Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / psi kusy :-)
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 14 Úno 2005 08:19
- Nahlásit

ted z vikendu mam sice dost nebezpecny,ale taky legracni zazitek se svym psim milackem - v nedeli v dobre vire, ze jemu se nic nestane skocil do rybnika, kde byl rozpraskany led pod vodou - meli jste videt ten sok (ani se nedivim), ledova voda, pod packama nic, panicek na brehu a v suchu. Nastesti jsem zachovala chladnou hlavu, psa zavolala a ten se po kratkem rozmysleni (teda spis vzpamatovavani z soku) dohrabal na breh. Meli jsme oba stesti, pes je mladoch, jeste nikdy neplaval ale zvladnul to skvele a diky nejake vyssi moci nezajel pod led. Nejvetsi sranda byla na brehu - zmokla slepice hadr, pak hura domu a do teple koupele. dokud bude mraz, vsem rybnikum se vyhneme
co Vy vsichni? Taky mate takove janky?

nefer
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 08:29
- Nahlásit

Ne. moje čubina se naštěstí vyhýbá i kalužím
Ale známý má irského setra. Kterého v tomhle počasí nesmí pustit kolem vody z vodítka

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 10:42
- Nahlásit

Jojo, mam neco podobnyho, ale ona se do ty vody vrha s naprostou samozrejmosti, a to ji jsou ctyri mesice, holt retriever, vcera si stoupla na kopec, placla sebou na bricho a cely kopec takhle sjela (delala to hlavne na snehu), byla spinava jak... Co dela ve vode je hlavne to, ze lovi takovy zetlely listi... Ale vodu miluje, kaluzi projde s eleganci damy a v lese a u jezirek ji popadne amok a lita jak posuk...

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 10:45
- Nahlásit

To strejdova jezevčice, když byla mladá,tak skočila v zimě, v mrazu do potoka... Bylo to někde u prostřed lesa na výletě, takže než došli na vlak, tak na ni ta voda zmrzla a místo dlouhé srsti z ní vi sely rampouchy...

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 16:05
- Nahlásit

Anonymní
Muj choďák, taky mlaďoch zdědil po svém otci doslova posedlost vodou - ať už čistou nebo špinavou. Šíleně rád plave a ještě raději se se mnou ve vodě cáká. Můj přítel má obrovského něm. ovčáka, který je taky děsný vodomil - když jsme byli nedávno ta naše třeštiprdla venčit okolo řeky, nenapadlo je nic lepšího, než tam taky hupnout. Přítelův pes mám asi 55 kg a můj 20 kg. Řeka byla zamrzlá dost, takže můj čudla se neprobořil, ale ovčák Rex už trochu jo....no naštěstí oba poslechli hned na kraji, takže nehrozilo žádné nebezpečí,....Takže nejsi v tom sama, taky mám doma "vodní cvoky" V létě jsem tomu svému divochovi dávala na zahradu dětskou vaničku plnou vody a on v ní vydržel blbnout celé odpoledne

tttynka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2005 20:12
- Nahlásit

no ja obcas taky mam strach s nima vubec chodit takhle kolem rybnika, kterej uz je skorom rozmrzlej. pamatuju si minulej rok bylo podobny pocasi a na nasem rybniku v parku uz byla posledni tenka vrstva ledu, no a protoze si pes pres zimu zvykl chodit po rybniku jako po sousi (to vite chytra sestra), tak nezavahal a vritil se pro klacek primo tam. pri kazdym kroku bylo slyset krupnuti a ja byla docela na prasky, protoze vazne nevim jak bych tahala z vody 35 kilovyho psa, kdyz na nej ani nedosahnu, asi by si musel pomoct sam. )) snad by to zvladl. aspon ze se nic nestalo, ale uz je v zime na rybnik nepousti (aspon to rikaj).

kure25
# Zasláno: 16 Úno 2005 08:05
- Nahlásit

No tak u nas to je uplne naopak.Mame dve fenky ridgebacka a oba se uplne vody boji...Kdyz bylo Ade asi pul roku,tak spadla do rybnicku u nas na zahrade,protoze jak se tak natahovala a chtela sezrat rybam chleba,tak to nak nevybrala a plavala furt do kolecka! Takze to urcite zalezi na tom urcitym psovi-nekdo ma rad,jiny ne.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 08:14
- Nahlásit

kure25
No to je taky fakt. Moje pejsule sice neskáče do vody sama od sebe, ale když už tam vlezu já, tak ne že by tam lezla pomaloučku, ale hupsne tam jak blázen . (co kdyby ji panička uplvala že)

Anonymní
# Zasláno: 16 Úno 2005 21:17
- Nahlásit

Já mám "vodomily" tři. Nejstarší pes už se trochu drží zpátky, ale čuba se koupe i v misce s vodou na zahradě. Nejprve do ní vleze předníma packama, pak si jima začne cákat na břicho a zavrží "koupelí" zadních pacek.
Jinak samozřejmě všichni plavou výborně, ale nejraději, když jsem ve vodě já. Kdyby byla po cestě jedna jediná louže, proběhnout jí postupně všichni a čím špinavější, tím lepší.

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:35
- Nahlásit

Anonymní
tak to znám.....ten můj mladší pejsa taky vymete kde co a největší radost má, když může zřídit i paničku (když se pěkně vymáchaný přijde oklepat až ke mně )

niniel
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:12
- Nahlásit

Tohle se mi taky stalo, pes mi skocil do rybnika a led se pod nim propadl. Uz jsem resila, ze zavolam hasice. Nastesti se po par pokusech dostal ven. Nic prijemneho.

malika
# Zasláno: 17 Bře 2005 12:13
- Nahlásit

no tak takle děsivej zážitek naštěstí nemáme... do vody skáče sice i v zimě ale ne tam kde je led(na to je to příliš velká srababa)
jednou se mi ale rozhodla vykoupat v prosinci v Prokopskym údolí a už to na mě byla síla protože na ní začla mrznout strt a autobus jel asi za dvě hodiny... Konec výletu, jelo se domů

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 13:10
- Nahlásit

malika

to je normááální.... My když vyrazíme na výlet s naším klubech přátel chodských psů v zimě, tak takhle vypadají skoro všichni psi... - milují vodu, a tak se prostě vykoupou - zmrzlá srst jim naprosto nevadí.....mají hustou a kvalitní podsadu, která se nepromáčí, když do vody jen vlítnou a zese vyběhnou Z černého psa je pak rázem stříbrný

Jerryk
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 21:31
- Nahlásit

Náš NO vodu moc nemiluje. Před pár lety jsem měla na zahradě malý bazének a nutila ho do něj skočit-nešlo to. A večer jsme slyšeli šplouchání - to náš pejsa skákal a dováděl v bazénku bohužel poprvé a naposled, protože ho propíchal drápama

malika
# Zasláno: 25 Bře 2005 18:57
- Nahlásit

Evik
jo jo já už sem si taky zvykla... se zlatym retrivrem se ani neda jinak... naopak vypěstovala sem si jakýsi (Pavlovův:biglolreflex VODA-pouštim vodítko...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání