| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 10:23
- Nahlásit
Dobrý den, prosila bych o radu. Pořídili jsme si s přítelem před čtyřmi měsíci pejska. Zanedlouho už bude mít půl roku. Bohužel, jak už to tak v životě chodí, tak se teď s přítelem kvůli neshodám rozcházíme, sice v dobrém, ale každý potřebuje být teď zvlášť. Přítel zůstává v pronajatém bytě a já s pejskem jdu zpátky k rodičům (po vzájemné dohodě), protože pes je napsaný na mě a má ke mně celkově blíž, přítel se vrací pozdě z práce a neměl by na něj tolik času. A k problému...pejsek si hodně zvykl u nás, je sám přes den i devět hodin (když jsme oba v práci), nepláče, je hodný. Mí rodiče jsou na něj taky zvyklí, stejně jako domácí psi, tam problém není. Ovšem s rodiči bydlí v dvougeneračním domku i babička s dědou, oba v důchodu a tím pádem je jasné, že pejsek bude pořád s někým...a já mám obavy, že se zkazí, že pak už nebude moc být sám doma, že si zvykne na neustálou přítomnost někoho. Jsem z toho docela zoufalá, ale jinak to nejde...s krmení a jinými "zvyklostmi" problém není, prostě nařídím, v tolik a tolik dejte tolik a tolik toho a vím, že oni to tak udělají. Ale právě z toho výše popsaného "problému" mám veliký obavy...děkuju za rady. Petra
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 10:30 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Petro
v naší rodince se taky už párkrát změnil režim a vše vždy bylo v pořádku. Nyní v 99% není naše jezevčanda doma sama, nebo´t manžel chodí na noční a když odcházím před půl 6 do práce, on se akorát vrací. Ale když náhodou musí zůstat Michelle sama doma, vše proběhne naprosto v pohodě, zaleze si do postele a chrní.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 10:45
- Nahlásit
Anonymní
souhlasím Petro s fromeli. Pokud pejsek není nemocný ( myslím poruchu psychiky), tak se tvému režimu přizpůsobí. Důležité je, aby jsi mu to vynahradila, když přijdeš domů. Držím palce. Netrap se. Určitě se to vyřeší.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 10:54
- Nahlásit
Taky doufám, že to půjde...musí. Bohužel není jiná možnost. Všem děkuju za přízeň i za podporu. Je smutný, že na náladách lidí, na vztazích, co mají mezi s sebou, kolikrát ti naši čtyřnozí miláčkové doplácí. Jenom ty hádky, co probíhaly a pejsa na nás koukal z pelíšku smutnýma očima...i toho ho chci ušetřit, proto to řešíme zavčas. Je mi z toho moc smutno, že jsme jej nedokázali toho všeho ušetřit. Petra
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 10:54
- Nahlásit
Petro,
já bych na Tvém místě byla šťastná, že pes nebude tak dlouho sám, když jsi v práci.
A pokud jde o to "zkažení" psa rozmazlováním příbuzných - já mám takovou zkušenost, že pes velmi rychle zjistí, co si ke komu může dovolit a co mu u koho projde. Jestli ho např.tví prarodiče budou krmit od stolu, tak bude od nich loudit. Ale u tebe si to nedovolí. Ani s tou samotou nevidím žádný problém. Můžeš třeba nařídit, aby ho určitou část dne nechávali samotného, když je tak zvyklý, a pak si ho třeba vzali k sobě, než se vrátíš.
Já myslím, že pes se bude mít lépe, než doposud. Opravdu. Nevidím v tom problém.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 10:58
- Nahlásit
Ketrin
Děkuju, taky jsem přemýšlela i nad tím, že se bude mít lépe...bydleli jsme v bytě a tam budem mít k dispozici domek, velkou zahradu a kousek do lesa. Samozřejmě, budu spěchat domů a až do večera budem užívat toho lesa..na to se opravdu těším. Určitě to půjde...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 10:59
- Nahlásit
AHoj Petro, náš pes býval doma sám, já chodila do školy, rodiče do práce. Po nějaké době oba rodiče začali pracovat doma, pes dopoledne stejně celé prospal, jakoby tam nebyli. Potom přišel do rodiny druhý pes, který byl od štěněte zvyklý, ře jsou lidé doma, ale čas od času se stalo, že byla psiska doma sama a fakt v pohodě. Jsou většinou doma s někým, ale občas také sami a nevadí jim to.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 12:59
- Nahlásit
já myslím, že pes je přizpůsobivý
studuju a zároveň pracuju (podnikám), takže režim je u nás dost nepravidelný, když je semestr, jsem celý den v trapu, s pesinou je hlavně manžel, který má "normální" práci, a když mám zkouškové, jsem celé dny doma a učím se (teď včetně vánoc to jsou dva měsíce) a pesina s tím nemá problém,
takže až se budeš chtít zase odstěhovat a zavést původní režim, myslím, že by to měl zvládnout i tvůj pejsek
|