| Autor |
Zpráva |
haha
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 18:47
- Nahlásit
prosím vás o vaše zkušenosti, rozhodli jsme se na zahradě vybudovat bazén , chtěla bych aby se v něm koupali i naši psí kámoši, ale mám strach aby jim chemie z vody nezpůsobila zdravotní potíže, koupete někdo svého psa v zahradním bazénu?
Jestli někdo máte zkušenosti prosím poradte , dík
|
*sara*.
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 19:19
- Nahlásit
Já moc zkušeností s bazénem nemám (náš se bojí vody), nevím jak ty chemikálie působí na psa, ale akorát dej prosím tě pozor na utopení. U nás ve městě se tak utopil pes, i když uměl plavat a normálně se koupal, bohužel se utopil. Paní ho nechala na zahradě bez dozoru. On se patrně šel vykoupat a už nevylezl ven. Je to strašně zrádný. U většiny bazénu jsou stěny dělány tak, že pes se nemůže dostat sám ven.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 07:44
- Nahlásit
haha
naši vzdálení příbuzní mají zahradní bazén - no spíš velkou "nádrž" a žádné chemikálie tam nedávají - tou nádrží jim protéká potok....chovají tam kapry, koupou se tam oni i jejich pes, občas tam hupne i husa (mají hospodářství na vesnici) a všechno je v pohodě (nikdy z toho nikdo nebyl nemocný. Taky jsem se tam jednou koupala, nic mi nebylo a to jsem tzv. "odchovanec města":biglol
V chlorovaném bazénu bych ale psa raději nekoupala....mému strejdovi hupla čuba jednou do bazénu na zahradě (měli v něm vodu cholorovanou a nějakou tu chemickou čističku) a čubině pak dost otekly oči.......
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 11:38
- Nahlásit
Já bych se spíš bála, že mi chlupy zanesou filtr. Udržet čistou vodu v bazénu dá dost práce a přidat k tomu ještě každodenní čištění filtrace, to teda ne.
|
Ivana
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 12:01
- Nahlásit
Nám pesani skáčou do nadzemního,takové té číše,ale nikdy z upravované vody neměli problémy.U bazénu do země,který bude mít jenom žebřík bych se bála aby se pes neutopil.My to vyřešili jinak,koupili jsme psům větší plastový bazén,výška asi 40 cm s protiskluzovým dnem,je takový barevný kačenkový a tam se chodí rochnit.Když je moc špinavý,přece jenom nanosí trávu a písek,tak se vyleje a napustí se čistou vodou.Co mají svůj,tak do našeho nelezou.
|
kuře
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 12:11
- Nahlásit
haha
záleží jaký bazén budete pořizovat a jakého psa máš. Z tvého příspěvku jsem pochopila, že to bude spíš polozapuštěná nebo vůbec nezapuštěná plechovka - něco jako nabízí Mountfield.
Protože jsme majitelé přesně tohoto bazénu dovolila bych si pár připomínek:
-pokud bazén nebude vůbec zapuštěný, pes se ti tam jen velmi těžko bude dostávat - bez tvé pomoci
-bez tvé pomoci nemá šanci se dostat z bazénu ven - shůdky jsou problematické i pro lidi
-folie bazénu je poměrně pevná, ale budeli pes aspoň střední velikosti, je tu velké riziko, že ti boky prokousne nebo proškrábne. Navíc i ten největší bazén, co se to nabízí je pořád poměrně malý a hygienu, kterou donutíš dělat rodinu - osprchování před a po koupání, psa budeš učit dost obtížně.
My si pořizujeme pesa začátkem prázdnin, ale koupat ho v našem bazénu rozhodně nebudu. Vycáchání / až trošku poporoste/v nejbližším potoce mu udělá asi větší radost.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 21:02
- Nahlásit
Máme kulatý bazén o průměru 4 m, napůl zapuštěný do země. Chemii dáváme minimálně, jen modrou skalici a pořídili jsme kvalitní pískovou filtraci. Naše psí dámy se s námi koupou běžně, když mají chuť, někdy je namočíme i přes jejich protesty kvůli zchlazení. Samy se do bazénu nedostanou a ven taky ne, musíme jim pomáhat. Jsou to fenky malého plemena a fólii nikdy nepoškodily. Náramně si třeba lebedí na lehátku, které se příjemně na bazénu houpe.
|
haha
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 19:00
- Nahlásit
dík za přízpěvky , chceme dělat zapuštěnej, samozřejmě je tam budu koupat jen za mýho dohledu a chci vybrat nějakej aby byl pro ně vhodnej vstup, bez dozoru se tam nedostanou bude to oplocený, mám ovčouna , křížence bitbula a voříška, počítám s tim že nějakej chlup do tý vody natáhnou ale prostě mám radost když je vidím jak milujou vodu
|
honzaj
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2016 00:20
- Nahlásit
Ahoj. Zkuste si zařídit koupací jezírko. To je přírodní, takže se tam můžou koupat i pejsci.
Nám ho před nějakou dobou zařídili bazeny-sulc a je to fakt super
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2016 00:46
- Nahlásit
honzaj
asi dost uboha firma kdyz si neni schopna zaplatit normalni reklamu .....
|