| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 10:53
- Nahlásit
Jako holka jsem od babičky slýchávala, když jsem si něco udělala: Dej to olízat psovi, ten Ti to vyléčí...Určitě jste se s tím taky setkali a tak by mě zajímalo, jestli je pravda, že "psí jazyk léčí", nebo jestli je to blábol a nesmysl...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 10:56
- Nahlásit
Syska
U nas to vzdy zatial fungovalo Ujov boxer vyliecil mne dve ranya ujovi tiez jednu. Dovtedy sa nechceli hojit, stale hnisali... Ja si psovi dam ranu kludne olizat, neverim, ze umriem na tu spustu bakterii, co tam maju.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:06
- Nahlásit
já na to věřím, mě to funguje.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:21
- Nahlásit
Já jsem tomu věřila a vyvedl mě z toho p. dr. Vlach, který Sáře dělal artroskopickou operaci. Varoval mě, ať má neustále límec, protože si to nesmí lízat, aby se tam nedostala infekce... Na můj dotaz, že se říká, že psí sliny léčí odpověděl: že to pochází z toho, že když si pes lízal zhnisanou ránu, tak si vlastně ten hnis dostával pryč, ale jinak to ránu nevyléčilo. Ale že na psím jazyku je tolik bakterií jako v močůvce a že je to na otevřený rány hrozně nebezpečný...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:27
- Nahlásit
Jandula
Myslim, ze cerstvu ranu by psovi lizat nedaval nikto Tam ide hlavne o to odstranenie hnisu
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:30
- Nahlásit
pigie
nech bejt, najdou se tací... ne, já tomu taky věřila, ale teď? nevím nevím, jestli to pan doktor nepoužil jako strašáka, aby fakt Sára měla ten límec, ale...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:35
- Nahlásit
Jandula
Podla mna islo skorej o to, aby si nevytrhala stehy. Preto limec alebo nerozlizala az do mokvava, co by si to stale lizala. Obcasne precistenie jej slinami by jej nemalo spravit nic.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 11:51
- Nahlásit
Pakliže moje zlatíčko papá hovínka, tak to olizování nemůže být dobrý na rány
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:53
- Nahlásit
pigie
Doktor řekl, že si tam může olizováním zanést infekci a že když se infekce vrazí do kloubu, tak je to pěkný nadělení... takže jsem mu věřila a Sára chodila s límce neustále...
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:55
- Nahlásit
No já tomu moc nevěřím. Pes si udělal na tlapce takovou skobu o drát. Nebylo vidět jak moc, myslela jsem, že to nic není. Tak jsem si říkala, že se z toho vylíže. Ale jak to lízal pořád tu kůži odhaloval a teklo čím dál víc, takže zavázat, mastičky a nelízat, jinak by se to nezacelilo nikdy.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 11:57
- Nahlásit
Jandula
Jasne, ja by som verila tiez Doktorom sa oplati verit. Ja som vsak mala na mysli povrchove rany, oskreniny a tak. Mala som odreninu plnu skvary, vyberala mi to mama, bolo to vsak hlboko. Stale to hnisalo, urcite tam bolo este nieco, co sme nevideli. Po psom zasahu sa na tom urobila pekna chrasta do dvoch dni. Proste s rozumom
Anonymní
No, to by som zvazila veru
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:04
- Nahlásit
No právě, já tomu taky moc nevěřím...když vidím, co ten můj čuník všechno sežere....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:05
- Nahlásit
Syska:určitě na tom kus pravdy je.Mojí babičce před lety hnisal palec u nohy.Doktor jí vyhrožoval,že je to zlé a bude nutná amputace.Její fenka NO byla jak šílená a chtěla palec stále olizovat.Tak jí nakonec babička nechala s tím,že jí stejně palec uříznou.No a čubí jí ho vyhojila.Sám doktor ani nechtěl věřit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:06
- Nahlásit
neco na tom bude. kdyz mi pri vareni spadne neco na zem, tak to ®onie okamzite vyleci .... jestli lze za lecbu povazovat zhltnuti kazdeho drobecku ....
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:07
- Nahlásit
Taky jsem to slišela. Psí jazyk prý opravdu léčí, i když pes žere ruzné sarapetičky a blivajzy. Prý se v psovi tlamě tvoří co si a pusobí to jako desinfekce. takže prý lidi si nechávaj(l)í lízat rány aby se jim to lépe zahojilo.
Varoval mě, ať má neustále límec, protože si to nesmí lízat, aby se tam nedostala infekce...třeba to na psí kuži pusobí jinak
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:08
- Nahlásit
Pupy
Taky jsem slišela že psy lidem rány lízali ui za válkách, že je to pak mín bolelo. Opravdu nevim co si mám o tom myslet
|
evina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:21
- Nahlásit
Já zrovna nedávno někde četla,že skutečně psí sliny něco obsahují...kdyby jste mě ale zabili,tak si nevzpomenu,kde já to četla.
|
haha
|
# Zasláno: 11 Led 2006 15:16
- Nahlásit
já to četla taky ,má ve slinách něco jako desinfekci nebo antibiotika ,přesně nevím ale něco v nich má ,takže se klidně nechávám olizovat a ještě žiju ,jinak u těch psích ran ani tolik snad nevadí to lízání jako že by si to vykousali
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 15:38
- Nahlásit
haha
My doma rikame, ze pes ma v tlame penicilin. A klidne si necham oliznout riznuti, navic vsechny moje cuby jsou skoro zdravotni sestry. A nikdy mi nic neuhnilo, naopak se rany drive hojily...
Jandula
Mame za sebou 4 operace kolen s fenkou, a ty bych jeji cerstve zasitou ranu, ktera jde az do kloubu, opravdu lizat nenechala. Rozblemca stehy, rana se rozvali a pak ji tam muze vlitnout cokoliv...
Takze souhlas se Syskou, psi jazyk leci..
P.S. - nase fenky jsou damy, ty hovinka nepapaji. maximalne se vyvali ve chciply rybe!
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 17:03
- Nahlásit
Uryvek z knizky:
Sliny maji antisepticke ucinky,coz psi vyuzivaji pri hojeni ran(vylizovani) a maji i vyznam pri cisteni srsti.
|