| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 13:34
- Nahlásit
Dnes jsem se bavila s jednou paní chovatelkou(množitelkou) psů.A trochu jsme se nepohodli a já jí řekla že by se měla učit od psů!A ona na mě jako co by se mohla naučit od psů že sem magor když si myslím že by pes mohl člověka něco naučit.No tak sem jí řekla co vše sem se od nich naučila no a ona mě na to konto poslala do ............(údolí hovínek).Tak prosím pisněte co vas psi naučily ja jí to pak pošlu expres.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 13:45
- Nahlásit
Já jsem se naučila trpělivosti a dodržovat jakýsi řád.Je to ale supr.
|
ati
Člen |
- Nahlásit
Zrovna nedávno mi vyprávěla kamarádka,jela z tř.schůzky a na silnici uviděla mrňavé štěně koukalo po projíždějících autech.Nikdo nezastavil bylo to na samotě,kamarádka zastavila a chtěla prcka vzít,ale on poodběhl podíval se jak jde za ním. To se opakovalo až ke křoví kde leželo druhé štěně,úplně vyčerpané. Dopadlo to dobře ,prckové přežili a už mají svůj domov. Nevím zda to sem patří ale pokud by se někteří lidé naučili aspoň troše soucitu bylo by fajn
|
Ketrin
Člen |
- Nahlásit
Já jsem se díky psům donutila k důslednosti a sebeovládání. Teda ne že bych předtím byla nějaký magor, ale jsem trochu flegmouš, mám tendenci když něco nejde, mávnout nad tím rukou... to mě psi odnaučili! A taky se mi u psů hrozně líbí, jak v dobrém smyslu žijí přítomností - třeba jeden na druhého kvůli něčemu vyjede, chňapne po něm, a v další chvíli už o tom neví a zase si spolu hrajou... to my lidi se urážíme, nemluvíme...
No a sledovat, jak se fena obětavě stará o vrh, i když je unavená a dává jí to zabrat, to je prostě zážitek, jakému se nic nevyrovná. I velcí chlapi (můj manžel a dospělí synové) z toho byli dojatí.
Takže ta paní asi nemá moc pozorovacího talentu, přinejmenším.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 13:47
- Nahlásit
nevím, třeba se vám to bude zdát přinejmenším trapné, ale mě pes tak trochu otevřel duši, rozveselil mě, nadchnul, nesčetněkrát mě rozesmál, narozdíl od některých lidí není zákeřnej a neupřímnej, bez psa to bylo takový šedivý, neúplný. Jo jo Píďa je prostě Píďa...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 13:49
- Nahlásit
Já jsem se toho také naučila spoustu, prakticky mi psi obrátili život naruby, ovšem jen v pozitivním směru. Na prvním místě je určitě také trpělivoast a velká dávka sebeovládání, která mi dřív občas hodně chyběla. A také třídit lidi. Čím dál tím víc razím heslo, že kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi. A pokud se ke všemu chová špatně i ke svému vlastnímu zvířeti (ať je to cokoliv), nemá u mě mezi blízkými co pohledávat, by´t jsme si třeba dřív mohli rozumět sebevíc.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 13:52
- Nahlásit
A taky se mi u psů hrozně líbí, jak v dobrém smyslu žijí přítomností
to je také pravda. už se tolik neotáčím zpátky a nepřemýšlím, co bude. pořád jsem ale jenom člověk a není to tak dokonalé jako u psů
|
viky
|
# Zasláno: 4 Led 2006 13:52
- Nahlásit
nefer
to je pravda, protoze od ty doby co mam zvirata, nejenom pejsky, ja jsem magor a sbiram vsechno co je opusteny, tak jsem hodne vytribyla svoje ''kamarady''. A ani partner by u me nuspel, kdyby nemel rad zvirata.
|
Chiqui
|
# Zasláno: 4 Led 2006 13:56
- Nahlásit
To ja se naučila od psů třeba to že život je příliš kratký na to aby nám bylo něco trapný,nebo že nema cenu trapit se tím co bylo nebo bude ale žít ted a radovat se i z maličkostí,třeba s obyčejný procházky,naučila sem se duslednosti,spravedlnosti,pokory,necítit zášt,nebýt pomstichtivá.Myslím že lidi mužou psum jen zavidet jak uměj skvěle žít.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 13:57
- Nahlásit
i kdyz je tema zalozeno zrejme jen pro zeny (vychazim z tvrdeho y na konci slova naucily) tak se pridam
zasadni vec je, ze mi pes dal nejaky rad. proste i kdyz je sobota a clovek by se flakal, tak vstat z postele a postarat se o tu nemou tvar, naucila me radovat se z malickosti (treba jako ze po prichodu domu neni nic zniceno, neprobehl prujem a tak)
|
Meta
|
# Zasláno: 4 Led 2006 13:58
- Nahlásit
Na psovi se dá vyzkoušet, jak nám to půjde v manželství.
I manžel potřebuje pravidelně krmit, pouštět pohrát si s kamarády, hodně chválit, zabavit, když se nudí, sem tam nějaký pamlsek, trpělivě vysvětlovat, co se po něm žádá, zbytečně na něj neřvat, nebudit, když je unaven, dovléct k lékaři v případě problému...Kdo se nedokáže postarat o pejska, neměl by do manželství vůbec vstupovat!
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 14:00
- Nahlásit
Také jsem se toho naučila hodně, hlavně trpělivosti a moje děti zase, že živý tvor je živý tvor. Má svoje nálady, potřeby a pocity. Prvního psa jsem si do své vlastní domácnosti pořídila, když dceři bylo 1,5 roku a synovi 4 roky, nyní je jim už 15 a 18 let a můžu říct i když se to možná někomu bude zdát divné, že pes mi s jejich výchovou hóóóódně pomohl.
Ještě dodám, že štěndo bych si nikdy od takové množitelky NIKDY NEVZALA, áááááááchjóóóó, proč lidi "chovají" jenom pro zisk.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:13
- Nahlásit
Nahoda
Proč?Protože nejsou psi,jsou zkaženi sami sebou a znechuceni svým životem a myslej že peníze to vše vyřešej tak aby si je vydělali tak prodávaj psi.No a když seč jim to povede tak zjistí že to není ono že jim něco chybí a zjistej že je pozdě něco měnit že už sou příliš starý a na smrtelný posteli se rouhaj proč nežili tak jak chtěli proč tenkrát se nezachovali jinak ,proč neudělali to co chtěli,proč nedělaly to něco pořadně že mohlo dnes byt všechno jinak a zjistí že promarnily život.To se psu nikdy nestane že umírá s výčitkama.A proto lidičky žijte všichni co nejlíp,neodkladejte to pocom toužíte,žijte každý den jako by byl poslední,aby až jednou zestarenete a příjde vaš čas jste si mohli říct ,žil sem tak jak sem chtěl a nikomu sem neublížil.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:14
- Nahlásit
Meta
to tady na fóru bude spousta dokonalých manželek
|
Pavla
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:16
- Nahlásit
štěndo bych si nikdy od takové množitelky NIKDY NEVZALA
Taky se mi množitelé pro peníze nelíbí, ale když o tom přemýšlím - co bude s takovými štěňátky, když si je nikdo nevezme a ona je má jen pro peníze, které tím pádem nebudou?! A na druhou stranu vím, že dokud je někdo kupovat bude, tak s tím nepřestane.
A k tématu - já se od mého pejsa naučila, že nic není problém, když se chce.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:19
- Nahlásit
No ona chova takova plemena ktera jdou na odbyt a vez že se najdou lidi co koupej a v nejhorším případě je vyhodí
|
Pavla
|
# Zasláno: 4 Led 2006 14:23
- Nahlásit
Anonymní
No právě to jsem měla namysli. Nekoupit a tušit, že se jich zbaví jinak - nebo koupit, ale tím ji podpořit.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 14:39
- Nahlásit
Pavlo,
přesně tak, když nebude poptávka, postupně klesne nabídka, prostě se to tzv. MNOŽITELŮM už nevyplatí. Vždyť jim jde jen o zisk.
Bohužel, ale mi to tady nevyřešíme. Lidé jsou nepoučitelní. Například moje známá, dovolila svojí dceři koupit štěndo od množitelky, které při převzetí ještě nemělo ani zuby a ta moje známá ještě říkala, jak je ta "chovatelka" hodná, že jim ho dovezla až domů, pak byli nešťastní, nevěděli, co takovému mrňouskovi dát papat, protože nechtělo žrát atd. Když jsem je varovala a říkala, aby si to štěndo nebrali, tak nevěřili. No a takhle je to asi u všech množitelů.
Jóóóó, komu není rady, tomu není pomoci.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 14:51
- Nahlásit
Pes je to, co mi v životě chybělo. Najednou mám strašně moc elánu.... Učí mě trpělivosti, určitému režimu, který se snažíme zavést atd. Je to moje radost. Najednou jsem za tu dobu, co malou máme, neřekla, že se nudím....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:04
- Nahlásit
Nemyslím si, že by mě pes až tak naučil trpělivosti nebo dal mému životu nějaký řád (ten tam byl odjakživa, až to hezký nebylo), ale naučil mě nebýt divná a nešťastná. Celý život bojuji s tím, že když se zklamu u lidí, někdo mě nějak zradí nebo podvede, tak se uzavřu sama do sebe, distancuji se od lidí a nechci mít s nikým nic společnýho, nekomunikuju a žiju si sama ve svým vlastním světě. Působila jsem dost jako podivín a spoustu lidí to odrazovalo od toho, mě kontaktovat. Teď tady tu zahořklost, samotu a distanc od všeho živýho pominul. Může mě naštvat kdo chce a jak chce, ale jak přijdu domů nebo uvidím ty velký kulatý tmavý očka a černej čumák a plyšový packy, zářím jak sluníčko a všichni mi můžou škrabat záda. Jsem v pohodě, jdu se psem ven a pořád se usmívám, pořád mám někoho ráda, pořád mi na někom záleží a v podstatě slovo samota ztratilo úplně smysl.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:06
- Nahlásit
Garfield
Působila jsem dost jako podivín
to si dokazu predstavit. takoveho cvoka jen tak nepotkas, takze vlastne podivin jsi stale ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:09
- Nahlásit
Jirikovo
No jo ale malej kláčnej a miloučce šišlající.
Ty vogo, teď zas... Něco jsem někde vyřizovala a na dvoře nechala zaparkovaný auto a v kufru psa. Vylezu z toho baráku a jdu k autu a přes zasněžený a zaprasený sklo matně rozeznávám siluetu ovčáčí hlavy, jak na mě zírá s našpicovanýma ušima a tak úplně vysokým pisklavým a velmi hlučným hlasem (aby to samozřejmě slyšel) hlásím: "Ňo slepicááá, slepicááá se dívá, avóóój slepicóóó. Dóó slepička moje malá neščastná..." a teď se ohlídnu a za mnou pod rampovým přístřeškem stojí parta skladníků a účetních a kouří ukryti před sněhem....
Já valila k tomu autu a otevřela kufr, abych je přesvědčila, že fakt nejsem úplný dement, ale že mluvím na živého tvora, leč trochu podivně.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:17
- Nahlásit
Garfield
no tos je musela fakt presvedcit, ze nejsi dement, kdyz na psa volas slepica ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:19
- Nahlásit
Jirikovo
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Led 2006 15:25
- Nahlásit
co mě naučil pes?
nebo spíš co mě ještě učí....sebeovládání, dýchání z hluboka ),sledovat ostatní psy a jejich chování, důslednosti, rozhodnosti, umět říct ne, být spravedlivý, mít náladu, a někdy poslat lidi do háje )žanda
|
|
# Zasláno: 4 Led 2006 15:44
- Nahlásit
O UČENÍ
Naučil jsem svého psa sednout si na povel. A stal se zázrak. Naučil jsem sebe - a to prosím bez povelu - poznat. Ne snad to, že si pes sedne. Je líný zrovna jako člověk a ulejvá se také tak. Povinnosti jsou na to, aby se z nich ulejvalo. Je to příjemné, nebolí to a je to zábava. Ale to je vedlejší. Viděl jsem, co je radost. A vidět znamená nejen koukat, zírat a hledět, ale hlavně poznat.
Pobíhá po louce a honí hmyz. A žere trávu a válí se a čuchá myšku v díře. A vlní trávou v honbě za klacíkem, dychtí po hře a prodírá se křovím. A kouká na život, jak psi na život koukají. Je mu jedno kolik bude večer klíšťat v kožichu, je mu jedno že ptáci z křoví uletěli kdoví kam (ale prohnal je pořádně). Plní svou povinnost psa - povinnost žít. Kéž bych to uměl. Radost ze života se nevymýšlí, ta přichází sama a zvíře - můj pes mně ji učí. Když se raduje, raduje se opravdově. Raduje se svalem, okem, pokušením, raduje se pohybem a neskonalou energií. A já se od něj učím. Ne pochopit, vymyslet, poznat, bádat. Učím se zažít pocit - jenom žít.
Tak jsme to dnes skončili. A už je miska umytá po pravém hodokvasu, kožich jako jiskra po kartáči a klíšťata tatam a už se dýchá na boku v posteli a v packách cuká nová honička, tentokrát ta ve snu. A je klid po ptácích, klacíku i myškách. Sedím vedle něj a v duchu mu děkuji. Za vyučování. V životě bych nepoděkoval vřeleji žádnému člověku. Mluvit mě naučili rodiče, věřit můj pes. Zdá se to přehnané? Nesrovnatelné? Kdepak, neváhám to vyslovit. Naučil mně, třeba zrovna dnes - co je to radost ze hry, já jeho co je to povel sedni. To jsem mu toho dal. Nic naplat, smečka chce svoje a já jaksi jsem pořád ještě páník a poslouchat se musí, i když je to jenom sedni. Kamaráde pse, díky. Díky,žes mi dnes ukázal radost. Radost oholenou od přetvářky, úšklebků a hrané touhy. Díky, že nad radostí nepřemýšlíš, že ji prostě prožiješ a basta. Dnes jsem to zkusil a bylo to fajn.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 15:49
- Nahlásit
Tak mě slza ukápla, napsal jsi to moooooooc hezky
|
klára
|
# Zasláno: 4 Led 2006 16:35
- Nahlásit
dal mi poznat čistou lásku a oddanost jaká mezi lidmi není možná
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 16:53
- Nahlásit
Mne dal moj pes tak vela, ze sa to slovami neda opisat. Trpezlivosti ma ucil, ked som na neho roky cakala a uci ma doteraz Predovsetkym ma naucil komunikacii s ludmi, bola som prinutena komunikovat Naucil ma, ze nemozem kazdemu vyjst v ustrety, aj ked sa o to snazim. Naucil ma, ze od zvierat je laska naozaj nezistna. Naucil ma znova sa hrat Naucil ma pozerat na veci inak. Naucil ma pozorovat okolie (nie hlava dole, oci uprete na zem ako dovtedy). Naucil ma, ze domov sa ma chodit co najskor Naucil ma, ze nikdy nie je v dome prilis zima (dovtedy som bola clovek, co musel mat 25C, teraz spavam pri 16C) . A naucil ma, ze uz nikdy nepomyslim na to, ze by som sa zbavila zivota, ved kto by sa on potom staral? Vdacim mu za tolko veci, ze to ani pravda nie je. Doteraz nechapem, ako som mohla plytko a prazdno prezit tolke roky. Bez toho vrtenia chvosta, ked vojdem do miestnosti, bez tych slin, co mame vsade, bez tych chlpov, bez tych radostnych oci v ktorych je vzdy otazka Naucil ma, ze zivot bez psa uz bude len prezivanie, nie zivot
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 18:18
- Nahlásit
A naucil ma, ze uz nikdy nepomyslim na to, ze by som sa zbavila zivota, ved kto by sa on potom staral?
Tak tohle je jedna z věcí, která se dá pojmenovat, kterou mě feňule naučila. Prostě před ní, když se něco stalo, tak jsem se doma utápěla ve smutku a sebelístosti a přemejšlela o kravinách... enže teď když mě něco takovýho napadne, tak mě okamžitě napadá, jak by to ona pochopila, že jsem najednou zmizela, co když by na mě pořád čekala,..... Prostě spousta věcí, proč žádnou blbinu neudělat...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 19:09
- Nahlásit
já souhlasím skoro se všemi...
ale nikdo se tady nezmínil o tom, jak úžasně umí psi přijímat bolest. třeba když Edě něco je, tak se ještě snaží, aby jsme nic nepoznali a snaží se hrát si na veselou, i když jí to moc nejde a náš první pejsek taky dělal v podstatě to samý
tak tohle se snažím od nich odkoukat a nevytahovat hned léky a medikamenty...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:00 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
Bela nás naučila:
1) Sklápět prkýnko na záchodě (jinak tam skáče)
2) Házet špinavé prádlo do koše, hned, ne až po sprše (jinak ho krade)
3) Donutila mě ke sportovním výkonům (běh do kopce, hod na cíl...)
4) Naučila mě asertivitě (Opravdu mě mrzí, že vám ušpinila kabát, vyměníme si telefonní číslo a vyřešíme to přes pojišťovnu)
5) Zjistila jsem, že nejsem tak zásadová, jak jsem si myslela (už spí s námi v posteli)
6) Dala mi nové přátele - pejskaře
tak to jen tak z hlavy, ještě bych na něco přišla
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:22
- Nahlásit
Co jsem se naucil od psu? hlavne bejt v klidu a koukat kolem sebe.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:35
- Nahlásit
No někdy mám pocit, že se hlavně ještě co učit mám...
Zejména občasné sebeovládání a trpělivost.
Víc bych chtěla také odkoukat "žít pro přítomnost". Radovat se z blbin, to už od nich umím
Radost z pohybu, ještě větší z přírody...souznění.
A nové přátele!
(Vytrvalost a tvrdohlavost máme společnou :biglol
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 21:23
- Nahlásit
Taky mi prijde, ze me pes naucil naprosty spolehlivosti, at se deje, co se deje, jdu s nim ven. U neceho jinyho bych si rekla, ze to pocka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 06:23
- Nahlásit
Téma se poněkud rozšířilo...původní dotaz zněl co nás psi NAUČILI. Kdybych měla psát co mi DALI a DÁVAJÍ, tak už tu firmu fakt můžeme zavřít, protože místo práce tu začnu psát román
Tak už jen doplním, že každé další štěně celou rodinu naučilo uklízet si boty
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 07:48
- Nahlásit
Ketrin
každé další štěně celou rodinu naučilo uklízet si boty
Vidis a to nas nase zase nenaucilo
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:21
- Nahlásit
Ketrin
to by z tebe byla spisovatelka, kdybys psala ten roman, vid? hele zacni psat, ja zadnou spisovatelku jeste neznam, pokud nebudeme pocitat Garfieldovi basnicky ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 09:23
- Nahlásit
ale abych napsal neco k tematu. ®onie me naucila vymenovat lino, lepit k nemu stale dokola listy, maskovat rozkousany koberec, posleze polozit plovouci podlahu, kdyz koberec jiz nesel maskovat, cist knizku jen do pulky, kdyz druhou sezrala, pri vareni si davat fakt pozor, aby mi neco nespadlo na zem, vsude za sebou zavirat dvere ..... proste same uzitecne veci ....
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 10:18
- Nahlásit
Jít po ulici,usmívat se na lidi s pejskama a bafany si navzájem pochválit a popřípadě si popovídat.Dá se takhle dát do řeči třeba kvůli kabátu?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 10:19
- Nahlásit
Lenda
kvuli kabatu nevim, ale jak nam tvrdi v reklamach, kvuli svetru urcite. jen se staci zeptat, v cem je vyprany ....
|
sara03
|
# Zasláno: 5 Led 2006 11:29
- Nahlásit
To ale musíme počkat do jara.Tedy na ty svetry.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:52
- Nahlásit
Jirikovo
Potíž je v tom že by mě to (a mé psy) neuživilo, takže se musím věnovat té práci "chca nechca"
Mmch.obdivuju, jak důsledně píšeš Ronie s tím R coby copyright. Jak to jen děláš????
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:55
- Nahlásit
Ketrin
jednoduse alt a 0174. je to docely rychly a kdyz uz jsem s tim zacal, tak prece z ®onie najednou neudelam neznackovyho psa ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:56
- Nahlásit
Ketrin
ale s tim uzivenim - to nevis. vem si tu babu co napsala toho kouzelnika. puvodne nezamestnana, nudi se doma a najednou nevi co s prachama a to jen proto, ze poskladala za sebe nejaky pismenka to divnych knizek, ktery jsem necetl .....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:56
- Nahlásit
Můžu to zkusit?
B®esta
To není ono...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:57
- Nahlásit
®ambo
Jooo! Tak to je ono!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:58
- Nahlásit
no vidis, a uz mas taky znackovyho psa
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 11:58
- Nahlásit
Super. Tak já du p®acovat. Mějte se tu.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Zo®®o vlastně bych mohla psát jen Z®®
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:25
- Nahlásit
Terri
Prosím o pomoc s tou galerií!
Děkuji nejen za sebe.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:29
- Nahlásit
Ketrin
Jirikovo
udelejte mi z Edy taky značkovýho psa..., prosím
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:35
- Nahlásit
Eda
Mám nápad. Nauč ji vrčet V®®®
|
Bent
|
# Zasláno: 5 Led 2006 15:49
- Nahlásit
Eda
a co třeba takhle €da ?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 17:21
- Nahlásit
Bent
jóó, bezva tako to beru!!! ode dneška to bude €da !!!!
a jak rychle udělám € ??? nějakou zkratku, pls...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 17:23
- Nahlásit
koukam, ze je to moda, mit znackovy psy ....
|
Bent
|
# Zasláno: 5 Led 2006 18:47
- Nahlásit
Eda
Ctrl+Alt+e jinak nevim
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 19:51
- Nahlásit
Garfield
Bohužel v tom Ti pomoci neumím, musíš kontaktovat Víťu - admina. Já mám na starost pouze všetečné příspěvky na téhle diskusi. cz-pes je celý Víťův
|
mína
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:26
- Nahlásit
velké pokoře.... respektu a trpělivosti i rozhodnosti.... a radovat se z maličkostí !
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 17:30
- Nahlásit
Jirikovo
cha chá, a už nejsi sám samojediný, co máš značkovýho psa!!! Ale €da je dokonce 2x značková jednou doopravdicky s tetováním na oušku a pak i tady... takže že, a kdo má víc?!?
|
Bent
|
# Zasláno: 6 Led 2006 19:35
- Nahlásit
Eda
a ještě si k jménu můžeš udělat srdíčko ♥€da a bude značková 3x.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 22:28
- Nahlásit
ta pani musi byt ale chudak, kdyz je takhle slepa.co me muj pes naucil?hlavne trpelivost (kolikrat jsme to uz opakovali a zase nic) a duslednost.taky radovat se z "malickosti" (konecne zastekal na povel), nevalet se po obede na gauci,ale jit na prochazku. pes mi dodal elan do zivota a takovou tu prostou cistou radost
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 00:14
- Nahlásit
Trpělivost,pevné nervy,nedělat z drobností problémy.Spoustu lásky,kterou teď díky nim dostávám a dokážu i dávat.Vstát i když se vůbec nechce,nevzdávat život,když už se nechce žít dál.Protože kdo by se tu o ty mí šmudli postaral.Věrnost-těžko kdo jiný vám bude věrný ať vážíte sto kilo,nebo jste modelka,ať nosíte hadry od větnamců,nebo značkové oblečení.pejskovi je jedno,jestli jste namalovaná,nebo jestli vypadáte jak čarodějnice.Vždycky si přijde pro pomazlení a dobrůtku,oblízne ruku a dává najevo,že on je přece tady
|