Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Běhání labradora u kola
Autor Zpráva
Břetislava
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:22
- Nahlásit

Chci se zeptat, jestli je vhodné, aby 10ti měsiční štěně labradora běhalo u kola. Četla jsem, že retrívři by měly běhat u kola, až dospějí - teda někdy kolem 2 roku. Bojím se, aby to nemělo negativní vliv třeba na klouby ... Děkuji.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:06
- Nahlásit

mám doma labradora, je ve velice dobré formě (díky výcviku). párkrát jsem ho brala ke kolu, ale nějak jsem se bála o jeho zdraví. bojím se hlavně o jeho tlapky, hlavně klouby. je to možná tím, že byl v jednom roce na operaci s předníma tlapkama,ale když mu to nevadí na obranách,tak si to třeba jen vsugerovávám...ale když trváte na tom, brát labrouška ke kolu, vydržte, až bude starší. přece jen je to mládež a nemá ještě docela pevné kouby. ať se něco nepokazí...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 19:10
- Nahlásit

určitě počkat, v roce je příliš brzo..

malika
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:54
- Nahlásit

v roce to brzo je, ale jen na dlouhé výlety... velkýho psa už na kolo budete zvykat těžko... myslim že od roka byste klidně menší vzdálenosti jezdit mohli spíš právě kvůli zvykání si na kolo. pochybuju že by se pak 30kilovej 2letej kusanec psa nechal z ničeho nic připnout k něčemu tak divnýmu co do tý doby neviděl a to by mohlo bejt nebezpečný i pro jeho páníčka... když si třeba pejsek řekne že teď zatočíme na pole zatim co vy chcete jet rovně...je jasný kdo vyhraje...
taky berte na vědomí že pejsek je ochotnej jít za váma opravdu kamkoliv a jakkoliv daleko a že né vždy na něm je vidět že je vyčerpanej nebo ho něco bolí a tak hlavně nepřetěžovat..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání