| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Bře 2005 07:18
- Nahlásit
Myslíte si,že je v hodné používat pro 5 nebo 6 měsíční štěně stahovací obojek???
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 08:18
- Nahlásit
záleží na tom, pro které a jak. přečetl(a) sis diskusi o stahovacím obojku?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 09:13
- Nahlásit
Anonymní
Jde i o to, jaký je to plemeno, ale pro takhle malý štěndo bych jednořadej stahovací obojek na "stahování" nepoužívala, aby si neudělalo něco s krkem...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:27
- Nahlásit
Je to ridgeback.... Ja se taky bojim,aby si neco neudelal s krkem nebo tak,ale doma...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:30
- Nahlásit
V tomto věku psa by ho měl majitel zvládnout hlavou a ne silou.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:38
- Nahlásit
Já myslím,že to není nutné.Přesně jak tu píšou: štěně se musí zvládnout jinak než silou, i přestože je to RR. Koupila bych normální obojek a učila ho netahat na vodítku
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:42
- Nahlásit
Usanda
já bych mu stahovák (zapnutý na stahování) nedávala právě proto že je to RR - jak by jistě potvrdila nefer, ti chtějí jiný přístup - rozhodně ne sílu, ale právě hlavu!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:56
- Nahlásit
Ale vždyť usanda říká, že to není nutné.
Osobně si myslím, že stahovák neublíží ani RR, i když mu je "teprv" půl roku, ale jak všichni píšou - zapnout na nestahování (důvod viz diskuse stahovací obojek).
V tomhle věku by měl mít problém s taháním na vodítku dávno vyřešen. Půlroční ridgeback už má pořádnou sílu. Jestli se to zanedbalo, šáhla bych po stahováku klidně. Zapnout na nestahování a se psem při tahání pořádně škubnout (nikoliv se přetahovat). Jak říká Tchor: jedna silná účinná korekce je mnohem lepší než deset slabých bez účinku...on tady ale stejně není popsaný žádný problém, takže se na původní dotaz dá těžko poradit, co dělat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 14:12
- Nahlásit
nefer
jojo, já to taky nemyslela jako narážku, ale jako potvrzení toho, co Ušanda napsala -zcela souhlasím s tím řetízákem na zapnutým na nestahování.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 14:16
- Nahlásit
on je stejně na nic, když je zapnutý na stahovák. pes se pak akorát škrtí a výsledek v nedohlednu. to už s ním člověk musí extra umět škubnout a to jen tak někomu nejde. jednou jsem myslela, že nevidím. potkala jsem chlapa s tříměsíčním labradorem co měl na krku "stahovací stahovák" o délce snad na dospělého psa
|