| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 09:28
- Nahlásit
Potreboval bych poradit, jestli existuje neco, co by odradilo psa, aby ocuraval nizke kere a stromky.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 09:46
- Nahlásit
100% zabírá "plůtek"! Já sice nemám problém s očuráváním neboť mám psici,ale ta zase stromky a keříky okusuje. Z metrové thůje mi udělala bonsaj na kmínku!? Byli jsme nuceni zahradu rozdělit právě dřevěným "plůtkem",aby aspoň záhonky se zeleninou a ovocné stromky zůstaly neožraté! Rádoby okrasná část jí zůstává napospas,takže to podle toho taky vypadá!!
|
*sara*,
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 12:17
- Nahlásit
Z chemie nezabírá nic, to mám vyzkoušené. Takže jedině ohradit tůjky a nebo ho nepouštět do okrasné zahrady. Já se smířila s tím, že tůjky mám očurané-zhnědlé, některé jsem musela zlikvidovat, protože přišly pryč. Ale lepší pes než okrasná zahrada.
Jedna tůjka je moc krásná. Tím jak jí očural je zajímavá. Vysoký kmínek a koule nahoře.Každej mi říká, že jí mám moc hezky upravenou. Že jí upravil můj mazlík, nikomu neříkám.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 13:02
- Nahlásit
Můj mladší pes zatím neznačkuje ( i když už je mu přes rok), ale staroušek zato hojně. Na zahradě doma to nám ani našim stromům nevadí, ale na chalupě se to pes odnaučil velmi zvláštním způsobem....Pejsa měl zprvu ve zvyku očurávat tůjky i sousedům. Jednou ho přitom přistihl soused a hnal ho se vzduchovkou a dokonce po něm vystřelil ( naštěstí netrefil). Od té doby náš dědek na chalupě na stromky nečurá..... Tuhle metodu ale proboha nikdo nezkoušejte.....
|
mája
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 13:19
- Nahlásit
Jak už tu holky psaly, z chemie nezabírá nic. Já mam tedy čubu, ale ségra má kluka a taky měli problémy s očůráváním všeho možného, co si vysadila. Nakoupili tudíž spoustu chemie, jako toto nastříkejte tam, kam chcete, aby pejsek nechodil, toto nastříkejte tam, kam chcete, aby pejsek chodil. Dopadlo to přesně naopak, takže očůrané všechny keříky a té kamenné sochy, co mu nastříkali nějakým "lákadlem", té se ani nevšimne.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 14:05
- Nahlásit
jedine plutek, nic jineho nepomuze .... nebo to zvdat a prubezne vymenovat zelene kusy
|
*sara*,
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 14:10
- Nahlásit
Já to občas vyměňuji. Letos dvě tůjky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 14:35
- Nahlásit
my máme na zahradě pro jistotu jen ovocné stromy a těm to značkování nevadí - akorát tráva kolem nich je úplně spálená....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 18:30
- Nahlásit
Svým způsobem není lepší pes nebo čubina,protože pes sice likviduje v nižších partiích stromky a keře,ale čuba zase dělá "kolečka" na trávníku! Moje ségra má fenku křížence jezevčíka (tudíž malý psík) a nastěhovala se k novému příteli,který má vilku a super anglický trávníček. Teď po zimě,juknul dolů z balkónku na trávník, a když viděl,že jeho green vypadá jak flekatý dalmatin,tak ho málem vezla záchranka....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2005 07:25
- Nahlásit
ola
no takovýhle lidi jsou "nejhorší" - jak si pěstí své kytičky a trávníčky, pak přijde na návštěvu pes, všechno označkuje a je pohroma Do jisté míry chápu, že tyhle lidičky pak může trefit šlak, když vidí, jak jim jejich "celoživotní dílo" jde mizí před očima.......Zvlášť dneska ráno jsem je chápala. Taky se o mě pokoušely mdloby, když jsem po vyjití z baráku zjistila, že můj mladší haf se přes noc bavil tím, že mi systematicky likvidoval už vzrostlou sadbu rajčat..... no beru to sportovně
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2005 08:32
- Nahlásit
Člověku občas ten jeho miláček připraví pěkná překvapení.. Já zase včera zírala s pusou dokořán z okna na zahrádku,kde si naše čuba vesele nadhazovala helmu na kolo mého staršího syna. Po ohledání na místě jsem s hrůzou zjistila,že z toho vykousala všechny ochranné vycpávky. Nejdřív jsem se děsila,že to sežrala,ale postupně jsem je posbírala po trávníku a "sláva" počet seděl... Holt,pes si tu zábavu najde sám,když mu ji nepřipravíme my...
|
mája
|
# Zasláno: 3 Kvě 2005 08:51
- Nahlásit
Já jsem zvědavá na tu mojí kozu. Já jsem asi ten případ co si myslí, že může mít psa i pěkně upravenou zahradu. Vloni na podzim jsem se rozhodla něco udělat se zahradou, dokonce jsem si pozvala i zahradníka a nechala si od něho osadit takový svah na zahradě, který tam máme. Pochopitelně té mojí koze - ani jí jinak říkat nemůžu, protože toho půlku sežrala, se to ale ani trošku nelíbilo a začala v tom hospodařit po svém. 3 ks velkých trav mi sežrala - proto ta koza, posléze dokonce vyhrabala i jejich kořenové baly a vítězoslavně nad nimi ležela, když jsme se vraceli z práce. Sice jsem je vždy zkusila znovu zasadit a letos na jaře jsem neustále vyhlížela jestli vyrazí .... Marně, nikde nic. Pak zlikvidovala acer - kanadský javůrek - mimochodem stál kolem tisícovky a zbyla mi po něm jen ta cedulka s cenou a ještě okousala další dva keříky. Jen jehličnany nechala v klidu - ty jí asi píchali, potvoře. Tehdy jsem se naštvala a celý svah oplotila, i když to vypadá hrozně. Teď někdy mam v plánu ten plůtek sundat, jestli už dá pokoj..... (ale moc tomu nevěřím). Takže nejsou trampoty jen se psy, kteří ty stromky očůrávají, naše feňule je žere.....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2005 09:21
- Nahlásit
mája
no já např. nemusím vůbec plejt záhon, protože můj starší pes ten pýr vytrhává sám a baští - prostě se taky popásá jako ta tvoje "koza". Včera jsem si z něj udělala srandu, když se zase hrabal čumákem v záhoně a hledal travičku. Utrhla jsem mu pár stébel a dala před čumák - málem mi je sežral i s rukou
|