Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kňučení
Autor Zpráva
Marťa
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:24
- Nahlásit

Máme 10ti měsíčního hafana. Každé ráno před 7 začne kňučet, protože chce jít ven - není to ale tím, že by se mu chtělo jít čůrat. Prostě se mu nechce spát a vynucuje si procházku. Ví, že to dělat nesmí, protože kdykoliv ho okřiknu, přestane -ale asi na 5 minut. Takže když začne kňučet v 6:30, stejně už neusnu, protože je to tak pronikavý zvuk, že se u toho spát nedá. Budík mám nastavený každý den na 7.00. Jde mi o to, že nechci, aby si určoval on, kdy chce jít na procházku, ale aby se šlo, až vstanu já. Poraďte. Díky.

Denisa
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:49
- Nahlásit

jestli nefunguje to okřiknutí, tak bych zkusila ignoraci, prostě na to nereagovat vůbec, neslyším, spím, nehýbu se, prostě nijak na psa nereagovat... A kde spí? S váma nebo v jiné místnosti? Já mám psa ve vedlejším pokoji, takže dokud nevstanu, tak má smůlu a i pak musí čekat až si odbudu svoje a než se mu začnu vůbec věnovat, ví to a leží si na pelechu, někdy se tedy jde motat do koupelny, velice ji baví pozorovat čištění zubů
Máte pravdu, že pes si nemá co určovat kdy páneček vstane atd. pokud je to soudný páneček, který ho netýrá třeba 12 hodinama bez čůrání...

Marťa
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:57
- Nahlásit

Ignoraci jsem zkoušeli ... ale to nefunguje. Prostě si kňučí pořád. Spí buď s náma v pokoji nebo má pelíšek na chodbě. Když ho zavřu na chodbu, tak je stejně kňučení tak pronikavý, že to slyšíme i přes zavřené dveře. Bydlíme v paneláku, takže moc míst, kam ho zavřít tady není Pokud jdeme ven v 7, tak na nějaký čůrání si vzpomene asi po půl hodině procházky. Nevím, jak už ho to kňučení odnaučit.

Denisa
# Zasláno: 5 Kvě 2005 10:18
- Nahlásit

Hm, a to je tak odmalinkata pořád stejný? Třeba ale to jak píšete, že spí s náma buď v pokoji nebo na chodbě, tak podle mě by to chtělo jen jedno místo na spaní a to striktně dodržovat a dodržovat přísný pravidla, ne jednou mu povolit, že už to kňučení třeba nevydržíte a vezmete ho zas k sobě, ale to spekuluju nevím jak to je, musíte být fakt tvrdí a důslední, ať v tom nemá guláš! Rozhodněte se, kde má trvale spát a pak prostě to týden, měsíc zkoušet, neměnit to a ignorovat jeho kňučení. Asi se moc nevyspíte, ale pak by se to mělo poddat. Jinak teda taky nevím. Držím palce!

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2005 10:28
- Nahlásit

Marťa
Stejný problém u nás. Už jsem to tu jednou psala, tady máš odkaz, pročti to a potom kdyžtak písni. Je to pořád stejný. Co já bych za to dala, kdyby začala kňučet v půl sedmý, momentálně stávám okolo 5 nebo půl 6. Ale nechci, aby vzbudila dcerušky, tak musím vstát. Koukni:http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum= 1&topic=305

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2005 10:33
- Nahlásit

pokus č. 2
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =305&page=0#24

Marťa
# Zasláno: 5 Kvě 2005 16:32
- Nahlásit

Ten náš blázen kňučí jen když se dožaduje procházky. Má 2 pelíšky - přes den spí v chodbě a večer jde automaticky k nám do pokoje. Necháváme mu otevřené dveře, tak večer spí s náma a k ránu si jde lehnout do chodby. Kňučel už od malinka. Kolem 5.měsíce to ale přestalo a teď to začal dělat znovu .. Chodili jsme na cvičák a naše cvičitelka mi poradila, ať ho napoprvé a podruhé okřiknu a když to nepomůže, tak ho mám vytahat za kůži. Asi to začnu řešit takto, protože nechci celý život vstávat na povel hafana.

Jak to řešíš ty Martino?? A co kdybys jí nechala spát s váma v pokoji? Třeba jen nechce být sama ...

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2005 18:24
- Nahlásit

Marťa
Dřív s námi spát nechtěla, teď se tak okolo 4 hodin vzbudí a šupne k nám do postele, spí u nohou, docela pohoda. Ale přijde její hodinka, většinou 5.30 a začne mi kňučet i v posteli. V pelíšku u postele spát nechce, to jsem taky zkoušela. Jo a s tím vytaháním za kůži, to taky nepomáhá. Kolikrát se budila po dvou hodinách, to už jsem byla docela vytočená, tak jsem ji vytahala za kůži, mlátila novinama, zalezla pod stůl. Za 2 minuty to samý. Tak nevím, třeba se to někdy v budoucnu zlepší, jsou to ještě trdla. Jak jsem tam v těch příspěvcích už psala, mám prostě třetí holčičku, která toho moc nenaspí a těžko s tím něco nadělám.
Asi to začnu řešit takto, protože nechci celý život vstávat na povel hafana.
klidně to tak můžeš řešit, jestli to bude fungovat, ale u mě to teda nefunguje

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání