Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 8730 . 8731 . 8732 . 8733 . 8734 . 8735 . 8736 . 8737 . 8738 . 8739 . 8740 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
leyenda
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 21:52
- Nahlásit

Lola1
ja mam na kytkach taky vselijake ozdubky, ptaky, motyly, zabicky

leyenda
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 21:56
- Nahlásit

Jdu vygruntovat kuchyn, mejte se hezky

Venta
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 21:59
- Nahlásit

Lola1
Ten je hezkej, skorovánoční

leyenda
taky jsem teď uklízela, ale už na to kašlu. Tak dobrou

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 22:07
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd ed&v=0vEExid_znE

Crysa
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 22:40
- Nahlásit

Lola1 smrček co není smrčkem jsme měla taky dostala jsem ho k plnoletosti tak velikýho, jak jsi tady linkovala na fotce, nenápadnej kytiček o jednom patru větýveček... a před dvouma rokama jsem ho stěhovala dodávkou na ležato ke kamarádce, bo ta si pořídila chlapa s domem a ten dům je velikej a měli tam na něj místo, další šance byla už jen ho (ten stom) udat do nějakýho důchoďáku do obrovský haly, bo v mym baráčku o půdorysu 8*10 jsme se prostě oba nevešli.. tedy mě zabral 1/4 jedný ze dvou obytných místností, na vánoce tedy nosil povině řetězy i gule. Ale přežil i povodně ve 2002, jen to jmený bahýnko se z něj neomylo včas a tak se oprašovalo ještě roky poté a vypadal taknějak zaprášeně, ale bylo to neodlepitelné bláto.
Tedy blahopřeji k neutopitelné kytce co se stane stromem

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 22:44
- Nahlásit

davidkova renata
Monty měl al. reakci na Eurican, proč?

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 07:19
- Nahlásit

Fstááááááááááááááváááááááááááááát a maaaaaaaaaakaaaaaaaaaat!!!!!

impact
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 07:44
- Nahlásit

makrel
Nežvi.

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 07:55
- Nahlásit

impact
co, bolí tě hlavička po pivíčku?

Dana2
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 08:14
- Nahlásit

Ta kytka - budoucí strom - se jmenuje araukárie...

Jak se o araukárii starat, aby nám mohla dělat stromeček ještě po řadu let? Základem ideálních podmínek je nízká zimní teplota a vyšší vlhkost. Nemáme-li dostatečně chladný interiér, přidáme na zálivce a hlavně zvýšíme vlhkost, musíme často větve rosit. Nikdy araukárii nedáváme do blízkosti topidel, ani na okenní parapet. Vyhovuje jí světlé, ale přistíněné místo. Nesnáší přímý slunečný úpal. Nedávám ji do kouta, kde dopadá světlo jen z jedné strany, naroste křivě! Velmi ji to sluší v ložnici či východně exponované místnosti nebo na světlé chodbě. Je to rostlina chladnomilná, v zimě snese i 4 °C, ideální rozmezí je 8-12 °C až 14 °C.

Je-li v zimě v chladu (listopad – únor), nemusíme rosit a také snížíme zálivku. V teplém interiéru nesmí nikdy přeschnout. Ovšem jako mnohé další rostliny nesnáší ani přemokření, kořeny tedy neutopíme ve vodě. Ideální pro zálivku je měkká voda, snažíme se používat aspoň dobře odstátou nebo přidáme do láhve na dno rašelinu. V létě ji rosíme pravidelně, prospívá ji i letnění venku ve stínu. Přihnojujeme střídmě, nejlépe na jaře květen až červen. Používáme hnojivo s malým obsahem vápníku, vhodné je i hnojivo pro azalky. Vyhovuje ji také granulovaný kravský hnůj (nebo zředěný kravinec).

Starší rostliny raději nepřesazuje, jen vyměňujeme vrchní vrstvu půdy. Mladé přesazujeme na jaře, neporušujeme nikdy kořenový bal a sázíme stejně hluboko jak byla předtím. Nesnažíme se případně vyholený kmínek zapustit hlouběji do země! Nemá ráda průvan. Žádnými významnými škůdci netrpí, někdy ji napadají svilušky (nízká vlhkost vzduchu). Častější příčinou chřadnutá jsou špatné pěstební podmínky, přemokření, zaschnutí a vysoké zimní teploty. Při špatné péči postupně zespoda odsychají konečky větví nebo celé větve a kmínek vyholuje.

impact
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 08:26
- Nahlásit

makrel
Jsem nebyla na pivíčku, ale spala bych ještě.

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 08:28
- Nahlásit

impact
šak špy, neříkej, že tě vzbudil ten můj výkřik

impact
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 08:30
- Nahlásit

makrel
Nemůůůžu. Jednak mám všude pod peřinama nasáčkovaný psy a nevejdu se tam a druhak musím stejně vstávat. Uklidit, s čoklíma ven a pak na brigošku.

Crysa
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 09:32 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit

Dana2 tak mě strom narostl rovnej a pravidelnej a rostl pěkně celý rok, a to byl půlkou větví nad topením u okna, u toho okna, který jsem kolikrát zapomněla zatažený žaluzkama i den a půl, když jsem odjela do práce a zapomněla rozednít, nebo když jsem vychrápávala po práci. V životě neviděl rosení, pokud teda pominu můj 14 denní záchvat že z něj umeju to bahno a nic.. přežil i bez rosení. Vlhkosti tu nikdy moc neměl, teda krom jednoho roka, pak už to vysoušeče stahly na průměr panelák. bytu, ne domku. Chlad přes zimu se taky nedá počítat a sezonní rozdíly v zálivce taky nezaznamenal, bo já zalejvám jak si vzpomenu, tedy někdy 2-3x tejdně a někdy třá 10 dní nic
Jediný co, tak že jsem právě proti ohnutí stromem otáčela kolem osy, aby se netahl do jedný strany, což všeobecně kytky taky nesnášej
Myslím že hlavní zásadou všeho je, se z toho neposrat

Lola1
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 10:11
- Nahlásit

Psíček
na tom starém stromečku nemám vánoční ozdoby, ale nějaké ptáky.
Kolik ti jel et? Že jsi stále tak naivní?

S ptákama jsi mě dostal, ale není to se mnou ještě tak špatné. A mám ráda zviřátka. Jen si prohlídni dobře obrázek, že tam jsou - umělí.

Venta
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 10:11
- Nahlásit

Brý ráno

Crysa
Tak asi proto nám ty kytky tak jdou

Lola1
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 10:12
- Nahlásit

Crysa
já zalejvám jak si vzpomenu, tedy někdy 2-3x tejdně a někdy třá 10 dní nic
Jediný co, tak že jsem právě proti ohnutí stromem otáčela kolem osy, aby se netahl do jedný strany, což všeobecně kytky taky nesnášej

Přesně. Moje kytky (celkem dvje) mají období dešťů a období sucha a snášejí to celkem dobře.

Crysa
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 10:25
- Nahlásit

Lola1období dešťů a období sucha

Monty
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 11:59
- Nahlásit

bré odpoledne, moje maličká už nekulhá už včera celý den, ale nechtěla jsem to zakřiknout teď spolu ty dvě blbky nehorázně řádí, chybí jim ta dvoudenní abstinence venčení a procházek

Monty
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 12:53
- Nahlásit

tady je úplně mrtvo...
za chvíli půjdu s holkama ven

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 12:55
- Nahlásit

Monty
mypojedeme za našima. ale zítra bychom šli k večeru

Monty
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 13:05
- Nahlásit

makrel
jo dobře, dneska na louce asi nikdo nebude

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 15:35
- Nahlásit

Zdár jr tu mfto moc-Tož aurakárii máme též jest to odolná rostlina páč pamatuje dinosaury kteří ji žrávali takže dyž přežila x tisíc let tož ju hnet tak něco neudolá to je jasný. Bylisme bránit dobrý to bylo až na cestu zpátky kdy byla uzavírka a v objíždce byly náký hody tak objíždk se musela eště objíždět mám najeto vo98km víc(dobrá vobjížka jak cip)ale vím gde je Velehrad a skanzen modrá tam sem taky nigdy nebyla

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 17:51
- Nahlásit

čus albertííí to byl ale krásnej den co??? ))
co venta ,už vrhla??
co je novýho teda??

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 17:52
- Nahlásit

Psíček
a nepošlu a nepošlu

Venta
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 18:01
- Nahlásit

davidkova renata
Nikdo nevrhl furt a novýho asi taky nic, jen sem psala vedle něco

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 18:01
- Nahlásit

Venta
Nikdo nevrhl

si trapná uš!
du vedle

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 18:07
- Nahlásit

davidkova renata
Nikdo nevrhl
paní já to možná večer napravím a vrhnu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 18:08
- Nahlásit

makrel
no dobrá,počkám

a děckááá to mi neřikejte že f takovej krásnej den nemá něgdo nějakej ten kinekologickej úspěch?! přiznejte se gdo co zas gde vyhrál)))

Venta
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 18:08
- Nahlásit

makrel
No vidíš, tak aspo%n někdo

<< 1 ... 8730 . 8731 . 8732 . 8733 . 8734 . 8735 . 8736 . 8737 . 8738 . 8739 . 8740 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání