| Autor |
Zpráva |
kure25
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 08:21
- Nahlásit
Predevcirem jsem byla s kamoskou a jejim pejsou na ockovani.U nas na vesnici (kam nechodim) je takovy stary hrozny veterinar,ze ktereho maji psy uplne trauma a kterej se jich dokonce boji... Byl tam jeden malej pes a od ty doby,co vkrocili do vrat a on ho uvidel,mohl se zblaznit,skubal,vohanel se vsude kolem a ten veterinar se ho proste bal,tak to ten pes vycitil...Des!!! V zivote snad nemel psa,je spis pres dobytek a kdybych k nemu prisla s DKK,snad by ani nevedel,o co se jedna... My jsme nemeli v zivote na vetce problem,je tak super doktorka,ktera to s temi psy umi,a holky tam chodi snad i rady!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 13:58
- Nahlásit
veterinare se psi boji, protoze se jich boji on?!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 14:08
- Nahlásit
Prý když se člověk bojí, vydává stejný pach jako když je agresívní, a na to pak pes reaguje buďto tím, že zaútočí /chce zaútočit dřív než "agresívní" člověk/, nebo se prostě bojí¨taky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 14:36
- Nahlásit
Já znám taky jednu mladou, veterinářku.....u které psi taky dělají blbosti. Paní doktorka je hned nervózní, když pes chvíli nepostojí, či když ho páníček špatně drží a hned o psovi prohlásí, že je hysterický..... Ono je taky zajímavé, jak si někteří psi s některými doktory vysloveně "sednou". U nás na veterině se střídá několik doktorů a my s pejsou nejraději chodíme k jedné paní doktorce, se kterou můj pejsa kamarádí i když mu kouká do uší, do očí, strká teploměr do zadku.....prostě si s ním může dělat co chce a pes drží a ještě jí pak třeba olízne ruku
|
kure25
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 16:57
- Nahlásit
To je pravda.. Nikita s Adou si nechaji vymackavat zlazky,pichat injekce,koukat do usi-proste vsechno a ani nemuknou!
|
Břetislava
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 17:02
- Nahlásit
Já jezdím s hafanem na veterinu až k mým rodičům - tj. nějakých 120 km. Hafan se veterináře vůbec neboji, je s nim kámoš a hlavně je to doktor, který z lidí netahá zbytečně peníze jen za to, že vstoupíte do dveří. Byla jsem i u jiných veterinářů a hafan z nich měl strach. Oni místo toho, aby se ho snažili uklidnit, tak ho ještě víc stresovali. Takže není veterinář jako veterinář
|
*sara*,
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 20:25
- Nahlásit
My vystřídali několik doktorů, než jsme narazili na toho "už našeho". Můj pes měl pokaždé takovou hrůzu z veterinářů, že už před budovou se krčel a já ho tam pětadvacetikilového psa musela nést v náruči. Třásl se v čekárně i v ordinaci. Sice si nechal vše líbit, ale musel to být pro něj strašnej stres.
Pak jsme, když už jsme si nevěděli rady a doktoři také ne, co mu je, jeli k jinému. Docela daleko. Nejenže ten mladý doktor poznal diagnózu, ale choval se k němu jinak. Můj pes se nebojí, dokonce chce doktora olizovat v obličeji a chodí si po ordinaci jako největší frajer.
Stačilo pouze vlídné slovo, podrbání za ušima. Doktor ho vítá slovy: "tak jak se máš medvěde?". Hladí ho, drbe a můj pes je najednou hrozný kliďas.
Já si myslím, že i takové chování, že si doktor k němu sedne a mluví s nim, moc pomůže.
|
malika
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 15:48
- Nahlásit
taky už sme jednou museli měnit veterináře a to po tom když po nás pan doktor chtěl abych nandala košík 2 měsíce starýmu štěněti zlatýho retrivera... no a pak si nevěděl rady s chronickym průjmem... ted chodíme k super doktorům (střídaj se dva) ale naposled mě jeden z nich taky pobavil, moje fenka je celkem plašánek to uznávám, čištění uší, stříhání drápků a podobně nesnáší, ale doma to spolu zvládáme s pytlíkem dobrot už celkem v pohodě. Když ale měla škráblou rohovku musela prodělat několik celkem nepříjemných vyšetření, kdy ji do očíčka střídavě kapali kapičky a strkali laktusový papírky - no ani já bych to asi nesnesla bez cuknutí a ona když se ošívala a uhejbala hlavou tak pan doktor taky prohlásil že je hysterická ... no nevim nevim myslim že by musela bejt z umělý hmoty aby se při něčem takovym nehejbala...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 16:07
- Nahlásit
malika
No, moje psice si od mala zvykla, že když je u doktora hodná, tak to je hned hotový a taky že dostane odměnu, takže se fakt nehne skoro při ničem... a s očičkem si taky užila, když měla zanět spojivek...
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 16:11
- Nahlásit
Tak to mi máme na veterináře štěstí. Je výtečný jak na velký zvířátka tak i na malý. Chodíme k němu všichni, ke koníkům nám jezdí tak občas ani nemusíme my k němu
|
malika
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 17:26
- Nahlásit
Eimy
no zánět spojivek a kapání zvládá taky v pohodě, ale ten papírek co ji strkal pod víčko ne... to já bych ale taky cukla tak možná že je prostě po mně no...
je fakt že s očima si užila tak to souvisí se špatnejma zážitkem, protože musela jít na operaci kvůli 3.víčku který ji seškrabávali. No a to sme se s ní teda nalítali.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 18:52 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
malika
No s třetím víčkem tý mojí taky něco doktorka prováděla, nevim co přesně, už je to tak dva roky zpátky.. Ale na ni veterinář muže dříví štípat a jí je to jedno...
Fuj to byla fakt hnusná chyba...
|
malika
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 19:20
- Nahlásit
no jo no psa kvůli tomu neviměnim a musim se tý svý berušky přece zastat...
|
Danuš
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 06:11
- Nahlásit
Holky, prosím, čtěte po sobě, co píšete a alespoň i-y ve vyjmenovaných slovech dodržujte. To výčko a neviměnim, z toho mám skoro infarkt. Nezlobte se, mně gram. chyby přitahujou oči a pak mám husinu. Děkuji vám za pochopení.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 08:05
- Nahlásit
Danuš
I tak myslim, že tohle není diskuze o gramatice a chyby dělá občas snad každej, když budu chtít aby mě někdo opravoval, tak pudu do školy
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 09:27
- Nahlásit
Eimy
Musim se Danuš zastat, to, ze to neni diskuze o gramatice neznamena, ze tu budeme psat s takovymi chybami. Neco to taky o cloveku vypovida...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 09:53
- Nahlásit
niniel
Jenže kolik těch chyb napišu.. Někdo piše s chybama furt a nikdo mu neřekne ani půl slova... ;) ujet to párkrát může každýmu... Navíc kdyby se Danuš vyjádřila i k tématu, ale přijít do tematu sprdnout lidi, že mají psát bez chyb a nic jinýho mi přijde nefér A hlavně zbytečný... ;)
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 10:52
- Nahlásit
malika
náš pejsek si s rohovkou užívá zrovna teď, je pár dní po operaci, kdy mu bylo na 14 dní zašito 3. víčko, protože léčba mastičkami, kapičkami nezabírala. Před měsícem a půl si poranil rohovku, nejdřív jsme mysleli, že mu to udělalo naše štěndo, ale teď to vypadá, že problém je ve spodním víčku, které dře při mrknutí. A když se to nebude lepšit (opět kapičky, mastičky), musel by opět pod narkózu a plastika spodního víčka. Teď má nemocné srdíčko, no je to radost, pejsánci umí potrápit. Tvůj pejsek už má zdravé očičko?
|
Danuš
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 19:34
- Nahlásit
Eimy, myslím, že v ostatních tématech přispívám poměrně vehementně. K tomuto opravdu nemám co říct, což neznamená, že mě nezajímá a nepřečtu si ho.
Moje čubinky veterináře milují. Mám klidu na dobré lidi, kteří psy milují.
A to upozornění jsem nemyslela zle. Nezlobte se, ale mně to fakt vadí, když se pejskaři vyjadřují, jako když absolvovali max. základní školu a to ještě s odřenýma ušima
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 20:01
- Nahlásit
Danuš
No tak pročti víc temat, fakt jsou tady lidi, co píšou mnohem hůř... Já se snažím psat bez chyb, ale občas mi to prostě ujede, ale to snad každýmu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:20
- Nahlásit
jindriska
no teď už se naštěstí dlouho nic nevyskytlo. Většinou chorob a operací jsme si prošli, když byla Agátka spíš ještě štěndo. Na operaci 3. víčka byla 2* což znamená 2* narkóza z toho jsme taky moc nadšený nebyli. Pan doktor už nás strašil že některý GR to maj chronický naštěstí už se to pak neopakovalo.A tu rohovku si poranila asi když proběhla křovím, ale zvládly jsme to vyhojit mastičkami... vypadalo to hůř než jaký to pak bylo... víc sme si užili s "hot spotama" z koupání...
|
malika
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:26
- Nahlásit
poslední příspěvěk je můj - zapomněla jsem se zalogovat
|