Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Cizí pes na návštěvě
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 11:33
- Nahlásit

Omlouvám se, před chvílí jsem to zblbla.
Prosím poraďte. Přijedou nám na víkend kamarádi se psem, který u nás už mockrát byl a všecko v pohodě, ale to jsme ještě měli jen dvě feny. Teď máme k fenám ještě 14 měsíčního psa, který je docela sebevědomý a vůči psům dominantní. A já se bojím, že když budou všichni s námi v bytě, jak je obvyklé, tak že náš pes mi začne kvůli přítomnosti cizího psa v bytě značkovat. To bych ho ovšem musela tvrdě zdupat, ale raději bych tomu nějak předešla. Myslíte, že když pes běžně v bytě je a udržuje čistotu, že to neudělá? Anebo v přítomnosti cizího psa to prostě "bude muset" udělat a veškerá výchova a poslušnost půjde stranou?

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 11:38
- Nahlásit

Ketrin
já myslím, že ti pes v bytě značkovat nebude, pokud je , jak píšeš, naučený, že to dělat nemá.....spíš si myslím, že se ti s tím nově příchozím psem "serve", pokud píšeš, že je se chová vůči cizím psům dominantně - bude si taky nejspíš chránit svůj "harém" - ty dvě fenky, jaks psala. Bylo by dobře, kdybyste ty a tví přátelé psy seznámili na neutrální půdě a pak teprve šli společně k vám do bytu....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 11:55
- Nahlásit

Ano, to určitě, s tím počítám. On je jinak hravý, bude s ním lítat a blbnout... spíš když je na vodítku, tak na druhého psa někdy vrkne. Zas to určitě není takový Dominátor, aby se hned rval. No ale s těma fenama je to přece jen něco jiného než jen dva psi.
je to můj první pes-samec a tak se teprve učím co a jak. Je to úplně něco jiného než ty čuby!

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:27
- Nahlásit

U nás když byl na návštěvě pes, tak to bylo spíš tak, že si to tam označkoval ten cizí. Ale nic velkýho, očůral si jenom jeden roh.

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:49
- Nahlásit

Ketrin, já bych v tomto případě na slušné vychování moc nespoléhala, aspoň podle toho, že naši psi jsou taky slušně vychovaní, ale jakmile se v našem teritoriu objevícizí pes, tak značkují i doma. Obzvláště to dělá starý ´pes, který je vůdcem naší smečky. Ví, že nesmí očůrat roh pokoje nebo nějaký strojh v dílně, ale prostě si to nemůže odpustit. Snaží si tím opěk označkovat a označit svoje výsadní postavení v tomto území a u těchto psích holek. On je tam prostě pán. Já bych to zkusila vyřešit taky tím seznámením na neutrální půdě a doma bych pozorně hlídala oba psy. Může totiž taky ten druhý zkusit značkovat. Tenhle instinkt je myslím silnější než slušná výchova. A jakmile označkuje cizí, tak se pod to okamžitě podepíše i vlastní.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:56
- Nahlásit

Je to úplně něco jiného než ty čuby
Jaký? Zajímalo by mě to, nikdy jsme neměli fenky, natož smíšené.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:57 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Tenhle instinkt je myslím silnější než slušná výchova
Evičko, a když přijdu do bytu, kde jsou fenky s mým psem, tak to taky může označkovat?
Byli jsme teď takhle na návštěvě a pořád to tam očuchával a docela jsem měla strach... ale dopadlo to v pohodě (teda doufám, párkrát byl prozkoumat pokoj a to jsem nezkoumala...)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 13:20
- Nahlásit

Evicka
Přesně to jsem měla na mysli-že ty instinkty jsou prostě silnější. No uvidíme. Totiž, mám obavu že jakmile by to jednou doma udělal, tak by měl tendenci to dělat pořád a už bych ho třeba ani nemohla brát do bytu, což by mi tedy dost vadilo. Terri
Těžko to nějak stručně vyjádřit...ten samec je prostě "chlap" a osobnost. Feny jsou starší (9,5) a i když vím, že mě milují a jsou poslušné a všecko, tak zároveň už mě mají trochu na háku. Takové to mazáctví-už nejsem nejmladší, už nemusím tohle a támhleto... panička přivolává, no ještě si tohle očichám a pak přijdu... Mlaďoch je teď ze všech nejposlušnější, ze všeho je nadšený... no ale abych holkám zas nekřivdila, hodně mi s ním pomáhají tím, že mu jasně po psím vysvětlí, co ano a co ne. On se hodně váže na mne, ovšem to může být i tím, že ho mám od prvního nadechnutí-má mě vtištěnou jako druhou mámu Doma je takhle malinkej, protože je nejmladší a pes mezi fenami, a jinde si hraje na machra. Prostě ti tři psi už jsou opravdu smečka a člověk se od nich hodně naučí a už nehrozí, že bych je polidšťovala, jako se tomu člověk chtě nechtě neubrání u jednoho psa. Teď s ním mlátí puberta a i když je na ten věk už docela poslušný a šikovný, tak stačí aby okolo prošla cizí fena, a on je úplně mimo.
Ale netvrdím, že to tak je s každým, ten náš je opravdu hodně temperamentní.

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 13:33
- Nahlásit

Jo Terri, je to docela dobře možné i naopak. Proto když jdeme na návševu s fenkama nebo cizí fenka k nám, tak je to v naprosté pohodě. Ale u psa vždycky pečlivě hlídám, co naši dělají. Proto je vždycky na návštěvě nenechávám volně šmejdit po bytě, ale leží na místě odkud na mě nebo páníka vidí a já zas na ně a jsou tam v podstatě odložení, tj. na povel zůstaň. Tím předcházím případných problémům se značkováním. Stačí, když známým očůrají celou zahradu, plot, popelnice, kdejaký keřík,atd. Prostě jim to velí jejich pudy. V přírodě je to přece taky tak, že si samci značkují teritorium a snaží se vlastním pachem překrýt pach jiného psa. Jinak abych pravdu řekla, čubiny mi na návštěvě vůbec nevadí, ale u psů jsem velice ostražitá a pokud to majiteli nevadí a návštěva je krátkodobá, tak trvám na tom, aby v domě byl na vodítku. Polítat a vydovádět se může na naší rozlehlé zahradě. Jinak, kde pes v bytě označkoval již jednou, tak většinou značkuje opět při možné příležitosti. Není to samozřejmě pravidlo, ale doma zto tak vidím. Pak může člověk stříkat savo a kdeco, ale stejně ten psí ňufák pozná, že už tam něco bylo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 14:42
- Nahlásit

Takže Evičko potvrdilas mi moje nejhorší obavy

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 16:40
- Nahlásit

Evicka
No teda...doufám že se nic nestalo... byla to moje polo-pracovní schůzka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 06:34
- Nahlásit

K návštěvám s fenkami moje již starší zkušenost:
přijeli známí se dvěma fenami WHWT. My tehdy měli jen jednu dvouletou fenku, která byla úplný bulík, zalezla na svůj pelech a cizí feny nechala, ať si dělají co chtějí. (Dnes by cizí fenu do domu vůbec nepustila !) A ony dělaly - bez zábran značkovaly po kuchyni a vrcholem bylo, že se vykálely na sedačku.
Takže ani s fenami to není vždy bez starosti.

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 10:05
- Nahlásit

Ketrin, přemýšlej o nějakém vhodném kompromisu.Psi mám ráda, žiju s nima, ale co je moc je moc. Prostě zatím u nás cizí pes byl jen po kratší dobu a pokud jsme my někde, tak se chováme zodpovědně a děláme to tak, jak je výše uvedeno. Se psy totiž jezdíme pořád někam nebo k někomu a málokdy se stane, že jsme jenom lidi.

Anonymní
# Zasláno: 27 Kvě 2005 10:45
- Nahlásit

Mně pes doma nikdy nic neudělal a to měl doma svůj harém.Přijela teta se svým psem,který taky doma neznačkoval,ale u nás mi označkoval obývací stěnu.Umíte si představit,jaký jsem měla vztek,moji psi nikdy nic a teď cizí kokršpaněl a pěkná louže.Pořádně jsem to vydrhla a byl klid.Asi za měsíc můj hodný pejsek klidně zvedl nohu a přeznačkoval stěnu.Naštěstí jsem byla u toho,takže dostal dílo a už to nikdy neudělal.Takže ponaučení,mít pořád oči na stopkách a psy hlídat,jakékoliv zvednutí nohy hned zarazit,z návštěvy je blbý pocit,anebo vzít psy a jít s nima do přírody,ať se přeznačkovávají venku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 10:56
- Nahlásit

Já doufám že bude hezky a budeme hodně venku. Kdyby byl v bytě problém, tak prostě pes-host bude zavřen v pokoji pro hosty (tam zas nechodí naši psi) a dole v kuchyni-jídelně-obýváku se bez něj budeme muset obejít. Víš, Evičko, jsou to naši opravdu dobří kamarádi, jezdíváme společně i na dovolené (i se psy...) a nerada bych aby bylo nějaké dusno v podstatě kvůli prkotině. Takže lépe předvídat a připravit se na to. Byli u nás o vánocích, a to náš tehdy devítiměsíční psík ještě čural jako fenka. Ale i v tom věku jednou na sedmiletého psa-hosta zavrčel a chňapl po něm, když ten se choval nepřístojně (dělal něco, co se u nás nesmí) )

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 11:13
- Nahlásit

Jo jo, nejlepší v pokoji pro hosty sundat koberec, rohy nábytku obalit igelitem a mít stále při ruce kýbl s nějakým sajrajtem. Pak to bude snad OK. Ketrin, zcela chápu situaci. Přátelé jsou pro nás příliš cenní, právě proto, že jich je tak žalostně málo. Tak občaws musíme strpět i to, co nám není milé. A o víkendu má být nádherně.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 11:22
- Nahlásit

No víš, já abych se přiznala, asi nelpím na nábytku, kytičkách na zahradě apod. a podobných věcech tolik, jak bych možná jako žena měla Prostě ty psy mám radši. A tenhle pes co přijede je sice trochu rozmazlený městský setr, ale jinak moc fajn a dokonce jim ho někdy týden hlídám, když jedou v zimě do Rakouska lyžovat. A on je u nás tak šťastný!

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 11:28
- Nahlásit

Ketrin
Evicka
holky,vaše starosti na mojí hlavu....domácnost sportovního kynologa v sobě obsahuje i možnost ubytování návštěvy se svými psy,za podmínek,že se moji a její nesetkají jinde než venku...
...a protože je náš barák doslova spartánsky zařízený bez jakéhokoliv nadbytečného komfortu,vše podřízeno hlavnímu hobby,na tento společný víkend s našimi kynologickými přáteli se těším...
P.S. já si přátele vybírám podle toho,jestli s nima nemusím trpět to,co mi není milé...zas tak vzácní mi obecně přátelé nejsou...

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:07
- Nahlásit

Já se picnu, tak já sem napíšu takovej elaborát a ten vůl počítač si klidně zahlásí chybu a můj výplod smaže.

Sali, děvče drahé, co s tebou bylo, že jsi tak dlouho na žádné učené debatě tohoto fóra nebyla? Už jsem tě postrádala!!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:08
- Nahlásit

Sali
Jsem poctěna-jak jsem pochopila, Ty se tu jen tak k něčemu nevyjadřuješ
nejsem sportovní kynolog, psi jsou členové rodiny; ale také s nimi pracuji (lovecký výcvik)
Jinak Sali máš mé sympatie už proto že se jmenuješ stejně jako moje milovaná nejstarší fena
Hezký víkend všem

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:38
- Nahlásit

Ketrin, nejsi tu dlouho, ale abych tě trošku poučila, Sali ta je ostrá jako břitva, má jiné názory než většina ostatních, otevřeně je tady prezentuje a občas si s někým nepadne do noty. Už mě taky jednou kritizovala, pro můj občas naivní pohled na některé věci. Ale jinak je to fajn holka, která si na tvrďáka určitě jen hraje. Navíc sportovní kynologii rozumí a žije jí. Ale naši lovečáčci jí nic neříkají, tak jako nám např. služební plemena. Každý máme svoje. Holky, taky hezký víkend, užijte si sluníčka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:46
- Nahlásit

Ale mě to vůbec nevadí, když je někdo ostřejší! A ráda se nechám poučit. Nemyslela jsem to nikterak ironicky, oni ti smajlíci přecejen nenahradí osobní kontakt z očí do očí...
Mějte se všichni krásně a běžte si s pesany zaplavat!

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:03
- Nahlásit

Vy jste mě normálně vystrašili. Doma za náma jezdil labrador příbuzných a nikdy je ani nenapadlo zvednout pacy. Tak si teď představím co by to udělalo s rodinou, kdyby nám psi označkovali zbrusu nové vymalované stěny...
Ovšem když jsem viděla psisko čuchat a procházet byt teď jak jsme byli, tak i mě to už trklo...

No a co když dám svého pesana pak k našim na hlídání? Jejich je doma, tak by museli spát a skotačit spolu v bytě..
Předpokládám, že po prvním hrubším fůůůj by se ponaučili

Vladimir
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:04
- Nahlásit

Evicka
Ale jinak je to fajn holka, která si na tvrďáka určitě jen hraje.
Tiez som mal uz par krat ten pocit. I ked my sme si so Sali "moc do oka nepadli". Zaujimave, lebo to je skor vlastnost nas chlapov, ze nechceme dat najavo svoje city a chceme vyzerat taky "tvrdi".

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:14
- Nahlásit

Vladimíre,
občas si to žádá život a situace, které nám přináší. Ale já mám naopak ráda takové lidi (chlapi), kteří mají srdce na dlani a dokáží to dát najevo. Na citech není nic špatného a vůbec se za ně nikdo nemusí stydět. Já jsem měla doma takovou výchovu a snažím se být taky taková - otevřená. Samozřejmě lidi toho dokáží okamžitě zneužít a tak mě okolnosti taky donutily dávat si pozor.

Ketrin, je to všechno myšleno jen v dobrém. Nic ironického v tom není.

Terri
Těžko říct, co pes udělá, jestli jen čichá nebo tu nožku zvedne. Rozhodně není nikdy od věci si ho pořádně hlídat. Pokud to u Vašich zná, tak to tam pravděpodobně neudělá. Je to vždycky hrozně těžké říct, jak se pes v této situaci zachová. Ti dominantní jsou v tomhle směru trochu větší "čuňátka".

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 14:52 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Evicka
Každopádně díky za upozornění, budu si toho víc všímat. (tedy u mně až bude štěndo..)

), kteří mají srdce na dlani a dokáží to dát najevo.
Bohužel většina je stále vychovávána v tom, že city jsou "ženské" což se rovná "méněcenné". A samy ženy je v tom podporují. Také si velice vážím citů - copak je srdce méně než mozek? (Sali - prosím zdržet se biologického komentáře )

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 07:19
- Nahlásit

Terri

Evicka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 07:20
- Nahlásit

Ketrin, tak jak jste to vyřešili?

Terri, je to tak.

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 11:10
- Nahlásit

Evicka
Ketrin
holky je moc práce v práci i doma...moc psů,čas letí,terény mizí,barák padá na hlavu...a v kynologii platí jedna zásada-po netu umí o teorii krafat skoro každej znalej kynolog,ale v reálu,na place,na stopě-tam platí pouze ukázaná,beze slov....
Ale tréninkový víkend s přáteli byl supr.

Evicka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 11:23
- Nahlásit

To já měla o vídendu absolutní oddech, nedělala jsem prakticky nic, v pátek jsem měla sraz třídy ze ZŠ a přišla domů až v 4,30 ráno. Psi jsem pustila jen tak po zahradě a dejte mi přátelé svátek. Můj muž byl zase kdesi na Slovensku se psem na tři dny, takže po mě nic nechtěl. Nádhera. Sali, udělej si taky takovej voraz, občas je to vážně super. Ale nesmí to být moc často.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 11:57
- Nahlásit

Evička
Ahoj, dík za optání. Zapomněla jsem upřesnit, že ta návštěva se psem bude až příští víkend. Tuto sobotu jsme měli klubovku s účastí zahraničních rozhodčích, můj pes dostal od rozhodčí ze země původu plemene výbornou, takže spokojenost

Sali
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 09:04
- Nahlásit

Evicka
Nádhera. Sali, udělej si taky takovej voraz, občas je to vážně super
neudělám,protože pro mě je voraz ten sport...největší víkendovej voraz je ráno odtrénovat a následně vyrazit na relax do přírody,s už unavenejma a prací zabavenejma psama,jen tak to vychodit a vyplavit...a večer si ugrilovat klobásu a posedět si v klidu jen se svým chlapem....dobrý pivo k tý klobáse a v pohodě pomalu probírat jak to trénování vypadalo a co uděláme s tímhle a támhletím...

Evicka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:49
- Nahlásit

Sali, tak

ta grilovaná klobása v poklidu a pohodě, to je fakt taky dobrej relax. To taky beru. Ale takových chvilek máme hodně málo. Furt jsou kolem nějaký lidi. Na ty mám občas alergii z práce.Občas bych chtěla být alespoň měsíc na pustým ostrově.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 06:11
- Nahlásit

Zdravím všechny kdo se zapojili a hlásím, že návštěva proběhla v naprosté pohodě od pátku až do neděle. Nikdo se nepral, nikdo neznačkoval v kuchyni ani jinde, byli jsme na výletě, psi se vylítali a bylo to super

Evicka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 09:26
- Nahlásit

No tak to má být. Ketrin, tak jak jsem psal o Jirkovi Jelínkovi, tak jeho stanice se jmenuje "Z dančí stráně" a vím, že tam má ne z vlastních odchovů, ale koupené nějaké dobré psy. Vím, že jsme několikrát společně čekali na konečné soutěže, protože získal BOB.Vzpomínám si na jednoho ze stanice Tankaram nebo tak nějak. Ale cvičí a předvádí dost, ale asi mezi absolutní špičkou nebude. Jinak je za Střelic u Uničova.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 09:45
- Nahlásit

Jo, název Z dančí stráně znám. Tankaramy nejsou špatní, ovšem chovatel je zároveň rozhodčí a pokud posuzuje, tak většinou nasype tituly vlastním odchovům. A jsou tam ještě jiné věci, ale nechci to tady rozebírat

Evicka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 11:45
- Nahlásit

Jasně, chápu, to by jsme se dostali od psů k funkcionářům, Klubům, skupinkám a jejich vzájemným antipatiím. To znám i od nás. Bohužel.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 12:06
- Nahlásit

Ono je to všude? Já myslela, že jen u momentálně módních plemen, které jsou pro někoho byznys.
Naivně jsem si dřív myslela, že mě s mou jednou jedinou chovnou fenou snad nemůže nikdo vnímat jako "konkurenci". Ale už jsem taky zažila ledacos.
Nicméně nechci si vůbec stěžovat a těmito věcmi si nikdy nenechám kazit radost ze psů.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 12:46
- Nahlásit

Evicka
P.S. Neber to jako narážku, že bych snad chtěla řešit, že Ty máš chovných fen víc-to vůbec ne.

Jo a Evičko, představ si že ten malý zajíček co mi ho Rambo přinesl v tlamě snad přežil! Nebo jeho brácha. Každopádně v pátek pozdě večer jsem viděla z naší zahrady podběhnout pod plotem dva zajochy-dospělého (matku?) a mladého, a šli se pást na sousedovu louku Takže asi někde u nás pořád bydlí.

Evicka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 15:19
- Nahlásit

Jakmile se člověk začne trochu víc angsžovat, nedej bůh v něčem trochu vynikat nad jiné, tak už je závisti, pomluv, atd, tolik, že je to až nechutný. Občas lituju, že jsme nezůstali u jedné, max. dvou chovných fen, šušnili si je jen tak doma na dvorečku a občas odchovali nějaké to štěně. Třeba by šlo to všechno hnusné kolem nás. No nic. To tady nevyřešíme.

Ještě že je tvůj Rambo takový zvířatomil a zajíc přežil. Takže je to fajn. Naše utečená Zlá už je taky zase doma v bedničce, hlad ji donutil být pokornou. Hodnou ( to jsou ty naše lišky) už Martin (můj muž) vytahuje z bedny, sice zatím v rukavicích, ale už je celkem přítulná. A to srnče. Zatím není a doufám, že nebude. Stejně je to nádhera bydlet takhle v přírodě, ráno se nechat probouzet zpěvem ptáků. Já to miluju a nikdy bych nemohla žít ve městě, třeba v paneláku. Vždycky si říkám, že jsem asi v některém z minulých životů byla pták, možná dravec, protože miluju volný prostor, otevřené plochy, volnost a svobodu. To jsou ale zase sentimentální řeči.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2005 06:09
- Nahlásit

Evicka
Já to miluju a vážím si toho o to víc, že jsem vyrostla a až do 19 let žila v pražském paneláku. Musím přiznat, že bych nechtěla žít ani dole ve vesnici, kde jsou leckde domky na sebe nahňahňané jako v satelit.městečku a každý každého sleduje. U nás na kopci to je přesně jak píšeš-volnost, svoboda. Jsem tím zhýčkaná...

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2005 09:07
- Nahlásit

Ketrin, tak to jsem na tom byli podobně. Já své dětství prožila sice v střediskové obci nebo spíš v malém městečku, ale taky v paneláku. Tam jsem bydlela asi do 25 let než jsem se vdala. Jediná moje radost byla, že jsme měli zahradu v zahádkářské kolonii a tam nějaká ta zvířata včetně psa. Městský lidi nám mají co závidět, i když si to třeba neuvědomují.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2005 10:51
- Nahlásit

My neměli ani tu zahradu. Jezdila jsem k stejně staré sestřenici na venkov, její rodiče chovali boxery a od té doby jsem toužila po psu. Rodiče mi ho nedovolili-dnes vím, že to bylo správné, tehdy bych ho asi nezvládla, nikdo by mi neporadil (rodiče na to nebyli) a třeba by mě to na celý život odradilo.
Moje máma měla takový ten názor, že psi smrdí...atd. A dnes když někam jedeme a bereme smečku s sebou a ona nám hlídá dům, tak to je vždycky: Tak mi tu nechte aspoň jednu...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2005 13:53
- Nahlásit

Evicka
No není vesnice jako vesnice - zase bydlet v takové té díře, kde jsou domky padavčata, všude plno chlívů, není práce a na čem se uživit, dřina na poli i doma, žádné spojení do města, jeden zpráchnivělý obchod a doktor daleko, jediná zábava hospoda se štamgasty....
Provokuju, co?
Naštěstí dnes vypadá vesnička více idylicky . Do města bych nešla ani náhodou! ALe vážím si "příměstské" vesnice (spíš tedy poloměsto, nikoliv však počtem obyvatel) s dostupnou dopravou, zázemím a nádhernou krajinou okolo...
Neměnila bych.
Jo a v minulém životě jsem nejspíš byla indián

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2005 09:58
- Nahlásit

Teri, tak to jsem měla štěstí, že jsem na tebe v minulém životě nenarazila. Určitě by si mě sejmula svým dobře mířeným šípem.
Jo a vůbec neprovokuješ. Jen deset kilometrů od nás je přesně taková vesnice, jakou popisuješ. Prostě hrůza. Čas se tam zastavil snad někdy v 50tých letech. Jinak ty příměstské vesnice jsou super.

Ketrin, já byla už od mala zvířatomil. Nosila jsem domů všelikou havěť, různé hafíky tuláky, atd. Myslím, že naši byli občas ze mně hodně vedle.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání