| Autor |
Zpráva |
Domca
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 13:25
- Nahlásit
ahojda vsichni chtela bych se zeptat jestli byste mi nekdo nemohl dat odkazek na stranku nejakeho cerneho nemeckeho ovcaka uvazuji totiz o jeho koupi a informaci a fotek-hlavne o tomto prekrasnem psu je taaak malo!!! tak bych vam byla moc vdecna esi nekdo nevite o nake chovatelske stanici a odlazu na ni predem diky
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 13:29
- Nahlásit
http://www.nemeckyovcak.cz/enter.php
tam je forum,kde se můžeš zeptat.Chodí tam hlavně ovčáčkáři
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:25
- Nahlásit
Domca
tak to si ohřeju polívčičku, letos budu krýt celočernou fenu , takže celočerná štěňata určitě budou
ta vlevo, ale jen s PP!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:28
- Nahlásit
Ebony
možná jestli to vyjde Součkům,tak u nich budou taky...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:51
- Nahlásit
Sali
nekaž mi kšeftíky, jo , ale já mám stejně zamluveno černých dost, až se divím, a vlkošedi na ocet myslím nezůstanou
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:09
- Nahlásit
nebo treba taky od travnicka. ja mam taky celocernou. od souckova halta a tracnickove fesiny
|
vrana
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 20:23
- Nahlásit
teraz budu steniatka z vynikajuceho spojenia(povahovo) mamina:Asse Bono Campo a tato: Hyk Policia(cierny-dava aj na stence) z chovatelskej stanice Black Chabet-oni chovaju len kvalitku. aj ja sa na ne uz moc tesim.je to v Bratislave. web zatial nieje ale mozem ti dat mail a urcite nezavazne opytanie sa privita dusan.majtas@orangemail.sk
|
vrana
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 20:27
- Nahlásit
su na stránke : www.nemecky-ovciak.sk (menu-chovne jedince-chovnepsi-H-Hyk Policia)
-chovne suky-A-Asse Bono Campo)
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 20:43
- Nahlásit
vrana
moje kamarádka má fenu Czarla Black Chabet, je to v povaze špicová fena, občas si chodíme s Martou zacvičit, jen mi trochu vadí ta velikost, je opravdu velmi drobná, a Debica od Marty taktéž, ale povahy tam jsou super, spíš už pro zkušené.
|
vrana
|
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:23
- Nahlásit
Debika je fakt malá,ale štence z tohto spojenia rozhodne nebudú.
chovu zdar!
|
vrana
|
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:24
- Nahlásit
myslim malé-nie že by neboli
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:37 - Změnil/a: Administrátor
- Nahlásit
i já mám černýho krásnýho mladýho
a tady
jinak můžeš kouknout na http://ghianika.wz.cz
|
Domca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2005 19:14
- Nahlásit
jee...... tak to vam vsem mooc dekuju jsou to krasni psi coz?? Konecne se mi splnni mit pejska...porad vaham mezi Nemeckym ovcakem, Bernakem nebo snad Leon?? ale tak casu mam jeste dost.... chtela a bych az na pristi prazdniny ale neni nad to mit vybrano predem a pak uz si jen vyhledavat ruzne informace deekujuu
|
kure25
|
# Zasláno: 28 Kvě 2005 19:30
- Nahlásit
[b][/b]Ghianika
pekny!!!
|
kure25
|
# Zasláno: 28 Kvě 2005 19:31
- Nahlásit
Ghianika[b][/b]
|
Šárka
|
# Zasláno: 3 Čen 2005 20:23
- Nahlásit
www.mipsi.wz.cz
chovatelská stanice ANREBRI má dobré celočerné NO
|
Domca
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2005 15:40
- Nahlásit
Ghianika kraasniii psii opravduu nadherniiiii
|
Mattie
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 10:29
- Nahlásit
tttynka
Ahojky, všimla jsem si že máš od Trávníčka z Olomouce po Haltovi z Trucu a zřejmě Fessi z Trávníčkova dvora mlaďocha. lońský jarní vrh, že?? já mám po nich také jednu fenu Jezabel z Trávníčkova dvora - celočernou.Ale jsem ráda, že se mi povedlo se s tebou spojit. protože z tohoto spojení má Jezz má nevyvinutý PP loketní kloub. (pozor -ne DKK)Byla 2 x na operaci a nikdy ji nebudu moci nijak zatěžovat,takže závody nepřipadají v úvahu a uchovnění je také ritiko, protože by to mohlo být dědičné. po důkladném rozboru předků jsme došli k názoru, že to bude zřejmě dědičné ze strany Halta. tak pozor při prvním náznaku kulhání, raději běž na rentgen. Já jsem to podchytila brzo asi ve 4 měsících, ale bohužel..... Tak je to moje takový černý torpédo, mazlící. jinak Mám ještě fenku celočernou po Pary Polícia Slovakia a Franku Anrebrim - Olívii. Ahoj Mattie
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 10:51
- Nahlásit
POZOR!! Součkovy (CHS z Trucu) znám velice dobře, jsou to skvělí lidé, mají úžasné psy - po pracovní stránce, bohužel po zdravotní stráně je to veliké riziko!! Sám Halt z Trucu má 3 roky a už skončil veškerou kariéru. Nemá v pořádku klouby!! Je to krásný pracovitý pes,ale bohužel zdraví u něho není!!
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:47
- Nahlásit
dobré psy čené jsou taky u Jardy Kováře který má Kateko a je z Ústí nad orlicí. Zním je i pracovně a moc dobrý.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 17:58
- Nahlásit
Mattie
ahoj. ja jsem hrozne rada, ze se konecne slysim o nekom kdo ma sestru my fenky. hurááá, travnickovijsem od ty doby jeste nevolala. budu rada kdyz mi napises spis na mail: ttyynnaa@seznam.cz rada bych se dozvedela jaci jsou sourozenci, popripade zrovna ta tvoje ) tak se ozvi
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 18:46
- Nahlásit
Anonymní
Nevim kde beres tyhle informace, ale kdyz jsem se Souckovejma trenoval naposledy (a neni to tak davno) byl Halt naprosto v poradku.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 18:47
- Nahlásit
anonyme píšící o Součkových,laskavě se prosím představ a uveď klinickou diagnosu Halta,a prosím bez těch vykříčníků.
Toto je informace silně zavádějící a lehce páchnoucí pomluvou...prosím fakta.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 18:50
- Nahlásit
Halt měl kolem roku věku úraz,pádil s jiným psem a naboural do skály,a odlomil si růstovou chrupavku v rameni...po několika týdnech konzervativní terapie musel být operován.To je jediný problém,co vím že měl s pohybovým aparátem.
V žádném případě tyto potíže nebyly dědičného rázu,ač ho vyřadily na půl roku z práce.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 18:53
- Nahlásit
ANONYMNI - Kdo jsi? Odkud máš tyhle informace? Takhle nadrsno shodit CHS, to je sila!!! Když už jsi to sem musel (musela) psat, tak by to šlo trošku jemněji ne? To nám chceš všem říct, že CHS z Trucu je na prd? Zapomeň!!!
TCHOR a SALI - ta anonymni osoba ma trošičku pravdu. Tento víkend jsem byla s Láděm Věrkou Součkovýma na závodech (na Slovensku, na CACITu ve Vrbovém) a Haltik byl v sobotu ráno opravdu mimo provoz. Láďa Souček se trošku rozmýšlel, zda vůbec nastoupit,nebo ne. Nakonec to Haltik zvládl velice dobře! Ale samotný Láďa říkal, že to není zcela v pořádku a že už dá Haltíkovi se závodama pokoj! Je to veliká škoda,protože on je opravdu úžasný pes! a Láďa si bude nechávat štěňátko po Gumě,která je již nakrytá a měla by rodit každou chvíli. Teď si nevzpomínám, čím to nakrývali.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 18:59
- Nahlásit
LUCKA,ale ten pes nemá problémy jinýho rázu než po tom úrazu...to je ZÍSKANÁ ZÁLEŽITOST....xakru právě jsem si domlouvala něco se Součkovejma a schválně jsem se na to ptala....teď před pár minutama....
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:01
- Nahlásit
SALI
Tak to Sali fakticky nevím, nechtěla bych tady kecat blbosti a už vůbec ne o tak skvělých lidech - Součkových!! Fakt nevím, nechci se do ničeho motat, jen jsem se přidala a řekla to, co ještě v sobotu říkal Láďa Souček o Haltíkovi...Doumlouvala sis štěně?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:02
- Nahlásit
LUCKAne,ringovou vestu půjčit.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:06
- Nahlásit
SALI
Uf,tak to jsem si oddychla. Nerada bych tě odradila, kdyby sis domlouvala to štěnisko...Tak to jo pa,musím letět...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:21
- Nahlásit
LUCKAsakra já ty lidi znám dýl než ty běháš se psem po place,to jsi ještě tahala kačenku,když jsem se od nich učila cvičit,a hlavně mám svý znalosti a svou profesi,co mi umožní hodnotit věci i jinak,než netdrbárna...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:23
- Nahlásit
Sali
|
Mattie
|
# Zasláno: 8 Čen 2005 08:15
- Nahlásit
Všem,
Ahojte, docela mě mrzí že jsem svým tématem vyvolala takovouto nesmyslnou diskuzi. Nikoho nechci hanět, chovám ovčouny už skutečně dlouho, nikdy by mě nenapadlo napadat nějakého chovatele nebo jeho chov. Mé sdělení mělo spíše být upozorněním pro případné sourozence nebo jiné psy z tohoto chovu. Nicméně faktem je skutečnost a mám to potvrzené od 3 naprosto nezávislých veterinářů, uznávané zahraniční kapacity, že skutečně nedovyvinutý kloub (pravý přední loketní) a špatná tvorba chrupavky je dědičnou záležitostí. Bohužel nemám zde lékařské zprávy abych přesně citovala. Stejně jsou v angličtině takže doslovná citace v češtině by vyzněla docela kostrbatě. Vzhledem k tomu, že Trávničkovic psy skutečně sleduji cca 20 let, a nebyl to první náš pes z tohoto chovu. Má fenka byla z pečlivě vybraného a připravovaného spojení. A nikde se v předcích od Fessy až po Arise a Bisharu z Trávníčkova dvora (které ve svých předcích má mnoho psů, možná i vašich )tato vada nevyskytla, je více než pravděpodobné, že byla přenesena ze strany Halta. Nicméně jistě nejeden z Vás zná základy genetiky, takže víte, že se to nemusí projevit na každém psovi a i po několik generací. Ale tyto geny může Halt pouze přenášet. Někdo z Vás tu psal o úraze Halta a o jeho chrupavce, možná i to odlomení růstové chrupavky (která běžně nelze jen tak odlomit) u Halta bylo podmíněno těmito geny.Tuto fenku nebudu uchovňovat, zátěž na tu operovanou nohu musí být minimální, takže jako závody připadají pouze nějaké stopařské, příp. poslušnost. Bohužel obrana je pro nás passé i když Jezz je jinak velice temperamentní fena, razantní obranář s pevným a jistým zákusem, možná by měla troch problémy s pouštěčkou ( po Haltovi - viz svod 2004 v ČB ).Je to škoda, ale to je život. Teď mám celočernou prďolku od Anrebri po Frankovi a Frankiem Anrebri, která se jeví velice dobře.
|
Mattie
|
# Zasláno: 8 Čen 2005 08:21
- Nahlásit
tttynka
Ahojky,
ozvu se Ti na mejlíka. A pošlu Ti nějaké info o Jezabel, ráda bych se dozvěděla něco více o Tvé fence. Jsem moc ráda, že jsem našla dalšího ze souzozenců. Mattie
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 15:14
- Nahlásit
SALI
Co se tady urážíš? Já jsem zde vyjádřila jenom svůj názor. Já neříkám, že jsem nějaký mistr světa ve výcviku psů, na nic si zde nehraju,jen jsem napsala, že znám Součkovi a že jsem se bavila před 3 dny s Láděm Součkem a napsala jsem zde to,co mi řekl!! Takže žádný lži,jen pravda a od samotného chovatele a mejitele Haltíka, takže v klídku jo? Kdo jsi vlastně zač? Veterinář? Máš psy? Hm?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 15:59
- Nahlásit
LUCKAnejsem veterinář,jsem jen vobyčejnej humánní patolog,a peskařím a o zdraví a genetiku pracáků se dost zajímám...
Akorát bych byla ráda,kdyby sis uvědomila,že každá informace,co napíšeš,se dá otočit a účelově zneužít.Kdybys napsala,že Halt má problémy s operovaným ramenním kloubem po tom úrazu,a že kvůli tomu Vláďa Souček uvažuje o ukončení jeho pracovní zátěže,byla by to pravda nevývratná.Když však popisuješ rozhovor o načnutém zdravotním stavu psa v návaznosti na anonyma,aniž bys řekla slovo o tom,co tomu zdravotnímu stavu předcházelo,nesmíš se zlobit,že vyjedu,protože to je běžná praxe konkurenčního boje si vybrat plemeníka,co má problémy po sportovním úraze,přestěhovat to na jiný kloub,co bývá v populaci daného plemene postižen vývojovými vadami(zde v diskusi si dobře povšimni prosím přestěhování ramene na loket)a rozvíjení teorií o dědičné zátěži podmiňující úraz...
XAKRU LIDI ČEHO VŠEHO JSTE V BOJI O KRYTÍ A ŠTĚŇATA SCHOPNÍ?????????????????????????????
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 16:05
- Nahlásit
Já jsem nevěděla, že když zde nenapíšu,zdánlivě normální věc (to že má Haltík problémy po úraze), že se z toho vyklube takový závažný detail. To mě vůbec nenapadlo. No to je jedno, každopádně jsem zde nikoho nechtěla pošpinit, ten kdo má zájem o štěně po Haltíkovi, nebo o krytí Haltem, ať se domluví přím s Láděm, Láďa to jistě rád všechno vysvětlí a uvede na pravou míru...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 16:06
- Nahlásit
Mattiepro mě citace posílat nemusíš,ač komunikuju anglicky stejně jako česky,neb znalost dané problematiky jaxi patří k mému vzdělání....
Akorát než začneš teoretizovat o snadnosti či obtížnosti odlomení růstové chrupavky,uvědom si úrazové mechanismy a síly,které působí při nárazu ramenem v plném běhu u sedmiměsíčního psa na tuhle zonu... PROSÍM BAVÍME SE O RAMENNÍM KLOUBU,NE O LOKETNÍM....to ti také nějak uniklo....byla bych ráda,kdyby se diskutovalo v maximální odbornosti.
Není to první zvíře,které je takto zle odrbáváno,a tohle zvíře patří mým dobrým přátelům a osobně ho stejně jako jeho bratra Harleje mám velmi ráda.Takže za jeho pověst hodlám bojovat s plným patologickým nasazením.
Netvrdím,ani tvrdit nemohu,neb jeho genom nebyl nikdy analyzován na přenašečství DLK,že nějakou vlohu na nějakém svém chromosomu nenese....manifestace tohoto stejně jako DKK je multifaktoriální a dědičnost polygenní,ale ten pes osobně je na DLK negativní.Z ryze praktických sportovních důvodů byl vyšteřen dost pečlivě....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 16:10
- Nahlásit
LUCKAjá ti osobně nechtěla ublížit,ale sama jsem si dost nedávno na netu svinsky naběhla,když jsem z důvodu svého přesvědčení o nutnosti plné informovanosti kynologické veřejnosti vyprávěla detailně o chovu kamarádky,aby na ní nevznikaly drby....VZNIKLY A JEŠTĚ HNUSNĚJŠÍ,SMĚŘOVALY K PŘEKUPNICTVÍ SE PSY PROTI REGULÍM KLUBU A FCI...jen proto,že lidi závidí jak svině a v konkurenčním boji použijí cokoliv...
|
Mattie
|
# Zasláno: 8 Čen 2005 16:58
- Nahlásit
Sali
Salli, ano máš pravdu, že mi uniklo že úraz Halta byl na ramenním kloubu ne na loketním. Nicméně samozřejmě ani po své "smůle" nezavrhuji Halta ani chovy pana Součka, jeho psi jsou kvalitní. Snad, také proto byl Halt vybrán p. Trávníčkem pro krytí. Bohužel,nejenom v ČR, ale dle svých vlastních zkušeností, je tohle typické všude ve světě. Spousta chovatelů je schopna pošpinit ostatní stanice, díky závisti a vlastnímu uspokojení. To je vše o lidech. Ono jako vzor stačí spory MSKS a ČKS apod. Nicméně, je potěšující, že se dovedeš postavit za své kamarády tady veřejně a vystavovat se tak mnohdy nepříjemným inzultacím ze stran ostatních návštěvníků tohoto fóra.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 20:28
- Nahlásit
SALI
V pohodě, beru to, ale zezačátku mě to strašně naštvalo jsem takový výbušný týpek já to chápu, jednou napíšeš něco v dobrém smyslu, ostatní si to obrátí s to špatné, pak nedejbože napíšeš něco špatného a lidi si to převrátí ještě k horšímu...ale to jsou lidi, mnohdy i ti "praví" kynologové,o to to potom mrzí víc,ale nic s tím nenaděláš
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 21:28
- Nahlásit
LUCKA
Naděláš.Držet hubu,jediný co se proti tobě neobrátí je to co nenapíšeš,to se totiž dá vytisknout,uložit a poslat dál,...podložit tím svý tvrzení...na cvičáku mezi svejma si říkej co chceš,ale nikdy nikde nic nepiš,co se dá otočit a zneužít...říkám ti to slovama starší a životem zfackovanější kamarádky,co takhle nedávno školila mě a měla pravdu...
Řešení není v plný informovanosti populace o všem dění,protože sice čistému vše čistél ale o tom dnešní svět není,vyjebe s tebou.
Řešení je v izolační bublině kolem dění jednoho každého,prostě none of your bussines,a nechť mluví jen konkrétní výsledky...a když začnou vznikat konkrétní drby,nutno vyrukovat s ucelenými fakty,a pečlivě odborně správně a ověřitelnými důkazy podloženě obhájit svý...ale je zcela zbytečný se dávat do rukou lidem tím,že jim otevřeš svý nitro...
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 18:24
- Nahlásit
Mattie
ahoj jeste porad cekam na toho maila. docela nerada bych se neco dozvedela o setre Elly (Jary). tak nezapomen napsat
|