| Autor |
Zpráva |
bord
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 07:24
- Nahlásit
Pobavil mě úryvek z knihy Vychováváme psa
" Jela jsem s malými knírači a oba byli v taškách,ve kterých naprosto nebyli vidět.Čekala jsem na zastávce a psy v taškách odložila na zem.Pak mě napadlo,že se půjdu podívat v kolik to jede.
Otočila jsem se k taškám a důrazně zavelela a dodala posunkem rukou - Zůůstaňte,zůůůstaňte a šla do přední části zastávky plné zděšených lidí,kteří sledovali,jak nařizuji taškám,aby nikam neodcházely.
Když jsem ještě dodala,že přijdu,teprve jsem si všimla těch pohledů..Bylo mi jasné,že bych měla rychle zmizet,ale ke zděšení všech jsem se vrátila a tašky pěkně pochválila,že zůstaly na místě...mezitím se lidi rozestoupili a kolem mě bylo najednou prázdno...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 08:14
- Nahlásit
To mi připomíná,jak jsme si s maminkou (to mi bylo cca 11) vezly domů štěňátko malého černostříbřitého knírače. Vlezly jsme do autobusu a maminka řekla : Jednou dospělý,jednou dítě a jednou pes. Řidič kouknul za nás a povídá : No vás vidím, ale kde je pes? Maminka rozevřela tašku,ve které seděla naše Káča a strčila mu ji pod nos. Řidič vrazil hlavu do tašky a Káča mu pěkně s gustem olízla brejle... Naštěstí to byl milovník psů!!
|
bord
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:04
- Nahlásit
Mně se docela často stává,že když chválím psa "jakej to udělal pěknej bobánek" obvykle bývám přistižena nějakým "normálním" člověkem a někdy jsou ty pohledy opravdu výmluvné...ale když ten pes má takovou radost,že?
|
Denisa
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:17
- Nahlásit
bord- Jo jo, já jsem se coby prvopečená majitelka štěňátka ze začátku pěkně kontrolovala, abych na sebe neupozorňovala svýma hlasovýma projevama, ani mě to nějak nešlo či co, nebyla jsem z něj zezačátku tak potento (jak jsem teď naopak), na cvičáku jsem ze sebe taky takový pochvalný radostný hlasový projev vydat pořádně nemohla, no za to teď (pejskové budou brzy 2 roky) se tedy nekontroluju vůbec, výskám jak na puberťačka kdykoli se něco zadaří pejskové, u přivolání za ztížených podmínek šaškuju jak chovanec ústavu pro choromyslný a když jdu po ulici, tak jsem se kolikrát přistihla, že s pejsovou i mluvím, ale to si všimnu až když se na mě lidi divně dívají... Na procházce si s pejsky ráda poskočím když oni mě tou svou radostí taky rozradostní, že s nima lítám, akorát jim teda nestačím no prostě si to užívám... je to super!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:26
- Nahlásit
Teď jsem si vzpomněla, když píšete o těch hlasových projevech.
Moje sestřenice má jorkšíra. Jezdí za město na zahradu a pejsánka bere v 90% s sebou. Jednou ho nevzala. Tak si tam okopává tu svoji mrkvičku nebo co a vidí, že přijíždí manžel.
Tak prej na celé kolo zavolala "Áááááá ,pááááníček jede". Prej by přála všem, aby viděli jak se tvářil soused za plotem, který si tam taky cosi okopával.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 11:00
- Nahlásit
Martina
To "normální" lidi totiž nejsou schopní pochopit Přitel když měl mou potvoru na chatě, tak sem taky na ni volala a uvědomila sem si, že ji nemám u sbee a co teprv, když někam vylezu bez ní To čučim, kde mám pejsinu a vona samozřejmě nikde
|
bord
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 11:27
- Nahlásit
Martino - to je fakt dobrý,člověk má spoustu zažitých věcí,které dělá automaticky,já např.držím dveře od výtahu,aby psa nepřivřely i když jdu třeba bez hafa.A musím přiznat,že mi to někdy pár vteřin trvá,něž to docvakne..
Ovšem bomba je když ječím na synka,že je večeře ať pohne kostrou a hned nato medovým hlasem na psa- no pojď prdelko,je papáníčko..
Někdy se fakt stydím ...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 11:37
- Nahlásit
bord
No já už to tady myslim psala, když přijdu k přiteli domu s psicí, tak to je "Jeeeeeeeeeeeeeee ahoj Eimyyyyyy, no tys přišlááááááá" a na mě (občas) "Ahoj Peti" a pak zase "No Eimátkooooooo"
|
*sara*,
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:02
- Nahlásit
Já jsem někdy tak zmatená, že dělám vše automaticky. Že na dceru volám psím jménem a pejskovi říkám jménem dceři, už ani neberu, to je často!
Ale nedávno jsem místo pejskovi do čumáčku , dávala dceři k obličeji pejskovo léky. Ona z toho byla vyvalená, co dělám.
Jednou volám na dceru aby už šla , že pospícháme do školky a v ruce držím vodítko. Potom jdu místo k dceři s kapesníkem ke psovi a chci mu utřít nos. Na dceru řeknu nechtěně, že má na stole už žrádlo... Atd., atd.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:03 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
bord
člověk má spoustu zažitých věcí,které dělá automaticky
Tohle sem teda nepatří, je to o mý dcerušce, když byla malá. Byla nespavec, tak jsem pořád drndala kočár, tam zpátky, tam zpátky, (kdo máte děti znáte tu fušku, uspat řvoucí dítě). Tak jsem takhle jednou drndala v obchoďáku nákupní vozík. Taky přihlížející nechápali, co že to mám za zvláštní deformaci.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:29 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
Eimy, nemáme stejného přítele?
Jinak já už se několikrát přistihla jak okřikuji synovce: FUJ JE TO! (jsou mu 4 roky, takže vždycky jen tak vyplašeně koukal )
|
bord
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:33
- Nahlásit
Jo,jó- holt každej má svou úchylku
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:40
- Nahlásit
Martina
Přesně stejnou deformaci jsem měla taky! Manžel si vzal syna z kočárku do cukrárny,aby si vybral zmrzlinu a já zatím venku jezdila s prázným kočárkem tam a zpátky... Když se pak člověk rozhlédne,tak vidí soucitné obličeje okolostojících...
|
bord
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:42
- Nahlásit
A už se někomu stalo, že jednou za 100 let si k vám dítě položí hlavu do klína,vy ho hladíte po vlasech a najednou slyšíte:"Mami,ty mě drbeš za uchem!"
A už končím nebo budu za totálního magora..
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:42
- Nahlásit
ola
Tak to jsi mne potěšila, že nejsem blázen sama
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 12:45
- Nahlásit
bord
Neboj nebudeš za magora, takových je nás tu určitě víc. Jen pište pište, dobře se bavím takhle v pátek odpoledne.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 13:25
- Nahlásit
Bord
Nejsi v tom sama. Já zase tuhle čistila dětem uši a jak měl starší hlavu u mne na kolenou a hlavičku na stranu,tak jsem mu začuchala do ucha. Dělám to tak psici(jestli nemá zánět),ale to mi došlo až když syn dostal záchvat smíchu...
|
Tasy1
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 13:55
- Nahlásit
Super ,výboně se tu bavím a ještě se v těch příspěvcích vidím
Vlastním 5 psů + jedno dítě,takže si dost často pletu jména..ještě že už je syn zvyklý
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 17:06
- Nahlásit
Tchýně jednou luxovala,zasekl se jí lux o práh,ona s ním cukla a povídá :"Pojď,hergot!"
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 17:08
- Nahlásit
A brašulovi zas u přechodu říkám:"Če kej!"
|
šíša
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 18:17
- Nahlásit
....no já se zas přistihl jak vnuka poplácávám po hrudníčku a broukám na něj hóóódnej.......
|
kure25
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 19:11
- Nahlásit
Ja taky s pejsinou furt hovorim a blbnu,ze si ostatni mysli buhvico a kamaradky rikaj,ze jsem blazen!!! Bavime se uz temer o pocasi........ Kamoska si ze me dela srandu!
|
iva
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2005 16:32
- Nahlásit
Bezva, to mám radost, že nesjem jediný blázen. Vlastním 4 psí dámy, 2 syny a 1 manžela (navíc jsem učitelka!) a když mi dojde trpělivost, zařvu jednotně : Ke mně! Pak jim všem řeknu, co mě momentálně rozčílilo a je to. Jinak zcela běžně se venku ohlížím, kde mám pejsky, i když jdeme náhodou bez nich, držím dveře výtahu, jak tu už bylo řečeno, s fenkami venku se normálně bavím jak s člověkem atd. Nepochopitelné pro některé naše známé je, že o víkendu nemůžeme přijet na grilování, protože jsme na výstavě, na závodech, jedeme na krytí či máme vysokobřezí dámu. Nám to připadá normální.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2005 22:07
- Nahlásit
tak ted sem se docela nasmala... ) no ja mam jednu fenku a jednoho psa. uz se mi tolikrat stalo, ze jsem si myslela ze ted nekdo kolme nas urcite neni, tak sem si povidala s pejsky a zvatlala a sislala na ne, no a pak sem se vsimla ze kolem me prochazi clovek a nejak divne se kouka. nojono ti normalni lidi to proste nechapou. a taky se mi kolikrat stalo ze jsem jen tak z niceho nic zacala na svoji pubertalni sestru sislat a chtela sem po ni aby mi neco podala nebo neco podbnyho, nez mi doslo jak to rikam...ona z toho byla chudak cela divna, protoze na ni vetsinou nejsem tak mila jako na svy pejsky...ale to uz znate ne?? .-))))
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:22
- Nahlásit
když jsem měla hafu v puberte,tak za kazdym litala a chtela se kamaradit.Jednou se zase tryskem rozbehla za clovekem cca 50m pred nami, z plnych plic jsem zarvala STUJ, hafina to ignorovala,ale ten chlapek zustal stat jak solny sloup - ani se neotocil, teprve po chvili,kdyz poznal,ze to patri (malemu) psovi se otocil, zjistil,ze mu nehrozi nebezpeci pak se rychle vzdalil
|
Ketrin
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 09:04
- Nahlásit
Sestra kojila svou malou dceru, sedíc v kuchyni na židli a naši psi se motali okolo ve snaze "pomáhat" nebo aspoň olíznout kojenci obličej. Všechno se mi to nějak pomíchalo a zavelela jsem:Nechte ju v klidu, když žere!!!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 09:16
- Nahlásit
nefer
Tak to netuším
Jinak kamarád se mi dodneška směje, když sme byli venku s psicí, když byla štěndo, procházela kolem nás důchodkyně a psice na ni chtěla skočit a já na ni na celou ulici houkla:"Fuj je to!"... Paní to nechápala, kamoš se řehtal a já si připadala jak naprostej vůl
|
bord
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 12:15
- Nahlásit
S bývalou fenkou jsme byly u rybníka,kde samozřejmě našla nějakou strašně zapáchající rybu a začala se v ní parfémovat..po mém zařvání jako hodný pejsek hned nejkratší cestou příběhla -bohužel to vzala přes deku nějakého nešťastníka,kde většina toho smradu z ní opadala.Než jsem stihla nějak zareagovat,milý pán se tam rozplácl pěkně na pupík.Já začala velmi nenápadně balit,zatímco pán vše pěkně zahříval vlastním tělem.Po chvíli nastalo udivené očichávání rukou,deky a nakonec opalovacího krému...naštěstí byl tento pán zřejmě "bezpsovec" takže pravý viník zůstal neodhalen.Nevím,nevím co pěkného by nám řekl..my jsme se raději pěkně po anglicku vypařily.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 12:33
- Nahlásit
Poslední zkušenost : na nádvoří zámku stojím s čubou u prázdné kašny,psice opřená o okraj čučí dolů a poslouchá můj výklad : "No jo no, není tam vodička,no jasně,že tam nejsou ani rybičky,když tam není vodička! Na co to koukáš? Jo brouček tam leze...." Najednou vykoukne z budky s lístkama babka a zaječí na mne : "Hele pani nenechte tam TO DÍTĚ koukat,nebo vám tam do tý kašny zahučí.... !"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 14:37
- Nahlásit
I hlasové projevy kolemjdoucích bývají barvité. Můj pes vylezl ve městě z auta a ač vyvenčený, jako pravý dominátor se uprostřed chodníku nahrbil a začal vyrábět hromádku. Stojím, tahám z kapsy pytlík a periferně vnímám zhnusený komentář dvou dam opodál: No to je hrůza, vidíte to, co voni s těma psama takle všude, fuj, ...pes dokonal, já sbírám teplé hovínko do pytlíku a intonace odvedle se zcela mění: Tóóó je ale krásnej a hóóódnej pejsek, a jakou má šikovnou paničku.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 15:00
- Nahlásit
mam psa strasne sidlo. tolik temperamentu se opravdu hned nevidi jednou jsem v parku potkala pana s 2 kokry a 2 detmi.Zeptala jsem se, jestli mu bude vadit,kdyz sveho psa pustim a psi si spolecne pohraji. Panovi to nevadilo,tak jsem sveho psa pustila (uz mel za sebou 1,5hod prochazku) ten muj plasan lital tak, ze kokri nestihali a pan stal s pusou dokoran a svuj udiv korunoval zvolanim: deti, pojdte sem,tady je pes, ten tak beha, to jsem jeste nevidel. smala jsem se celou cestu domu
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 20:32
- Nahlásit
jeste jsem si vzpomela na dalsi vtipnou historku. nejak jsme meli k veceri snad kureci stehno nebo tak neco. tak jsem to cely okousala a zbytek kosti dala psovi. ten byl asi moc precpany nebo co, ze o ni nejak nejevil moc zajem,tak ji jen tak ozuzlal a nechal ji byt. po tom co jsme dojedli jsme zacali uklizet na stole, ja jsem zvedla ze zeme tu kost uz trochu ohlodanou od psa a dala ji na stul, ze ji vyhodim. no a kolem prochazel tata vzal tu kost a zacal ji ojidat, tak jsem na nej chvili koukala a on jeste mezi tim ojidanim neco mumlal o tom, ze zbytecne vyhazuju tolik masa...no a pak sem mu teda rekla ze to byla psi kost....tvaril se docela zhnusene...ale pak se smal se vsema ))
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 11:15
- Nahlásit
No, u taťky, když měli ještě knírače se jim stala taky docela vtipná historka, tatka se "pral" o jídlo s tím pejsanem. Brácha začal mrčet, že chce jídlo, až bylo hotový, tak prohlásil, že už ho nechce, tak tátova manželka hodila rozčíleně ten talíř s kusem masa na stůl, ale to maso z toho talíře vylítlo a spadlo na zem... A pak začal ten "boj" kdo u toho bude dřív, jestli táta nebo pes Pes byl sice rychlejší, ale táta mu to maso nakonec z ý tlamy vyrval, hodil to na panvičku, aby zničil nějaký bacily a pak to sám snědl
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:38
- Nahlásit
Moji rodiče měli knírače-střeďáka,byl to notorickej "utíkač"-hlavně v době háravek. Můj taťka vždycky ze strachu,aby se psoj něco nestalo,ho chodil hledat. Jednou pes zdrhnul navečer ze zahrady a můj otec rozčilenej vyrazil za ním. Když vyběhl kopec a přiřítil se na náměstí,tak zjistil,že je v bačkorách a v pyžamu... Nechal psa psem a mazal domů s obavou,aby ho neodchytli do svěrací kazajky....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:56
- Nahlásit
...betonovali jsme parkoviště, takže se udělala dřevěná ohrádka asi půl metru vysoká a ta se vylila právě umíchaným betonem, že se teda teďka nechá 2 dny zaschnout. Přišel můj štěk a s radostným povykem, že je tu teda konečně něco novýho, obíhal tu ohrádku. Z jeho pohledu to pravděpodobně byl nějakej super vyvýšenej stupínek, z něhož na nás všechny lépe uvidí. A tak než jsme se nadáli, tak se odrazil a skočil do ohrádky. Měl neskutečně užaslej a šokovanej výraz, když místo toho aby zůstal nahoře stát, zapadl až dolní čelist do těžkýho tuhýho betonu a nemohl z něj ven. A tak se odrážel se všech čtyř jak kůzle a proskákal ten beton po celé jeho délce, než se mu podařilo vyskočit ven...
|
Majkl
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 09:09
- Nahlásit
(Mám 10ti měsíční fenku NO). Občas chodím fandit sestře na volejbalový zápas a povzbuzuju jí: To bylo dobřéé!! Ták je hodnáá!!
|
malika
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 15:17
- Nahlásit
fenka našich známejch byla pěkně svéraznej vesnickej voříšek - jmenovala se Boženka a když jednou před samoobsluhou obtěžovala cizí paní ovešenou taškama jen na ni křikli "Božka nech toho!" v tom se paní otočila s nešťastným výrazem a směrem ke známým řikala "vždyť já jí nic nedělám"
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 15:38
- Nahlásit
malika
Taky dobrý!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 15:42
- Nahlásit
Malika,to je dobrý. Vidím úplně ten výraz té paní.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 15:53
- Nahlásit
Taky přidám :
Už jsem tu psala o knírači,kterého měli moji rodiče. Ten se navyváděl kousků. Např. nesnášel kožešinovou čepici mojí babičky. Ta okrasná pokrývka hlavy byla z nutrie či co a on ji upřímně nenáviděl. Jednou když se babička obouvala a čepici(já jí jako dítě říkala "bobr") měla na hlavě,tak se k ní Andy přikradl a rychlým pohybem jí ji serval z hlavy(Muselo to být dost bolestivé,neboť bábinka ji měla přišpendlenou spinátky!! ) Vítězoslavně s ní cupoval a rval,dokud ho babča nedostihla a milovanou čepičku mu nevzala. Jenže když si ji napařila na hlavu a vyšla rozzuřená do města,tak si bohužel nevšimla,že na dlouhých chlupech zůstalo spousta slin,které ještě venku na mraze zmrzly....
|