Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes v kleci
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 20:43
- Nahlásit

Dobrý večír, mám dotaz. Moji známí mají doma ročního pejska - borderku. Od malička ho nechávali v době jejich nepřítomnosti v kleci, aby jim nezdemoloval byt. Teď ale v poslední době, když je zavřený v kleci vyje, co s tím? Nemáte nějakou radu? Mně napadlo jen, že by měli nechat pejsu volně a když něco zničí, tak se to prostě pak opraví, až ho ty ničitelské skolny přejdou. Co si o tom myslíte?

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 20:47
- Nahlásit

suesie
To zalezi na mnoha vecech, jak je v ty kleci dlouho, jak je pred tim unaven jak fyzicky tak psychycky, jestli jinak ma dostatek kontaktu se zbytkem smecky atd. klec sama osobe neni problem problem jsou ty veci okolo. Je potreba to zvire poradne zamestnat a ze tohle plemeno potrebuje ty prace opravdu hodne jinak se nudi a vymysli jak se zabavi.

Lenda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:14
- Nahlásit

suesie
Já myslím,že když bude doma sám volně,tak bude taky výt.Taky bych se snažila psa víc utahat,aby to pak prospal.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:45
- Nahlásit

Myslím že moc utahaný před tím, než jdou do práce a školy není, má za sebou tak půlhodinovou prochajdu na vodítku. Ale doteď byl v klidu.

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:35
- Nahlásit

Žádné další rady?

suesie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:37
- Nahlásit

A může to být třeba tím, že když byl menší, tak nepotřeboval tolik pohybu a zaměstnání a uspokojila ho i ta kratší procházka?

niniel
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:43
- Nahlásit

Ono to neni jen v tom, na jak dlouho se s nim jde rano. Dulezite je, jak psa unavi odpoledne a vecer. Pokud hodne, tak pes pak dalsi den v pohode prospi. Malokdo ma rano pred praci dve hodiny casu na prochazku.

Břetislava
# Zasláno: 11 Led 2006 22:46
- Nahlásit

Myslím si, že je to rasou. Podle mě borderka při nedostatku pracovního vytížení v bytě trpí. Není to pes na hodinovou procházku. A v kleci se musí cítit jako ve vězení. Otázkou je, jak dlouho zůstává v té kleci zavřená.

Lenda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:46
- Nahlásit

suesie
Mám sedmi měsíční štěně a půlhodinová procházka ho opravdu moc neutahá.Po hodinové je to lepší.A po nedělním cvičáku spí celé odpoledne.

niniel
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 22:56
- Nahlásit

No jeste mi to neda a neco dodam. Osobne bych psa do klece nezavrela, je to proti memu presvedceni. Je sice fakt, ze zalezi, jak je klec velika, ale porad je to neco jineho nez kotec. Pokud by mi pes doma neco nicil, dam mu nahubek, nezavru ho do klece. A nebo bych ho nechavala tam, kde nema co znicit-napr. na chodbe.

Usanda
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 08:17
- Nahlásit

Pokud někdo nechává psa od štěněcího věku v kleci, není to pro mě pejskař. Nejlepší radou by bylo, aby ten pes našel lepší páníky. každá rada drahá

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 08:51
- Nahlásit

Se všemi naprosto souhlasím, taky bych pa nikdy nezavřela do klece.
Jinak v té kleci je tak 6-8 hodin denně. O víkendu samozřejmě ne.

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 08:52
- Nahlásit

niniel
Klec není moc velká, je to taková ta klasická výstavní klec. Řekle bych, že je mu tak akorát. Ale rozvalovat a procházet se tam rozhodně nemůže.

Břetislava
# Zasláno: 12 Led 2006 08:55
- Nahlásit

Je to šílený. Každý, kdo má doma hafana ví, že pes nespí celou dobu na jednom místě. Různě přechází, protahuje se, jde se napít ... přece jenom být zavřený v kleci dýl jak 2 hodiny mi připadá jako týrání.

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 16:03
- Nahlásit

Takže asi není jiné východisko, než pejsu ráno pořádně utahat, že?

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 16:55
- Nahlásit

Třeba vyje a štěká proto že v tý kleci být nechce, nemuže se proběhnout, pohrát si atd. a bát zavřený 6hodin v kleci se mu ani nedivím že štěká!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 16:59
- Nahlásit

suesie
no tak to bych asi vyl taky .... byt zavreny 6 - 8 hodin v kleci a nemit moznost jit se projit .... ja mam treba pres den ®onie v chodbe a ma omezeny pristup do zbytku bytu, ale chodba je relativne velka, tak ma moznost aspon pohybu, ma tam hracky, takze si s nima muze hrat .... kdyby byla v kleci, tak asi vyt nebude ale smutkem by umrela ...

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:10
- Nahlásit

Jirikovo
Pupy
Takže jsem jim radila dobře, ať ho nechaj volně... Ale někdo tady říkal, že si myslí, že když vyje v klecí, tak to venku jiný nebude. Akorát on už je v té kleci takhle skoro rok a takhle výt začal až poslední dobou.

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:12
- Nahlásit

suesie
no třeba už to pejska začíná otravovat..čím víc je dospělejší tím potřebuje věčí zaměstnání atd. a hlavně v té kleci se msuí hrozně nudit. Vždyt celýden se nehnout...má tam vubec vodu, hračku atd. JO radila, jestli nechtějí aby jim kousal tak at ho to odnaučí(nějaký zpusob musí být)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:17
- Nahlásit

suesie
urcite maji nejakou mistnost, kde se pes muze pohybovat a napachat co nejmin skody ... treba tu chodbu nebo tak. a ze zacal vyt az ted? podle me dospiva, tak potrebuje vic zabavy a vic pohybu. preci jen stene prospi vic casu nez dospely pes ....

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:21
- Nahlásit

Pupy
Jirikovo
Ve všem s vámi souhlasím, v keci má nějaký hračky, ale vodu ne. Mně taky nepřijde zavřít psa do klece jako nejlepší nápad. No chodbu si zrovna nechali nově obložit dřevem, takže nevím nevím...

niniel
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:31
- Nahlásit

suesie
Nema vodu? No tak to uz je pomalu tyrani. Ja teda beru jako tyrani i zavreni do klece. Myslim, ze by stacilo poslat tam televizi a je to vyreseno. Pamatujete na Vymenu manzelek?

Denisa
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:36
- Nahlásit

suesie
já se vždy při tématu pes v kleci (jednou tu už proběhla ostrá debata, určitě bys to našla ve starých příspěvcích) hrozně rozčílím... pokud v ní tedy tráví pes 8-9h, nemá tam ani vodu a ještě je to mladý roční pes a ke všemu plemeno border kolie, tak to je fakt na prolisknutí majitelů! Borderku utahat a zaměstnat je umění (dělají s ní denně nějaký sport nebo ne?!) a v jednom roce je samozřejmě plná energie, to ještě ale pár let bude... no já chápu, že ty to myslíš dobře, ale pokud to nepochopí oni... ty můžeš jen vysvětlovat, že to není o.k. a apelovat na ně. NO každopádně ten pes magoří, to je jasný. Když vyje, tak leda, že by si někdo stěžoval ze sousedů, třeba by je to donutilo ho do té klece na tak dlouho nezavírat.
Ale jak tady ty majitele popisuješ, tak mi to nepřijde dobrý.

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 17:48
- Nahlásit

No, ale jinak se má pesan celkem dobře, má kvalitní krmivo, chodí s ním na cvičák a na agility (tak 1x týdně, ale nevím jak teď přes zimu). Ale je fakt, že asi tolik pohybu co by potřeboval nemá. Myslíte, že by borderce stačilo být venku tak 3 hoďky denně?

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 18:11
- Nahlásit

suesie
Pes bez vody 8-9 hodin je tyrany. Nech ma pohybu kolko chce. Tri hodiny vonku som vonku s Hugom denne ja. Borderka by chcela minimalne tie tri, ale zaujimave, nie len vychadzky. Kto sa chce prechadzat, nech si kupi basseta

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 18:20
- Nahlásit

A kolik pohybu by měla mít denně borderka? Jsou to pejskaři začátečníci a myslím si, že si nechají poradit...

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 18:34
- Nahlásit

suesie
Ja neviem, aka je vasa borderka, poviem ti vsak, ze moja kamaratka ma hyperaktivnu briardku. Vonku je s nou kazde tri - styri hodiny niekto, lebo sa pyta behat (Akurat dnes mi hovorila, ze prespala 5 hodin, co je velky nezvyk). Kludne vonku stravia tri hodiny naraz, pricom ona stale beha!!! Tomuto ja poviem, ze ked niekto trafi na psa, co potrebuje pohyb, tak sa mu proste prisposobia...

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 18:37
- Nahlásit

pigie
Nevidím pejsu zase tak často, ale podle vyprávění bych řekla, že to zřejmě žádnej lenoch nebude. Když jsou všichni doma, tak je ale hodný.

Denisa
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 18:44
- Nahlásit

suesie
chodíš i na mujpes, tak se zkus zeptat přímo ve fóru border kolie...
http://www.mujpes.cz/forum.php?id_forum=7103
ono nejde ani o to kolik hodin venku, ale jak strávených, já borderku nemám, ale pár jich znám a taky je to všeobecně známo, že to jsou psiska co potřebují strašně moc zaměstnat! Ono je to líbivé a populární plemeno, no ale taky to chce o něm něco vědět, majitelé asi moc zkušení nejsou... zkus to téma nadhodit ve fóru border kolie, třeba poradí...

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 18:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Denisa
Ved preto som jej hovorila, ze zaujimavych, nie vychadzky. Moja kamaratka psa vonku precvicuje. Robia vysielacku, aportuju, polohuju, robia revir a pod. Proste s nou cvicia, nie sa prechadzaju. Hugovi staci s nou hodina a je mrtvy na 8 hodin, lebo ho prevalcuje ako parnik Tu jedna rodina ma borderu, tiez nie moc zamestnanu, co sa prejavilo dost velkou agresivitou na psi - uplne jedno, ci sa jedna o psa alebo fenu...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání