Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Setři
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 19 Kvě 2005 18:42
- Nahlásit

Rád bych si pořídil setra - nejspíš anglického nebo gordona. Poraďte jestli je vhodný i do města - můžu mu denně věnovat 3 hodiny. Kolik tak asi stojí a nějakého dobrého chovatele ? Díky, Aleš

niniel
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 20:39
- Nahlásit

3 hodiny v kuse nebo hodinu rano, odpoledne a vecer? No ja nevim, asi bych brala tak i tak, aby mel clovek na psa vic casu. Stoji do deseti tisic, vetsinou kolem osmi.

Anonymní
# Zasláno: 19 Kvě 2005 21:09
- Nahlásit

No tak asi půl hodiny ráno, pak dvě hodiny po práci a před spaním zase půl hodiny. A samozřejmě víkendy s ním naplno
Moc se těším, až ho budu mít.
A nějakého chovatele, případně nějaké informace na www.stránkách - prosím poraďte ať neudělám chybu hned na začátku

Anonymní
# Zasláno: 19 Kvě 2005 21:24
- Nahlásit

Řekla bych, že 3 hodiny pro setra jsou dost málo. Jak už tady mnohokrát padlo, tak s tím by se spokojil nějakej ten "městskej gaučák".

Anonymní
# Zasláno: 19 Kvě 2005 21:35
- Nahlásit

Já si myslím, že 3 hodiny[/b][b]jsou pro setra v pohodě - pokud bude vědět, že mu budu věnovat celý víkend. Jinak samozřejmě bude se mnou celý den v bytě - pracuju doma - ty tři hodiny jsou myšleny venku v revíru.
Spíš mi prosím poraďte s těmi chovateli a s kvalitním zdrojem dalších informací na webu.
Aleš

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 21:53
- Nahlásit

Ono taky nejsou 3 hodiny jako 3 hodiny... Pkud pes ty tři hodiny aktivně něco dělá, tak ho to unaví podle mě víc než i 4 hodiny procházky na vodítku...

Anonymní
# Zasláno: 19 Kvě 2005 23:40
- Nahlásit

Ahoj Aleši - nevím, jestli jsi hledal na netu, ale když jsem dala odkaz anglický setr, tak jsem našla tyhle chovné stanice : http://www.mesinskahajovna.web4u.cz ; http://www.sweb.cz/davaroni/cesky/davaroni.htm ;
http://www.stenata.cz/leslieleven/index-setr.htm

Jinak se v setrech nevyznám, takže vybrat z nich Ti musí pomoct už někdo jiný

Tony
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 23:44
- Nahlásit

Potkávám ve městě několik setrů (samí irští) a všichni jsou v pohodě, ten jeden je teda pěknej poděs, ale je dobře vychovaný. Chce to hlavně mít blízko domu místo kde se může pořádně vylítat (a nezanedbat výchovu), pak si myslím, že budete spokojení oba dva.
P.S, Jednou jsem přijela do Prahy, a mezi Hlavním nadražím, Muzeem a operou (tam někde v těch místech) je travnatá plocha. Chlap tam přišel s dvěma irskýma setrama, pustil je a ti psi přesně lítali po tom trávníku..., ze všech stran tam jsou silnice (a pražský provoz), no já zírala, a představovala si ty krasavce raději někde v lese, na druhou stranu, lepší než procházka na vodítku - bylo to v 8 ráno, tak odpoledne treba chodí jinam-jsem zkrátka optimista)

Evicka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 10:06
- Nahlásit

Setři jsou nádherná plemena, obrovsky ladná a nádherná v pohybu. Ovšem je to typický lovecký pes s loveckými pudy. Takže pokud mu dopřeješ hodně pohybu, který potřebují k živostu jako sůl, tak jsou to milí a vděční společníci. Anglický je opravdu nádherný, obzvláště pokud je dobře pigmentovaný. Osobně doporučuji Mešinskou Hájovnu, ale tam se chová hodně pro lov, ale jinak kvalita.Davaroni je taky dobrá.

Anonymní
# Zasláno: 20 Kvě 2005 13:56
- Nahlásit

Děkuju moc, zkusím tu mešinskou hájovnu - mají moc hezké stránky. Mějte se všichni hezky
Aleš

Jana L
# Zasláno: 23 Kvě 2005 15:58
- Nahlásit

Evičko, děkuji - neznáme se a přesto náš chov pochválíte, opravdu mě to potěšilo.
Jana Londinová

LUCKA
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:04
- Nahlásit

Ahojky, koukni se na www.sweb.cz/davaroni a tam se dozvíš i nějaké informace. můžeš napsat i chovatelce, ona ti na všechny toto dotazy odpoví. Kdyžtak se obrať na to, že ti odkaz dala Lucka Ševčíková. ona 100% bude vědět. Chovatelka je moje kamarádka, kterou teď doporučuji ne kvůli tomu, že ji znám,ale kvůli její úspěšné a hezké fenečce!

Evicka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 08:37
- Nahlásit

Pro Janu L,
dobrý chov a kvalitu pochválím vždycky ráda, obzvláště proto, že sama s manželem chováme lovecké psy, foxlíky. Vaše stránky sleduji pravidelně, mám ohaře moc ráda, jsou to nádherná zvířata a můj sen je černobílá fena pointra. Zatím doma ale nechtějí. Takže proč nedoporučit začátečníkům něco, o čem jsem přesvědčená, že to za to stojí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání