Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Už jsem opravdu naštvaná
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:15
- Nahlásit

Bylo to tu omíláno kolikrát, ale pořád mi připadá, že jsem snad jediná, kdo v Brně sbírá po svým pesanovi hovínka. Bobky jsou prostě všude, všude! A kolikrát takové hromady, že to je fakt děs. Připadám si vážně jako blbec, když mám pořád plné kapsy pytlíků a sbírám a sbírám, když poodejdu kousek dál a tam je bobek vedle bobku. Proč proboha milí páníčkové po svých miláčcích neuklidí a nechají hromádku klidně uprostřed chodníku, to prostě nepochopím. Ve městě je už tak málo zeleně a prostoru k venčení a když už je, tak je všude všechno zakaděné. Sbírat nepřestanu, jen bych chtěla tímto apelovat na svědomí všech lidiček, ať proboha už začnou také....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:18
- Nahlásit

Syska
jo, tohle taky znam. u nas je takova mala loucka, kde to na cloveka dela dojem spis hodne moc vyuzivanych psich zachodu, takze mam fakt strach sejit z uzke cesticky a jit to po sve ®onie sebrat ...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:22
- Nahlásit

Syska
Tak u nas v Reckach to celkem jde...
Nesbiram sama, sice se tu a tam nejaky hovnous najde, ale zeleny plochy jsou relativne cisty, takze bez problemu tu po travnicich behaji deti...

Myslela jsem, ze je to tak po celym Brne...

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:25
- Nahlásit

Jednou jsem takhle viděla pána, jak se mu na chodníku vykakal dalmatin a pán nic...tak jsem se fakt naštvala, já v ruce třímala pytlík s teplým "nadělením" (protože odpaďáky se samozřejmě taky vyskytují poskrovnu, takže většinou si ten pytlík nesu půl procházky s sebou...) a on ani nemrkl a pokračoval dál. Tak jsem mu hezky od plic řekla, jestli by si to náhodou nechtěl uklidit a před očima jsem mu mávala tím svým pytlíčkem. Zřejmě jsem narazila na pána hluchého, slepého a němého...nic. Možná jsem to "jeho" měla sebrat a hodit mu ho na hlavu...

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:26
- Nahlásit

wami
V žádným případě. Hlavně v centru (bydlím na Cihlářské), tam je to fakt šílený a v Lužánkách abys měla pomalu strach sejít z cestičky...grrrrrrrr.

wami
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:34 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Syska
V Luzankach jsem byla jen parkrat (obcas se tam stavim ze cvicaku), po svym psu sbiram... Ale asi jak mivam tou dobou uz pesa vyvenceneho, tak mimo cesticky moc nelezu a nevim...

Ty jo, tak to jsem asi docela rada, ze i kdyz je tu hromada bab jezibab, co se s nima tu a tam chytnu, tak je ti vlastne jeste pohoda...

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:35
- Nahlásit

Syska
No bylo byto dobré kdybys mu to lácla na nohu. Tasdy u nás je to samí. Bobky všude na chodnících, před vchodama, na trávě u dětského pískoviště. Viděla jsem snad jen párkrát bobky sebrat nějaké jiné lidi. Kam se podíváte tam sou bobky. Takže u nás je to to samí.

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:38
- Nahlásit

wami
To my se chodíme vyřádit právě mimo cestičky a když nebyl sníh, pokaždý jsem si něco na botě přinesla. Teď je to hezky vidět a navíc je to zmrzlý, tím spíš to bije do očí...

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:39
- Nahlásit

Taky mám někdy pocit, že sbírám sama, nejlíp, když leze pro ho... na trávu a musím našlapovat po špičkách, abych si domu nepřinesla další tři. Trochu brblu, ale co nadělám, když jsou lidi prasata.

Hůř to nese můj muž, který na můj pokyn taky sbírá, občas nevydýchá, když před ním nějaké hovado nesebere nadělení po svém hafanovi. Bohužel jsou to u nás hlavně majitelé obr psů, takže si dovedete ty hromady představit.

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:41
- Nahlásit

Právě, že to jsou většinou fakt obr hromady, tak to taky těžce rozdejchávám...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:42
- Nahlásit

ja nevim. ty velky hromady aspon clovek vidi a kdyz jde pro vlastni (teda ne jako vlastni, ale vytvorene vlastnim psem) tak do nich neslapne. na druhou stranu horsi jsou ty maly zakerny, ktery ve tme rozeznat nejde vubec a uz si nesete domu darecek ....

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:42
- Nahlásit

fromeli
na trávu a musím našlapovat po špičkách,no´tio jo když ´jdu pro Pupyny bobek tak śe musím taky vyhýbat těm cizím. Neřekla bych kdyby měl pesan prujem, ale u nás jsou někdy tak veklký hromady až děs. Už se mi párkrát stalo že mi lidi vynadali že to nesbírám, ale asi si neuvědomujou že po sídlišti projde hodně lidí s velkýma psama i když tam nebydlej(choděj přes sídliště k takový cestě)

wami
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:43
- Nahlásit

Hm, tak ja mam velkyho psa a sbiram.

Ale kdyz potkam "nesebrano", tak me asi rozcili stejne obr hromada, jako pidimidi - protoze at ten clovek ma jezevcika nebo bernardyna, oba jsou upne stejne nezodpovedni a hovada...

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:45
- Nahlásit

wami
no to rozhodně

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 10:46
- Nahlásit

wami
Přesně tak...jednou se mi dokonce stalo, že jsem zapomněla pytlík a já trdlo, abych nemusela to hovínko nechat na trávě, ho zabalila do papírového ubrousku a takto si ho nesla v ruce, než jsme potkaly nějaký odpaďák...

monika
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:26
- Nahlásit

Můžu říct, že když jsem bydlala na sídlišti tak jsme byli já a kamarádka jediné kdo po svým hafanech uklízely.Ještě se nám ostatní smáli, že nejsme normální, že oni platí poplatky tak ať se město stará.Je fakt že po Místku jezdí autíčko které to sbírá,ale je jenom jedno.Teď bydlím ve svém a hromady uklízím každý den na své zahradě taky.Nepěstuju si anglický trávníček,to ani se psy na zahradě nejde,ale opravdu mi to vadí.Jo a víte co je supr, když tak chodíte po zahradě, přiletí vám tam cizí pes (nemáme to oploceno),hodí vám tam bobana jako prase a majitel ho pochválí jak je šikovný.To jsem fakt na mrtvici.

klára
# Zasláno: 12 Led 2006 11:26
- Nahlásit

co mám zkušenost, tak hovínka u nás nesbírají majitelé psů v důchodovém věku a naopak ještě číhají, jestli jiní to seberou a majitelé velkých psů u nás asi nesbírají bobky vůbec

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:28
- Nahlásit

No já když mám někdy náladu, tak dokvačím k majiteli zanechaného hov.. a podám mu pytlík, že když zapomněl, tak mu věnuju svůj, že ještě mám. Někdy mě to docela baví

bord
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:31
- Nahlásit

Syska
Hlášení o stavu exkrementů
lokalita:Starý Lískovec
stav:zaminováno

Velký pes = velká hromada = prase majitel ( opravdu jsem nikdy
neviděla uklízet majitele vel. plemen - aspoň u nás a že jich tam je..)
A co opravdu nemůžu rozdejchat,když neuklízí,proč to aspoň nezahrnou sněhem?! ...pěknej humus..

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:43
- Nahlásit

U nas je to tiez velmi, velmi zle. Ja si po svojom zbieram, tak ako vacsina ludi v mojom veku. Nezbieraju hlavne ludia nad 40 rokov a decka pod 15 rokov. Cize drviva vacsina, co tam chodi so psom von. Zopar ludi som ziarivym prikladom naucila zbierat, ale to je nic oproti ty tisicom, co sa toho ani nedotknu. Petrzalka je najhustejsie osidlene miesto na Slovensku, cize je tu aj najviac hovienok na m^2 A najviac ma stve kamaratka, ktora poctivo zbierala, az kym nezacala vencit psi na lucke, ktora je mimo a nik z "nepsickarov" tam nechodi. Ked som sa jej spytala, ze preco to nezbiera, ved nasi psi sa tam hraju, tak povedala, ze jej psi sa po zemi nevalaju (moj bohuzial ano... hlavne ked je s jej psami).

janina
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:12
- Nahlásit

pigie

To je přesný jako u nás na velkém výběhu pro psy. Právě proto, že tam chodí jen pejskaři, tak nechápu, že jim nevadí, že když se jim tam vysere, takže příště se v tom může on nebo jiný pes vyválet. A to je odpadkový koš u vrátek! Lidi jsou hovada!!!
Potom se člověk ani nemůže divit, že tolik lidí nesnáší pejskaře. A na jaře, když roztaje sníh ............ no to zas bude pošušňáníčko!!! Tady by snad pomohly opravdu jen CITELNÉ několikatisícové pokuty nebo já nevím....

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:14
- Nahlásit

Když sem chodila na cvičák, tak jsem nechápala, že někteří ani neměli s sebou sáček tam. Naštěstí v tom výcvikáři byli dost nekompromisní.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:19
- Nahlásit

fromeli
Presne, aj u nas, vycvikarov na nich treba!

Inak, nam urobili tiez velku chybu, ked nam venovali velmi velku luku, ale neumiestnili tam ziaden kos!!! A to pritom cez nu vedie cesta, takze ti, co by sa o to starali, by tam mali pohodlny pristup...

Lara
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:28
- Nahlásit

Já vám povím jinou věc. Byla jsem se v listopadu podívat na Mezinárodní výstavě psů v Praze - Letňanech. A to bych vám přála vidět tu spoušŤ!!!!!!!!!!!! Šlápla jsem do toho sotva jsem vylezla z auta na parkovišti a o tom, že bylo naděláno i v pavilonech a někteří vystavovatelé nechali psy čurat i na sloupy uvnitř pavilonů.......... hamba mluvit. Přitom každý vystavovatel dostal ke katalogu papírový pytlik s lopatičkou!!!!!!!!!!! Nechápu. Každej dá tolik tisíc za náklady spojené s výstavou a nemyslí, že ten pes bude taky chtít kadit a že těžko půjde na toaletu a spláchne po sobě.

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:31
- Nahlásit

Lara
nejlepší byla ta hromada hned u vchodu do vstupní haly

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:31
- Nahlásit

Lara
Aj mna to udivilo na medzinarodke v Bratislave... Hroza.

Lara
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:47
- Nahlásit

Tak jsme tam, kde jsme byli. Není to o psech, je to o lidech. Pokud je pořád hodně sobeckých čuňat mezi lidmi, nezbývá nám ostatním nic jiného než důsledně po tom svém pesanovi všude uklízet. Nejen kvůli lidem, kteří psa nemají a právem je to děsně štve - jsou v to svinčíku úplně nevinně, ale hlavně kvůli sobě. Tak vám přeju do nového roku: PLNÉ KAPSY PYTLÍKů

Anonymní
# Zasláno: 12 Led 2006 12:54
- Nahlásit

Lara
A v případě nedostačujícího výskytu odpadkových košů i PLNÉ KAPSY PYTLIKŮ PLNÝCH HOVÍNEK...

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 12:54
- Nahlásit

To jsem byla já...

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 13:28
- Nahlásit

no já jsem loni na krajské v. v Mladé Boleslavi taky pozorovala, že majitelé velkých plemen na to sbírání hovínek vcelku kašlali a naopak jsem viděla několik lidí, jak sbírali pidi hovínka po malý špiclících a různých jiných malých plemenech......V ohromném počtu tam tenkrát byly zastoupené dogy a těch hromad jak od slonů tam fakt byla síla...
Mně to taky vadí, když musím pořád dávat pozor kam šlapu. Taky nosím pořád po kapsách pytlíky. Když náhodou zapomenu a just mi pejsa něco vyrobí na nepatřičné místo, aspoň se to snažím odstranit mimo cestu nějakým klacíkem či listem.....
Jednou mi bylo hodně trapně, když jsem zrovna neměla pytlík, pejsa se mi vyprázdnil akorát u cesty a šla okolo nějaká stará paní a vynadala mi, že jsem prase, že nesbírám.....Nemělo smysl vysvětlovat, že jinak vždy sbírám....jen jsem stála a styděla se...a pak zoufale hledala nějaký klacíček

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání