Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kdo je kdo?
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 07:09
- Nahlásit

V podstatě půl roku (od pořízení NO) trávím určitý čas na tomto webu a pročítám si diskuse, názory a zkušenosti lidí a utvářím si určitý obrázek a představu toho, co chci se svým psem dosáhnout a jakými cestičkami se k tomu dopracovat. Mám spousty otazníků a málo znalostí v práci s velkým plemenem psa, ale řídím se většinou citem, instinktem a v konkrétních případech radami svých přátel úspěšných kynologů, příp. Vašimi názory z těchto diskusí. Jsem poznamená mnohaletou praxí ve výcviku koní a tak žiju z toho, že když zvládám desítky koní, zvládnu jednoho "vlčáka" ke své radosti a užitku a k jeho spokojenosti a zdravému vývinu. Nemluvě o tom, že ve společnosti psa jsem se narodila a žiju dodnes. A z tohoto fóra mám hrozně dobrej pocit z mnohých z Vás jako lidí. Libí se mi Vaše názory, Váš přístup, racionalita a cit pro psy (viz. Stremka, nefer, FiSt, Evik, Evicka, Tchor aj.), můžete se pro ty, co Vás neznají osobně trošku představit (věk, povolání, co máte za psa (jméno, rasa) a město)? Neberte to jako drzost, jen mě osobně prostě zajímáte. Děkuji.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 08:01
- Nahlásit

Garfield
ahojky, tak jsem se našla ve výčtu lidí s jejichž názory se ztotožňuješ....dobrá, proč s tím dělat tajnosti tak se Ti trochu přiblížím....je mi 23, jsem úřednice z Prahy, ale většinu času se snažím věnovat svým psům - psi jsou můj největší koníček, tak se snažím, aby i z toho mého něco bylo... Mám 14letého knírače střeďáka a ročního chodského psa. Aktivně cvičím s choďákem. Pokud se týče výchovy a výcviku, jsem začátečník, ale hodně čtu a snažím se co nejvíc pochytit od zkušenějších. Psy jsem milovala odjakživa, ale kynologii jsem se aktivně začala věnovat vlastně až od pořízení svého choďáčka.... S pejsou chodíme na cvičák do Jinonic, kde pracujeme pod vedením FiSta.

stremka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 08:03
- Nahlásit

Garfield
jsem 1 v závorce tak začnu:jsem stará bába.Pejskařím od svých 16 ti let měla jsem celá léta NO a když na moje tělo byl NO příliž těžké přešla jsem na BOM.Jak s NO tak BOM jsem se snažila cvičit vrcholově.Někdy to dřelo (dříve chlapi nechtěli mít ve vrcholu ženský) ale šlo to.Tím jsem nabírala více zkušeností.Atd.ale toto sem už stačí.Nechci vypadal že se chlubím.Jo a jsem bývalá Praha a teď středočech.

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 08:15
- Nahlásit

Taky mě moc potěšilo, že mě považuješ za zkušeného kynologa. Takže je mi 34 let(od včerejška), pracuji jako státní úředník v oboru práva a sociálního zabezpečení. Zvířata obecne, ale především psi a koně jsou mojí láskou od dětství. Pamatuji se, že jsem kolikrát donesla domů nějaké štěňátko- podvraťáčka od svých kamarádů a v noci jsem je pak sama nebo s tatínkem musela chodit vracet, protože tak kňučeli, že celý náš panelák byl vzhůru noham. Jinak jsem dlouhá léta jezdila na koních - parkurové skákání, ale pak mě zradila ona natržená achilovka. Ale koně jsou pořád láska č. 2. S manželem chováme nikoli sportovní či služební plemena, jako většina na tomto fóru, ale čistě psy lovecké, máme partu 6ti hladkosrstých foxterierů, 2 psy a 4 feny. Cvičíme a předvádíme na zkouškách, jak řadových, tak vrcholných Memoriálech. Jezdíme i do zahraničí a máme s našimi psy spoustu pracovních titulů. Možná proto je můj pohled na výcvik trochu jiný, než mých kolegů. Lovecký výcvik je totiž naprosto specifický a vyžaduje trochu jiný přístup. Nědky je však možné oba přístupy kombinovat nebo si alespoň vzít inspiraci, jak to dělat jinak.Jinak naše webové stránky jsou www.pospichal.wz.cz. Takže tolik snad o sobě. Ahoj a děkuji za uznání. Jo a jinak jsme ze severní Moravy, okresu Šumperk, střediskové obce Hanušovice. Takže Jeseníky, krásná příroda, lesy a pohoda.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2005 11:11
- Nahlásit

Děkuji Vám a doufám, že se něco málinko dozvím i o těch ostatních, kteří trpělivě a bodře odpovídají na (někdy stále se opakující) dotazy bezradných chovatelů a kteří si zachovávají chladnou hlavu i v diskusích s naprostými magory a snaží se (leč zbytečně) změnit něčí názor pádnými a rozumnými argumenty. Chce to ale pevný nervy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání