| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 10:15
- Nahlásit
Mají je Vaši pejsci také? Tak třeba moje malá mě tento týden velmi překvapila, byla jsem zvyklá vždy po poslední procházce cca v 10 večer ji šoupnout do sprchového koutu a opláchnout pacičky, aby mohla do peřin. No a teď se mi tři dny po sobě stalo, že vždy po tom posledním venčení (nechápu, jak mohla vědět, že je vážně poslední..) sama vždycky letí,skočí do sprcháče a čeká....a pak šup hned do postýlky...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 10:18
- Nahlásit
Jasne, po kazdom jedle odo mna pyta rozok. A neviem mu obcas vysvetlit, ze proste nie su Tak mu dam stolicku, aby sa sam pozrel. Dalsi ritual je, ze ideme spolu spat do spalne. Ja idem spat a pes sa zdviha, aby ma nasledoval.
|
klára
|
# Zasláno: 13 Led 2006 10:22
- Nahlásit
no jasně - moje první pejsa bezpečně uměla počítat do 4 - každé ráno po vyčůrání musela dostat 4 kousky mlsku (nezáleželo na velikosti, ale musely to být 4 ks a ze šuplíku v nočním stolku, když by nedostala, ležela by tam do večera), naučila ji to moje máma a já kvůli tomu dělala dost zle. U nové pejsiny si na všechny podobné rituály dávám dost pozor
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 10:31
- Nahlásit
pigie
Máme oba rituály stejné, akorát, že moje obludy vyžadují rohlík na rozloučenou, když jdeme do práce
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 10:41
- Nahlásit
janina
Tie obludy velke aj spolocne myslia tusim Mozno maju nejaky centralny mozog, preto maju podobne ritualy A dalsi ritual je, ze prideme z prechadzky, ide na pelech, ked ho zavolam, ze uz moze (uzitocne, ak je mokry, blatovy a tak), tak vleze do kupelky a musim mu pustit vodu, aby sa mohol napit. Toto je ritual niekolko krat do dna, castejsi ako tie ostatne
|
Břetislava
|
# Zasláno: 13 Led 2006 11:23
- Nahlásit
Po každé ranní procházce (hned jak dosnídám), tak mě začne hafan zavalovat plyšáky a musím si s ním hrát. Stačí 5 minut, ale prostě musím. A při poslední večerní procházce chodím venčit já i přítel - hafan to má tak zafixovaný, že vždycky čeká na nás oba a pokud náhodou přítel nejde (a je doma), tak se prostě pes ze schodů nehne.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 11:30
- Nahlásit
A další je ten, že když jdeme ze schodů nebo do schodů, tak Sam musí jít vždycky poslední a hnát svoji smečku před sebou. Když moc funím a plazím se , tak mě předběhne, ale za okamžik se otočí a vrací se pro mě, abych se náhodou neztratila
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 11:31
- Nahlásit
No a víkendové rituály jsem zapomněla! Pravidelně mě oba budí naskočením na mou postel, případně mé nohy, nechají se drbat na pupíkách a když mě vyženou z pelechu, tak se uvelebí v mých peřinách
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 11:40
- Nahlásit
janina
Tak oni fakt asi maju CM (centralni mozek) U nas je to taky tak. Obcas sa tak ponahla, ze mi slapne na nohu a ja skoro zletim. Ale neodvazi sa ma opustit A v perinach je vzdy, roztahuje sa a kuska ma a ja ho hladkam a tak. Proste sa mazlime. A potom mame chlpatu postel - ostatne ako vzdy a stale
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 11:44
- Nahlásit
pigie
a jak se ti odchlupuje povlečení a vlastně všechno při žehlení?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 11:50
- Nahlásit
janina
Mam na to figel ;)
Najprv pred pranim vyprasit, potom vyprasit po prani
Potom po vysuseni A nakoniec, ked zehlim, tak miesto zehlickou, najskor prejdem vlhkou rukou Tak zredukujem chlpy len na 10 na pol metra stvorcoveho Najhorsie su umele materialy. Mam pyzamo, co je doslova vycuc psich chlpov. Priatel mi vzdy hovori, ze ja tou elektrostatickou energiou tie chlpy z postele tymto pyzamom vytaham. Je to pravda, na posteli ich je fakt menej, zato na mne!
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 11:52
- Nahlásit
pigie
Mám NAPROSTO stejný pracovní postup
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 12:07
- Nahlásit
Tak třeba: jdem se ráno vyčůrat a ještě pak chvíli spát. Pak asi za hoďku jdeme čůrat a kadit a to znamená, že se na zpáteční krátké cestě ke dveřím bude obíhat, vrčet a nejlépe kousat do bot (nejčastěji gumáky).
Stejně tak je třeba zabít běžky po každé co na ně jdeme a nebo se náhodou zastavíme a znovu rozejdeme když si panička potřebuje odpočinou (a že je to často). Tímto paničku značně nasíráme.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 13:58
- Nahlásit
no pokaždé když se vrací přítelův táta z nákupu, což je v pondělí a ve středu, pes si sedne ke kufru auta, to když se nákup vykládá a čeká tam tak dlouho dokavad nedostane patku rohlíku, jakmile jí dostane jde s ní do pelechu a tam si jí náležitě vychutnává. Toto se opakuje skutečně po každém nákupu, zajímaví je, že pozná kdy se jede z nákupu a kdy ne, jak rozeznává pondělky a středy, nevim.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:15
- Nahlásit
Kalliope
treba ma nad peliskem kalendar??
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Led 2006 14:16
- Nahlásit
... zajímaví je, že pozná kdy se jede z nákupu a kdy ne, jak rozeznává pondělky a středy ...
To mi připomnělo krysaříka Prcka mojich rodičů ... tvrdě spí pod dekou a když se táta zvedne z křesla, s úmyslem jít si do kuchyně pro něco k jídlu, tak je Prcek v kuchyni dřív jak táta. Ovšem když se zvedne z křesla s úmyslem třeba jít na WC, tak to s Prckem ani nehne ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 14:25
- Nahlásit
U nas je ritual jasne dany. V 6 rano se psicim podava mleko, tedy ve vsedni den. Pak se polospici vybelhaji vycurat a hura do perin. O vikendu, kdyz se nevstava, tak od 7 frkaji, mlati usiskama, rypakujou pod perinu - az se clovek musi zvednout a cintnout jim milk. Hezky jsme si je naucili...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 15:01
- Nahlásit
Jirikovo
hele víš, že na to něco bude? Já totiž příteli udělala kalendář Píďovník, prostě 12 Píďů na 12 měsíců, a je pověšenej v kotelně, mno třeba tam ten pes chodí a sleduje ty pondělky a středy
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 15:04
- Nahlásit
Kalliope
takze zahada je vyresena ...
Tinta76
treba na dalku rozezna plny mocovy mechir panicka a vi, ze tohle ho vzrusovat nemusi ....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 15:14
- Nahlásit
Kalliope
Píďovník zní skvěle! Ja mam i podložku pod myší na téma - naši rtw. A kalendaře jsem nechavala taky delat, ale letos to nejak nevyslo....
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 21:00
- Nahlásit
Falco, když byl štěně, tak vrčel a štěkal na všechno možné domácí náčiní (smetáky, kýble, vysavače ap.). Nyní jako starší pán už má rozum, ale žehlicí prkno zůstalo stálým nepřítelem a kdykoli ho nesu do pokoje, musí ho na druhém konci zakousnout se strašným rámusem.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 22:42
- Nahlásit
to naše dogina v okamžiku kdy dosednu na záchodě přistrčí zadek, nalepí se na mě, otočí hlavu a čeká na drbání.když se nic neděje tak se podívá a pohled mluví za vše (nebudeš tady jen tak nečinně sedět, drbej mě na zádech).Večer zase jakmile zamykám vchodové dveře, tak se okamžitě stěhuje do ložnice.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 23:01
- Nahlásit
monika
Jen jestli dogina neciha na prilezitost, jak "neco" ukrast prave ze zachodu...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 23:25
- Nahlásit
Fifi
tohle ji už naštěstí přešlo.trvalo to ale skoro 8 měsíců.už jsem z toho byla napalici.ted se specializuje na wc papír.ten šlohne vždycky když někdo nezavře dveře na záchod
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 09:04
- Nahlásit
Moje psice je zvyklá ležet večer s mamkou v obýváku, ale jakmile se začnu přikrývat peřinou, že jdu spát, tak ji mám hned v posteli...Nechápu, jak to pozná, protože já v té posteli ležím třeba už hodinu před tím, ale ona tam zaleze, až když se chystám opravdu usnout...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 08:16
- Nahlásit
Jednou týdně v pravidelný den a hodinu jezdím s čubama na canisterapeutickou návštěvu do ústavu k postiženým dětem. Vždycky se tam obě hrozně těší. Co nechápu je, že starší čuba ještě předtím, než se začnu balit a chystat, si stoupně ke dveřím a začne se vrtět a kňučet nedočkavostí a že už teda honem honem jedeme... atd.znáte to. Kdyby to dělala až když vezmu tu jednu určitou tašku a začnu do ní dávat ty určité věci atd.atd., tak je to jasné. Ale takhle... ona snad fakt zná kalendář a hodiny.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 08:39
- Nahlásit
Ketrin
no náš mladej si zase navykl, že skoro každou sobotu ráno se vyráží někam na výlet..... Taky ještě dříve, než se začne balit už začne kvíkat, sundá si obojek a vodítko z poličky, natahá si to do pelechu, tam lehne a zase kvílí a kvílí tak dlouho, dokud neuvidí první batoh....To pak už začne skákat , točit se dokolečka (čeká na můj "psí" batoh - ten pak popadne, odnese do auta... ) Taky vždycky ví dopředu, že se někam půjde...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 09:03
- Nahlásit
Evik
Ono se musí dávat pozor i na určitá slova... Příklad: když se o víkendu chci domluvit se synem, kdy vezme psy ven, nesmím říct VEN - to by hned nastal radostný, vzrušený a hlučný úprk ke dveřím a u nich pak natěšené poskakování kňučení a funění, prostě muselo by se jít hned. Takže musím říkat : kdy pudete... no... tam... jako za dveře... ono totiž těch slov na které se musí dávat bacha je nějak pořád čím dál víc - nesmí se říct ven, čurat, běhat, do lesa, .... Totéž s přemisťováním různých předmětů když poklízím - běda když zachrastí obojek, píšťalka nebo vodítko...
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 10:05
- Nahlásit
Moje pesa, když se nažere, tak si přijde ke mě, abych jí utřela hubu. Vždycky mě tím rozesměje. Estét
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 10:07
- Nahlásit
mam jeden a uz me stve. ®onie se vzdycky vecer posadi v obyvaku doprostred mistnosti a vyzaduje zuzlaci tycinku z buvola. vyzaduje ji trenim packy o cumak a ustavicnym knucenim a to tak dlouho, dokud ji nedostane. psovi se fakt blbe vysvetluje, ze doma zrovna zadny tycinky nemame ...
|