| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 10:57
- Nahlásit
Namáčíte granule nebo ne? Mám pětiměsíční štěně a musí je mít alespoň trošku namočený, úplně suchý je nesežere a když je sežere, tak je shltne a pak zvrací. Někdo říká, že se mají dávat suchý, protože se tak vlastně čistí zuby.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:05
- Nahlásit
Miminkovi jsem je namáčela. Někdy mlékem, někdy nesoleným kuřecím vývarem. Někdy vodou. Někdy vůbec.
|
Maya
|
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:10
- Nahlásit
Namáčím teplou vodou - pořád. Jinak mi je nesežere. Takže lepší namočený než žádný.:biglol
Dávám mu často pedigree denta na zuby, tak doufám, že si je vyčistí tím, zatím zubní kámen nemá.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:17
- Nahlásit
Já granule nemáčím. Jeden čas mi je štěndo také nechtělo, tak jsem začla a postupně to zase odbourala. Pes potřebuje kousat, hl. v tomhle věku, kdy mění zuby. Takže jestli chcete máčet celý život, musíte dávat dostatek věcí okolo, které budou psa nutit kousat - vepřové nohy, kosti z buvolí kůže atd.
To pedigree na zuby já teda nemusím nejen proto, že to vyrábí pedigree. Dvakrát to přinesla švagrová - hrozně se to lámalo, během minutky to štěndo zbouchalo, takže to moc efekt asi nebyl a povlak na polštáři jsem mohla prát, protože se na něj ty rozlámané kousky nalepily a nešly dolů. Tobě se to, Mayo, nestává?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:54
- Nahlásit
nefer
tu dental kost od Pedigree jsem zkusila jen jednou v životě - pes udělal chramst chramst a skoro jí spolknul....to je opravdu na nic u psů, kteří hltají.
Jandula
já granule psům máčím....mám hltavce, kteří pokud to nemají namočené, tak to zhlatají a pak zvrací....máčené žerou normálně a kupodivu ani nehltají... Jinak si myslím, že jsou i jiné způsoby, jak psům "čistit zuby". Existují "kostičky z buvolí kůže", tvrdý chleba, klacíky a nakonec i psí zubní pasta a kartáčky, ale to už fakt jen pro "fajnšmekry". Já psí pastu doma mám (jednou jsem jí v zápalu koupila)- pejsa si kupodivu nechá čistit zuby i dětským kartáčkem aniž by mi ho kousal....ale přiznám se, že to moc často nedělám....mám raději přírodní "čističe".
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 13:58
- Nahlásit
Evik
No právě, moje čubina taky zbouchne všechno najednou a pak blinká jak amina... Přesně, když je namočím, tak je to v pohodě. Kostičky z bůvolí kůže jí ze začátku nezajímaly, ale od té doby, co se jí mění stoličky, tak je vzala na milost. Klacíky ohryzává taky, akorát s tím mám trošku problém já, jednou jí to zůstalo zaražený na horním patře a já si toho nevšimla, od tý doby jí jednou denně prohlížím tlaminu.
|
Shakita
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 07:37
- Nahlásit
Ahojiky
Ma nekdo zkusenosti s Fitminem, je psane,ze rozvoz v Praze je zdarma,ale ja jsem z Ostravy,kolik bych asi platila??? Nevite nekdo?? Diky
|
Shakita
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 07:45
- Nahlásit
nebo taky chicopee ,cantura, a fitmin,ktery je z nich asi nejlepsi???
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 08:11
- Nahlásit
Jestli tě zajímá pořadí, napsala bych to stejně jako ty. Na prvním místě Checopee na posledním Fitmin.
A kolik bys platila za dopravu do Ostravy? Granule se posílají jako obchodní balík - dělá to 120,- za poštovné a balné. Všechno tohle máš napsané v obchodních podmínkách toho určitého obchodu. Stačí přečíst
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2005 11:27
- Nahlásit
Vetsinou je namacim, mam hltavce, ktery by se tim jinak udavil. Krmim Chicopee, pse je miluje a vypada po nich vazne skvele.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:40
- Nahlásit
Pes by měl granule chroupat.Taky jsem měla hltnu,ale věkem to samo přešlo.Tak zkuste dát na dno nenamočené a nahoru část namočených.V případě,že by jste to někdo vyzkoušel,dejte vědět.
|
Katy
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2005 21:08
- Nahlásit
Shakita
Jednodušší bude, obejít pár zverimexů. Fitmin a Chicopee mívají v obchodech často a pak se stačí domluvit v příslušném obchodě, aby ti granule objednali a ty je u nich koupíš. Nechápu, proč bys měla platit poštovné. Určitě tyhle značky někdo ve vašem městě prodává.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2005 22:04
- Nahlásit
Anonymní
A proč by je měl chroupat? Já je namáčím z toho důvodu, že mi vadí, že by mu měly nabobtnat až v žaludku. Proč? A na zuby to všechno co psala nefer - zatím žádný z psů problémy se zubama neměl, zato s torzí žaludku ano. Namáčet.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 00:17
- Nahlásit
Pes má chroupat granule proto,že ho na to příroda vybavila.Správně by měl mít možnost něco žvýkat.Granule se namáčí malému štěňátku nebo bezzubému stařečkovi.Tobě potrava v žaludku taky bobtná.Nebo si do ní přileješ vodu a mixneš si to?Myslíš že má pes torzi žaludku protože chroupe granule?To spíš proto,že se nažere většího množství namočených a potom nemá dostatečně dlouhou dobu na trávení.Nebo žeby se ti výrobci mýlili?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:16
- Nahlásit
Štěňatům máčím, ale tak max. do 12 týdne života, a pak dávám zásadně suché. Dělám to tak po celý život a je to v pohodě. Teď jsem zkusila CHappi s těmi masovými taštičkami. Psi je vybírají a docela jim chutnají. Složení docela v pohodě, jen poměr tuků a dusíkatých látek by měl být vyšší.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:27
- Nahlásit
Evičko a ty tomu Chappi věříš? Konzervanty, barviva, sůl....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:33
- Nahlásit
nefer
Řekni mi, myslíš si, že takový ty konzervy Chappi, Darling, že to může psu uškodit, přidávám-li vždy jen trošku do granulí, aby pesanovi líp voněly a šmakovaly, protože je samotné nechce žrát? Vím, z jakých humusů to dělají, vím, že to není plnhodnotné, ale pokud je užívám jen jako dochuvadlo?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:42
- Nahlásit
já osobně bych radši dochucovala jinými konzervami, klidně i levnějšími. kupovali jsme je kočkám a bylo tam masa rozhodně víc než v těch zmiňovaných. určitě to nebylo super maso, nějaká namletina s rýží a občas nějaká ta zelenina, ale rozhodně to vypadalo i vonělo přirozenějc než takový darling. značky ti neřeknu, střídali jsme je. ale rozhodně jsem nikomu neplatila za honosnou reklamu a hezký obal.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:43
- Nahlásit
ochutit můžeš třeba klidně i vývarem, ale chtělo by to omezovat, ať si zvykne jíst i samotné granule
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:56
- Nahlásit
Nefer, abych pravdu řekla, pořádně jsem se na složení nedívala, i když jinak jsem velmi pečlivá a zkoumám to dosti podrobně. Juknu na to. Ono abych pravdu řekla bylo pro velkoodběratele jako je naše stanice za hodně výhodnou cenu, tak to muž dovezl. Já jsem jen jaksi včera otevřela pytel a dala psům zkušební vzorek. Takže složení prozkoumám. Sama nesnáším zbytečná barviva, antioxidanty, přírodně identická aromata, soju a podobné nesmysly v granulích. Už jsem se v tomhle směru docela vypracovala.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:00
- Nahlásit
Evičko, no mě to právě u tebe přišlo divné...tak si to prozkoumej, já osobně bych to domů nechtěla.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:19
- Nahlásit
Garfield
ja sve psici kupuju konzervy od Animondy. Ty neobsahuji zadne konzervanty ani barviva a s jejim citlivym zazivanim to nic nedela. Navic nejsou ani moc drahe.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:50
- Nahlásit
Já krmím Hillsem, i když tam jsou některé složky, které by tam být nemusely, ale je to téměř jediný suchý po kterým mi čubina nezvrací a já už nemám sílu jí i sebe trápit a zkoušet stále nový a nový. Taky jí ho občas ochutím nějakou konzervou, jednou jsem koupila ve zverimexu nějakou pro štěnda, to byl humus, šlachovitý maso, tlustý atd... No zlatý Chappy. Ale nejsem odborník, takže fakt nevím, ale kupovat jí konzervy od Hillsu, Eukanuby atd za 60 Kč, tak to by mi nabouralo rozpočet...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2005 08:31
- Nahlásit
Takže dnes ráno jsem jukla na granule Chappi a jejich složení a byla jsem nemile překvapena množstvím chemických barviv a množstvím konzervačních látek. Poměry všech výživových látek jsou OK, ale ten sajrajt kolem, který do těchto granulí nacpali mě absolutně odradil od používání. Jenže co se dá dělat, už je to doma, skrmit se to musí. Alespoň pro příště jedna zkušenost. Ještě uvidím, jak je to stravitelné podle množství .... . Uvidíme, co to s psama udělá. Moc nadšená z toho nejsem. Chappi nekupujte.
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Bře 2005 10:51
- Nahlásit
nefer
já kupuji pedigree denta stix, hranatý, neláme se to, nepatlá a chvíli to přežvykuje.
Ale taky mu dávám suchary Dingo, uzený kosti, paznehty, tvrdý chleba atd.
Taky bych radši granule nenamáčela, ale když on je suchý nesežere. Do roka jsem mu přidávala masové konzervy a od roka namáčim.
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Bře 2005 11:27
- Nahlásit
Teď jsem na www.veterina-info.cz našla článek o krmení psů a tam vet. doporučuje krmit granule navlhčené.
|