| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:36
- Nahlásit
Co děláte s pesanem, když musíte odjet třeba na služební cestu např. konkrétně na 3 dny? (myslím, pokud jste s partnerem, manželem - tak oba)
A co pokud na týden, aneb dovolená bez psa?
A jak to pes snáší?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 16:18
- Nahlásit
Pokud jedu na služebku, hlídá mi psy dcera a dovolená bez psů ??? To by nebyla dovolená, po půl dni by mi začali chybět a celou dovolenou bych si lámala hlavu jak se asi mají. Dovolená jedině s pesama !!!!!!!!!!!!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 16:22
- Nahlásit
Dovolená jedině s pesama !!!!!!!!!!!!!
Pro mě no problem (resp. podobný problém ), ale mám i manžela a to teda nevím nevím (zkusit mu říct, že kvůli psovi by to nebyla dovolená, tak se asi urazí. Ale možná, až kníkavec štěndo přijde..)
Služebka - hlídá jako že je dáš k ní nebo ona dochází k Tobě? A má ona svého psa? Protože u nás když rodiče, tak ti psa mají...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 16:23
- Nahlásit
Terri
K té dovolené - co jet na dovolenou společně se psem? Já měla opačnej problém, přítel mi o prázdninách psici na týden "ukradl" a vzal ji s sebou na jejich chatu na slovensko Já jsem psici očividně nechyběla, ale psice mně jo...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 17:46
- Nahlásit
Terri
co je to dovolená? Pro mě jedině se psema na výcvikáči, beru půlku, druhou půlku hlídá manžel doma, společné dovolené trávíme doma na baráku
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 18:13
- Nahlásit
Když potřebujeme pohlídat hafana třeba na 2 dny, tak musíme někoho z rodiny poprosit, aby se "nastěhoval" k nám, protože on je jinde nervozní. Doma je v pohodě a je kamarád se všema, takže to ani nepozná A dovolená buď s hafanem nebo pokud je to letecky, tak jen na 7 dnů a zase se někdo stěhuje k nám. A kdybych nikoho neměla, kdo by hlídal, tak bych nikam nejezdila Do psiho hotelu nebo k někomu, kde to nezná, bych psa nikdy nedala.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 18:13
- Nahlásit
Terri
Dcera hlídá u mě, náš starý pes je v cizím prostředí dost protivnej a ubrblanej. Taky má psa, ale pokud přijde hlídat tak ho nebere, bylo by to asi moc chodit se třema psama. Kdyby byl domek se zahrádkou tak není problém ale na sídlišti je to někdy děs.
A ta dovolená prostě by mi psi chyběli, jsou to pro nás členové rodiny a já bych měla špatné svědomí je na 14 dní fláknout někde do psího hotelu. Prostě by mě dovolená nebavila. Před dvěma lety jsme měli psy dokonce v Chorvatsku pod stanem a všechno v pohodě.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 18:27 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Ahojte všichni,
máte pravdu s tou dovolenou, já spíš mluvím o situaci budoucí a nevím, zda mě v tomhle manžel podpoří a jak. Pro něj je pes "jen" pes a nejet kvůli psa na dovolenou? No co to je za blbost
Takže spíš sonduju, jak to prostě děláte.
Moje mamka je ochotná se mi o psíka starat, budu ho odmala zvykat, že se to tak někdy může stát. (Kdo ví co ale udělají pesani spolu - tj. jestli ten rodičovský toho mého nechá u sebe i spát a nebo mamka přijede s pesem k nám ).
No mi osobně by se na dovolené také stýskalo - je to možná tak nějak jak mamka řekla:"chceš si od děcek odpočinout a jet sama s manželem na dovolenou a druhý den zjistíš, že to není ono, že furt myslíš na to, jak se mají, co dělají...".
A co teda pes, který "babičku" nemá
Ach jo, vidím budoucí zádrhel, ale raději to nechám ležet
A jak mě to vlastně napadlo - jedna akutní věc, je možný že budu mít štěně v době, kdy "musíme" s manželem na kamarádčinu svatbu na druhý konec republiky. Tj. 3 dny...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:11
- Nahlásit
Mám ten samý problém.Svoje dvě čubiny jsem dávala hlídat domů mamce a vždycka když jsem je tam nechávala,chtěly odejít se mnou.Ty prosebné oči,myslela jsem na ně celou dovolenou.Když jsme se vrátily,přivítaly nás a běžely zase k dědovi na gauč(doma na něj nesmí).Teď jsme našim koupili štěndo a zatím jsem je tam nedala.Nevím,jak by to zvládali,tři psy.Nejlepší pro všechny bude,když rodiče nastěhuji k nám.Jejich psovi se na naší zahradě moc líbí a je u nás zvyklý.Byla jsem se podívat i v psím hotelu.Ti provozovatelé byli milí a měli to tam celkem hezké,ale když jsem tam viděla ty smutné psy,to bych raději nejela na dovolenou.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 20:01
- Nahlásit
Do psího hotelu néé. Záleží sice na konkrétním štěněti, ale když bylo filoušovi půl roku, jeli jsme na dovolenou na 12 dní a jeho jsme dali k původnímu chovateli - k jeho "psí nevlastní babičce", která ho měla velmi ráda a dalším psům.
Bobeš nežral a tesknil celou tu dobu... a i potom jsme z něho chvíli měli pocit, že se k nám chová jako by "jsme ho zradili".
To zase u tohohle našeho teriéra bych se vůbec nebála, asi by chvíli byl smutný, ale rozehnal by to.
Ale určitě bych to celé raději řešila rodinou, kde jsem si jistá, co bude (a kde bude)
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:48
- Nahlásit
Terri
já jsem tohle řešila nedávno, jeli jsme na 4 dny na hory, 2 měsíce předem jsme byla domluvená s kamarádkou, že bude bydlet u nás a o psy se nám postará, bohužel 3 dny předem mě řekla, že jí to nevyjde. Naštěstí paní, co od ní máme štěndo má svůj hotel a tak jsme psy odvezli k ní. Měli se dobře, nic jim nescházelo, když jsme se vrátili byli úplně v pohodě. Já myslím, že pokud je hotel dobrý, znáš lidi co se ti o psy budou starat tak to problém není. I tady platí, že radši pojedu přes celou republiku k tomu nejlepšímu než dát psa "za roh" k tomu ne právě dobrému. Pokud víš, že taková situace může nastat, tak by možná bylo dobrý dám tam psa předem "na zkoušku" třeba na den a ne rovnou na 14 dní
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:34
- Nahlásit
Já myslím,co se týče hotelu,že záleží na povaze a vychování psa.Psa z kotce bych tam neváhala dát.Ten se tam seznámí s jinými psy a může se mu tam i líbit.Ale pes z bytu,ten tam šťastný není.Nepřináší mu to nic lepšího,než na co je zvyklý.Pokud je doma miláčkem celé rodiny,může spát v posteli a ven chodí čtyřikrát denně,nemůže ho uspokojit být někde zavřený.Pokud se psovi v hotelu líbilo,nebrala bych to tak,že je to tam výborný,spíš bych se zamyslela nad tím,o co víc tam psovi poskytli než já,že tam byl spokojený.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:39
- Nahlásit
Anonymní
Pokud se psovi v hotelu líbilo,nebrala bych to tak,že je to tam výborný,spíš bych se zamyslela nad tím,o co víc tam psovi poskytli než já,že tam byl spokojený.
nemylsím si, že bych psům toho poskytovala málo
Nemám psy v kotcích, mám je napůl na zahradě napůl doma, v posteli spí taky a nemyslím si, že pokud byl pes v hotelu v pohodě že je to proto, že se tam měl líp než doma.
A jinak jsou hotely, kde pes může být i vevnitř nejen v kotcích
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:48
- Nahlásit
Ghianika
můj názor je,že když není pes vyloženě rozmazlený nebo prostě přehnaně závislý tak by neměl mít problém s dočasným odloučením od páníčka.Jasně že záleží aby se tam dobře zacházelo se psi=to je hlavní předpoklad dočasného umístění.Mám tu zkušenost,že kde se cítí pes dobře,neznamená to že páník s ním špatně zachází,ale většina psů je tzv."prodejných" a kde dostane dobré papu a dostatek pohybu a zábavy- tak tam je spokojený.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 12:02
- Nahlásit
stremka
přesně tak
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 12:50
- Nahlásit
Někdo se tu zmínil o tom, že nejlepší dovolená je se psem.....S tím naprosto a zcela souhlasím. Uvažujeme s přítelem o tom, že bychom příští rok vzali pejsu s sebou k moři.....Máme tu možnost, majitel penzionu kam už léta jezdíme do dovolí, ale moc by mě zajímaly vaše zkušenosti, zda je to vhodné.....
Mám chodského psa - tedy děsně chlupatý pes, který tady u nás v ČR v pohodě snáší teploty do 30 stupňů, ale nevím, co by to s ním udělalo v Chorvatsku, kde je mnohem větší vedro.....
Prostě, jestli jste už někdo byl se psem u moře, napište mi jak to snášel, jestli to nebyl na něj příliš velký nápor..atp.....díky moc.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Dub 2005 13:31
- Nahlásit
Chianika
Nemyslela jsem to přímo na tebe osobně ,spíš tak všeobecně.Já jsem si všechny hotely dostupné na internetu prostudovala a stejně jsem si nevybrala.Pro mě je to ten poslední způsob,jak zajistit hlídání.Je fakt,že je mám rozmazlený a závislý.Jsou to už babči.Před osmi lety by to taky snášely jinak.Kdysi dávno jsem se hotelem pro psy také zabývala.Viděla jsem to i z druhé strany.Pár hotelů jsem sjezdila.Možná proto mám takový názor.Úplně nejlepší pro psy je,když se do jejich domova nastěhuje jim známá hlídací osoba,potom bych volila vzít sebou hafa na dovču,nakonec ho dát hlídat někomu z rodiny,kde jsou zvyklí.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 14:01
- Nahlásit
Anonymní
já to osobně brala tak vše dobrý jo
Jinak já osobně hledám všechno přes net, jen tohle jediný jsem nehledala, jsou jich mraky, ale podle netu to nepoznáš. Jsou dva kde jsem byla osobně, osobně znám lidi co to vedou a tam bych psy nechala. Jen doufám, že už to potřeba nebude, tohle byl opravdu extrém. Dovolené většinou plánujeme stejně výcvikovo-oddychové
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 21:26
- Nahlásit
stremka
Napsalas to moc pěkně.
