| Autor |
Zpráva |
Ovčanda
|
# Zasláno: 6 Led 2006 15:55
- Nahlásit
Chtěla bych se zepat, každý ´kdo má psa mi říká že mu věnuje všechen svuj volný čas. Taky bych se takhle hodně chtěla věnovat svému psu, jdu na procházku, to zabere tak něco kolem1hodky¨(protože se udýchá a unavení jdem domu), pak vyčesu ho atd. celkem mi to trvá necelé 2 hodniny. Mužete mi prosím napsat nějaký jakoby rozvh co děláte jak dlouho apod. Jak si s ním hrajete atd? Taky bych s ním chtěla trávit všechen svuj čas(skoro) ale nevim jak, nevim jak chdit na pocháky aby byli zajímavé...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 16:18
- Nahlásit
Ovčanda
No tak m 9 vstaneme jdem na dvě hodky na prochazku,přo prochazce vymešlíme same bejkarny,pak dle potřeby pracujem v mezičase cvičíme,v 18hodin jdem tak na hodku ven a tak mezi 23-24 se jdem vyčurat ,dostanou najíst a jde se spat.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 16:24
- Nahlásit
6.30-7.00 Ranní venčení,7.15 snídaně(je ještě štěňátko),12.30 Odpolední procházka + výcvik (délka podle počasí min.však 1hod.),13.00-odpolední svačinka+kloubní výživa,18.30-19.30 večerní procházka,19.45 večeře.Během dne též česání(případně další úprava srsti)
|
klára
|
# Zasláno: 6 Led 2006 16:47
- Nahlásit
přes týden to není nic moc - každý večer hodinová procházka + blbnutí doma cca půl hodiny, ale o víkendu vyrážíme ven teď v zimě hned po rozednění, v létě kolem 7 ráno, návrat z prochajdy je mezi 9.30 - 10hod, pak ometá kolem sporáku, po obědě je siesta a ve 14 hod vyrážíme ven na cca 2 hodiny, někdy víc. O víkendech většinou potkáme psí kamarády, takže se vylítají, povely trénujeme jen ty, které potřebuju pro dobré soužití (neučím ji blbinky typu dej pac, pusinku atd..) večer dostane baštu a spokojeně chrní až do rána (kolikrát už nechce jít na poslední venčení ve 22 hod)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 16:54
- Nahlásit
Protože mám nepravidelně školu, nemáme ani žádný pevný rozvrh. Ve všední dny (včetně pátku kdy školu nemám, ale doháním resty) chodíme na jednu větší 1,5 - 4 hodiny procházku a podle potřeby na krátké čurací, které se sem tam protáhnou třeba i na hodinu a víc. O víkendu vyrážíme buď na cvičák, nebo na dělší výlet - kolem 5ti hodin nebo i víc
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 17:09
- Nahlásit
ovčanda-muj rozvrh ti psat nebudu,ale jestli ti muzu poradit,jak nejlepe vyuzit cas se psem,tak jestli muzes zacni chodit na cvicak.spojis tak prijemne s uzitecnym.potkas tam hodne zajimavych lidi,kteri ti take radi pomuzou.treba po zakladni poslusnosti muzes zacit delat agility,sportovni vycvik,proste neco,co bude bavit tebe i psa.
venku se muzete vyblbnout hazenim aportu,nebo se mu muzes schovavat.vyhlidni si,az nebude chilku davat pozor a schovej se mu nekde za strom,za ker...uvidis,jak vas to bude bavit.pozdeji ho muzes vzit vedle kola a pekne se vylitat.
petr
|
monika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 22:15
- Nahlásit
no já to mám s Dorou dost náročné.je fakt aktivní a když ji neunavím, tak s ní nevydržím.Ráno vstávám v pět a jdu s ní na hodinu ven, pak je krmení a jedu do práce.Vracím se v 16 hod,krátké venčení a mám povinnosti k rodině.Večer to všechno uložím a jdu na 2-3 hod ven.To blbnem, cvičíme a většinou ukecáme nějakého obětavce a jde s náma.Víkendy jsou lepší.Vstáváme pozdě, jdeme nakoupit (nejbližší obchod je 3 km),pak přes den jsme v létě celý den venku,v zimě chodíme zase odpoledne tak na hodinu a večer klasika.Je to dost záhul ale já doufám, že zleniví a uklidní se.Letos si chci pořídit ještě jednu dogu, tak když budou dvě bude to snad lepší.Je to někdy fakt dřina,ale je to krásné a ten pes za to stojí.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 23:56
- Nahlásit
Já mám výhodu,že pracuju doma,takže ráno vstávámokolo šesté,pejsky pustím vyvenčit na zahradu vypravím syno do školy.Potom následuje ranní krmení,umytí misek,uklizení baráku od chlupů,pejskové jdou většinou trávit snídani do pelíšků a já du pracovat.Okolo poledního začínám s procházkama,musím chodit na třikrát,takže tak dvě hodiny minimálně.přijde syn ze školy,takže se věnuju jemu a okolo čtvrté vyrážíme autem na cvičák.Tam pilujem poslušnost,stopy,agility,prostě to co s jednotlivým pejskem potřebuju.okolo šesté až sedmé se vracím,očistím hafíky,zkontroluju úkoly a synovu školu.Udělám večeři,nakrmím hafíky ajdu pracovat.končím okolo půlnoci,pejskové se ještě proběhnou po zahradě a jdem spát.pokud je výstavní sezona zabere mi ještě čas úprava srsti a nácvi výstavního postoje,to většinou trénuju na cvičáku.Pokud stihnu práci udělat včas a vybyde mi celý volný den,většinou ráno seberu hafíny a jedu k rodičům na vysočinu.Tam nechám auto a jdeme pěšky na výlet.Nebo jedem na celý den někam do přírody-na podzim jsme takhle podnikly výlet údolím řeky Doubravky,hafuši byly děsně spokojený.Některý den mám práce hodně,nebo je škaredo,tak procházku vynecháme,dojdou si jen na zaahradu.A hrajem si v bytě.Skovávám jim hračky,nebo pamlsky po místnosti,opakujem poslušnost ,hrajou si z jhračkama.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 12:00
- Nahlásit
arsiela
Takovou práci bych chtěla mít
na podzim jsme takhle podnikly výlet údolím řeky Doubravky
Odkad jste? Kudy jste přesně šli tím udolím?Nešli jste náhodou přes Ronov n/Doubravou?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 12:32 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
No já jsem zatím s pejsou (5 měsíců) doma, jelikož nemámm (kromě ranního roznášení novin, které je tak na 2 hoďky) práci. Takže každý den kromě neděle (kdy spíme dýl, protože neroznáším), pejsu kolem páté venčí manžel, já mu kolem šesté dám snídani, pak si schrupnem, po probuzení jdem zas na chvíli ven, pak se chvíli věnuju domácnosti a webovým stránkám, před polednem je další venčení, pak dostane oběd. No a odpoledne a navečer venčíme taky podle potřeby, večeři má v šest a kolem půl osmé už většinou spí. Během dne se s ním snažím aspoň 2-3x aspoň čtvrt nebo půl hoďky pohrát, při venčení trénujeme povely a někdy, když to dovolí počasí, jezdíme do školky.
Akorát mám hrůzu z toho, až budu muset do práce. Mám pocit, že budu pejsu zanedbávat a určitě mi bude smutno!!!!
Proto se snažím sehnat si práci domů, ale zatím se nedaří. Učím se www stránky, tak kdyby měl někdo nějaký tip na práci doma, byla bych moc ráda...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 12:49
- Nahlásit
U nás je rozvrh taky podle školy a tak... Ráno(pokud mamka chodí do práce) se snažím jít s feňulí minimálně na půl hodinky ven, ale pokud mám školu na pozdějc, tak jdeme většinou tak na hodinku, po návratu ze školy zase s feňulí ven, to jak podle počasí, ale spíš podle toho, jak se mi chce nebo co mám domluvenýho, takže půl hodiny nebo i 4 hodiny venku, no a večer (to jediný je pravidelný) se slízáme u nás "na garáži" v 21:30, podle počasí tak na pul hodiny nebo na hodinu, dokud psiska běhají... Občas se mi povede to večerní venčení zaspat, tak potom jdu ven s psicí, až se vzbudím, tkaže občas i ve 3 ráno
Mezitím si doma hrajeme a vymejšlíme kraviny, čímž otravujem mamku a všechny přítomný, protože na honěnou se v bytě 2 + 1 hraje hodně blbě, stejně jako je tady hodně slyšet každý písknutí hračky
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 17:36
- Nahlásit
Tý jo tyk bych chtěla pracovat doma až vystuduji to bych měla Pupynu pořád u sebe
ovčanda
Já vztanu jdu s Pupy ven(podle toho jak je čas tak sem tam dlouho). A pokouším se Pupy trochu unavit takže s ní lítám. Pak jdeme na odplední procházku po škole( asi hodku), doma ji pak vyčešu a udělám co je potřeba(umeju misky, uklidim pelech..) a po ičení večerní procházka. A aportíčky aby se krásně hajalo o víkendu se jí věnuji hodně a nebo přes den když je víc času. Jo a taka si s ní hodně hraju doma...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 23:04
- Nahlásit
to azoracek:Já nevím odkud jsme šli,navigoval mě taťka,mám pocit,že se to tam jmenovala Bílek.Bylo to po silnici směrem na Havlíčkuv Brod a Chotěboř.teda doufám,že to nekoním,jsem na tohle děsná.Celou cestu jsme šli lesem a okolo různejch trampsejch osad,všude skály,no perfektní.Jen naše holky dokazovaly jaké jsou hrdinky,vylezly na balvan a nevěděli jak dolů.No a ovčanda,ta to brala s přehledem.Jinak jsem z Pardubic.
|