| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:21
- Nahlásit
Strašně by mě zajímalo, jak trávíte s pejsou den. Od rána, až do večera .
Já to mám takhle:
-- Ráno vstávám hodně brzo. V 5h. musím být z baráku, protože mi jede vlak do práce. Takže s Rotem skočím ven jen na skok. On je rád, protože je to pro něj útrapa vstávat takhle brzo. Takže když přijdeme z venčení, tak si honem rychle zaleze do peřinek. Jdu do práce...
-- Přítel se vrací z práce dřív než já, protože ji má v místě a tak jde s Rotem na větší prochajdu a dá mu první jídlo.
-- Pak přijdu z práce já - to je kolem 15h. a jdu s Rotem na delší prochajdu pro změnu já .
-- Když se vrátíme, tak si udělám svoje věci....mezitím haf spinká...
-- Probudí se a hrajeme si .
-- Šup ven a najíst.
-- Je večer 22hod. a Rot jde na poslední venčení. Vyndám peřiny a to už Rot ví, že je čas na chrnění..... .
Takhle podobně to máme každej den v týdnu. Víkendy jsou ovšem pestřejší .
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:47
- Nahlásit
No já vstávám v půl šesté a musím se v rychlosti oblíknout, popadnout vodítko, zkontrolovat pytlíky v kapse a teď v zimě si narazím na hlavu čepici, ani se nečešu. Mezitím Tesinka už se dere z postele, takže ji manžel přidržuje, dokud jí nenasadím obojek s vodítkem, popadnu ji a mažeme ven čůrat a kakat. Je to ještě štěndo a jakmile se vzbudí, tak je to vždycky naknop..takže proto ty spěchy.. Taky nestíhám, takže se jen vyvenčí a jdeme zpátky. Dám malé brzkou ranní snídaňku, většinou pribiňák a ranní preventivní jitrocelový sirupek a zatímco ona si mlaská, já se kultivuji do práce.Do misky nachystám dávku granulek, který ji ale dá manžel, než odchází. Tesinku pak většinou chytne rapl a začne lítat a nosit mi aportky apod. Pak se unaví, skočí za pánečkem do postele a zatímco já odcházím do práce, ti dva si vesele chrápají.
Přijíždím z práce první, takže rychle vyvenčit, když je přijatelný počasí, chodíme do parku, teď pouze na chvilinku obejdem blok. Sem tam pak musím ještě zlikvidovat nějakou tu loužičku z novin a zatímco vařím a dělám si "svý věci", Tesinka si většinou žvýká na koberci buvolí tyčinku nebo něco jinýho dobrýho. Pak si hrajeme, přetahujeme a hážem hračky. Tesince pak nastává druhý kolo vítání, kdy se vrací manžel z práce. Poslední venčení je u nás taky v deset večer, po něm Teska skočí předpisově do sprchového koutu, nechá si umýt pacinky a pak už je čas spinkat...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:05
- Nahlásit
No tak to já potřebuju doginu utahat, jinak mám z bytu kůlničku na dříví.Vstávám v 5 hod.Jdeme na procházku a trochu to vyběhat, pak bašta, jedu do práce.Kluk ji ještě vyvenčí jednou krátce a pak čeká doma do 15 hod. Další krátké venčení k klukama a pak čeká kdy přijedu z práce.Já nakrmím rodinu a jdeme tak na dvě tři hodiny ven. Já se vrátím KO a ona je akorát rozběhaná a v ráži. Znova nakrmím rodinu a psy a je večerní klid.Před spaním vyvenčit a spát.Už se teším na jaro, to bude v kotci a odpadne mi ranní procházka.Teď do kotce v těch mrazech přes den nemůže tak máme honičku,ale co by člověk pro mazlíka neudělal že?
|
Zdenka
|
# Zasláno: 26 Led 2006 14:16
- Nahlásit
Ahoj to vstávání je hrozný, ale já taky v 5 natáhnu tepláky a bundu a běžíme čůrat, ale hned zpátky odmítá mi chodit ven v tý zimě, takže to je rychlovka. Pak udělám všem snídani a a trochu se zkulturnim a běžíme do školy, pak se vracím domů a udělám si co potřebuju na 9 se jdeme znovu venčit a já jdu pak do krámu, čubinku si beru sebou, má tu svůj pelech, pak venčíme přes oběd a když zajedu pro malýho beru jí sebou, odvezem ho na trénink.Po pátý zavřeme jdeme ven na rychlovku zas pro malýho a pak udělat všem večeři vykoupat a uklidit na 9 poslední venčení a pak když už je všechno hotovo si dám s chutí sklenku vína chvilku vegetím u telky a pak šup do postýlky.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:24 - Změnil/a: Handy
- Nahlásit
Tak já vstávám v 6 hodin, rychle oblíkam, jdu ven na 20 minut...pak jde táta dopoledne tak na půl hoďky...potom je Handy doma tak 4 hodiny sám. Já přijdu ze školy, jdeme ven tak na 1-2 hodinky. Pak přijdem domům, nažerem se(oba), Handy spí a já dělám školu nebo jsem tady...okolo 18 hodin jdeme na cca 30 min ven, pak Handy spí. Pak se vzbudí, hrajeme si, mazlíme a pak jdeme okolo 22 hodiny na 15 minut na prochajdu, no a pak já jdu spát a Handy zůstává s rodičema vzhůru...pak přijde ke mně do pokoje a někdy hupne na postel. V 6 hodin vstávám, rychle oblíkam..............atd
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:31
- Nahlásit
Tak u nás je to trochu jinak, asi je to tím, že Berni s náma není v bytě - tedy v domečku. Je na zahradě, takže odpadá ranní venčení - jen když vstanu tak si ji beru dovnitř, abysme se přivítaly (pokud teda nemrzne jako teď, to je jiný postup , než odcházíme do práce tak dostane nahamat, a pak je celý den na zahradě, nebo s přítelovým dědou a babičkou (bydlí na stejném pozemku s námi, ale ve svém domku) v dílně a pomáhá jim pracovat - přes léto s nimi pak seděla v pergole,... pak přijdeme z práce a jde se na prochajdu, pak ještě blbneme na zahradě, dostane večer nahamat a než jdeme spát, chodí si domů pro prášek (Alavis) takže si zase chvíli hrajem, pomazlí se se mnou a jde spinkat ven - teda spinkat, spíš jde chodit po zahradě, štěkat na cokoliv se jí zlíbí a tak ... Víkendy jsou o něčem jiném, tohle je náš pracovní týden
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:35
- Nahlásit
mno já vstávám v sedm, Píďa leží dole ve svým pelíšku, ven ho před devátou nedostanu ani za nic, prostě chrní. Prvně se ven dostane, tak v devět hodin, kdy přítelovo tatínek dole zatápí a nosí do kotelny dřevo (oa jeho rodiče jsou v důchodu, takže pes skoro nikdy neni sám), pak se vrátím já z práce a jde se na prochajdu, většinu tak hoďku a půl, pak děláme po procházce jakýsi pseudovýcvik, popř stopy, ty teď v zimě ale vůbec. Pak ho průběžně pouštím ven na zahradu, ale většinou se mu ani nechce, hned se rve do baráku a škrábe na dveře, poslední čurání tak v jedenáct, v půl dvanáctý večer, ale to snim musim chodit po zahradě, protože, kdybych ho pustila samotnýho, tak si sedne přede dveře a čeká
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 16:19
- Nahlásit
Tak já vstávám ve 4,55, Michelle leží, muž je v práci, připravím se k odchodu do práce a kolem 5,20 vycházíme na autobus, Michelle jde se mnou a cestou se potkám s mužem, předám mu Michelle a jdou se mnou na bus, pak cupitaj domů, kde dostane ranní porci granulek a kolem 7 jdou do pelechu. Já se vracím kolem 15, převlíknu se a jdeme ven, podle počasí na hodinu až dvě (teď v mrazech tak na 20 minut), pak letím k PC , tvrdnu tu tak do 17 než budím muže, udělám něco v domácnosti, dám granule špagetě. V 19,15 jde s mužem na večerní venčení, on jde do práce a my kolem 22 do hajan. To je náš typický všední den.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 16:25
- Nahlásit
fromeli
fůůůůj ve 4:55 no teda potěš kotě
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 16:36
- Nahlásit
Kalliope
no pracuju od 6, tak se nedá nic dělat, ale zase jsem ve tři doma, tak se to vykompenzuje
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:44
- Nahlásit
fromeli
Mám to samé...!
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 21:57
- Nahlásit
Kalliope
Konečně někdo s trošku línějším psem.
Já sice vstávám v 5,30, ale mého kokršpaněla nikdo nedostane ven dříve než v 9 hodin a to musí být příznivé počasí. Nutné potřeby vykonává na dvorku a to na kanálek, ke kterému je připevněn silniční patník (příležitostně vyfotím).
Takže teď v zimě symbolicky vyleze před sedmou z pelechu a rozloučí se s námi (jdeme do práce). Doma je s babičkou, která ho vezme kolem poledne na pomalou vycházku a ve 4hodiny mu dá první porci granulí. Přes den hodně spí a působí jako canisterapeutický společník.
Vracím se z práce kolem páté a to je velké vítání a mlsky a pak hraní a schovávání hraček a škrabání atd.
V šest chodíme na velkou vycházku - 45-60min když je slušné počasí, jinak 30min a pak už smlouvá na každé odbočce.
Po návratu dostává kost s kloubem na ohryzání a já se dívám na zprávy.
Po zprávách je večeře a pak hygiena - česání atp. Večer buď hlídá v kuchyni (když vařím) nebo spí (když dělám něco na počítači nebo žehlím), ale jen na jedno oko, jak se sunu ke kuchyni, hned je vzhůru.
O víkendu se snažím o 3 delší vycházky denně, ale že by z toho byl můj pes nějak zvlášť nadšen,se mi nezdá.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 00:14
- Nahlásit
Takze moj bubak je chudak, pretoze fixny rezim bohuzial nema. Striedaju sa az tri.
Ak nerobim, je to jednoduche. Rano sa vyvalujeme v posteli (obcas ja zadrzam v posteli, lebo ho chcem nechat vyspat a on zablokoval dvere ) zhruba do 8:00-9:00, potom ideme von. Striehneme na nejakeho oneskorenca, co sa prida. Hodinova prechadzka, potom sa nazere, lahne a spi. Poobede okolo 15:00 prechadzka hodina, hodina a pol (zvycajne najdlhsia vychadzka dna), zase niekoho nahaname, kto sa prida, ak nikto tak chvilku cvicime poslusnost, aport a pod. Ak je leto, alebo bohovia nakloneni v zime, tak plavame, teda Hugo, ja nie. Prichod domov, nazrat a spat Vecer sa preberie okolo deviatej, vybehneme von tak na tristvrte hodinu az hodinu a potom lahnut (tentokrat so mnou do postele, tam sa presuva, az ked idem spat ja) a spat az do rana s nepravidelnymi presunmi spalna- balkon.
Ak mam rannu. Tak vstavame o 4:30. Hodina vonku, napapat a spat. Ak priatel je po nocnej, von sa dostane znova o 8:00, ak nie, tak az okolo jednej, druhej na dobu, ktora sa pozdava priatelovi (zima - curaj, ideme domov, cez leto sa tomu aj povie vychadzka) Vraciam sa o pol osmej. Hajde von, zase hodina, papa a spat.
Ak nocnu, tak sa to drzi ako denna, s tym, ze posledne vencenie je robene priatelom.
Zvycajne sme vonku len 3x za den (pes na mna pozera ako na vraha, ked po nom chcem viac). A mate pravdu, on cely cas, co sme doma spi. Ak je hore za den v byte hodinu, tak je to vela Typicky panelakovy fundlak
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 00:29
- Nahlásit
to my to máme asi takhle...
-v 6:30 mi zvoní budík, jdu s mexou na chvilku ven a potom frčim do školy
-v půl třetí přijdu, vezmu pesu a jdeme jenom tak na kratší procházku(kolem hodiny)
-kolem pátý až šestý jedu pro Waldu i s Mexou a já vydělávám peníze tím, že venčim psy jdeme většinou na vyšehrad, stoupnu si k reflektorům a tak 2 a půl hodiny házim oboum pesům aporty.....
-kolem 9 hodiny vracim lehce udýchaného Waldu domů....
-v půl 10 jsem už doma jako na koni
nebo taky varianta b je, když si Waaldu beru v jiný čas(ještě za světla) to se jde na obrovské hřiště, kde se teprv dají super házet aporty! to běhají a běhají a běhají, dokud neopadnou...a jsou spokojení
o víkendech se chodí do šárky na skoro celý den nebo tak nějak...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 21:01
- Nahlásit
Já momentálně využívám,že pracuju doma,takže oproti některým mám pohodu.Ráno vstávám,před sedmou,vzhledem k tomu,že máme RD,tak vyhodím hafuši ven,mezitím udělám snídani,vezmu je domu,vypravím synátora do školy.Pak následuje pravidelná údržba psích kožíšků,u mlaďasů ještě snídaně.Potom pracuju a okolo 11 jdu venčit,musím na etapy,takže tak tři hoďky mi to zabere.Pak přijde kluk ze školy,následuje bouřlivé vítání a hafuši se můžou přetrhnout,která mu dřív oblízne nos.Okolo půl čtvrté mažem většinou na cvičák,vracíme se před sedmou.Udělám večeři dítěti a hafíkům,všechny uložím a pracuju.Okolo jedenácté je ještě pouštím ven.
|