Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Stahovák???
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 19 Bře 2005 07:18
- Nahlásit

Myslíte si,že je v hodné používat pro 5 nebo 6 měsíční štěně stahovací obojek???

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 08:18
- Nahlásit

záleží na tom, pro které a jak. přečetl(a) sis diskusi o stahovacím obojku?

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 09:13
- Nahlásit

Anonymní
Jde i o to, jaký je to plemeno, ale pro takhle malý štěndo bych jednořadej stahovací obojek na "stahování" nepoužívala, aby si neudělalo něco s krkem...

Anonymní
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:27
- Nahlásit

Je to ridgeback.... Ja se taky bojim,aby si neco neudelal s krkem nebo tak,ale doma...

Anonymní
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:30
- Nahlásit

V tomto věku psa by ho měl majitel zvládnout hlavou a ne silou.

Usanda
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:38
- Nahlásit

Já myslím,že to není nutné.Přesně jak tu píšou: štěně se musí zvládnout jinak než silou, i přestože je to RR. Koupila bych normální obojek a učila ho netahat na vodítku

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:42
- Nahlásit

Usanda

já bych mu stahovák (zapnutý na stahování) nedávala právě proto že je to RR - jak by jistě potvrdila nefer, ti chtějí jiný přístup - rozhodně ne sílu, ale právě hlavu!

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:56
- Nahlásit

Ale vždyť usanda říká, že to není nutné.
Osobně si myslím, že stahovák neublíží ani RR, i když mu je "teprv" půl roku, ale jak všichni píšou - zapnout na nestahování (důvod viz diskuse stahovací obojek).
V tomhle věku by měl mít problém s taháním na vodítku dávno vyřešen. Půlroční ridgeback už má pořádnou sílu. Jestli se to zanedbalo, šáhla bych po stahováku klidně. Zapnout na nestahování a se psem při tahání pořádně škubnout (nikoliv se přetahovat). Jak říká Tchor: jedna silná účinná korekce je mnohem lepší než deset slabých bez účinku...on tady ale stejně není popsaný žádný problém, takže se na původní dotaz dá těžko poradit, co dělat.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 14:12
- Nahlásit

nefer

jojo, já to taky nemyslela jako narážku, ale jako potvrzení toho, co Ušanda napsala -zcela souhlasím s tím řetízákem na zapnutým na nestahování.

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 14:16
- Nahlásit

on je stejně na nic, když je zapnutý na stahovák. pes se pak akorát škrtí a výsledek v nedohlednu. to už s ním člověk musí extra umět škubnout a to jen tak někomu nejde. jednou jsem myslela, že nevidím. potkala jsem chlapa s tříměsíčním labradorem co měl na krku "stahovací stahovák" o délce snad na dospělého psa

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání