zvuků má velmi širokou a já přesně vím, co chce. Umí si taky o spoustu věcí říct, buď je ukazuje tělem a pohyby nebo zvuky. Je to paráda.

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:40
- Nahlásit

Evicka
Tak liška by u nás byla asi relativně v bezpečí - tu nezná a co nezná opatrně obchází.Zato při každém úklidu svádí zápas na život a na smrt s vysavačem.Jako štěně se ho bál,tak jsem ho povzbuzovala a od té doby co ho potupně označkoval ho má jako úhlavního nepřítele.Po chvíli ho musím zavřít za dveře,protože se psem zakouslým do hubice se vysává dost blbě.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:45
- Nahlásit

bord
O vysavači nemůžu ani slyše. Jako štěně na něj taky dorážel a kousal ho a tak jsme si jednou hráli na zápas se strašnou příšerou Panasonic a chudáčkovi omylem vcucla volnou kůži na jeho štěňátkových žebírkách do hubice. To bylo tóčo... Od té doby se tváří, že vysavač neexistuje.

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:55
- Nahlásit

Garfield
Z toho plyne poučení - s vysavačem sranda není.Ať jsi chlupáč nebo pán,svoji kůži před ním chraň.P.S.zejména mužům tyto hrátky nedoporučuji.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:59
- Nahlásit

bord
Příšer je moc! Bůh ví kolik! Mě pokousal Panasonic. Panička mě nebránila, jen síla mě zachránila. Kousal jsem ho, rval a trhal, to máš vidět, jak pak zdrhal. Bál se mě moc, to je jasné, pak jsem byl zas štěně krásné. Váš Garfield

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:02
- Nahlásit

Garfield

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:08
- Nahlásit

bord
Máš super básnický střevo! Ještě bych k tomu vysavači přidala:
Stačí jenom chviličku - a máš holou hlavičku! (To paltí i u těch mužských hrátek!!! )

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:10
- Nahlásit

Garfield

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:22
- Nahlásit

ola
Koukám,že jsme se dostaly od psů kousek jinamkdyž mně už dnes z té práce fakt hrabe - přála bych Vám vidět můj stůl zavalenej papírama.Hlava mi to už nebere a fakt se těším jak se vyvětrám s čoklíkem venku

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:25
- Nahlásit

bord
Čéče, já mám čoklíka v práci (jako skoro vždycky) a jsou dny, kdy je mi ukradenej a dělám si svý, ale dnes nejsem schopna souvisle pracovat, buď tady netuju a nebo jej každý tři minuty chuchlám, muchlám, líbu, koušu a nejsem s to, nechat jej napokoji.

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:45
- Nahlásit

Garfield
To je přesný,prostě se už nemůžu soustředit.Ty máš aspoň koho muchlat,ale já nemám ani koho otravovatto už je zoufalství největší.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:51
- Nahlásit

bord
...docílím tím však jen dvě věci. Nestihnu prácu a budu tam muse být o víkendu. Lezu na nervy psovi, kterej chce spát a začíná mě mít tak akorát plný zuby. Veškeré soustředění a pozornost je ta tam a sekám chyby.

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 12:57
- Nahlásit

Garfield
Aby řeč nestála - kde máte rajón? Chodíte na prigl,jsi někde odtam?Mám docela chuť skočit na trajf a zajet do lesíka,v našem případě je to nejblíž pod Myslivnu.Tak doufám,že nebude změna plánu,až dorazím domů..

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 13:16
- Nahlásit

No, moje psice brble jen když někdo přijde, vezme si do tlamy nejakou věc, co ji zrovna pod tu tlamu přijde a ten člověk si ji nvšímá. Potom teda taky kňučí, když jí dám něco na její vkus moc velkýho, co ona tááák nemůže pokousat, to s tím lítá po pokoji a pak si sedne přede mě, hodí hrozně nešťastnej výraz, začne kňučet, jako by mi řikala:"No taaak, co s tím mám dělat, to je mooc veliký, já to nepokoušou." Tak řeknu pusť, ona to pustí, zmizí, zachvilku dojde, vezme to do huby a začne hledat, kam by si to mohla "zahrabat".
Jinak když něco provede a já začnu na ni brblat, co to bylo, jak si to představuje, tak přijde a s kajícným výrazem mi dává packu... Docela tím bavíme lidi, když se venku loudá s přivoláním a já začnu brblat a ona nakonec teda dojde. A omlouvá se mi pacinkou

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 13:27
- Nahlásit

bord
No my to máme složitý, bydlíme v Bystrci, takže ne prígl chodíme plavčit nebo do Žebětínskýho rybníka. Ale obecně se vylítá v Soběšicích na Panské Líše, kde mám koně. Takže o pohyb a rajóny nouze není.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 13:30
- Nahlásit

...aneb...
V Soběšicích rád si běhám, koněm tím se dohnat nedám,
na príglu si zaplavčím, ztuhlé kyčle rozcvičím, na Myslivně znám to taky, když tam děti pouští draky, jenže jsem je honil, štěkal, tak jsem za to doma pikal. Panička je přísná tvrdá, na psa jako já je hrdá.

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 13:54
- Nahlásit

Garfield
Bordovi samy lezou oči z důlků,mysl se uvěřit zdráhá-tolik místa má Garfield pro potulku??To jistě jsou ta pravá!Bordíkovi v Bohunicích plocha tato stačit musí,zaběhnem si do Lískovce-vyplašíme všechny chodce.Bordíkovi pohyb svědčí,jen panička tam vzadu chrčí.K domovu ji dovleču a vrhnu se na véču.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 13:58
- Nahlásit

bord

Pro nás pohyb nehezký jsou jen ty psí procházky, jinak kynem v kanceláři, stárnout tuhnout se nám daří. Nebýt štěků, našich přátel, každý by se doma válel. Štěkové se doma nudí, do přírody nás jít nutí, nasbíráme klíšťáta, vytáhnem ta přisátá a dáme si dobrou večeři, těžko tomu uvěřit.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:03
- Nahlásit

Teda dámy,já se bavím,rýmy vám jdou,to vám pravím. Plánujete procházky,unikaj vám zakázky... Až šéf zblikne vaši práci,tak z vás budou bufeťáci... Jelikož já doma jsem,nemám šéfa za krkem...

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:07
- Nahlásit

ola
Ty máš dítě, to je starost! Má práce je vlastně radost. Práce počká dá se šidit, jenže dítě? to vše vidí. Tu má hlad a tu chce pití, v životě Tvém je Tvé kvítí. K tomu pes a manžel taky, kdekoho už trefí šlaky. Sedíš si tak u netu, je to tak? se nepletu!

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:12
- Nahlásit

Pravdou smutnou ovšem je, že já vlastním děti dvě! K tomu boxer-téměř štěně,nervy v kýblu mívám denně. K tomu jedna plachá kočka,občas volám Chocholouška. Nedivte se, milé dámy,že tu radši kecám s vámi!

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:18
- Nahlásit

ola
Kočka, děti, k tomu pes..., Tvůj rozum to neodnes? Já žít v téhle divé tlupě, zírala bych mlčky, tupě. V kazajce a měkké cele, bylo by mi asi skvěle. Stačí mi můj přítel, práce, i tak se v tom začnu ztrácet, k tomu pes a živý kůň, hledám kolej nebo tůň. Lexaurin a Marlbora, jó život je potvora!

bord
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:22
- Nahlásit

olaŠéfové-to nic není,máme dobré uzemění.Zítra jen co vyjde sluníčko,vlítnem na to maličko.Od hlavy se bude kouřit,PC se bude bořit..Než to zítra zapíchnem,resty moje mizí v dáli,vše to, co jsme proflákaly,hravě takhle doženem.Dnes už mizím,beru roha,čeká na mě ta potvora!

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:24
- Nahlásit

bord
Pozdravuj tam svého štěka, že ho zdraví Garfield teta, ať jen pěkně papá, běhá, životem se znudit nedá.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:32
- Nahlásit

Rozum nemám,to mi věř,neřídila bych si tuto zvěř! Manžel jezdí na montáže a potom mi doma káže. Teď mne synek z nudy češe,na hlavě mi dělá pleše. Čuba venku stromky hryže,myslí si snad,že jsou z pryže? Přestanu už laškovat,děti chtěj jít šaškovat. Řádit zas jak když je válka,brzy přijde sociálka... Odvezou si děti,psa a já pláchnu do lesa..

Anonymní
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:45
- Nahlásit

teda holky, to jsem se vazne dlouho tak vyborne nepobavila

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:53
- Nahlásit

bord
Ty jsi z Lískovce? Předpokládám, že asi ze starýho, že jo. Já taky. Co máš za hafana?? Třeba se potkáváme a ani o tom nevíme...

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 18:00
- Nahlásit

Ahoj štěci, no to je přeci, jdeme k věci! Panička mě zanedbává, pamlskem mě obelhává. Na práci to všechno svádí, že nebudem kamarádi?!
Hledím na to smutným okem, jak čas letí a ne krokem. Venku krásně - jdu psát básně.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 18:11
- Nahlásit

Koukám,že to mnohým sedí,a psát verše dobře vědí. Hnedle je to veselejší,poznat,že i v zemi zdejší,je dost peských milovníků,co převtělí se hravě do básníků....

bord
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:07
- Nahlásit

Hafina
Lískovec Starý- tos trefila skvěle,bordera mám stále u pr....,hodný,milý,hravý pes, springlíka by jistě snes,zvlášť když je to štěnátko-seznámí se zakrátko..kolem čtvrté každý den na Osové jdeme ven.Na terénkách hážem šišky a pak jdeme lovit myšky.Přijďte taky bude sranda a vyřádí se ta psí banda.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:54
- Nahlásit

Hafan, štěk a nebo psisko, všechno to má k sobě blízko. Štěndo, čuba, starý pes, byli včera, jsou i dnes. Stovky let nás doprovází, tahají nás ven z nesnází, léčí naše zchřadlé duše, málokdo k nám takhle může. Spávají nám posteli, jindy nervy v prdeli máme z jejich zvláštních hrátek, dělají nám v srdci zmatek. Každý kdo zná ten psí pohled, má a věci jiný náhled, kdo je má rád, není zbytí, bez nich nelze zkrátka žíti.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:41
- Nahlásit

Dneska teplo, pěkný hic, z procházky zas není nic. Paní do práce si spěchá a mě tu ležet klidně nechá. Když čtu k tomu vaše básně, jak je asi u vás krásně. Tomu říkám život psí, plný hezkých emocí. Zítra však se všechno změní, dojdu svému ocenění. Na cvičák já vyrazím, všechny Béčka porazím. Už se těším neskonale až dám dnešní nudě vale!

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:52
- Nahlásit

bord
Čtvrtá hodina je brzká, panička se teprv z práce mrská.Vydržíš-li do půl páté, potkáš štěně hezké hravé. S pejsanem si pohraju, možná nad ním vyhraju. Těšíme se na shledání, já i moje mladá paní...

ola
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 14:22
- Nahlásit

Lidi já mám dovolenou,přesto lezu po kolenou,čistím tady koberec,připadám si jak blbec! Pes sežral kus uzenýho- libovýho,studenýho,mastnej flek-velkej jak prase,drhnu znovu,zas a zase. Proč nevzal si náš pes ven,ten kus masa šťavnatýho,proč ho blbec dones sem,do koberce chlupatýho! Teď si leží na zahrádce,kouká stylem "kdo je víc",myslí o mě,že jsem zrádce,a já spěju do Bohnic!

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 14:46
- Nahlásit

ola
jako jo!

Anonymní
# Zasláno: 19 Čen 2005 09:48
- Nahlásit

Moje fenka knučí ale fakt děsně, když přijdu domu.Jako by mi nadávala že jsem ji nechala samotnou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání