Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / může můj pes na výstavu i po úraze?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 9 Úno 2005 07:54
- Nahlásit

Zdravím všechny a prosím o radu. Můj pes byl nedávno napaden jiným psem a ten mu vykousl malý kousíček okraje špičky ucha. Můj pes má jinak velmi dobré předpoklady být úspěšný i na výstavách. Může být posuzován na výstavě i přes tento drobný úraz, který utrpěl?? "Vada na kráse" není na první pohled vůbec vidět, ale při bližším zkoumání si lze všimnout, že maličký kousíček ouška chybí.... Pejsek má dobré předpoklady i do chovu, ale pro uchovnění je mimo jiné potřeba aby absolvoval aspoň jednu výstavu s nějakým dobrým výsledkem. Moc ráda bych se po svém pejskovi někdy dočkala štěňátek....Prosím poraďte tedy Vy, kdo máte výstavní zkušennosti. Předem děkuji - Evelyna.

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 08:12
- Nahlásit

Evelyno, pokud se jedná jen o takovou drobnost, tak se výstavy neboj a klidně se zúčastni. Naši psi jsou často od soubojů se škodnou samá jizva a šrám, o natržených a sešívaných uších nemluvě. Pokud se tě rozhodčí zeptá, od čeho to má, tak mu pravdivě odpověz. I když pochybuju, že by si toho vůbec všimnul.

Anonymní
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:26
- Nahlásit

Evičko, moc Vám děkuji, uklidnila jste mě, takže na výstavy můžeme, to je fajn.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:35 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Anonymní
Uraz by se nemel mit na posuzovani vliv a takovyhle mit nebude urcite. Horsi jsou urazy jez zmeni treba pohyb nebo tvar tela psa teoreticky by se taky nemelo nic dit, ale jak rozhodci posoudi jakej pes byl pred urazem.

Jeste pozor u urazu jez by mohli byt posouzeny jako vylucujici vada musi byt udelana dukladna dokumentace a tu mit na vystavu sebou. Mirne kousnutyho ucha se to smozrejme netyka

Anonymní
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:44
- Nahlásit

memu psovi chybi po napadeni NO jeden prst uplne a jeden ma deformovany. chuzi ma zaplat panbuh normalni, myslite, ze nebude na vystave vadit ani tohle?dokumentaci z operace a nasledne plastiky samo mam.

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:48
- Nahlásit

Vadit by to rozhodně nemělo, pokud je deformita způsobena úrazem. Určitě si ale vezměte doklady od veterináře s sebou.

Jo a jedna poznámka. Jakákoliv operace či chirurgický zákrok, který je zaměřen na úpravu exterieru, či odstranění některých exterierových vad je absolutně nepřípustná a vylučující. Tj. rozhodčí vás vyloučí z posuzování a trhnete si ostudu. Příkladem může být třeba operace nestandatrně klopených nebo stojích uší.

Anonymní
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:23
- Nahlásit

Evicka
Evičko, ještě jednou děkuji, o tom, že pes nesmí mít žádný chirurgický zákrok na úpravu exteriéru, aby mohl být posuzován, vím - právě proto mě zajímalo i to když je pes po úraze.....Jsem ráda, že chybějící kousínek ucha nebrání posouzení...Snad to taky trochu zakryje delší srst....Šít se ta ranka nedala, protože ten pes, který toho mého napadl ten kousíček vykousl, ne natrhl....Jen jsme to pejskovi ošetřili, zasypali framykoinem, aby tam nechytl infekci - ranka se jinak hojí velmi dobře. Zdraví Evelyna.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání