Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / vyjádřete svůj názor
Autor Zpráva
bubo
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 21:27
- Nahlásit

co si myslíte o tom když se lidé zbavují dospělých psů z důvodu že se o ně už nechtějí starat ,neustále vídám hodně inzerátů že je lidé prodávají nebo darují, případně odkládají do útulku , vyhazují apod. mě to přijde děsný co si o tom myslíte vy

ola
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 17:28
- Nahlásit

Zrovna tahle myšlenka mne napadla,když jsem včera ne netu brouzdala útulkama! Když se to tak vezme,tak útulky jsou plný psů od 5let a starších. Když vidím ty šedivý čenichy,tak je mi hrozně při představě člověka,který se svýho miláčka zbavil pro stáří,jež se na něm začlo projevovat. Je to jen a jen v nás lidech,bezcitnost,která vede k tomu,že když veterinář doporučí něco málo do staršího psa investovat,tak lidi neváhají a svého psa se zbaví. Proč by jinak útulky měly kapacitu nacpanou k prasknutí a Srstka s Kubišovou nabízeli většinou postarší pejsky k osvojení???

haha
# Zasláno: 3 Dub 2005 18:13
- Nahlásit

pro mě je jedinný omluvitelný důvod že člověk natolik těžce onemocní že se o svého psa již není schopen postarat ale těchto případů je asi minimum, ale dávat psa pryč např. proto že na něj nemají čas, nebo že se stěhují jinam kde už pro něj nebude místo,nebo proto že se nechová podle jejich představ, nebo ho nemá kdo hlídat při dovolených,apod. to je hnus, když si člověk jednou vezme živého tvora je jeho povinnost se o něj postarat za jakýchkoliv okolností.

Anonymní
# Zasláno: 3 Dub 2005 18:55
- Nahlásit

Jo,je to hnusný že se někdo zbavuje kamaráda,ale zase na druhou stranu je tu aspoň snaha mu najít novou(snad lepší) rodinu.Co nechápu je to,že někdo psa uváže v lese u stromu a jde pryč.To ať ho raději hodí přes plot útulku.

niniel
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 19:05
- Nahlásit

No jo, to je taky fakt, spousta lidi ma psy a kasle na ne. To uz je lepsi je nekomu dat....ale jinak mi prijde silena predstava, ze bych sveho psa jen tak nekomu dala nebo ho strcila do utulku...

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 20:02
- Nahlásit

Nic neni cerno-bily, sam jsem taky pro par psu hledal nove majitele, sice to vzdy byli psi kteri se uz ke me dostali stim ze se daj do kupy, a najde se prone novj majitel.
Umim si taky predstavit cloveka co se chce se psem venovat sportu a pes z nejakeho duvodu nemuze delat, ne kazdej muze mit doma nekolik psu a tak se pokusi najit nekoho u koho pes dozije a sam si poridi nadejnejsi zvire.

Anonymní
# Zasláno: 3 Dub 2005 22:30
- Nahlásit

Taky si myslím,že je lepší najít nového chovatele než mít nechtěného psa.Znám chovatele,co prodávají fenky které už jsou na konci produktivního věku.Za všechny vydělané peníze se jim páníček odvděčí tím,že je dá pryč.Ale oni mají konečně naději najít rodinu,kde se nebudou muset dělit o lásku s dalšími desítkami psů,kotec vymění za pohodlný pelíšek a na stáří si prostě polepší.Akorát, bohužel ,uvolní místo dalším fenkám produktivního věku.Ale všem těm nabízeným starším pejskům přeju na stáří rodinu,která je bude mít ráda a život bez nich si už nebude umět představit.

ola
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 08:43
- Nahlásit

Pokud člověk z jakéhokoli důvodu musí dát dospělého psa pryč a je schopen mu zajistit náhradní-nové ubytování,tak to beru. To není "zbavování se psa" ! Mnohdy je to pro psa změna k lepšímu. Souhlasím s Tchořem,že není špatné,když si někdo koupí psa s výhledem na sportovní využití a pak zjistí,že díky zdravotnímu problému z něj sportovec být nemůže,že mu najde náhradní rodinu,kde s ním sport dělat nebudou. Nechápu tu sortu lidí,kteří se psa zbaví jen z důvodu věku a s tím spojených zdrav.problémů a buď ho "volně" vypustí - dělej co umíš,však on se tě třeba někdo ujme, nebo ho odvezou daleko a vyhodí z auta!

