Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / na ulici
Autor Zpráva
nefer
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2005 23:00
- Nahlásit

Předem se omlouvám, jestli vyvolám další nekonečnou diskusi, ale napsat to musím.
Právě jsem se vrátila z večerního venčení. Podotýkám, že po městě chodí čubina vždy na vodítku (tak bylo i teď). Nad námi bydlí lidé s nevychovaným a agresivním kokrem. Bohužel tentokrát zrovna tahle fena byla na volno a utekla za námi. Samozřejmě, že hned vystartovala. zařvala jsem na ni a byl klid. V tu chvíli už běžel páneček a co prý se stalo. když jsem mu to popsala, začal se akorát smát. žádná omluva nebo alespoň "mrtvý brouk". Normálně se mi vysmál. To co pak předvedla jeho manželka, z toho jsem v šoku ještě teď. Tolik "krav" jsem ještě za tak krátký "rozhovor" neslyšela. Doslova a do písmene na mě ječela, jak jsem blbá, jestli jsem už někdy viděla, aby malý pes sežral velkého a ještě tu svoji kokřici dál vybízela. Bohužel jsem neměla jinou možnost než to snést, když bydlíme ve stejném vchodě a já chtěla domů. ale řekněte, jak se tomuhle bránit? nebylo to poprvé, co na nás tahle čuba vystartovala a já mám takový pocit, že to nebylo ani naposled

šíša
# Zasláno: 28 Kvě 2005 23:09
- Nahlásit

nefer
Tohle je začarovaný kruh....páníci malých psů jedou proti velkejm a naopak. Vždycky to nakonec odnese člověk který má slušnýho vychovanýho psa a ještě na vodítku (ať už menšího nebo většího). Holt blbci se najdou všude. I mezi námi pejskaři.

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2005 23:10
- Nahlásit

Z takových lidí je mi fakt na nic, horší, ale je, že fakt netuším jak se "slušně" bránit...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 08:51
- Nahlásit

nefer
Pokud u vás není žádná vyhláška, co by upravovala volnej pohyb psů, tak se s tim asi nic moc dělat nedá... Já bych "nekopala" já bych koupila pepřák a použila bych kdyžtak ten... (jestli na psa neboo na pánečka bych nechala vyplynout ze situace)

*sara*,
# Zasláno: 29 Kvě 2005 09:08
- Nahlásit

Tohle je hrozný. Někteří lidi jsou fakt blbci. Našeho převážně napadali kokři, ale měla jsem štěstí v tom, že páníček jednoho napadajícího kokra je fajn, takže věděl, že je chyba na jejich straně. Dokonce druhý den se přišel podívat, jak je našemu, jestli je v pohodě. Další kokr je strašně agresivní a napadl našeho třikrát. Oba- paní i pán se také omlouvali, dokonce za mnou paní přišla, abych se nezlobila, že už budou používat náhubek a taky ho pořád používají.
Naopak tu bydlí stará paní, která má dva křížence a jednou jsme šli s mým psem na vodítku (paní chodí s oběma psy bez vodítka) a oni se rozběhli za námi, každý útočil z jedné strany a já měla co dělat, abych je odkopávala. Paní stála asi 50metrů a měla z toho strašnou srandu.Nevěřila jsem vlastním očím, když jsem viděla, jak se paní tomu směje.Dokonce to vyprávěla jako největší fór.
Někdy uvažuji nad rozumem některých lidí!

Hafina
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 10:04
- Nahlásit

Jo jo, taky nevím, jak se mám rozumně bránit. Mám 4 měsíční štěndo. Asi tak před měsícem, jsem byli venku a napadly ho dvě feny jezevčice. Pán bydlí u nás na patře a ještě nedávno před tím mě ujišťioval, že se klidně hafani můžou potkat, že si s tím mým budou fenky hrát. Jo zlatý voči, domluvili se a šli na něj každá od jinud. Byl z toho chudák tak vedle, že zalezl do blýzkého křoví. Když jsem ho lákala, tak mi vylzl za zády a soused pohrdavě Tady ho máš, prosímtě. Jako kydby byl špatný můj pes aty jeho mrch blbý byly svatý. On se tomu ještě smál. Blbec jeden.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 14:32
- Nahlásit

Mne sa toto sice moc nestava, ale ak sa stane, ucinok maju "iba zakony dzungle". Inak to "najblizsiich sto rokov" urcite nebude ani v SR ani CR. Osobne psa nenakopnem. U mensich psov hrozi vazne zranenie. Ale pokusim sa ho chytit za krk z naslednym ubratim kyslika a obmedzenim krvneho obehu. Pes bude bez ujmy a uz sa k nam viac krat nepriblizi. Ak sa to nepodari, dam svojmu psovi povel "volno" s intonaciou "je tvoj" a to sa ten koker uz nepriblizi urcite, len tam moze byt aj ujma na zdravi ,ak sa koker hned sam nehodi na chrbat. Ale co sa da robit. Pravne sa budem ohanat sebeobranou. Vysledok neurcity, ale po mojom psovi ziaden pes skakat nebude a po mne ziaden clovek. Aspon bez vaznych nasledkov.Toto mi inak dobre funguje cely zivot.

Anonymní
# Zasláno: 29 Kvě 2005 18:35
- Nahlásit

Taky jsem to řešila ve městě, mýho záchranářskýho psa pokousal kokr ošklivě na noze, a ten vychovanej pes, kterej věděl, že se nesmí prát, jen stál a koukal na mě. Tak jsem psy naučila povel "jedeš domů" na který mohli moji psi vystartovat a předvést zuřivé divadlo, samozřejmě na vodítku......a bylo po problému. Od té doby to učím všechny své psy, a pokud je někdo natvrdlý a nezavolá si psa, tak ještě pohrozím, že psa pustím. Ale to jsem nikdy nemusela, ani bych to neudělala.
ale po mojom psovi ziaden pes skakat nebude a po mne ziaden clovek. Aspon bez vaznych nasledkov.Toto mi inak dobre funguje cely zivot. to je přesně ono, moji psi jsou vychovaní a nikoho neobtěžujou, ale já schválně všude říkám, jak jsou zlí a mám od otravů všeho druhu pokoj. S některýma lidma to prostě po dobrém nejde.

Anonymní
# Zasláno: 29 Kvě 2005 18:37
- Nahlásit

Anonymní
to jsem byla já = Ebony

nefer
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 18:48
- Nahlásit

Ebony, nad tím co píšeš jsem už hodně přemýšlela - jak jsem už jednou psala, mám 156cm a 45kg, takže si na mě dovolí vyskakovat snad každý a prořízlá huba je mi vcelku k ničemu.
Jak si to svoje psy učila? Čubina dokáže pustit hrůzu, ale jen v určitých situacích (třeba když se znenadání nečekaně vynoří nějaký člověk). Jinak ji vcelku nic nevytočí. Nedávno bez známky zájmu sledovala výcvik obran. Chvíli koukala, pozorovala a pak zalezla pod lavičku. Přeci se nebude vzrušovat, když se nic vážného neděje. Prostě typický RR. Ale její otec je hlídač výborný, zaměstnán u nejmenované bezpečnostní agentury ať nedělám reklamu a pokud si pamatuji správně, matka jde také obač "sloužit". Takže by snad neměl být problém, ji něco podobného naučit. Ale kde začít

nefer
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 18:54
- Nahlásit

Vladimir, vy chlapy to máte v tomhle jednodušší. Jinak já se do podobné situace dostala poprvé v životě. A doufám, že mám na dlouhou dobu vybráno.
Jinak já dát v takovéhle situaci čubině volno, dopadne to tak, že bude agresora vyzívat ke hře a když na ni znova zaútočí, půjde se ke mě schovat. Je to přeci jen ještě štěně, byť to na první pohled není vidět. Má akorát 9 měsíců.

Eimy, to máš také recht, bohužel jsem v tomhle směru nepoučitelná. Když mám u sebe pepřák, je v batohu na zádech. Včera jsem se ale přesvědčila, že s tímhle bych měla něco dělat. V jedné chvíli jsem si myslela, že mi dá ta baba pár facek

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 19:50
- Nahlásit

nefer
oni to v devíti měsících taky nezvládli, musíč počkat, až trochu dospěje. Normální, trochu sebevědomý pes se to dá naučit lehce, zrovna tak, jako že bez tohoto povelu si psů nevšímá. Klidně se to dá naučit paradoxně u nějakého psího kamaráda, kterého má ráda a chce si s ním hrát. Než ji vypustíš, stáhni si jí k noze a až se bude dožadovat hry se psem, tak ji povzbuzuj tak, než začne štěkat, a pak ji vypusť s povelem, jaký si chceš vybrat pro ten účel. Ta reakce nemusí být agresivní, stačí, že začne štěkat a majitelé malých psů to nepoznají, že si chce hrát, obvzlášť, když to podpoříš malou lží, že chce toho jejich otrapu zakousnout. Ona si časem stejně sama vytvoří odstup od psů, a bude to opravdová dáma, co se nenechá obskakovat kdejakým vořechem.

Tony
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 20:04
- Nahlásit

nefer
Koukám, že máme stejné "rozměry", já se (s afghánem, s jezevčíkem se mi nestalo ani jedno) s lidma, kteří si dovolovali setkávala taky, a když ne s tím, tak jsem musela několikrát denně odpovídat, že psa opravdu dokážu udržet a povinně se usmívat na poznámky typu "ten pes je větší než vy slečno..."

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2005 22:11
- Nahlásit

nefer
No, jámám naštěstí rozměry trochu (trochu vííííc) větší jak ty, takže si na mě jen tak někdo nevyskakuje... Ale zase mám určitou "nevýhodou" ve velikosti svojí psice, protože ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak tu i kdybych naučila pouštět hrůzu, byla by většině lidí akorát k smíchu...

nefer
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 09:56
- Nahlásit

Tony, tak to je přesné. také každou chvíli slyším: slečno, kdyby s vámi ten pes škubnul atd. Ale toho si už nějak nevšímám. Většinou to ti lidé nemyslí ve zlém.

Ebony, moc díky za "návod". Pustím se do toho jen co to půjde.

Eimy, aby ses nedivila, já bych se vyhla i tomu malému "agresorovi". Jenže je fakt, že to co bych udělal já už neudělá idiot.

Každpoádně ale všem díky za reakce.

Evicka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 10:16
- Nahlásit

Já to říkám furt, být chlap, tak se asi pořád peru!!!!

handula
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 10:34
- Nahlásit

Ta reakce nemusí být agresivní, stačí, že začne štěkat a majitelé malých psů to nepoznají, že si chce hrát, obvzlášť, když to podpoříš malou lží, že chce toho jejich otrapu zakousnout

to mi připomělo našeho psa, on totiž, když ho dáte na krátko (většinou to dělám kvůli procházejícím lidem), tak hrozně sípe a vypadá to, jak když mám co dělat ho udržet, aby přinejmenším někomu neukousl kus nohy nebo něčeho. Takže nám se většinou lidé vyhýbají na sto honů a kolikrát jsem slyšela, nooo to je ten zlej pes, a přecházejí na druhej chodník. Jsou mi ty lidi fakt k smíchu. A pak se náš blboun jednou popral s protivným pudlem, kterej ho vyprovokoval no a od tý doby jsme postrachem Zahraďáku. Ale co, naštěstí jsou bezprostředně kolem nás - tím myslím sousedy - hodní a tolerantní lidi, mají malou pudlici, je děsně protivná, pokaždý na našeho psa spustí, ale náš je v případě fenek splachovací, takže sousedy dostal tím, jak na ní i přesto všechno vrtí ocáskem. Ale jasně všude jsou protivní důchodci, zrovna včera jsem slyšela za sebou, jak můj pes sere kde může, přitom chodí zásadně do hlubokých křovin, kde opravdu hovna nevybírám, neb je to mimo civilizaci, ale to je jedno, kdo chce psa bít hůl si najde, takže začínám být vůči těmto lidem apatická, zezačátku mě to vadilo taky dost, ale člověk časem otupí..

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 12:32
- Nahlásit

nefer
No, je fakt, že strejdův jezevčík byl na chalupě postrachem celé vesnice... Je fakt, že hlídal až moc dobře, když si dědův kamoš, kterýho jinak uplně milovala, chtěl odnést listy z gigantů a vzal je na dvoře z lavičky, tak se mu pověsila na rukáv... (ten to naštěstí pochopil) Jednou rafle do nohavice chlapa, u kterýho byla telefonní stanice, potom jednu paní držela v šachu v chlaupě, když tam vlezla a děda nebyl doma, takže to dopadlo tak, že ta 70 ti letá paní musela lízt oknem... Po těchhle příhodách se jí tam všichni báli, většinou když někdo přišel tak jen pootevřel bránu a už řval, ať ji chytnem Takže jo, bát se jí asi někdo i může, ale u těch hňupů bych tomu moc nevěřila...
Každopádně i když je ted už strejdův jezevčík po smrti, tak všichni psi, co se objeví u nás na dvoře jsou "zlí", takže i když moje psice je hlásič a pak si chce hrát (při tom venku taky štěká), tak si všichni myslí, že je chce sežrat a bojí se jí taky Ale venku nehlídá, protože tam to není "její"....

Vladimir
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 13:17
- Nahlásit

nefer
Vladimir, vy chlapy to máte v tomhle jednodušší.

No asi nie vo vsetkom, ale v popisovanom pripade asi ano. Moja manzelka /158 cm / sa mi ponosovala, ze stretava casto jedneho "pana magora" s malym krizemcom so strachovou agresivitou vo velmi pokrocilom stadiu. A ze jten pan je velmi neprijemny, stale ju buzeruje, preco nema psa na voditku atd. Vraj je velmi arogantny a neprijemny, tak sa mu vyhyba. Ja ho nestretavam, lebo chodi vencit, ked som v praci. Minule som ho stretol. Bol som akurat v stave, ked sa notoricky cholerik "modli" k bohu, aby mu poslal do cesty nejakeho takeho "pana magora". Potreboval som si prave ventilovat zlost z inej prihody. Asi to vycitil. Ja som si svoje psy pekne posadil, ako to robim vzdy, ked sa niekto blizi, koho nepoznam. Jeho psik "penil penu", vzpieral sa na voditku, ze ho ledva drzal. A moje pekne sedeli a pozerali na tych dvoch magorov a "cudovali sa". Ziadne poucovanie nebolo a co ma naozaj "nastvalo", ked presiel okolo nas este mi pochvalne povedal, ako mam pekne vycvicene psiky. Inak manzelka je v ovladani psov ovela lepsia ako ja. No len je "mala zena". Tak som musel cakat na ineho "magora".

janina
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 13:25 - Změnil/a: janina
- Nahlásit

Tak som musel cakat na ineho "magora"

nefer
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 13:55
- Nahlásit

Vladimir
Tak koukám, že máme hodně podobnou vlastnost: maximální sebeovládání co se týče psa, ne však co se týče lidí Já ale nějak poslední dobou, zůstávám celá opařená a nestačím se divit, co vše se může stát.

haha
# Zasláno: 2 Čen 2005 19:18
- Nahlásit

mě strašně štvou lidi který nechaj a otravovat svoje psy a at už jsou velcí nebo malí agresivní nebo hraví, , nemám nic proti tomu když se psi proběhnou , ale po vzájemné domluvě majitelů, nesnáším byt i hravý pejsek dotírá na mé psy na rohu frekventované křižovatky a majitel se raduje jak si chce hrát,o těch agresivních provokatérech ani nemluvim, protože zvládat potom čtyři nasraný psy aby toho čokla neroztrhali na kousky taky není nic moc .

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:18
- Nahlásit

haha

no, takovýhle lidi taky nesnáším....Tuhle jsme s přítelem byli venčit na louce dva naše pejsy (křížence chod.psa s howavartem a chodského psa), když se proti nám řítil děsnou rychlosti NO (vrtěl ocasem, chtěl si hrát a pořád dorážel na oba naše psy) Našemu mlaďochovi to nevadilo, ale větší (chp+hovík) se snažil mlaďocha asi chránit či co...takže přítel měl co dělat, aby se náš Griffča na toho NO nevrhl.....Když k nám konečně dorazila majitelka NO, začala na nás ještě kričet, "jakto že lezeme ven s nevychovaným psem". V tu chvíli bych té ženské nejraději jednu vrazila, ale ovládla jsem se a řekla jen, že podle vyhlášky máme my své psy na vodítku, zatímco ona nemá psa ani na vodítku, ani s košíkem a jestli si svého psa nedokáže odvolat, pak že nevím, který pes je tu nevychovaný. Baba se nafoukla jak žába, ale už neřekla nic a odešla i se psem (kterého si k mému obrovskému překvapení dala na vodítko)

nefer
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:48 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Jo, tak k tomuhle také přidám. Ve vedlejším baráku mají boxera. Mírumilovný pes, ale prostě samorost a blbá panička. Dřív si s mojí čubinou hráli. přiznám se, že to bylo na sídlišti, ale jen do doby, co to byla štěňata a nikomu nepřekážela. Jak ten prdlý boxer rostl, stávala se i z mojí čubiny neřízená střela a panička si nevšímala vůbec ničeho. Klasika byla, že jsem svou fenu přivolávala, že už půjdeme domů. Ona běžela ke mě, jenže boxer ji skočil na záda a prostě ji nenechal. Panička ho nechala otravovat, i když jsem dost důrazně řekla: dost, jdeme domů. Čím mě dorazila, bylo, když svého psa lákala k sobě na mou čubu. Chtěla jsem si ji dát na vodítko, vydala jsem klasicky "pojď sem" (byla možná metr ode mě) a nic. Když jsem zaostřila, zjistila jsem, že ji ta baba drží za obojek. Tím naše (respektive psí) kamarádství skončilo. Trvalo sice ještě několik týdnů než pochopila, že už ji z vodítka nepustím, jakmile je v blízkosti její pes. A moje nasr... ksichty (a že je dobře umím) ji časem i naučily, si psa připínat jen co mě v dálce zahlédne.

Ale je prostě fakt, že tyhle lidi jsem ochotna přejít, narozdíl od těch agresivních. A těch, kterým pes neobtěžuje denně si ani nevšímám. Prostě počkám až si pro něj přijde. vyslechnu si případnou omluvu a odpovím: nic se nestalo.

Mít ale 4 psy, nevím nevím - to by mě asi naštval každý ratlík

haha
# Zasláno: 3 Čen 2005 18:47
- Nahlásit

no mám těch dotěrů fakt plný zuby, mám jednoho malýho vořecha ten je v pohodě , nemusím si ho všímat, ovčoun poslouchá na slovo, kříženec pita je celkem hravej ale když vystartuje stojí to za to , a Dačoun středoasijat si chrání mě i smečku takže na jednom 65 kilovym psu potom sedim jednoho držím za obojek na dalšího řvu a mezitím na ty kretény Ať si toho čokla chytěj nebo maj po něm, protože mý psi maj sice košíky ale těma by ho spolehlivě umlátili, kdyby se to stalo občas tak bych o tom ani nepsala ale stává se mi to fakt skoro obden a to se snažím vyhýbat místům hromadnýho venčení, přitom mí psi se o de mne nevzdálí pokud jim to nedovolím ale vžycky to cizí psisko přiletí přímo mezi ně

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání