Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / stopy ve sněhu
Autor Zpráva
klára
# Zasláno: 13 Led 2006 10:17
- Nahlásit

zajímal by mě názor lidí, kteří mají psy stopaře - moje pejsa nemá čich nic moc (dle méhou soudu), ale te´d, když je venku plno sněhu, tak je jak urvaná ze řetězu a jen čuchá a čuchá a nasává a procházka se tak dost prodlouží - má sníh nějaký vliv na pachy - zvýrazňuje je nebo uchovává delší dobu?

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 10:19
- Nahlásit

klára
Neviem, netusim, ale moj je tiez nuchac, ked je napadnuty cerstvy sneh. Vopcha hlavu od sneh a ryje brazdu

Pupy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 10:21
- Nahlásit

Jo to asi skoro každý pejsek Nebo moje to dělá, asi jsou ty všemožné pachy v mokru cítit lépe. Ta moje když je po dešti tak čmuchájak blázen, ale to ona je

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 15:45
- Nahlásit

Navíc jdou stopy vidět

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 16:04
- Nahlásit

sníh a mráz udržujou pachy velmi dobře

Azoracek
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 18:37
- Nahlásit

birma
Což je pro nás velmi blbé, dnes jsme byli na poli kousek za babiččiným barákem, a, i když na volným prostoru nemáme přivolání nikdy, tak ted to bylo šílené, furrt jen čuchal, nechtěl přijít, jen si mě hlídal....tak jsme jen čekala a nevolala...přicházel pouze a to s mým donucením když sem držela šnuru v ruce...

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 18:41
- Nahlásit

Azoracek
mě to štve tay - háraj tu feny a ten pach se drží neskutečně dlouho, ale co naděláš

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 20:59
- Nahlásit

Nejlepší je jít na běžky a ujíííždět jak o závod. Hrozí však mrtvice paničky s nejasným výsledkem u psa

Azoracek
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 21:04
- Nahlásit

Terri
A když na běžky nejdeš, máš smulu

aren
# Zasláno: 14 Led 2006 13:14
- Nahlásit

Azoracek
Na poli nezkouším přivolávat. Hodinku počkám, pak přijdou. Nedoporučuje se ovšem ranní a večerní soumrak a víkendové celé dny. To tam můžou být myslivci. Jinak hodina ztrávená na motlitbách, aby se miláčkům nic nestalo, mi neublíží, a oni se pořádně proběhnou. Jsou to malincí voříšci, tak se nebojím, že by nějakého zajíce dohonili. Spíš myši.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 19:54
- Nahlásit

aren
Tak já mám kokra, ten už je o něco rychlejší Zrovna dnes na běžkách jsme viděli nejdřív jednu zdrhající srnu, samozřejmě jsem hned skončila na zemi, nečekala jsem to, no a pak najednou 2 srny, když stály v klidu, Azorek běžel a čumel na ně, ale běžel rovně. Jenže když se rozběhly...no radši to tu ani nebudu vyprávět
My jsme včera byli odpoledne na poli. Já ho pak taky nechala lítat, spíš jsem měla strach že pujde nějaky běžkař...i když stopybyly daleko, šla jsem radši dál...ale stejně to je blbej pocit

birma
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 22:59
- Nahlásit

aren
ono stačí, aby nějaký zvíře prohnali a to v těchhle mrazech umře na zápal plic

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 08:04
- Nahlásit

Pro kvalitní výcvik stopaře je sníh nechodný, protože pes se orientuje mimo čich i zrakem. Je to příliš jednoduché a proto stopy na sněhu nedoporučuji. Standardně nejlepší metoda učení stopy je ne žrádlo. Jirka.

birma
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:54
- Nahlásit

Jirka
jenže tady nikdo nemluvil o výcviku

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání