| Autor |
Zpráva |
Kure25
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 18:56
- Nahlásit
Mam ctyrmesicni fenku ridgebacka,ale na prochazce je hrozne tvrdohlava...Kdyz nekam nechce,tak se proste zastavi a nic s ni nehne,aby udelala krok! ;)) Ted je to v pohode-zatim,horsi bude zvladat ctyricetikilove tele!!! Poradte!
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 19:43
- Nahlásit
Ukazte ji v ruce odmenu, pujde za ni a tudiz za vami
|
Kure25
|
# Zasláno: 13 Úno 2005 07:16
- Nahlásit
Jenze to uz jsem zkousela,ani to vetsinou nepomuze! ;))
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 08:40
- Nahlásit
Kure25
Když jí ukážete salám, tak za váma nejde??
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 12:36
- Nahlásit
Tak předně fena RR nebude mít v dospělosti 40 kg!
Ale k tématu, jak ty vaše procházky vypadají? Chce to brát sebou její oblíbenou hračku a věnovat se jí trošku víc než jen: jdeme ven. Pokud se s vámi bude skutečně bavit, nebude chtít jít jinam. Pak to může být ještě jedna věc. fenka si musí uvědomit, že trasu procházky určujete vy a ne ona. Takže pokud na ni budete čekat pokaždé, když se zastaví a budete za ní utíkat vždy, když se podívá jiným směrem, těžko se naučí, že si vás musí hlídat. Nic nezkazíte tím, když se s ní budete honit a ukážete jí, že když nepůjde, tak ji utečete pryč. Také se tam může něčeho bát, kdo ví. Vážně by bylo lepší, popsat průběh vašich procházek nebo si prostě v klidu doma sednout a popřemýšlet, co ji k tomu vede a kde děláte chybu. RR jsou tvrdohlavci, to je pravda, ale co budete říkat až vám přijde do puberty? U takhle malých štěňat to podle mě s tvrdohlavostí ještě moc společného nemá.
|
Kure25
|
# Zasláno: 13 Úno 2005 13:37
- Nahlásit
Nefer,
to by jste se divila! Mame jeste jednu-ctyrletou a zdaleka tak tvrdohlava nebyla...No,kazdy den jdeme vetsinu cesty navolno,to si me hlida,je uplne hodnoucka... Behame spolu,honime se,proste pohodka.A na voditku taky nechodi spatne,akorat se proste nekdy zadrhne-to treba u sousedovic psa,se kterym by si chtela hrat,nebo kdyz je na ni moc mokro... A nebo taky kdyz chci prejit pre silnici,to je kriticky okamzik-sice je to nekdy,ale i tak se to ted chci pokusit napravit...
Dik za rady-jo a jinak s tema 40kilama jsem to myslela s nadsazkou-zhruba 35!!!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 07:35
- Nahlásit
To chce čas. Mě když čubina opravdu nechtěla třeba do deště, prostě jsem ji kousek poponesla a pak ťapala po svých. Pokud ji nebudeš v tomhle chování podporovat, časem se to srovná.
|
kure25
|
# Zasláno: 14 Úno 2005 08:52
- Nahlásit
Jo,ja ji taky vzdycky poponasela,ale ted uz je moc tezka!!!
No to doufam,ze se to srovna! ;))
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 08:58
- Nahlásit
Ahoj holky! Musím se smát, protože se nám to také stává a tohle chování je u RR celkem rozšířené - když se tohle téma probíralo na německém diskusním fóru, tak se shodli téměř všichni (a je tam fakt hodně diskutujících!). Je to prostě to jejich samostatný myšlení
Mě se Sárou (4 roky) se často stane, že jdeme, a ona si sedne a kouká tím směrem, kterým by chtěla jít ona. Samozřejmě když strčím ruku do sáčku s odměnama, tak přijde. Mě to ale imponuje, jak ta její hlavinka chce prosadit svou vlastní vůli a chuť. Když jen tak couráme u nás ve čtvrti, tak mi to vůbec nevadí, že si určí kam by měla chuť jít - v lese se ale musí poslouchat, to jo! Naučila jsem jí, že si vždy když se jde přes silnici, tak si sedne na obrubník. Naučila se to moc pěkně a často to používá: jdeme po chodníku a ona si prostě sedne na obrubník a kouká na druhou stranu silnice
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 09:16
- Nahlásit
Nefer, prima téma pro tebe.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 10:43
- Nahlásit
Evička
RoSa
Fakt? Já s tím u Geeny měla problém jen asi do roka. To se ještě bála po cizích schodech. Vždycky se před nimi zasekla, ale zvládly jsme to. Tam to byl fakt strach, žádná tvrdohlavost (i když jinak byla paličátá pořádně). A u štěnda je to také v pohodě. Snažila se, ale za nějaký čas se smířila s tím, že si nepomůže a ťape podle mě. Přesně jak psala Kure - nechtělo se jí třeba do deště. Chvíli jsem to zkoušela po dobrém, ale když si nedala říct, čapla jsem ji do ruky a kousek odnesla. No a když už na tom dešti byla... Teď (asi po měsící) s tím už žádný problém fakt nemáme.
Kure, já jsem štěndo tahala ještě v pěti měsících do druhého patra. Nejsem žádný rambíček, ale dá se to. Teď jí ještě musím vyzvedávat a sundavat z vlaku. Podle mě si musíš zjistit sama, co na tvojí malou bude platit. Jestli poponesení nebo třeba když pustíš vodítko a půjdeš bez ní...nebo změna trasy. Já jsem třeba ještě měla s Geenou problém, že se zasekávala v jednom a tom samém místě. Bála se tam šumění vody, připlácla se k chodníku a konec. Docela dlouho jsem ji v tomhle bodě musela přenášet, páč se mu nedalo vyhnout....
|
kure25
|
# Zasláno: 14 Úno 2005 19:56
- Nahlásit
Hmm,přesně... Ona i její máti - naše Adélka je docela tvrdohlavá,ale ve většině případech si dá říct! Třeba je někdy problém ji vytáhnout z domu na zahradu,aby se aspon chvilku vyvencila...V tomhle zase Nikca v pohode vyleze.Nemyslím,že by se tady u silnice něčeho bála,jeste zkousi,co ji bude dovoleno. ;)) Myslim,ze si casem zvykne.On to neni zas takovej problem,mame dost velkou zahradu,a tak se muze kdykoliv vencit tam a hrat si s Adou,jinak chodime 1x denne tak na hodinu,hodinu a pul na prochazku,nekdy vezmem holky do poli...
|
kure25
|
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:03
- Nahlásit
Jo a Roso,ty s tvým pesanem chodis tam,kde jezdi auta,bez voditka?My jsme relativne dlouho odstranovali jeji panickou hruzu z aut,ale i ted je pozorne pozoruje...Ja osobne bych si netroufla,proste nevis,kdy tomu psovi "rupne v bedne"...
No a jinak mam docela "problem" s tim,ze Nikca nevydrzi sama treba v pokoji,furt je jako muj ocas a kdyz treba zustane chvilinku v pokoji sama,knuci a skace na dvere...Nebo aby usnula,potrebuje,aby v jeji blizkosti nekdo byl.Nemyslim si,ze by byla nejak moc rozmazlena,ale nekdy uz to je docela o nervy! Myslite,ze se to casem srovna nebo bude stale na me "zavisla"? Moc diky za odpovedi,pa Kure
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:17
- Nahlásit
Já bych tu silnici taky neriskovala. Čubinu jsem nechala bez vodítka jen párkrát a to musela být max. vylítaná a ťapat u nohy a já šla samozřejmě celou dobu se sklopenou hlavou, připravená kdykoliv po ní chňapnout.
Podle toho, co píšeš mi také přijde, že prostě jenom zkouší. Nebo se třeba ještě necítí s vodítkem zcela ve své kůži....
tak a mě potvora právě zničila další hračku a to ji má dva dny
....každopádně to chce vydržet. Zbytečně nenaléhat, ale ani neustupovat. Časem by se to snad mělo srovnat.
A s tím vyšilováním, když je sama...začla bych když spí. Chvíli ji hladit a jen co usne, odejít ať se probudí sama a pak si tě najde. Pak zkoušet nechávat samotnou třeba jen na pět minut, ale bude lepší když odejdeš z bytu úplně...prostě klasika - postupné přivykání, jednou se to bude určitě hodit
|
kure25
|
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:25
- Nahlásit
Jo,zkusim to...Fakt moc dik za rady,Nefer!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:40
- Nahlásit
Není zač, RR je moje oblíbené téma
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=242
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:41
- Nahlásit
a tady je Sára od RoSy
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:42
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=244
ehm, tady
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 22:52
- Nahlásit
Nefer, díky za reklamu
S tou silnicí: ve městě jí mám zásadně na vodítku! Je to vidět na tom obrázku Výlet do ZOO. Mám navinovací Flexi, popruhový. Někdo to sice odsuzuje, ale pro naše venčení ve městě je to prostě ideální. Předtím jsem měla to se špatátem, ale to se rozbilo (jednou venčil přítel, Sára vyrazila za veverkou a on než aby riskoval pád a rozbitý brýle za 12tis. tak ho radši pustil - no a zbyly jen střepy z vodítka).
Já bych se ve městě s provozem hrozně bála na volno - viz. veverka, kočička apod., a na krátko se mi jí nechce ve městě trápit. Ale přepínací vodítko na výcvik mám samo taky.
Jo a závislák je moje Sára dodneška. Teď už je přítel v posteli, ale ona tady leží na gauči a čeká, až to dopíšu a půjdu taky. Ale to je jen se spaním, když jdeme oba někam pryč z baráku (divadlo,nákup...), tak je v pohodě. Učili jsme to klasicky. RR jsou sice fixovaný na lidskou smečku, ale ponechání o samotě v bytě se dá naučit jako u každýho jinýho psa.
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 08:52
- Nahlásit
Aira je fakt rozkosna,to je ta mladsi???Nase Nikisa nema tmavej cumak,ale asi si tady taky udelam reklamu! Sára je oproti ní docela macík,a to papá docela hodně!
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 09:27
- Nahlásit
Jestli se chcete podívat,tak má Adélka stránku na www.adela.extraweb.cz a jsou tam i malý štěndy,ale ty fotky fakt nic moc-ve skutecnosti byly mnohem hezci! Neni to aktualizovany,jsou tam fakt jeste malicky,ale snad brzy tam dame i naky fotky Nikci... Doufam,ze se vam bude libit!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 09:32
- Nahlásit
Mě Sára přijde v pohodě
Přesně tak Aira je mladší (Geena má druhou galerii)- za chvíli ji bude půl roku. Jinak na tvoje stránky jsem už jednou narazila
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 12:56
- Nahlásit
JA nerikam,ale jen,ze Nikca je oporit ni docela hubena... Sara je taky hezka,ostatne skoro vsichni ridgebacci jsou nadherny! Muzu se jen zeptat,kolik vazila Aira ve ctyrech mesicich a jestli ji jdou videt zebra?Mam i fotky jejich sourozencu a vsichni jsou takovy spis hubeny... Ona Ada taky byla,rozhodne to neni tim,ze by byla spatne zivena-vzdycky papa 3x denne po 230g priblizne,nekdy i vic.A jak vy a krmeni?
Jo a jeste-stava se vam,ze se nekdy treba ve spani klepe,i kdyz je tu teploucko?
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 13:01
- Nahlásit
Ty mas holky s PP?
Znas Adora Bukamu?To je Adin dedecek,ale je bez PP,protoze ji mela Lilinka,kdyz byla jeste mlada.
A pokud jo,tak bys mohla vedet,jaky zbarveni je nepripustne...To nak prisel nakej pan a rikal,ze ma taky ridgebacka-z chovny stanice,ale ze je bez PP kvuli zbarveni?!!!
Jedno nase stenatko-konkretne hrozne rozkosnej klucina-byl takovej docela tmavsi (na 8tydnech,pri odberu),mel svetlejsi hlavu s maskou a taky zlaty nohy...Byl to uplnej milacek!
Ale to me jen tak napadlo...
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 13:14
- Nahlásit
Jo a jeste neco - pouzivate oblecky? Normalne nekde jsem videla na takovy tele pletenej svetrik a bundicku!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 13:30
- Nahlásit
Ježíš, to je otázek najednou.
Virginie má PP, Geena neměla (už je ve spím nebíčku) a kolik měla ve 4 měsících - +-20kg, už si to nepamatuji přesně. Žebra jí ale vidět nebyly nikdy. Těď má nějakých 23 a je jí 5,5 měsíce. Tvoje malá to bude mít nejspíš po mámě. Máš to jako u lidí - já se také mohu nacpat čímkoliv a nepřiberu (ačkoliv by se mi to hodilo). My už krmíme 2x denně Nutramem - kolik ti přesně neřeknu, mám to na kelímky a trošku ztrácím přehled o gramech
(bude to ale kolem 400 - nebo něco málo přes).
Ador Bukama - to je ten od M. Tušanové? Tedy ona měla Adora Bukamu, ale ten byl s PP a šampion
Každopádně, pokud ti nějaký pán tvrdil, že má RR bez PP kvůli špatnému zbarvení, je to blbost. PP dostanou všichni psi po chovných rodičích - i ty nestandardní, jen jsou atomaticky uznáni nechvovnými.
Jinak v 8 týdnech ještě není barva úplně hotová. Geena měla spostu černých chlupů ještě ve 3 měsících a srovnalo se to.
A obleček nemáme - není potřeba - tedy u nás. Hodí se v situacích, kdy jsou mrazy a pes musí být delší dobu na vodítku. Jak nemá pořádný pohyb, může klidně nastydnout. Každopádně ale ne svetříky, ty v tomhle počasí akorát navlhnou a napáchají víc škody než užitku
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 13:58
- Nahlásit
Adela byla vzdycky jak srnka! Ale ted po stenatech hrozne pribrala,takovych 40kg mozna mit bude,coz je oproti 35 docela dost. ( Dostava ted min zradla,je vice venku,ale stejnak na vaze neztraci...
Jo,ten Ador Bukama sampion,co je v ty knizce od M.Tusanove (precetla jsem ji mockrat! ;) ) Nevim,jestli je to rodic Lilinky nebo Arga...Ale je to tak,oni chodili na vystavy,ale kdyz mela stendy s Argem (oba jsou jejich) ,tak ji nebyly 2 roky.Ale beztak-ja pro vystavy moc nejsem.Podle me je lepsi,kdyz je to mazlik a uzivas si s nim venku,nez kdybych ho teorizovala na vystavach. Ale to je otazka nazoru.
Ja myslela,ze Geene byla mlada?!Kolik ji bylo?
Prave jsem nemocna,je u nas chripkova epidemie,tak jsem na netu skoro furt...Des!!!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 15:02
- Nahlásit
Tak jí kup light granule, ať se co nejdřív srovná. Třeba to bude lepší.
Předpokládám, že Ador bude otcem Arga - pochybuji, že by M. Tušanová nechala připustit svého psa s neuchovněnou fenou, ještě k tomu příliš mladou (kolik jí přesně bylo?)
Jinak výstavy psů nejsou žádné terorizování. A i výstavní pes může být mazlík a skvělý společník venku. Je jasné, že když pes není odmala zvyklí na hromadu lidí a psů, nebude se tvářit na výstavě nijak nadšeně, ale v opačném případě je to spíš při nejmenším dobrá socializace. To jestli člověk vystavuje nebo ne, je nepochybně každého věc, ale tyranizování to rozhodně není.
Geeně byly dva roky, ale o tom se bavit nebudem, ju.
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 15:16
- Nahlásit
Asi jo,ale ona Lili byla s PP,akorat ji byl asi rok a pul nebo rok a trictvrte... To vis,souziti "kluka" a "holky" v jednom byte musi bejt vcelku nebezpecny! Vim,ze kdyz kamaradcina fenka hara a maj v byte jeste psa,tak je vzdycky premenujou-jen domu prednim vchodem,druhej ven zadnim vchodem...Proto jsme si taky nechali holku,i kdyz stendy uz mi povoleny nebudou...Nasim jedny stacily! ;)) Takze az pak v budoucnu.
Ty granulky zkusime,snad nebudou stat vic nez ty nase ultravitaminove (nakejch 1 500,- ,docela drsny)!
Tady me to vazne hrozne bavi...To vis,kamosky v patnacti zdaleka vice berou jine veci nez zrovna psi!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 15:37
- Nahlásit
Připuštění před dosažením druhého roku je prostě brzo. Tělesný vývoj je u RR plně dokončen až v 18 měsících. Pokud si někdo pořizuje pár, musí počítat s komplikacemi a přizpůsobit se tomu. Tohle se prostě stát nesmí a je jedno jestli má PP nebo ne.
Ostatně ani přístup: naše fenka má papíry, tak proč by nemohla mít štěňata, se mi také nelíbí. PP nedává nikomu záruku, že je pes zdraví. V 18 měsících se dělá vyšetření kloubů, aby se eliminovalo riziko DKK a DLK a to je minimum, co by měl pes před připuštěním mít. Jestli chceš v budoucnu chovat, pořiď si fenku s PP ať máš přehled o příbuznosti. To je hl. důvod proč existují PP. Pak projdi bonitací a hurá do toho.
Cena granulí záleží na značce, ale do uvedené sumy se určitě vejdeš
To vis,kamosky v patnacti zdaleka vice berou jine veci nez zrovna psi
to i v jiném věku
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 19:05
- Nahlásit
Pravda,nekdy me to ale docela stve! ;))
Jak pises o tom PP,tak jsem zrovna nekde tady na strance jedny chovatelsky stanice cetla,ze do 1roku je zaruka na to stene,pokud by se s nim neco stalo a nebylo zdrave nebo tak... Neco na tom PP bude,ale kdyz to tak vidim-vetsine lidi na tom beztak vubec nezalezi a jako milacka maji klidne vorecha! Proc ne,ze?! Treba jako ta moje kamoska.Nikca si nejradej hraje s Bessinou (krizenec jezevcika a cehosi maleho),ktera ma nakejch 7kg a je ted uz polovicni nez Nicky.Docela sranda se na ne divat,jak blbnou,skotacej a vysilaj bojovy pokriky - Nikca takovy : Huhu a Bessy : takoveh vysokej pistak...Pak k tomu prida paciny a vzdycky provokuje! Je to takovej malej posuk!
Jo a co se tyce toho knuceni,pozoruji zmeny k lepsimu .Rano tu normalne sama spala v pokoji (dokonce i usnula sama bez me pritomnosti) a vydrzela asi 1,5h.A uz ani skoro neknuci.Dneska je fakt hodna,az na to,ze byla tak skoro 3hodky veku s Adou a litala,cely den prospala u me postele...Docela me stve,ze ted s ni nikam nemuzu jit!
Jo a ty granule koupime,jen co budem zdravi!
A jeste kvuli tomu vysetreni kloubu-to se asi zjisti,jestli treba nema tu displazii nebo tak,vid?Myslis,ze ta displazie musi bejt na pohled znat?Ja o tom zdaleka nevim tolik co ty...
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 19:07
- Nahlásit
Pravda,nekdy me to ale docela stve! ;))
Jak pises o tom PP,tak jsem zrovna nekde tady na strance jedny chovatelsky stanice cetla,ze do 1roku je zaruka na to stene,pokud by se s nim neco stalo a nebylo zdrave nebo tak... Neco na tom PP bude,ale kdyz to tak vidim-vetsine lidi na tom beztak vubec nezalezi a jako milacka maji klidne vorecha! Proc ne,ze?! Treba jako ta moje kamoska.Nikca si nejradej hraje s Bessinou (krizenec jezevcika a cehosi maleho),ktera ma nakejch 7kg a je ted uz polovicni nez Nicky.Docela sranda se na ne divat,jak blbnou,skotacej a vysilaj bojovy pokriky - Nikca takovy : Huhu a Bessy : takoveh vysokej pistak...Pak k tomu prida paciny a vzdycky provokuje! Je to takovej malej posuk!
Jo a co se tyce toho knuceni,pozoruji zmeny k lepsimu .Rano tu normalne sama spala v pokoji (dokonce i usnula sama bez me pritomnosti) a vydrzela asi 1,5h.A uz ani skoro neknuci.Dneska je fakt hodna,az na to,ze byla tak skoro 3hodky veku s Adou a litala,cely den prospala u me postele...Docela me stve,ze ted s ni nikam nemuzu jit!
Jo a ty granule koupime,jen co budem zdravi!
A jeste kvuli tomu vysetreni kloubu-to se asi zjisti,jestli treba nema tu displazii nebo tak,vid?Myslis,ze ta displazie musi bejt na pohled znat?Ja o tom zdaleka nevim tolik co ty...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 19:28
- Nahlásit
Neco na tom PP bude,ale kdyz to tak vidim-vetsine lidi na tom beztak vubec nezalezi a jako milacka maji klidne vorecha!
Sice to je trochu mimo tuhletu diskuzi, ale nevim, co se tí na vočíškách nelíbí.... Sice nevim, jestli to tak bylo myšleny, al vyznělo to hrozně arogantně... voříšci sou psi jako všichni ostatní ne nějaký méněcenny bytosti, za který je někteří majitelé papiraku a čistokrevnejch psů považujou...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 20:04
- Nahlásit
Vořeši jsou fajn, ale rozhodně se nemusí dál množit. Jsou jich plné útulky. Ale to je vážně jiná diskuse. Když už se narodí, mají stelná práva na šťěstný život jako šampion X-zemí a nemyslím si, že by to KURE myslela nějak špatně.
Tohle nemá s PP původu nic společného. Ostatně ta záruka se ti vztahuje na jakéhokoliv psa. K papírákům se ale zhotobuje kupní smlouva, což je hodně podstatný dokument. Pokud ji nedostaneš, těžko můžeš nárokovat nějaké záruky i u štěnda s PP. Prostě nemůžeš dokázat, že jsi ho od těch lidí skutečně koupila. Naopak, když dostaneš smlouvu k voříškovi, máš to černé na bílém. Tohle je hl. o chovatelích.
Průkaz původu se vystavuje hl. kvůli přehlednosti o příbuznosti. Příbuzenská plemenitba může přinést velký malér na zdraví psa a když už se někdo rozhodne chovat jakoukoliv rasu, měl by tahle pravidla ctít. Proto jsou tzv. bonitace. To je ale na dlouhé povídání. Mrkni se na stránky klubu: www.kchrrcz.cz (adresu pražského teď bohužel nevím). Ať máš představu, jaké jsou kladeny nároky na chovnost a co psy zase z chovu vylučuje.
Tím rengenem se sleduje displazie koleního a loketního kloubu. Dispozice k tomuhle onemocnění jsou dědičné, proto pes s DKK do chovu přijít nesmí. Na své feně můžeš klidně pozorovat příznaky onemocnění jako je třeba kulhání, těžko se bude zvedat nebo se rychle unaví...je toho hodně, ale stupeň postižení vždycky zjistíš jen rentgenem.
Ja o tom zdaleka nevim tolik co ty...
Jsou lidi, kteří toho ví mnohem víc ¨, tak sbírej informace, co to jde.
|
kure25
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 20:08
- Nahlásit
Eimy,nebylo to mysleno vubec spatne-mam rada psy a nerikam,ze vorisci nejsou pekni...Nevadi mi,nekteri jsou mnohem lepsimi spolecniky nez treba nakej papirovej pesan! Myslela jsem to tak,ze hodne lidi,jak rikas v posledni vete,je povazuje za menecenny bytosti...Ja mam taky byt cistokrevny pesany bez PP a vubec mi to nevadi,jen rikam Nefer,ze kazdej pes je vlastne milacek a nikomu nesejde na tom,jestli je s nebo bez PP.Nemyslis???
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2005 20:13
- Nahlásit
Kure, původně ale přeci nebyla vůbec řeč o voříšcích nebo o tom, že psa s PP bude mít člověk zákonitě o něco radši. Tohle s tím nemá nic společného. Ona také existuje chovatelská etika a když už se člověk rozhodne chovat jakoukoliv rasu, měl by ji ctít. Ono nejde jen o to, aby měla štěnda dobrý domov, ale také o zdraví a psů, kteří pochází z nepromyšleného krytí, je až až. Pak jsou z toho zbytečná trápení i pro dvounožce. Nehledě podvodů, kterých je v tomhle "obchodě" také dost. Vy jste si třeba tu práci dali, ale můžeš říct, že si ji dají i ti po vás? Stejně tak kříženci - jejich "cílený" chov je také na pováženou. Útulky jsou jich plné. Nebylo by proto lepší poskytnout dobrý domov jim, něž se rozhodnout, že dopřeji své fence štěňátka a pustím jich zase "x" do světa? Už tomu rozumíš?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2005 21:34
- Nahlásit
pro Nefer
krapet mimo mísu - příspěvek pak smažu - ale: Nefer, nedaří se mi Ti poslat email (samozřejmě s psí přílohou), nemáš ještě nějakou jinou schránku? Nevím v čem je chyba, ale seznam.cz dost bojkotuje odeslání přílohy..
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2005 06:24
- Nahlásit
Bohužel už mám jen pracovní a tam soukromé maily nechci. Zkus přílohu rozdělit. V jedné zprávě můžeš mít max. 5M, a když to nepůjde, zřídím si nový a seznamu dám sbohem,ju
|
kure25
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 07:18
- Nahlásit
Jo,ja vim ,Nefer!A myslim,ze jsme pro kluky sehnali i dobre majitele...
|