| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 08:29
- Nahlásit
Chtěli bychom letos v létě vyrazit se psem na dovolenou k moři. Nemáte někdo nějaké zkušenosti, nějaký dobrý tip, kde se vám líbilo a s ubytováním pejska nebyl žádný problém? Nejlepší by byl nějaký apartmánek, pronajímaný baráček či chata s vlastním oploceným pozemkem v blízkosti pláže. Díky za vaše tipy. Mája
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 08:56
- Nahlásit
Májo, koukni na tuhle stránku, máš tam v nabídce různý apartmány v Chorvatsku (resp. oblast Dalmácie), v různé máš uvedené, jestli jsou povolena domácí zvířata. Osobně doporučuju něco v okolí Rogoznice, Primoštenu...
www.infoadriatic.com/
|
Mark
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 09:25
- Nahlásit
My jezdime do Chorvatska hlavne na ostrov Rab. S hafanem se ubytovat v privatu jeste nikdy nebyl problem. Nekteri jen reknou, ze je prima, ze mam kratkosrsty. Na ploty kolem pozemku si ale moc nepotrpi. Nekde chteji za psa priplatek, nekde nad tim mavnou rukou. Vztah ke psum maji mistni dobry, minule mi pri odjezdu nabalili snad kilo sunky (asi co jim zbylo od snidani). Jen si dej pozor na mistni toulave psy, loni jsem chrtikovi nasla blechu. Nastesti mi pani v lekarne rozumela a blecha se rekne skoro stejne.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 09:30
- Nahlásit
Díky za odpovědi, na adriatic už jsem tak zběžně koukala, to bude chtít více času a Mark nemáš nějaký kontakt či fotečku, jak to tam vypadá? Mája
|
Alča
|
# Zasláno: 13 Dub 2005 18:48
- Nahlásit
V létě se chytáme do Chorvatska a rodiče chtějí psa nechat u příbuzných. On je na mě ale závislý a nevím, jak by to snášel. Chtěla bych ho vzít sebou, ale několik věcí mi vrtá hlavou...je to kokršpaněl, takže má dost dlouhou a hustou srst, nevíc je černý s pálením. Nemůže mu tam hrozit přehrátí nebo něco podobného? Špatně snáší i vedro v našem klimatu.
Pak taky...můžou v Chorvatsku psi na pláže, nebo musí zůstávat na pokojích? MY chceme být prekticky celý den venku, buď na pláži nebo na procházkách a nechávat ho celý den na pokoji, v cizím prostředí, to by asi bylo lepší nechat ho doma...
Co si o tom myslíte vy? Já jsem na něm taky hrozně závislá a kdybych měla strávit dovolenou bez něj, asi bych si to moc neužila.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 07:43
- Nahlásit
Alča
Záleží, kde budete ubytování, jestli u soukromého ubytovatele, který má před apartmánem soukromou plážičku, tak by to neměl být problém. Ale na 100% ti můžu říct, že jakmile by ses objevila se psem uprostřed dne na pláži, tak si něco vyslechneš. My chodily psisko koupat v půl sedmý ráno a pak až kolem devátý večer.
Snad bych ho radši nechala doma.
|
Mark
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 09:08
- Nahlásit
Muj pes je s nami na plazi cely den a vecer v kavarnickach po meste.Chrtik slunicko miluje, takze lezi na dece a pece se, kdyz vidim, ze vyplazne jazyk, tak ho dam zaplavat (sam do vody moc nechodi).Boxer musi byt bud porad v mori, nebo lezet pod borovici(taky na plazi bez problemu).Letos beru jeste vipetku.Po celem ostrove se pohybujeme bez voditek, prevoz taxi lodickou na koupani taky ok.Pokud je pes vychovany a neobtezuje lidi, nemyslim, ze by vznikl problem.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 09:22
- Nahlásit
Mark
Tak to máš štěstí, protože já se s takovým vstřícným postojem lidí nesetkala, a to v Chorvatsku žiju. Zvlášť dole v Dalmácii, i když Split je v pohodě (tam jsou zvyklí, že Němci jinak než se psem nejezdí). A jak reagovali maminy s dětma, když pes čůrá na pláži???
Jak říkám, my chodíme když jsme u moře venčit brzo ráno a pozdě večer (přes den jen takovou rychlovku - protože stejně je takový horko, že psisko sotva funí).
A tenhle rok plánuju, protože mám chlupáče a má tady být horký léto, že jí nechám přes to nejhorší období, což je tak červenec, v Čechách.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 10:24
- Nahlásit
Alča
Máš to jako u lidí. Někdo vydrží ležet celý den na pláži a pohoda. Druhý by tam umřel. Ale úplně Tě chápu když píšeš:kdybych měla strávit dovolenou bez něj, asi bych si to moc neužila. To já říkám o dětech. Než jet bez nich, tak radši budu doma. Ale na druhou stranu musíš zase zvážit, jestli by mu nebylo opravdu líp u příbuzných (doufám, že pejska znají a nevidí ho jednou do roka, to by pak bylo asi horší) než se trmácet v tom horku do Chorvatska, tam se týden plácat po plážích a zase domů. Nebo to prostě jednou zkus, musíš ovšem počítat s tím, že seš přeci jenom s tím pejskem trošku omezenější. Když se Ti to neosvědčí, tak ho příští rok necháš doma. Myslím, že v tomhle Ti fakt nikdo neřekne to nejlepší řešení, protože každému vyhovuje úplně něco jiného. A jak píše Jandula někteří lidé nejsou zas až tak vstřícní, ale to samozřejmě není jen v Chorvatsku, to je všude. Přeji šťastné rozhodnutí
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 10:40
- Nahlásit
taky hodím jeden odkaz na chorvatsko a slovinsko, byli jsme s nima už 2x z toho jednou se psem
http://www.adriadatabanka.com/system/
|
Mark
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 14:22
- Nahlásit
Jandula
Presne jak pises, mam stesti, ze jezdime na Kvarner, nejcasteji na Rab kam drive jezdili prevazne Nemci a Italove, na Cecha jsem tam jako mala nekdy nenarazila za cele prazdniny. Ted uz jezdi, ale ne tolik jako dolu. Jasne je, ze nechodime na plaze kempu, kde je hlava na hlave(to bych mohla zustat doma u rybnika) a tam prave nejcasteji chodi ty maminy, ale na ostatnich mensich plazich a pro me mnohem hezcich je to ok.Mam fenky, takze je 3x denne vyvencim(jsou tak zvykle z domova),tim padem na plazi necuraji, asi jim tam i chybi trava.Co muj chrtik nemusi je jizda gliserem, strane tam fouka, klepe se zimou, takze ho balim do osusky, barka je ok.Sluneni miluje.Nejvic se vzdycky tesi na vecer, kdy v gradu obejde vsechny pizzerie a vsude chudinka mrsava neco dostane.Do HR a zpet jezdime vzdy na noc, takze cestu prospi. Z me zkusenosti, aspon na Rabu bych doporucovala srpen, to prijizdi Italove a kavarny ziji dlouho do noci jako to byvalo drive pred valkou. Cesi chodi spat se slepicema, za to rano v 8 uz lezi na plazi.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 14:49
- Nahlásit
Mark
Já mám ještě štěně, takže realitu znám jen z pochůzek s kolegyní a jejím labradorem. A taky z poznání chorvatský mentality. Moje štěndo už teď vydrží 10 hodin v autě, jelikož trasu HR a ČR jezdíme tak jednou za dva měsíce. A koupání taky miluje, tak už se těším na léto, až si poprvý okusí moře. Ale chce to kápnout na slušnýho ubytovatele, kterej nemá nic proti zvířatům a nějaká ta malá plážička, kde psisko nebude vadit. Protože jinak je to otrava, kolegyně s psiskem musela vycházet až po setmění, pro místní to byla crna bestija (přestože by mouše neublížil a měla ho spořádaně na vodítku, i když minulý rok to bylo lepší, byla celý léto ve Splitu, kde jak jsem psala jsou zvyklí)...
|
Mark
|
# Zasláno: 14 Dub 2005 15:35
- Nahlásit
Tak to muj chrtik dostal od mistnich deti prezdivku Bambi, musela jsem davat pozor, aby mi ji nekdy neumackaly. Jasne je, ze jsou jine reakce lidi na chrtika a jine na velkeho psa.Znam to z vlastni zkusenosti.Na chrtika se lidi vrhaji a boxerky se boji,pritom ta by o ten jejich zajem oproti chrtikovi stala.
Preju vydarenou dovcu vsem
|
Vlasta
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 08:39
- Nahlásit
Jsem také jeden psí ,,závislák" a těžko si dovedu představit dovolenou bez naší jorkšírky.Není jinde zvyklá,max. den u mých rodičů,ale těm bych s delším pobytem nechtěla přidělávat starosti i když jí mají moc rádi.Běžně s námi jezdí pod stan-což miluje a do penzionů tady v Čechách.Letos uvažujeme o Německu,Rakousku taky pod stan.Nemáte prosím,nějaké zkušenosti s dovolenou tady a nějaký typ kam vyrazit?
Moc děkuji.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 09:03
- Nahlásit
Byli jsme loni koncem srpna v Poreči na Istriji (tedy bez psa) a chodili jsme na pláž přes kemp. Bylo tam mraky psů (v kempu)všech různých plemen, na pláži vedle nás každý den byli němci s obrovským NO (byli jsme pod stromy) a moc si to chválili, že nemaj žádný problém.
|
mila_s
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2016 09:38 - Změnil/a: mila_s
- Nahlásit
V Poreči jsme byli minulý rok - Laguna Bellevue, nějak tak se to jmenovalo. Se psem vás ubytují za poplatek, můžete s ním normálně na pláž. U moře jsou borovicové háje, kde se můžete s pejskem schovat přes polední parna. Trochu problém je jen to, že tam chybí klasické pláže, vstup do vody je většinou z betonových mol po schůdcích.
Jestli se bojíte, jak na vás se psem budou koukat ostatní na pláži, tak třeba v Itálii mají speciální pláže pro psy, třeba v Bibione - http://www.jedemenadovolenou.cz/la-spiaggia-di-plu to
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2016 00:09
- Nahlásit
Tak Bibione to je pecka ..... tam bych nevzal ani člověka, natož psa ...
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2016 15:26 - Změnil/a: Honzík
- Nahlásit
- Rumunsko v pohodě
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2016 17:32
- Nahlásit
Mě se u moře se psem líbilo jen na severu. Tam, kde není takový vedro, kde je málo lidí, kde je voda míň slaná, kde si to prostě užije i ten pes. Pravda, je důležitý říct, že ani já ani pes nemáme rádi vedro. Takže za mě Polsko (Leba) a Německo (myslim, že to bylo někde u Rostocku). Co mě ale maximálně nadchlo - cestování se psem lodí po Holandsku. a pěkně mimo sezónu Bez lidí, paráda! A pes mohl všude.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 09:51
- Nahlásit
Tak mám další moc pěknou severskou zkušenost, kromě Německa u Rostocku můžu vřele doporučit dovolenou na Rujáně. Krásná ubytování dog friendly, každá hospoda, i benzínka, disponuje miskou s čistou vodou pro psy, na trajekty pes může, do rezervací pes může, v informačních centrech visí letáky s instrukcema pro pejskaře, kam pejsek může na pláž, kde může běhat volně, kam se mu naopak vstup zapovídá, nebo kde přísně musí být na vodítku. Spoustu psů jsme potkali, psí hovínka nikde, lidi si poctivě vše uklízejí, psi mohou do všech restaurací, prostě paráda. Voda také málo slaná, vítr fouká, pes se na pláži neuvaří, můžete tam být celý den Jsem nadšená, moc ráda si výlet zopakuju, tentokrát už třeba s pejskem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 10:17
- Nahlásit
Gerda
Jsem nadšená, moc ráda si výlet zopakuju, tentokrát už třeba s pejskem
s plísní, ne s pejskem.
a díky za report. Rujanu znám coby pubeťák, a tak nějak tam máme jednou i namířeno. Máš dojem, že jeden středí pes a druhej moc velkej pes nebudou problém?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 10:24
- Nahlásit
PetraK
Vřele ti to doporučim. já teda obecně nejsem milovník horka a plnejch pláží na jihu, jednu zkušenost s tim mám, nic moc, psovi bylo zbytečně vedro, já furt řešila, jak čokla ochladit, sama jsem lezla ven až večer, nebylo mi příjemně. Takže sever pro mě ideál, myslim, že i pro čokla, cesta parádní, žádný zácpy, průjezdnost dobrá, po cestě se dá krásně zastavit, psa protáhnout, osvěžit, vyvenčit. Trvá to cca 7 hodin a jsi na pláži. Spíš jsme potkávali velké psy, v rybí restauraci s námi seděl landseer, retrívr, něco chundelatýho a pak jeden rasl a jork. Na trajektu hovárd a boseron, malý jsem tam neviděla. Na pláži s námi byl retrívr a labroš, na ostrově se v košíku na kole vezl jork, jinak huskyna, ta šla po svých. Dva velký nebudou problém. My měli štěstí, že jsme chytli fakt letní počasí, nádherně bylo, přestože slunko pralo na 30 stupňů, vítr, co foukal, přikoval k pláži dokonce i mě )) Vstřícnost k psům se mi moc líbila, na druhou stranu psové nedělali žádné potíže, všude uklizeno. Takže to hodnotím velmi pozitivně a doporučím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 10:27
- Nahlásit
Gerda
Takže sever pro mě ideál, myslim, že i pro čokla
jojo mám to taky, tak. I jsme to měli v plánu, ale s Bubi jsem si to už nelajsla, uvidí se jak bude situace za rok. Mně šlo hlavně o ubytování se dvěma velkejma psama, ale to mi nedošlo, že to vědět nemůžeš Super vědět, že to tam pro psy není nějak sešněřovaný. Mohli bychom procvičit germánštinu, to by bylo fajn
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 14:25
- Nahlásit
PetraK
je spousta lokalit na ostrově, jsou i kempy, apartmány, hotely....ten sever je velmi krásnej a východ spíš luxusní, jih pro kempaře, střed nevím, ale vzhledem k jezerům tam bude asi dost komárůch. západ nevím, ten jsme nestihli.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 14:39
- Nahlásit
Gerda
no u nás to vidím na apartán, či penzion. Kemp pro mě zhejčkance nejni a do hotelu se dvěma velkýma psama.... Až se tam jednou vydáme jsem zvědavá, jak se to za tu dobu změnilo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 18:26
- Nahlásit
Dánsko standardně ubytovává dva psy a velikost neřeší. Domky v dunách nemají chybu.
|