Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Může pes simulovat??
Autor Zpráva
PB
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:42
- Nahlásit

V sobotu dopoledne jsme odjížděli na svatbu ... náš hafan to samozřejmě vycítil, že se balíme a že on nejede a začal z ničeho nic strašně kulhat. No mě tím dostal, protože jsem chtěla zůstat doma ... Pak jsem asi 10x volala bratrovi, který ho tady hlídal, jestli je o.k. ... samozřejmě že byl. Bavila jsem se o tom se strejdou a ten říkal, že jeho pes to taky někdy dělá .. prý simuluje, aby na sebe strhnul pozornost. Myslíte, že může pes simulovat?? Máte s tím nějaké zkušenosti?

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:50
- Nahlásit

Hafani nejsou žadní blbci Nevim,jestli se tomu dá rikat primo simulace, ale urcite umi vymyslet spoustu veci,jak panecka zaujmout a prinutit ho,aby skakal tak,jak oni hafaji a jak jste se presvedcila, funguje jim to dokonale

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 10:57
- Nahlásit

Ano inteligentní psy simulovat umí.Jednou došlo u fenky známých k zastřižení drápku.Pořád jí to prohlíželi a ona hrozně kulhala.Běhali k vetovi,samozřejmě jí nic nebylo.Nechali se přesvědčit,že fence nic není,až když si uvědomili,že to začala dělat na druhou nohu.Ještě dneska jí stačí začít litovat a předvede krásné kulhání.
Můj první pes uměl krásně simulovat na stopách.Perfektně vypracoval stopu s nosem u země,vyšvihl lom a předpisově zalehl předmět.Jenže tam žádný nebyl.Chvíli mi trvalo,než jsem přišla na to,že stopa vede jinudy a předmět je daleko.Opakovalo se to několikrát.Ale zase mě naučil,že jsem si svou stopu do detailu pamatovala a mohla jsem jí vypracovat sama.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:14
- Nahlásit

Simulovat podle mě umí úplně všichni psi - to kulhání je "klasický příklad" - náš knír to dělal hodně dlouho. Když jsme odcházeli do práce, předváděl bolestné scény, jak "nemůže chodit" a i u toho kňučel, a jak jsme zalezli za vrata, šel ze zahrady vyhánět ptáky Náš mlaďoch choďák nás taky dokáže pěkně převést, když nechce abychom někam odešli....lehne si na bok, nahodí "skelný pohled" a dělá "mrtvého".... Jakmile k němu přijdu, vyskočí, celou mě olíže a přinese mi hračku.... Pejsani jsou zatraceně chytří, a když jim to páníčci žerou, tak se pak často stává, že v rodině naprosto "nenásilnou" formou skutečně šéfuje pes

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:24
- Nahlásit

Tak,tak,v tom má Evik pravdu,že v rodině dokáže šéfovat pes.A páníčkové mu to opravdu žerou,vůbec o tom neví a ještě se ho chudáčka malinkýho zastávají.Pes měl štěstí na rodinu,kde je nejchytřejší on.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 12:39
- Nahlásit

Anonymní

teď to asi vypadá podle mého předchozího příspěvku, že u nás doma šéfují psi Ne, tak tomu naštěstí není, my to simulování našim pesům nebaštíme, i když u starého psa už máme občas problém poznat, kdy simuluje a kdy ne, protože je mu 14 let a neduhy stáří se projevují.....Osobně ale znám několik rodin, kde skutečně skrytě šéfuje pes a celá rodina se řídí podle něho.....Je to síla, když takovou rodinku duševně terorizuje ani ne pětikilový voříšek

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 13:47
- Nahlásit

Evik
Ale to jsem vůbec nemyslala ironicky na tebe.Jenom jsi to přesně vystihla.Taky znám spoustu páníčků,co chodí pro rady jak to s tím pejskem udělat a přitom pes se chová normálně(prostě má dostatek inteligence a využívá toho),to jenom páníček mnoho moudra nepobral.
Mám jednu nadinteligentní mrchu doma.(Dvoukilovou).Bojuju s ní devět let.Úspěšně,jsem superalfa,ona jenom alfa(to si dělám srandu z manžela,nevím jak mám nazývat jeho).Tu si koupit nějaký začátečník,šéfuje ona celé rodině.Když k nám přijde návštěva,je to ten nejtýranější pes v rodině.Nemůže už chudinka ani pomalu chodit,prostě si jí musí návštěva vzít a jenom jí nosit.Měli by jí vidět při krmení.To je první a poskakuje víc než mladice.

elf
# Zasláno: 25 Dub 2005 13:49
- Nahlásit

ahoj no ja rikam ze simulovat umi a paradne aspon tedy ten muj rostak! mek jednou az do masa ulomeny drap a asi tyden fakt kulhal-ja ho opecovavala jako mimino a asi tak za tyden (to uz byl ok) sme sli na prochajdu a on mi vletel do krovi kde jsou ruzne odpadky a radeji nemyslet co jeste no ja na nej zacala kricet at z tama okamzite vypadne a at jde ke me- on prisel tak strasne zniceny nestastny a desne kulhajici!! ja se samo lekla ze se mu s tim drapem zase neco stalo tak sem prohlizela chlacholila a sotva jej pustila on frrr a behal jako znovuzrozeny!!!takze uz mu na to vickrat neskocim lumpovi!

ola
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 14:10
- Nahlásit

Moji rodiče měli malou kníračku,a té stačilo jen říct : "Copak se ti stalo ty naše chudinko maličká?" a ona začla napadat postupně na všechny čtyři ťapiny. Občas přehrávala tak,že laik by na první pohled řekl,že jde o epileptický záchvat! Dožila se 14ti let a celý svůj život byla maximálně zdravá,ale tu pozornost a obdiv za svůj herecký výkon si nechala líbit i několikrát za měsíc!

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 15:17
- Nahlásit

Může a je schopen to dovést k absolutní dokonalosti. Obzvláště pokud zjistí, že se mu věnuje zvýšená pozornost, občas příjde i nějjaká dobrota, tak bude "klempírovat" i několi dní. Jo ale když řeknu "pozor kočička", tak na to ten simulant zapomene a je odhalen. Jsou to potvory.

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 15:42
- Nahlásit

Umí simulovat, i kdy možná ne v pravým slova smyslu. Přitel, když měl pejsku u sebe, jí prej trošku skřípnul ťapku mezi dveře. Psice vykvilka a začla hrooozně moc kulhat, po chvilce si přitel všimnul, že kulhá na druhou ťapku než na tu, kterou jí opravdu přivřel.
A když byla ta moje potvurka štěndo, tak jsem přemýšlela, jestli pujdeme domu po schodech nebo výtahem, jakmile jsem mířila ke schodnům, pejsule najednou zadní packu ve vzduchu a skákala po třech... amozřejmě, že jak se otevřely dveře od výtahu, už ji nic nebolelo

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 16:46
- Nahlásit

Tak to moje dvě čubiny právě simulují hluboký spánek,protože vědí,že venku prší a nechce se jim tam.Raději si nechají prasknout močák a od rána nehnutě leží.Jindy mě tahají už ve dvě hodiny na procházku.Dneska je musím vytáhnout já.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 17:08
- Nahlásit

jo, tak to s tím spaním mi pejsové dělají taky....když potřebuju odejít do práce, dělají, že spí, stařík si "vrní" aby tomu "spánku" dodal na věrohodnosti Mlaďoch se přitulí k "dědkovi", protože ví, že toho hned tak ven "nevyhodím" pokud ještě někdo zůstává ráno doma dýl než já.... no prostě jsou pejskové pěkně "vyčůraní"

niniel
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 19:43
- Nahlásit

Jojo, kdyz kolikrat vidim, co ti psi jsou schopny zahrat

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2005 11:09
- Nahlásit

Nedávno jsem si hrála se svým 3 měsíčním štěnětem. Skočil tak nešikovně, že se nohou bouchl o roh postele. Ještě tak 2x si vesele poskočil, odrážeje se i ze zmíněné nohy, ale jakmile uslyšel, že maminka řekla "Chudinko, ty ses bouchnul", zvedl tu zmíněnou nožičku do vzduchu a začal dělat au au. Fak to znělo jako au. Samozžejmě, že za 2 sekukndy už si na to ani nevzpomněl. Je malej, ale neskutečně vyčůranej.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání