| Autor |
Zpráva |
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 19:38
- Nahlásit
Ahojík,
rozhodla jsem se zeptat se na váš názor, Od loňského května mám křížence pinče z útulku, žiju v bytě s rodiči. Pesan- Filda, nevím,jestli mu bylo ubližováno, ale od neznámých lidí na sebe nenechá šáhnout, uhýbá. Známé lidi musí více poznat,aby se k nim měl. Od doby,co ho mám jsem se mu maximálně věnovala, venku byl dost ustrašený, při každém hluku nebo nečekané situaci chtěl utéct. Měla jsem po maturitě, takže do října jsem s ním byla a pak ho naučila trávit čas o samotě doma- úplně v pohodě. Na dovču jsme jeli celá rodina i se psem na Šumavu, takže nebyl za celou domu v péči nikoho jiného.
Filda se na mě stal dost závislej, nebyl to můj záměr, ale logicky se mnou trávil maximum času,venčení, krmení, péče, a spí se mnou v posteli.
I školu jsem si uzpůsobila tak, aby nebyl doma dlouho a některé dny v týdnu jsem školu ani neměla. Má mě dost rád, léhá mi v nohách, olizuje uši, tulí se jak může, poslouchá na slovo.
Ted je to rok a já bych trochu chtěla jet s našima na dovču-k moři. Pesana tam vzít nemůžeme- on totiž dost zvrací v autě, a za tu cestu by se vyblinkal z podoby
tak přemýšlím, že nepojedu a budu s pesanem doma. Máme možnost ho dát na týden k prarodičům do Zlína, do bytu. problém je v tom, že bydlíme v Brně a kvůli vzdálenosti tam jezdíme tak 3-4x do roka a to jen na den (ráno tam, večer domů). Jsou to pro něho trochu neznámí lidé, pohladit se nenechá, ale u babičky loudí. děda je trochu problém, pořád se po Fildovi sápe a on se nenechá, že.
Tuším, že tam budu muset aspon na týden s ním jet.....ale není to málo? Mám obavy, jak by se choval, kdybysme ho tam nechali???kvůli té jeho závislosti na mě na nás kompletně.Může přestat žrát, utéct nebo já nevím, a to bych nechtěla!!!
Já vím, asi se o něho přehnaně obávám, ale rodiče tvrdí, že když já na půl dne odejdu, tak s ním není žádná řeč a lehne si ke mě na postel.
Co mám dělat, přestat si ho míň všímat? Divný.
Stačil by ten týden u prarodičů?Nebo s ním má zůstat doma? U moře jsem nebyla ani nepamatuju, ale kvůli němu bych to oželela.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 19:44
- Nahlásit
A co zkusit nějaké prášky proti zvracení? Existují i pro pejsky.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 19:46
- Nahlásit
Na zvracení jsme zkoušeli snad všechno, má to asi zároven žaludkem ale i psychikou. Z brna do Chorvatska je to moc dlouho, bylo by to na něj moc náročné Pak ještě teplo, voda (kterou nemusí), omezení v místech,kam bysme se psem nesměli......
Mmch. jsou mu 3roky.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 21:13
- Nahlásit
Usanda
Jestli je před odjezdem dost času, zkus to nejdříve nanečisto - buď s psíkem ve Zlíně a na pár odtamtud odjeď sama. Ten pes si už něco prožil, takže to pro něj asi nebude příjemné, ale asi by se to měl naučit - no a když to nebudou prarodiče zvládat (nebo Filda) tak by asi bylo lepší nikam nejet.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 07:10
- Nahlásit
Usanda
já jsem z těch samých důvodů co ty už mockrát oželela nabízenou dovolenou u moře s rodiči. Raději jsem vždy zůstala doma se psem a teď už vlastně se psy....Mladší pes je na mně taky úplně závislý a pokud mám v práci dlouhou, tak se div nepočurá radostí, když se večer vrátím.....Já nikam bez psů nejedu i přesto, že vím, že by u babičky byli oba hodní a relativně v pohodě.....
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 08:51
- Nahlásit
Evik
No jo, já si taky říkám jasně, že pokud by měl trpět, tak nikam nepojedu. Na druhou stranu se tím po celý jeho život uvážu a nikam teda nepojedu. Jednou jsme dali druhé babičce na hlídání papouška a ten ze žalu (i když jsem měla pocit, že nás má jen na žrádlo, klofal, potvora) několik dní nežral.
Filda totiž není tak samostatný, jak by měl být. Kdyby se mnou jen spával v posteli....ale on se vtlačí ke mě pod peřinu (úpně celej), a protože spávám na boku, tak se mi schoulí v klíně, úplně se na mě namačká a spí. Připadá mi to, že je horší jak dítě. Pokud ráno ještě ležím a venčí ho někdo jiný, tak využije každou příležitost,aby za mnou vlezl.
Fakt závislák:/
|
Denisa
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 10:04
- Nahlásit
A nemáš třeba kamošku co chodíváte venčit, že by ti ho pohlídala spolu se svým psem, to by bylo pro něj lepší ne, když by s ním byl ten druhý pes. Určitě má nějaký kámoše psí a ty taky kámoše dvounohý co se znáte líp než s bábi a dědou, to jsou pro něj fakt cizí lidi. Navíc je to menší pes, tak by asi nebyl problém, že by někomu zabral moc místa v bytě atd. ...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 12:16
- Nahlásit
Mám podobný problém. Žení se mi bratránek a na svatbu jedem samozřejmě celá rodina. U babičky by sice mohl být, ale za a) ji ještě nikdy neviděl, za b) babička se psů bojí, c) přestěhoval by jí celou zahradu a popřípadě i domek. Navíc babička už není moc OK, tak by to asi nedělalo dobrotu. Rozhodla jsem se, že hafana dáme pohlídat k mé kamarádce. Ta se těší. Mám z toho taky velký strach, ale snad bude vše v pohodě a navíc je to jen jedna noc...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 12:21
- Nahlásit
Usanda
Jee počkej, ty bydlíš v Brně? Já myslela že v Kuřimy Ajaj, se mi to už taky motá... Jen mě napadlo, že možná bych ti toho pejsana pohlídat mohla, kdybych dostatečně ukecala mamku. Sice mě tvuj pejsa nezná, ale tak to by se dalo změnit.
Nejdete náhodou v sobotu na voříškiádu na přehradu?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 12:43
- Nahlásit
Já mám zkušenost s cizími psy, kteří u nás byli na hlídání docela pozitivní. Na týden u nás byly v různém období dvě cizí fenky, a protože u nás měli bezva vyžití( velká zahrada, ostatní psi, procházky a mazlení), tak se jim u nás moc líbilo, dokonce jsem měla pocit, že se jim k původním majitelům ani moc nechce. Ovšem v tomto případě nebyly fenky nijak výrazně na pána fixovány. Já bych taky radši volila nějakou spolehlivou cizí osobu, např. kamarádku, než vlastní příbuzenstvo. S tím já v naší rodině a smečce nemám dobré zkušenosti. Navíc pokud se náhodou něco stalo, tak se rodině hodně těžko něco vyčítá, jsou ještě dotčeni, že museli psa hlídat a nakonec ještě dostanou spucung. Vážně je lepší se domluvit s kamarádkou, hodně být spolu, pejska s ní zkoušet nechávat po chvílích samotného a snad to přežije bez větších traumat.
|
Mark
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 15:06
- Nahlásit
Ja hlidam mame jeji boxerku na tyden kazdy rok. Prvne jsem si ji vzala k sobe domu. Byla z toho dost nervozni, porad chodila sem tam, dychala jak masinka a nechtela zrat, tak ted hlidam u mamy doma a je vse ok. Jen kolem 17 hodiny si sedne za branku (to normalne mama prijizdi z prace) a vyhlizi, ale to se da vyresit vychazkou. Druhemu hafovi je to fuk u me i doma a je uplne v pohode.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 16:17
- Nahlásit
Eimy
Jo, jsem z Kuřima.To Brno měl být orientační bod,abyste měli představu. Nejlíp by to zvádl u přítele.......jenže kdybych jela k moři, tak by jel s námi,takže toto řešení padá. Kámošku mám, ale ona by sním určitě nebyla celou dobu, má spoustu dalších aktivit. Zná ji,ale asi by se mu tolik nevěnovala
Eimy, my jsme se kdysi domlouvaly na nějaké procházce,co?Čistě teoreticky by tvá nabídka připadala v úvahu, pokud bysme se dostatečně poznali my dvě a pesani.???
|