vyloženě rozmazlený nebo prostě přehnaně závislý tak by neměl mít problém s dočasným odloučením od páníčka
Ale do štěně?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 22:47
- Nahlásit
Terri
Stene se da taky utahnout na mlsku. Navic-pokud toho sveho hlidaciho pana zna, tak to neni problem. Fnuka chvili a pak je v klidu. Ja obcas pesana davam kamaradovi, kdyz jdu na 8 hodin do prace, chodi k nemu v pohode. Ze zacatku se mu to nezdalo, knucel a vyzadoval neskutecnou pozornost, ale ted se to uz da. Skoda, ze hafikovi nevysvetlim, ze to lepsi, aby byl u nekoho, nez aby byl sam doma.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 11:14
- Nahlásit
Terri
nevím, za jak dlouho potom co si ho budeš brát odjedete? Asi uvažovat o dalším vrhu nechceš co?
A co se domluvit s tím chovatelem? Mladej (nebo mladá) by byli zas ve svém prostředí a pravděpodbně jsi si vybralala i dobré chovatele tak by se tam měl(a) mít dobře
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 13:48
- Nahlásit
Máte někdo osobní zkušenosti se psím hotelem? Nejlépe severní Čechy. Co Amazonka?
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 16:17
- Nahlásit
Nikita
mám v Havlíčkově Brodě...je to dost severně?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 17:30
- Nahlásit
nevím, za jak dlouho potom co si ho budeš brát odjedete
Zcela hypoteticky: štěně na konci července, svatba je 9. září (v pátek, tj. ve čt vyjedem, v sobotu večer se vrátíme)
Taky to může být úplně jinak (jiný vrh..).
Ale třeba při této variantě? Je štěník moc malý na to, aby byl třeba u rodičů s jejich psem? Taky jsem uvažovala, že třeba by to šlo ho nechat u chovatele.
Nevěsta říkala, ať ho klidně vezmem s sebou, ale moc si to neumím představit, navíc by to asi pro něj byl daleko větší stres.
No nejlepší to bude neřešit teď , kdo ví jak to bude. ALe jen jsem se chtěla zeptat, zda máte takovou zkušenost...
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 17:36
- Nahlásit
Terri
tak jestli dobře počítám tak by bylo štěňákovi nejvíc 3 měsíce a méně a to bych ho tedy do žádného hotelu nedávala.Byl by měsíc doma a za ten měsíc nestačíš udělat jeho samostatnost.To je brzy.Já bych to řešila někdo k tobě do jeho domácího prostředí.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 17:52
- Nahlásit
Zkusím promyslet kombinaci švagr (čt večer) a mamka (pá, so) nebo tak něco. Že by základ na psa v posteli?
Díky za rady. Uvidíme...
A co ta varianta "původní chovatel"?
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 18:12
- Nahlásit
Terri
to by bylo nejlepší.Tam máš největší záruku,že se nestane nenadálá náhoda.Nic proti tvým příbuzným ale to jsou právě ty zákony schválnosti(ale nechci tě strašit) jen uvažuji o možnostech.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 18:49
- Nahlásit
stremka
jen uvažuji o možnostech
Právě. A přeci jen, je (bude) to štěňátko. Asi vidím jako nejschůdnější toho chovatele, snad to nebude problém.
PS: manžel říkal, "ale aby nám ho nevyměnili"
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 18:58
- Nahlásit
Terri
to asi ne.Ale můžeš si udělat znaménko.Já si vždy když jsem měla vrh (a byl vyrovnaný) a abych věděla hned který je který,(když jsem je pozorovala jak se chovají), ustřihla někde chlupy prostě udělala zub.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 19:24
- Nahlásit
Ghianika
Havlíčkův Brod je rpo nás úplně v ..... daleko...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 09:00
- Nahlásit
ustřihla někde chlupy prostě udělala
To je dobrý , ale tak snad tohle nehrozí, manžel to myslel ze srandy.
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 15:04
- Nahlásit
Co Amazonka?
Nikito, jestli myslíš hotel Amazonka manželů Friedrichových v Oknech, tak ty znám osobně a vím, že psy milují, ať už své nebo ty, které mají ubytované ve svém hotelu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 20:54
- Nahlásit
Tina
Myslím Amazonku a Fridrichovy v Oknech. Já Katku trochu znám ze cvičáku, když jsem ještě byla v Č.Lípě, sice jsem u nich doma nikdy nebyla, ale je to zatím jediný psí hotel, který jsem oslovila. Budu potřebovat v květnu hlídání. Nikdy jsem psy nenechávala někomu hlídat, tak z toho mám vítr.
Jsem ráda, že jsi mi potvrdila moji domněnku, že je to ten pravý
|