| Autor |
Zpráva |
karin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:18
- Nahlásit
Ahoj,
rada bych svemu 5-mesicnimu kralicimu jezevcikovi koupila ksiry, ale v jedne knizce jsems e docetla, ze pro jezevciky jsou absolutne nevhodne ( lekarske duvody - stavba tela apod. ). Mate s tim nekdo zkusenost?
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:36
- Nahlásit
Nechápu proč by neměly být vhodné??? Já mám středního pinče a kšíry má taky, nechci ho tahat za krk.
Pokud pes táhne, tak ty kšíry naopak rozloží ten tlak na větší plochu, aby se nedusil. Ale i pro netahavce se mi to zdá fajn. Prostě jak se to komu líbí.
Tento názor na jezevčíky slyším poprvé a moc bych tomu nevěřila.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:58
- Nahlásit
Holky, především....pes by neměl na vodítku vůbec tahat - takže psu, který umí chodit bez tahání stačí obojek , ale to je o v této diskusi o něčem jiném.......
Jinak moji známí používají na jezevčíka kšíry po svém kocourovi a psíkovi bezvadně sedí Taky nevidím důvod proč by jezevci nemohli nosit kšíry....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 16:20
- Nahlásit
karin
Já nevím, strejda sice jezevčíka měl, ale kšíry nikdy... Ale taky jsem v jedné knížce o jezevčíkách četla, že kšíry jsou pro ně nevhodný, nevim, jestli máme na mysli tu stejnou knížku...
Možná jde o to, že vzhledem k tomu, že v poměru nožičkám mají docela dlouhý tělo, by jim to mohlo dělat právě problémy s páteří, ale nevim...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 20:11
- Nahlásit
Já bych naučila jezevčíčka netáhnout na vodítku a na kšíry bych se vykašlala. Proč chceš vůbec aby je nosil?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 20:47
- Nahlásit
Anonymní
Tak, náš jezevec chodí normálně na vodítku s obojkem
|
Mirka L
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 22:37
- Nahlásit
Mě taky chodí jezevčík bez problému na obojku. O kšírách jsem ani nepřemýšlela. Na kšírách ho nemůžeš cvičit a hlavně se mi to na jezevčících moc nelíbí, protože jezevčík je lovecký pes, tak proč mu dávat kšíry.
|
karin
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 07:53
- Nahlásit
Ksiry mne napadly proto, ze jakakoukoli znamku na krku taha po zemi ( je to kralik ). Ale mozna by se to dalo vyresit pevnesi kapsickou na obojku.
ps na obojku chodi bez problemu, i kdyz nejradeji na volno
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 08:23
- Nahlásit
Můj pes netahá a taky má kšíry. Já nevím ani proč, předtím jsem měla kokra a měl normální obojek. Ten můj pinč má kšíry i přestože v poho poslouchá. On je s ním spíš trochu anatomickej problém - jak se to říká, má kuželovitej krk. Takže obojek je dole na krku moc úzkej a přes hlavu mu padá. Obojek jsem mu taky koupila a používám ho při cvičení ( s kšírama se to moc nedá), při agility.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 08:44
- Nahlásit
Můj kamarád, dlouholetý chovatel jezevšíků vždycky a zásadně používá obojek. Jeho šířku bych zvolila úměrně velikosti a obvodu krčku.Kšíry mi k tomuto plemeni jaksi nepasují.
|