Anonymní
# Zasláno: 4 Dub 2005 09:42
- Nahlásit

Ja bohuzel nepochopim ani to, ze si nekdo poridi psa na cokoli a pak ho odlozi jen proto, ze nesplnuje jeho pozadavky a doma uz jich ma dost a potrebuje misto pro "sampiona, chovnou fenu nebo vyorneho agilitaka". A kdo za to muze, ze ma treba pes HD. Zase jen clovek, ten pes ne. Pokud k tomu ma panik tento pristup, ze starsi musi uvolnit misto mladsim, pak je to asi pro pejska opravdu lepsi. Ale psi zivot neni preci tak dlouhy, abychom s nim hazardovali. A i kdyz pes najde pekny domov, nikdy nam to nezapomene, protoze to na jeho dusicce jizvu zanecha. Pes totiz miluje sveho pana, at je jakykoli .... coz se o lidech rict neda. Takze si myslim, ze kazdy by si mel rozmyslet, jestli ma psa jako kamarada a nebo jen nastroj sve realizace ...

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 09:42
- Nahlásit

Já s tímhle názorem taky naprosto souhlasím. Jak říká malý princ jsi zodpovědný za to, co jsi k sobě připoutal. Takže pokud se majitel snaží najít nového majitele, tak je to vždycky dobře. Jen jedna věta na závěr pro ty, kteří si někdy budou vybírat štěně a týká se to tohoto tématu. V každé dobré chovatelské stanici nejsou jen mladá zvířata, ale i ta stará, kterým skončila chovnost a dožívají. Proto pokud si někdy pojedete pro nové štěně, tak se vždycky po těchto starých, prošedivělých jedincích dívejte. Pokud je tam nikde neuvidíte, znamená to, že se jich chovatel zbavuje. Nevím , nebo radši nechci domýšlet jak, ale jsou pro něj neperspektivní a z hlediska dalšího využití , k ničemu. Od takového chovatele doporučuji nebrat, protože to svědčí o tom, že ke svým psům nemá dobrý vztah a je to pro něj více méně byznys. Byť by výsledky byly sebelepší. Znám taky jednoho takového. Nejsou u něj zvířata starší 8 let, tj. okamžitě po skončení chovnosti jdou pryč. Když jsem se přímo zeptala, kde je ten či onen pes, tak mi jednou řekl, že ho někomu dal, podruhé, že ho musel nechat utratit, atd. Moc náhod najednou. Neumím si představit, že by naši staříci, kteří s námi prožili deset let života měli jít na konec života někam jinam. Asi by steskem a stresem umřeli.

Ela
# Zasláno: 5 Dub 2005 13:43
- Nahlásit

Mám papírovou jezevčici, docela by mě bavilo založit chovnou stanici a piplat se se štěňatama, ale z tohodle důvodu nechci - nejsem si jistá, jesli by se jim dostalo láskyplných páníčků...

Evik
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 13:55
- Nahlásit

Evička

to přirovnání k Malému princi jsi mi doslova vzala s úst taky naprosto souhlasím, že když už si člověk jednou pořídí psa, neexistuje omluvenka proto, když se ho z chce z jakéhokoli důvodu zbavit. Jedinou omluvou je opravdu vážná choroba a takoví lidé většinou své psy milují a snaží se je umístit buď u někoho z rodiny nebo někomu jinému, kdo psa zná.....
Na chovatele, kteří se zbavují zvířat, kterým skončila chovnost, jsem přímo alergická. Myslím na ten typ lidí - svědčí to o jejich charakteru. JInak pro ty psí dědečky a babičky je samozřejmě lepší dožít někde jinde, v péči hodných lidi, než by strádali u chovatele, ale kolik s těch chovatelů jim tu dobrou rodinu skutečně najde?.....raději nemyslet jak ti chudáci zasloužilí plemeníci a fenky končí.....

Evik
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 13:58
- Nahlásit

ještě jsem chtěla dodat, že někteří i hodně nemocní lidé hledají všeliké způsoby, jak by mohli svého psího miláčka mít u sebe i přes tu nemoc.....Nedávno jsem četla v novinách inzerát, kde stará paní nemocná na nohy byla ochotna platit za to, že jí někdo spolehlivý bude pejska venčit....Prostě, když má někdo svého psa opravdu rád, cestu si vždy najde

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 15:28
- Nahlásit

Hm, najde. Od malička mám psa. Před dvěma roky "z ničeho nic" alergie - prý na psí chlupy. Své dva psy bych nikdy nedala pryč a proto se cpu ráno večer léky, které potlačí alergické reakce - aby mohli pejsci zůstat s námi a to pokud možno v obýváku ! Ale asi bych dokázala pochopit, že někdo může mít nemoc (spíše alergického rázu než nemožnost venčit) tak vážného charakteru, že doma zvířátko prostě mít nemůže. V tom případě bych osobně našla nového majitele abych se přesvědčila, že je pejsek ve výborných rukách.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 15:38
- Nahlásit

Mám astma, alergii na všechno, a doma 8 psů, většinu nechovných, důchodce a třínohého......a četla jsem Malého prince

Ty řeči o hezkých domovech starých vysloužilých psů jsou jen pohádka, kolik lidí si domů pořídí psího důchodce? Každej dá přednost malýmu roztomilýmu štěňátku, a kolik asi chovných zvířat ročně odejde do důchodu, a všichni se udají do rodin? Nebo odejdou do věčných lovišť?

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 16:04
- Nahlásit

Ach jo, asi ne, to je blbý téma
Ebony
Taky mám astma a alergii - bereš léky? A pejsky máš i v posteli nebo jak daleko držíš od nich odstup? Můj problém je celkem nový (jsem netušila, že by se mi někdy mohlo něco takového přihodit), zatím pomáhají léky a pejsky si cpu do postele maximálně jednou týdně a pak v krátké době převlíkám...

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 16:04
- Nahlásit

Mám taky alergii na psy a protože je nechci dát pryč,beru protiléky.Každého čtvrt roku nechám u doktorky 2200 Kč.Ale kdybych ty peníze neměla,tak bych je pryč dát musela.Zdraví by mělo být přednější,za to bych nikoho neodsuzovala,že dává psa pryč.Jenom mě překvapuje,kolik lidí už alergii na psa nebo astma má a přesto si psa pořídí.A ještě mu to všichni milovníci pejsků doporučí a schválí.Už nikdo nekouká na to,co se s tím pořízeným pejskem může dál dít.Může v té rodině šťastně dožít anebo bude za nějaký čas taky hledat nového pána.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 16:15
- Nahlásit

Tak já nevím jak vy, ale mně psi nic nedělají, ačkoliv podle píchanců jsem alergik, a kupodivu od té doby, co máme kocoura, už ani na kočky nereaguji, nevím jak je to možné, naši malí psi (2) spí se mnou v posteli a velcí jsou venku, kocour brouzdá ven a domů.
Jinak já nikomu s alergií zvíře nedoporučuji, to si musí každý zvážit sám, já si vybrala tuhle cestu dobrovolně, a léky za mně platí pojišťovna, to teda nevím čím se léčíte, a navíc se ta alergie na zvířata prostě nějak sama eliminovala, možná si tělo zvyklo, trávím s nimi skoro celý život. A nelituju, rozhodně můj život obohatili víc, než mi dělá problém alergie. To kvetoucí trávy jsou pro mě horší zlo.

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 16:45
- Nahlásit

Ebony
Dík za názor! (jsem anonym první). Taky to zatím vypadá v klidu jak se psy, tak s kocoury. Problém mám jen při stříhání psa, ale to se dá občas vydržet. Zvířátka jsem měla před alergií a vidím jako nesmysl se jich najednou zbavovat proto, že mi to bylo doporučeno lékařem.

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 16:58
- Nahlásit

Ja jsem taky alergik, ale na zvirata nastesti ne, jen na kocky, kdyz se "sejdou" s pilama ) Proto bych si kocku nikdy neporidila. Kdyz se o me jednou pokusil alergicky astmaticky zachvat, pokusit se pak infarkt o meho alergologa pri zjisteni, ze jsem si poridila psa. Dnes mam doma 2 - 3 a jsem na tom porad stejne..... Casem se podle me organismus nauci zit i s alergeny. Ale fakt si nedovedu predstavit, ze by me to rozdelilo s chlupaci. Pak by asi skoncili u mych sousedu, kterym bych je nanutila, protoze je maji vsechny radi ) O odkladani neproduktivnich zvirat si myslim sve. Bohuzel i ve svete je to velmi rozmohla zabava. Ale vetsina slusnych chovatelu ma doma i domov duchodcu, protoze si to ti chlupaci jiste zaslouzi. Kus zivote delaji panikovi radost a kdyz ho zacnou potrebovat, aby se o ne postaral na stari, daji ho pryc. To je stejne, jako kdyz lidi nacpou rodice do domova duchodcu, protoze potrebuji byt pro dite.

Anonymní
# Zasláno: 5 Dub 2005 17:39
- Nahlásit

Alergie by byla na další téma.U každého se projevuje jinak a ne každý se s ní vyrovná.Než mě postihla,tak jsem četla spoustu inzerátů prodeje psa z důvodu alergie a říkala jsem si,jak se za ní schovávají ti,kdo se jich chtějí zbavit.No dneska už tomu věřím,že se řeší v tolika rodinách.

ola
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 18:26
- Nahlásit

Já mám alergii na psa kontaktní. Když mi hubičkuje krk,uši atd.(prostě ksicht ),tak mi naskáče plno kousavých pupenců. Tchán to má taky-když mu jejich pes projede mezi stehny a on je v šortkách,tak má pak v těch místech taky červený ďublíky. Nic moc,ale dá se to přežít.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 07:56
- Nahlásit

K té alergii bych jen chtěla říci, že někteří alergologové dokonce ty alergie na zvířata léčí jejich přítomností. Sama jsem jednu takovou paní doktorku znala - byla to velká odbornice a pomohla spoustě dětí, kteří trpěli alergijí na kočky, psy, myši..... skoro všechny dnes mají doma nějaké zvíře a jsou v pohodě (samozřejmě že jsou i případy, kdy to prostě nejde....) Jinak ještě chci říci, že alergenem nejsou zvířecí chlupy, ale jejich kůže a výkaly (ty hlavně). Na srsti se alergen akorát drží a tedy i lépe šíří....Tedy není pravda, že bezsrstá zvířata nezpůsobují alergii.

Evicka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 09:03
- Nahlásit

Já sama mám taky alergii, projevuje se na mě především tak jako u Oly, když mě píchne psí chlup, tak mi naskočí červené pupínky a děsně svědí. Taky mi dělají dosti špatně dlouhostsrá plemena nebo plemena s hedvábnou srstí. Ale u alergolaoga jsem nikdy neřekla, že máme doma tolik psů. Dokoonce bych řekla, že se mi na naše psy vytvořila jakási imunita a vadí mi minimálně. Ovšem neumím si představit žít bez nich. To by mě asi zničilo dřív než ta záludná alergie. Musím říct, že dříve mě to bralo hodně, užívala jsem pravidelně léky, stříkala do nosu a očí. Pak v těhotenství veškeré příznaky prakticky vymizely a trvalo to i v průbehu kojení. Teď sice občas nějaké potíže jsou, ale dají se elimivoat občasnou kůrou Zyrtecu, dřív jsem musela u žívat steroidy a kdejaké patáky. Taď jsem docela v pohodě. Možná je to nesmysl, ale řekla bych, že mi těhotenství pomohlo.

Anonymní
# Zasláno: 6 Dub 2005 15:20
- Nahlásit

Aha, takže už vím recept! Já mám zatím ty kortikosteroidy a dvě kočky + dva psy. Zatím žiju. Zvířátka nedám!

Anonymní
# Zasláno: 6 Dub 2005 16:32
- Nahlásit

Tak ještě k té alergii.Má reakce na psy byla dost bouřlivá.Bohužel všechny ty tlumící léky nepomáhaly,tak do sebe kapu psí alergeny.Je to léčba šokem.Tělo by se mělo začít bránit a znovu si vytvořit dostatek protilátek.Určité zlepšení už na sobě pozoruji.Jinak mi vůbec nevadí na dotek chlupy,třeba se špicem se můžu klidně muchlovat,ale takový italáček se o mně otře a už rudnu.Tak si vždycky vzpomenu na inzerát:naháč vhodný pro alergiky.

Danuš
# Zasláno: 6 Dub 2005 21:36
- Nahlásit

Když tu diskutujete ty alergie - musím vám říct svou příhodu s dítětem alergikem a se psem. Chodila jsem stříhat pejska do rodiny, kde měli dítě - těžkého alergika. Ten chudák kluk trávil celé dlouhé dny, týdny a někdy i měsíce doma. To jako následek alergie. Ale co čert nechtěl, z prázdnin nějakým způsobem dotáhli domů psa. Takovýho voříška, chlupatýho, černýho, krásnýho. No a klukovi se alergie asi 3 měsíce nezhoršila. Tak psa přiznali paní doktorce - alergoložce. Ta se zachovala kupodivu velmi rozumně - no, když už ho máte takovou dobu, tak si ho nechte. Alespoň má kluk nějakýho kámoše, když nemůže tak často ven. Psychicky se kluk strašně zlepšil a ve svém důsledku se mu trošku zlepšila i alergie.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 08:08
- Nahlásit

Danuš

no vždyť to říkám, že zvířátka léčí

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 09:20
- Nahlásit

Nic se nemá dramatizovat a každý se musí zařídit podle svých konkrétních projevů. Mě zvířata rozhodně léčí,alespoň na duši. Celý den v práci poslouchám různé nesmysly, výmysly, nářky lidiček a mám toho na konci pracovní doby tak akorát dost. A když příjdu domů, ten balzám na duši, když mě vítá parta mlčících stvoření, kteří po mě nic nechcou, jen to malé pomazlení. Za nic na světě bych je nevyměnila.

Anonymní
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:21
- Nahlásit

K té alergii chlapečka.On ale asi trávil dlouhé dny a týdny doma následkem alergie ne na psa,ale nejspíš na pyli.To mu ten pejsek potom pomohl psychicky.Jinak pochybuji,že by alergoložka při alergii na psa doporučila psa ponechat.Ne vše má šťastný konec.Na alergologii mi paní vyprávěla,jak měla jako malá alergii na psa a rodiče odmítli kvůli ní dát psa pryč.Tak se s tím potýkala celé mládí a v dospělosti z toho vzniklo astma.Teď nemůže kolem psa ani projít.

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:42
- Nahlásit

http://www.akordy.sk/piesen.ltc?interpret=104&piesen=2800
docela mi k tomuhle tematu sedne tahle písnička

nefer
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 11:08
- Nahlásit

Danuš
# Zasláno: 8 Dub 2005 14:56
- Nahlásit

To anonymní. Ten chlapeček měl alergii snad úplně na všechno krom světla a čisté vody. Mimo jiné i na zvířecí srst.
Moje dcera má taky alergii na zvířecí srst a na slámu, a já nevím na co ještě. Psy má doma a zatím je v pohodě. Chodí ke koním a taky v pohodě. Jedna lékařka řekla - psy okamžitě pryč - teda jestli k nim máte nějaký vztah, tak je dejte k někomu v rodině a tvářila se při tom, jako když šahá do lejna..... Druhá lékařka psy dát pryč nedoporučila - prozatím. Pokud by se alergie měla horšit, tak to začneme prý řešit. Už je to 3 roky a alergie je spíš lepší než horší. Zhoršuje se akorát na chalupě, když na dceru zbude péřový polštář.
A co se týče té paní - otázka je, jestli by to astma neměla i kdyby rodiče psa dali pryč. To už dneska nikdo nevyřeší. Alergie má zcela neprobádaný průběh. Vzniká a nikdo neví proč a občas i zaniká a zase to na 99 % není zásluhou lékařů.

Evicka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2005 09:28
- Nahlásit

Jo Danuš, naprosto s Tebou souhlasím. Tvůj poslední odstavec je naprosto pravdivý.A v téhle oblasti je vždycky těžké říct, co by bylo nejlepší řešení. Rozhodně v tomto směru nejsem pro nějaká radikální řešení a ani nejsem zastáncem sterilního prostředí, jak se snaží jedna má kamarádka, vytvořit svému dítěti, které má "jen " alergii na prach- roztoče.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání