| Autor |
Zpráva |
majanovotna
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:47
- Nahlásit
Hezký den všem. Prosím o radu kohokoli, kdo má podobnou zkušenost... Mám pětiletou fenku - křížence německého ovčáka a vždycky se mnou bydlela v bytě. Bohužel jsem se dostala do situace, kdy budu muset zvolit místo bytu kotec (přítelova alergie). Pokud jste někdo musel volit podobně, jaké máte zkušenosti? Jak si pejsek zvyknul? A jak jste postupovali? Mockrát děkuji za jakoukoli reakci. (Fenka se se mnou stěhovala už dvakrát a bez problémů si zvykla - pokaždé ale do bytu.)
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 16:32
- Nahlásit
Ja vim, ze je to blby, ale jak zle je na tom pritel s alergii? Kdyby treba cubina nesmela chodit do pokoje, kde pritel spi? Pro psa to totiz bude hodne tezky.
|
majanovotna
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 17:33
- Nahlásit
Jak moc je na tom zle s alergií ještě "od doktora" neví, ale každopádně se mu docela špatně dýchá - celý den po celém bytě... Nemluvě o noci... Máš nějakou konkrétní zkušenost? Jinak je mi naprosto jasný, že si bude těžko zvykat... (((
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 17:59
- Nahlásit
Ahoj,
já mám dva pejsky. Byla jsem nucena udělat něco podobného, protože jsem se rozešla s přítelem, on pejsky nechtěl a já je nemohla prodat. Prostě jsem se jim nedokázala podívat do očí a trápit je (( Nemám to jednoduché, ale je to moje zodpovědnost a přece nejsem sobec
Přestěhovala jsem se tedy v září (2005) do báráku kde nemohl být ani jeden pejsek doma. O huskyho jsem se moc nebála, ale horší to bylo s mojí Argentinskou dogu. Bála jsem se zimy....že tam zmrzne a tak. Ještě ke všemu přišla velká a dlouhá zima (-20 C) a to je na psa, který nikdy nebyl venku dost drsné. Spala tedy ve svetříku, ale všechno dobře dopadlo. Venku jim je fajn, beru je i domů, na dlouhé prochajdy a tak
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 18:02
- Nahlásit
Pejsek to zvládne......věnuj jí hodně lásky aby nebyla venku odsrčená a určitě to zvládnete. Držim palečky.
U nás to bylo trošku složitější, protože pejsek nechtěl žrát a utíkal za páníčkem. Bylo to složité.....vždycky utekl a čekal u jeho baráku, vůbec nežrál a nehrál si
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 18:35
- Nahlásit
majanovotna
Pokud se jí budeš věnovat, tak to zvládne. Já se kdysi taky musela stěhovat po rozvodu a psi museli z bytu do kotce, měli to tedy jednodušší, že šli spolu do jednoho kotce, ale zvládli to v pohodě, jezdila jsem za nimi ráno a po práci jsem tam byla až do večera, protože se v kotci nevenčili, brali to jako místnost. Možná to bude u tvojí feny taky problém...
Jinak jsem alergik skoro na vše a astmatik,a moji psi se mnou teď spí v posteli a nevadí mi to, myslím, že tělo si zvykne.
|
majanovotna
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:10
- Nahlásit
Jsem moc vděčná za reakce - díky, díky, díky. I za ty další...
Moji fenku moc miluju a nikdy bych jí nedokázala ublížit a nikdy bych se jí nevzdala. Jen pár poznámek... Každý den chodíme aspoň na dvě hodiny ven, takže nedostatkem pohybu snad netrpí. Tohle bych nezměnila ani kdyby byla na zahradě s velkým výběhem - patřím k těm, co si myslí, že výběh není všechno. Kontaktem by snad do budoucna trpět neměla... (Teda ale trhá mi to srdíčko, odsunout ji do kotce... moc.) Ale ještě bych se chtěla zeptat na další věci - přemýšlím třeba i o tom, jaký to bude na ní mít vliv ohledně kyčlí - máme na jedný DKK 4 a na druhý možná o něco málo míň, ale taky spíš tu 4 - takže co se týká zimy... A s tím souvisí ještě jedna věc - vzhledem k tomu, že jsem zvyklá na to, že můj pejsek netrpí zimou, chci se zeptat, jestli někdo děláte to, že si berete psa při mrazech domů nebo ho dáváte třeba aspoň na teplejší místa (chodba, atd.)? Někde jsem četla, že to taky není zrovna nejlepší řešení... MOC DĚKUJU ZA RADY.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:18
- Nahlásit
majanovotna
jestli tě to uklidní, jeden z mých psů měl taky 4/4, a bylo mu v té době už 8 let. A byly zrovna ty hnusný mrazy, celý noce jsem nespala, ale protože jsem bydlela na voj. ubytovně, nešlo to jinak. Chce to opravdu dobře zateplenou boudu,v zimě deku přes vchod a dostatek slámy. A samozřejmě kvalitní krmení, já v zimě psy, co jsou v kotcích, krmím teplým vývarem a masem. A ačkoliv mám výčitky, na noc je do domu neberu, není to fakt zdraví prospěšné. Je fakt, že naši psi bydlí většinou po dvou, tak se zahřívají, ale i ti, co bydlí sami, to zvládají v pohodě. Spíš mě to trápí, když vylezu ráno v těch mrazech ven, a říkám si, jak jim asi v noci bylo, ale čekají na mě natěšení čumáčci, tak jim to asi tak nevadí.
|
majanovotna
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:41
- Nahlásit
Jsem tak ráda, že si můžu přečíst to, co mi píšeš, Ebony. Dost se kvůli tomu trápím... Pak si zase říkám, že moje fenka je tak trochu flegmatik a že by si mohla eventuálně zvyknout. Krmím kvalitní granule, zalívat je teplým vývarem, to by určitě brala Ještě se zeptám na jednu věc - kotce máš vlastní výroby nebo jsi je kupovala?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:52
- Nahlásit
majanovotna
jeden kotec mám koupený, ale na to kolik stál, není zas tak odolný, tak jsme si další vyrobili sami, tedy manžel. Armovací pletivo, trubky, svářečka, dřevo, na střeše onduline nebo plech.
A pak máme kotec v unimobuňce, báječná věc, jsou zateplné a prostorné, my jí sehnali jen za odvoz a je to parádní bydlení.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 17:56
- Nahlásit
Znamej tuhle vyrobil pro svyho psa fakt paradni boudu, hodne prostornou, teplouckou, na dreveny zemi je lino + este pelech, byla zateplena polystyrenem a ja nevim cim este, byla tam predsinka a no...proste Hilton mezi boudama. Kdyby tam mohl dat topeni, urcite by ho tam dal taky. Ale on je dost sikovnej no a zvirata miluje, dost si potrpi na tom, aby proste se meli dobre.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 18:08
- Nahlásit
Misery
nechci byt nejaky rypavy,ale
-predsinka je u boudy nutnost(kvuli vetru)
-zatepleni polystyrenem me pripada jako samozdrejmost
-topeni v boude se dela
-a hodne prostorna by zase moc byt nemela,aby si ji pes dokazal vyhrat(polystyren boudu nevyhreje,jen teplotu udrzi)
ja doufam ze takove boudy ma vetsina pejsku co jsou celorocne venku.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 23:02
- Nahlásit
Tonda: no prostorna byla v tom smyslu, ze se tam ten pes nijak nekrcil a jinak bohuzel znam DOST lidi, co ma boudu pro psy jen tak sbitou ze drevenejch planek, zatepleni zadny, kus hadru na zemi a cau....o zadny predsince ani nemuze byt rec
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 08:25
- Nahlásit
Misery
Já ani pro jednoho psa nemám přehnaně velkou boudu aby jim tam nebyla zima. Velká bouda se špatně zafuní.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 09:56
- Nahlásit
Tonda
Stavel jsem boudu pro NO, klasickej obdelnik s prepazenim - predsinka jak rikas kvuli vetru, vchod navic zakryty vyriznutym kobercem, cast pro spani zateplena polystyrenem a ktomu pobyta kobercem, pes je nadmiru spokojenej
|
radek
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:04
- Nahlásit
Misery
Vlastne ta bouda ted slouzi pro dalsiho pulrocniho NO co si nasi vzali po tom co prvni prisel o ledvinu a nevi jak dlouho vydrzi. Udajne zil s majiteli v byte, zezacatku to pro nej bylo tezke zustat celou noc venku, ale brzy si zvykl a v boude se zabydlel.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:51
- Nahlásit
radek
Jak jsem psala, postavili jsme Ašopsovi boudu a ona teď před ní stojí se zkříženýma rukama a nechce tam být. Ta druhá by chtěla, ale není to její bouda, má smůlu-dostane jinou. Přepážku pro předsíňku máme vytahovací, na léto je na prd, a polystyrén jsem tam dala takový tvrdý, stavební, aby šel taky vytahovat. Teď děláme kolem ještě ohrádku, včera jsme beotnovali okolíky-nebude to jako klasický kotec, bude to vzdušnější a kvůli stínu, větru a psovi od sousedů jdu v sobotu koupit thuje a nasázet je okolo. Přítel nechtěl klasický kotec, takže aspoň z nouze ctnost. Nedokáže pochopit, že nemám morčata, ale psy pro které metr a půl překážky nic neznamená.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:54
- Nahlásit
Mucholabka
Rodice kotec nemaji, oba psi jsou na volno na zahrade. Ta bouda byla puvodne pro starsi fenu Ritu, kterou dostali s barakem, jinak by ji majitel utratil. Bohuzel do ni nechtela a dal prespavala v noci v garazi na starem gauci. Ted kdyz poridili Bada, kteremu bouda vyhovuje, se Rita obcas do boudy taky naprdi Treba to dopadne tak i u Vas.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:02
- Nahlásit
radek
Oni nemají zahradu oplocenou a navíc je mrňavá a okrasná s anglickým trávníkem a psů se jeho rodiče bojí. Jinak bych samozřejmě byla pro, aby byly holky na zahradě. Já doufám, že se přestěhujeme, až budou peníze.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:08
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to ju, to kdyz se sjedem k nasim cela rodina tak je tam psu vic jak lidi jestli pocitam dobre tak 6 pesanu ... skoro utulek
|
majanovotna
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 09:55
- Nahlásit
Ahoj lidičky,
poradíte mi ještě? Budeme se pouštět do stavby kotce a boudy - nějaké informace se snažím získat z netu - ale nejlepší je stejně osobní zkušenost... Jak velký kotec a boudu byste mi doporučili pro NO (v kohoutku tak 62cm)? Myslíte, že je dobrý udělat podlahu komplet dřevěnou? DÍKY
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 12:54
- Nahlásit
majanovotna
Vlozim Ti sem fotku kotce a boudy z knizky o Hovawartech(autor snad promine).Jinak Hovawart je o neco vetsi 64-70 v kohoutku.Cast kotce by mela byt oslunena kvuli vitaminu D.To jsou ty ctverce na obrazcich.
Otvirani bocni steny boudy je lepsi nez horni kvuli udrzbe.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:55
- Nahlásit
majanovotna
Dostala jsem se k tomuto tématu až teď, ale třeba to i tak bude k něčemu. Pokud je problémem psa v bytě POUZE přítelova alergie, která se projevuje tím, že se mu špatně dýchá, možná bych měla jinou radu, než psa do kotce .... a tou radou by byla kvalitní čistička vzduchu. Jsme s manželem alergici oba. On je i astmatik. Psi jsou v bytě. Do ložnice teda nesmí, ale jinak všude. Jedna čistička je v obytné místnosti, druhá v ložnici. Další přijde do pracovny, spíš pro jistotu. Problémy nemáme ani jeden.
Samo, pokud je problém i jinde, než v alergii, bude si muset pejska zvyknout na boudu a kotec, ale tohle mě napadlo, když jsem četla, že kvůli alergi by se měl do kotce stěhovat pes, který je zvyklý být v bytě.
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 15:34
- Nahlásit
Ahoj, nechci se do toho míchat, ale co třeba vyléčit přítele z alergie? Existuje pár dobrých prostředků na vyléčení alergie - vlastní zkušenost. Třeba Almykon- to je výtažek z plodnic hub nebo sirup z těch čínskejch (japonckejch) hub (:ši -ta- ké) Já mám odzkoušenej ten Almykon, je na posílení organizmu - na alergie a astma. Já byla úplně mimo provoz ze srsti psů, koček, peří a sena... Měla jsem oči jako angorák a rýmu, atop. ekzém ... A známej se dusil po i pidi množství oříšků v čemkoli a po Almykonu je z toho venku.
|
majanovotna
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:31
- Nahlásit
oliver
Ahoj - a to po tom Almykonu už nemáš vůbec probémy?
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 13:18
- Nahlásit
Ja neviem. Doma mame dvoch psov a obaja s priatelom sme alergici. Priatel astmatik. Ked mi je zle dam si zyrtec. Ale myslim, ze alergia sa mi po dlhsom pobyte so psami o moc zlepsila. Prvy mesiac bol najhorsi.
A este nieco. Ked vonku kvitnu kvety a stromy a tak, tiez ich nemozem odstranit, takze som sa s alergiou naucila zit. Priatel je asi nejaky precitliveny.
Ale v kazdom pripade majanovotna ked mate RD a moznost mat psa vonku az tak by som sa o psa nebala. Ale moznost dat psa niekam niekomu do kotca a potom ho chodit vencit sa mi nepaci. Ale samozrejme je to na Vas.
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 15:09
- Nahlásit
Almykon je super,už mi vůbec nic není a to sem si nemohla ani sednout tam kde před tím byl jen chvíli kocour nebo třeba česat psa - to už vůbec ne. Je fakt, že zabral v celku dobře, ale nějakou dobu jsem třeba při kontaktu s "alergenem" musela vzít prášek - a byla jsem bez problémů, nyní již jsem "normální"
Jinak Amykon si chválí dost lidí, za zkoušku nic nedáš.
PS.: jako perlička nakonec: dokonce jsem Almykon viděla i na veterině, takže je i pro alerg. pesany.
|
sokolka88
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2015 19:29
- Nahlásit
Majanovotna
my taky stavime kotec, uz je skoro hotovy, neni sice pro NO ale por BŠO, ale ti jsou skoro stejně velcí rozmery 3x2 metry a trochu spád na střeše aby voda dobře stékala... střecha z plechů a podlaha ze dřeva a stěny z kari sítí a z palubek.. a dovnitř bouda s předsinkou a oteviraci strechou
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2015 19:30
- Nahlásit
sokolka88
majinovotny se ten kotec uz pry rozpad
|