Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vrčící štěně
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 10:39
- Nahlásit

Včera se zastavil známý se štěndem, tak jsem pustila našeho a hráli si. Oba labradoři, psi, jeho 4 měs., můj 14 měs. Normálně se honili, váleli atd. Co mě ale překvapilo, že ten mrňous na mého psa docela dost vrčel. Můj, ačkoli si jinak od psů nenechá nic moc líbit, se válel na zádech a nechal se od něj okusovat, což je ok a normální chování vůči mláděti, ale mládě si tedy dost dovolovalo, vůbec se nepodřizovalo. Vyrůstá se starou labradorkou, která mu všechno dovolí ( není to jeho máma).
Dá se z toho usuzovat na budoucí ostřejší povahu? Nebo mu prostě ještě žádný pes nevysvětlil, jak se chovat ke starším. Naše veteránka by tohle dlouho netrpěla.

jeje
# Zasláno: 1 Čen 2005 11:10
- Nahlásit

Stenata sa potrebuju hrat taketo bojove hry a nejeden startsi a silnejsi pes sa s nimi rad hra a prebera ulohu prenasledovaneho a hra porazeneho, dobrovolne a s radostou. Taktiez je normalne, ze sa pri tom vyskytuje ako uz sam nazov napoveda tzv. "hrave vrcanie" (pes je v pohybe, byva kratsie, a vyssim tonom ako vystrazne zlostne vrcanie, kedy sa pes obycajne fixuje, stahuje kutiky ust dopredu a moze vyrazne odkryvat zuby). Stenata tieto hry ku svojmu rozvoju potrebuju a nemali by sa v nich nijako obmedzovat.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 11:15
- Nahlásit

Ketrin
Já mám 7 měsíční retrieverku a kamarádka 2,5 letého labradora. Kdybys viděla, co mu dělá... Moje máma si myslela, že se perou. Vrčí na něj, cení zuby a třesou se jí koutky, hryže ho do nohou, uší... ale to vše jen při hře. S ostatníma psiskama si taky hraje, ale ne takhle. První co udělá, že sebou práskne na záda na zem do podřízené polohy a nechá se očuchat, když zjistí, že jí nic nehrozí, tak se vrhne na hru... Takže to není o agresivitě nebo o tom, že by pak ze štěněte vyrostlo něco dominantního, ale jen a jen o hře.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:02
- Nahlásit

Jandula
jeje
Jasně, to vím, moje feny (věkový rozdíl 4 r.) si taky tak hrávaly, ale nevrčely u toho. Tohle mimino vrčelo fakt dost. no asi si věří

Anonymní
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:10
- Nahlásit

Jandula

Mám dvouletou zlaťačku a půlročního berňáka a je to u nás naprosto přesně, jak popisuješ Taky jsem si v prvních dnech všude zjišťovala, jestli to je normální Nejvíc si okusujou uši a nohy
Mladej vrčí jak tygr A že berňáci umí vrčet!

janina
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:11
- Nahlásit

Ten anonym jsem já, zase jsem se nepřihlásila

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:42
- Nahlásit

Naše holky labradorky hrávaly tuhle hru na kořist:
starší měla nějakou starou kost, o kterou ve skutečnosti vůbec nestála. Lehla si k ní a "hlídala" ji. Mladší chodila okolo a dělala všechny ty rituální figury a tanečky, jakože uznává její nezpochybnitelné vlastnictví atd. Pak kost ukradla, začala lítat a skákat jako koza a nutila ji, aby ji honila. Tak starší ji chvíli honila, pak jediným zavrčením ji donutila kost vydat. Lehla si k ní atd. a stále dokola. Občas jsem je při tom obě přivolala, kost odebrala a "pochutnávala" jsem si na ní, aby věděly, že žádné případné rozmíšky nebudu trpět a že všechno je stejně moje

kure25
# Zasláno: 1 Čen 2005 17:29
- Nahlásit

Nase holky (10m. a 4,5roku) si takhle taky vzdycky hrajou.Skacou po sobe,tahaj se za nohy,jemne se kousou,honej a pri tom vydavaj zvuky-neco mezi vrcenim,vytim a stekotem... Clovek by si myslel,ze se rvou,ale oni si holt vazne tak hrajou.... Hlavne prcek provokuje!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání