| Autor |
Zpráva |
iva
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2005 15:31
- Nahlásit
Milí pejskaři. Již sedmým rokem vedu v naší škole kynologický kroužek pro děti z 5.-9. tříd. Pozoruji, že zájem dětí o pejsky je čím dál menší, i když pár nadšenců se vždycky najde. Děti neplatí žádné poplatky (já kroužek vedu samozřejmě též bezplatně). Přesto zájemců ubývá a to je škoda. Za těch 7 let prošlo kroužkem asi 65 dětí (některé chodily více let), z toho, pokud vím, se dále aktivně věnuje kynologii 8 mladých lidí. A doufám, že všichni ostatní, kteří většinou mají pejska, získali užitečné znalosti pro péči o něj a hlavně lásku a úctu ke psům i ostatním zvířatům. Pro podchycení zájmu více dětí jsem (čistě amatérsky) vytvořila webové stránky kroužku. A to je právě oblast, ve které bych vás ráda požádala o podporu. Děti si pravidelně kontrolují knihu návštěv a mají velkou radost z každého pozdravu, navštěvují zanechané odkazy na psí stránky. Pokud budete mít chvilku čas a chuť, napište prosím "mým kroužkařům" krátký pozdrav. Věřte, že tím uděláte dětem mnoho radosti a připravíte jim hezké chvíle při jejich čtení.
Adresa stránek : http:kynologkr.wz.cz
Také bych uvítala kontakt na někoho, kdo se věnuje dětem v obalsti kynologie, mohla by vzniknout užitečná spolupráce!
Předem děkuji a zdravím všechny nadšence a "psí" blázny!!!
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 08:08
- Nahlásit
Ivo, já bych ti hrozně ráda pomohla i nějak prakticky než jen tím, že zanechám další vzkaz. Pokud tě něco napadá, tak mi napiš.A připíšu vám další vzkaz.
|
iva
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 19:27
- Nahlásit
Díky za nabídku, důležité asi bude, jak to k nám máš daleko. Nejlepší spolupráce totiž je, když nás navštíví zkušený pejskař, ideálně se psem, a dětem něco povykládá, případně ukáže, co pesan umí. Takových ochotných lidiček je čím dál méně. My jsme z Pardubic, tak kdybys třeba o někom z okolí věděla, bylo by to fajn.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 21:04
- Nahlásit
Ivo,
váš kroužek mne zaujal, už minule, když jsi o něm psala. Já právě dokončuju pedagogickou fakultu a navíc studuju pedagogiku sociální práce, takže plánuju určitě pracovat s dětmi, jestli bude jenom trošku možnost, ráda bych zkusila ve volném čase něco podobného (třeba si pak napíšu o zkušenosti ). Jenom mne napadlo, v Hradci Králové je střední veterinární škola (sama jsem na ní chodila), a alespoň za mne tam studovali lidi se zájmem o zvířata (pejskaři a koňáci - tak půl na půl), zkusila bych dát inzerát (či něco podobného, zkrátka info o vás) do této školy (jestli nemáš cestu do Hradce, můžu pomoct - jsem z HK a přes PCE jezdím do Olomouce). Určitě se tam najdou mladý lidi, kteří se podělí o zkušenosti, zážitky (nebo jejich rodiče).
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 08:34
- Nahlásit
Ivo, škoda jsem z Olomouckého kraje, od Šumperka, ale kdyby jste třeba naplánovali nějaký výlet někam blíž k nám, tak naši smečku loveckých psů můžete kdykoliv navštívit, určitě by jsme Vám ukázali něco z lovecké kynologie, jinak pokud tě napadne něco, čim bych Vám mohla být na dálku nápomocna, tak se ozvi. Jo, jinak mě napadá, že v Horním Jelení máme co by Klub,velikou akci, a to speciální výstavu, zkoušky norování a barvářské zkoušky, to by pro Vás nemělo být tak daleko, co? Tam by se to dalo domluvit. Nejlépe neděle (temín je vždycky v polovině září), to bývají zkoušky a pak výstava.
|
iva
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 16:43
- Nahlásit
Evicka
To Horní Jelení by se určitě dalo zvládnout, pokud by rodiče nechtěli děti pustit (problémy s placením čehokoliv - doprava atd.), ráda bych přijela podívat aspoň s vlastní bláznivou pejskařskou rodinou. Až budeš znát termín, budu ráda, když dáš vědět.
Tony
Díky za nápad, je to prima - víc hlav víc ví - nějak mě to ani nenapadlo zkusit je kontaktovat, přitom o škole dobře vím. Možná jim zkusím napsat mejlíka a třeba něco domluvíme pro příští školní rok! Bezva nápad, díky za něj!
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 09:04
- Nahlásit
Ivo, až to bude aktuální, tak ti určitě dám vědět. Teď by měl přijít zpravodaj a měly by tam být propozice, takže se ozvu. Ahoj
|