| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:41
- Nahlásit
Pejsa mých rodičů se vždycky předtím, než ulehne, dokáže desetkrát otočit na místě dokolečka, než se uvelebí. To naše malá usíná většinou tak, že s sebou práskne na bok a v tu chvíli je tuhá. Tak by mě zajímalo, proč to někteří psi dělají a někteří ne a jestli to dělají právě ti Vaši....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:43
- Nahlásit
Nas sa toci, cmucha a pod. Niekedy aj zmeni smer. Robi to vsak len pred dlhodobejsim uvelebenim a zvycajne na matracoch alebo deke, nie na podlahe.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:44
- Nahlásit
Syska
Moji rodiče měli malou kníračku, a ta se taky točila než si lehla. Řekla bych, že čím byla starší, tím víc dělala koleček... Moje boxerka s sebou taky flákne a vytuhne - na točení jí nezbude čas (a nebo je na to velká?!).
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:46
- Nahlásit
pigie
Máš pravdu - ta čubinka od našich to taky dělala jen na gauči nebo v pelíšku, na zemi ne...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:48
- Nahlásit
ola
My sa vzdy smejeme, ze to preto, lebo citi, ze si tie matrace raz pocikal, a teraz to tam mu stale smrdi, tak preto sa snazi tomu vyhnut a lahnut si mimo tej "mlacky"
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:48
- Nahlásit
Slyšela jsem kdysi takovou pověru, že tím točením kdysi psi vyháněli zpod sebe hady....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:51
- Nahlásit
Syska
Tak to nevím...
pigie
No, možné to je! A taky možná, že tím naznačují, jak blbej nepohodlnej gauč si páníček pořídil...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:54
- Nahlásit
Je to asi kravina....
|
bord
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:56
- Nahlásit
Syska
Kdysi si tak ušlapávali vysokou trávu,aby si udělali pelech
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 12:59
- Nahlásit
jo je to tak, než si lehli ušlapávali si trá vu
|
bord
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:03
- Nahlásit
Syska
K těm hadům - když jde řada lidí za sebou buší,kolikátýho had uštkne?První ho vyruší,u druhýho je připravenej zaútočit a třetího hryzne..P.S.Prej to není kravina
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 17 Led 2006 13:05
- Nahlásit
To ví i malá Dášenka od Čapka.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:05
- Nahlásit
naše dogina se točí jako šílená jenom v posteli.na sedačce sebou praští a je v minutě tvrdá
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:06
- Nahlásit
NO, to je OK, len na matraci ziadna trava nie je Robi to aj na "cistych - neoznackovanych" matracoch Uz sme si zvykli, len raz sa mu hlava zamotala. Dokaze to tak robit aj tri minuty
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:02 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Dobra povera - s tou travou!!! Koukam, ze pohadky pro Dasenku jsou primo vedeckym bludem, ktery vsichni zname...
No, tak ted bez pover a holy fakt: Pes si pri otaceni uvadi pater do odpocivne polohy...
Pokud se natahne jak dlouhy, tak siroky, nemusi tohle resit. Vetsinou to nedelaji mladi psi, ale az starsi...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:03
- Nahlásit
wami
Aha...tak jsem zas o něco chytřejší..
|
bord
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:14
- Nahlásit
wami
No tak teď jsi mi vzala kousek mých iluzí - kdo by to byl řek,sakryš,jsem tady za blbce
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:20
- Nahlásit
nebijte me!
Ale vazne - je to tak. Pohadky muzem povidat dale, proc ne, ale aspon vime, jak na tom jsme, ne?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:32
- Nahlásit
wami
tak to si teda pěkně slízneš !
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 14:35
- Nahlásit
isdpch
je to jako s protahovanim...
Jde o to, ze si tim tocenim uvolni svalstvo okolo patere. A i kdyz pak spi jinak, tak uz ho maji uvolnene a dobre se jim odpociva...
Vetsina psu odpocinek zahaji alespon tim, ze si lehnou do klubicka (treba jen na chvilku), pak se treba i natahnou, ale svuj ucel to splni...
Ja vzdycky akorat premyslela, jak to, ze jim staci se tocit jen na jednu stranu... Ze prece ta druha strana patere musi byt porad neuvolnena... :hihi:
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 14:36
- Nahlásit
Anonymní
tyyy jo, ono me to odhlasilo! Netusim proc a stalo se mi to prvne... Ja jsem byla anonym, pomooooc!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 15:11
- Nahlásit
wami
Mne sa pes obcas v polovici stoci a ide na druhu stranu ;) Dokonale sa teda pouvolnuje
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 15:28 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie
Tak aspon vim, ze nekteri to umi...
Deny mival jeste jednu "specialitku", kteru jsem nikdy nepochopila. Kdyz jsem ho mela s sebou ve meste v byte, tak po kazdem zradle sklonil hlavu a pokousel se udelat stojku na hlave (jinak to neumim popsat, ale presne tak to vypadalo)...
Ani po nekolika letech, co me bavi etologie, jsem jeste neprisla na to, proc to vlastne dela... (Ja si to vysvetluju pouhou radosti ze zivota, ale to by ze me Konrad Lorenz radost nemel... )
|
Bent
|
# Zasláno: 17 Led 2006 15:42
- Nahlásit
A proč můj kříženec hyeny, skokana a dinga. nejen že se točí asi pět minut než zalehne, ale ještě spí celou noc v naprosto pevném klubíčku, kdy čumák má schovanej u prdýlky pod ocáskem. Je to tříměsíční stěndo tak by problémy se zádama mít nemělo. Nebo jo ?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 15:51
- Nahlásit
Bent
Protoze je to pro nej pohodlny...
Proste se mu tak dobre odpociva - ono to na veku moc nezalezi, snad jen v tom, ze starsi psi to proste delaji casteji, protoze jsou pohodlnejsi a potrebuji si odpocinout lepe. Ale to neznamena, ze mladi to nedelaji vubec nebo stari vzdycky...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 15:53
- Nahlásit
naše Bela se taky točí, o to víc mě překvapilo, že pes našich kamarádů sebou jen tak plácne. Prostě jde a najednou plác a leží, je to velký pes (35kg), takže rána je to pořádná.
Když jsem to viděla prvně, myslela jsem, že zakopl.
|
Dolly
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:18
- Nahlásit
Naše potvory se někdy točí a někdy ne, ale nejradši mají nějakou deku nebo peřinu (mojí), kterou si můžou pod sebe nahrabat, a že to někdy trvá
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:27
- Nahlásit
Zase jsem o neco chytrejsi. Taky jsem netusila, proc vzdycky napred spi 20min ve svem pidipelisku, ze ktereho preteka (a odmita ho vymenit za vetsi) a pak se natahne jak dlouhej tak širokej normalne na koberec.
Pidipelisek:
A proc pred spanim obchazi cely byt a na nekolika mistech hrabe jako zbesilý a pak si stejne lehne jinam?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 07:33
- Nahlásit
Tak naše Salina (9 let, od mládí klidná) se točí dokolečka jak před ulehnutím, tak před kaděním
Zatímco Bresta (5 let, temperamentní) se netočí. Prostě sebou buchne na zem (na pelech,...) nebo si uleví kde to na ni zrovna přijde.
Takže já přispívám do diskuse názorem, že to souvisí s temperamentem.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 10:27
- Nahlásit
Ketrin
Asi mas pravdu, aj Hugo si poctivo vybera misto kam si ulavi , presne tak poctivo, ako hlada polohu pri toceni, kam si to vlastne chce lahnut
|