| Autor |
Zpráva |
Kuře.cz
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:05
- Nahlásit
kdo máte velkého psa v bytě - napište, poraďte. Přítel chce psa a velkého a já nevím, co mě čeká? jak se o něj ve 2+1 postarat. Díky
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:07
- Nahlásit
úplně stejně jako o malýho, jen to chce chodit na dlouhé procházky. aby se vyblbnul, větší pes=více pohybu a je úplně jedno jestli ho máš v bytě nebo ne věnovat by ses mu měla stejně
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:10
- Nahlásit
Ano, u nas to byl taky problem. I kdyz jsem to byla ja, kdo trval na vetsim psu, ostatni pribuzenstvo (krome taty) rikalo, ze pes bude chudacek v malym byte... Prostoru nezabere o nic vic nez nejakej prcek, ale rozhodne si rozmysli, jestli s nim chces chodit na hooodne dlouhy vychazky, coz s gaucakem nemusis. Jinak je to jedno!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:40
- Nahlásit
Prostoru nezabere o nic vic nez nejakej prcek
No tak to zas pravda není. Hlavně o prcka párkrát zakopneš a on si dá příště bacha, kdežto o velkého se přerazíš aniž by jemu to nějak extra vadilo a příště si dáš bacha Ty.....
Všechno je větší - pelech, prostor který zabere, bordel co udělá například při krmení atd. atd.
Ale dá se to. A znám malé psy, co udělají za chvíli nepřítomnosti majitele z bytu kůlničku na dříví a znám velké psy, kteří nic nezničí a člověk o nich pomalu neví.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:46
- Nahlásit
Nikita
No to je sice pravda, ale po dvou kokrech jsem chtela velkyho psa, kterej je klidnej a pohodovej.
K tomu zakopnuti: o nekteryho prcka zakopnec a zlames mu kosti v tele...
Vetsi bordel rozhodne nadelali kokri, jak pri krmeni, tak pri tom, co likvidovali... Nynejsi retriever si zatim hryze kosticky, tak doufam, ze u toho zustane
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 15:53
- Nahlásit
Jandula
Ad zakopnutí - no právě, však píšu, že si dá příště pozor. A nemusí to dopadnout tak drasticky.
Vetsi bordel rozhodne nadelali kokri
Taky jsem to psala obecně. Malý energický teriér je znát jistě víc než velký flegmatik. Ale už v období línání bych se možná i hádala o míru bordelu...
|
jana33
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 16:37
- Nahlásit
Jasně,že zabere víc místa, ale stejně se doma nejradši schoulí u tebe do klubíčka a spí. Takže je to opravdu hlavně o těch procházkách - ale to je myslím obecně otázka výběru plemene - temperamentní teriér bude nakonec potřebovat 2xvíce pohybu než flegmatický klidný velký pesan. Apropo - záleží taky na tom, co si člověk představí pod tím pojmem - chce přítel např. labrouše nebo mastifa?
|
kuře.cz
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 18:08
- Nahlásit
Chce velkého knírače nebo černého teriéra
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 18:29
- Nahlásit
kuře.cz
já měla dlouhý léta v bytě 3+1 dobrmana,a jediný problém byl s venčením,když se jemu zachtělo a já byla v práci...
Dneska mám třeba právě te´d v bytě v domku velkých psů 5,tři dobrmanky a dvě maliny,nastěhovaly se mi sem natvrdo s příchodem mrazů,psíma dveřma si chodí dovnitř a ven dle potřeby a vůbec netrpí potřebou bydlet ve svých venkovních ubikacích...
Dobře-uklízím a peru 5x víc.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 19:09
- Nahlásit
kuře.cz
Dobrá volba!
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 19:18
- Nahlásit
Ja mam velkeho psa na koleji v pokoji 3x5m, pes je skoro porad venku a vevnitr spi. Zadny problem v tom nevidim, akorat se dost plete a ja ho porad preskakuju
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Úno 2005 09:50
- Nahlásit
Ja mela boxera v garzonce. Velikost bytu je uplne fuk. Mnohem dulezitejsi byl les za barakem. Stejne se ta obludka porad chtela chovat, nebo aspon byt o me oprena.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:42
- Nahlásit
Jedna známá má v ne zrovna velkém bytě dva bobtaily a v pohodě - psi s ní spí v posteli - je bez manžela, takže žádný problém Myslím si, že fakt není problém mít velkého psa v bytě, ale musí mí na něho člověk čas. Kamarád mého otce měl v bytě se ženou a 3 dětmi novofundlanďana a skoro celý den s ním trávil venku, ale taky se vešli pes se dožil skoro 15ti let.
Kdybych si ale já pořizovala velkého psa do bytu, nejdříve bych si otipla sousedy, jak moc jsou hákliví na případný psí štěkot...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:47
- Nahlásit
Evik
Kdybych si ale já pořizovala velkého psa do bytu, nejdříve bych si otipla sousedy, jak moc jsou hákliví na případný psí štěkot...
Proč jen v případě velkého psa? Co dovedou udělat malí psi tím sopránovým ječákem za rambajs, to kam se na ně velká plemena hrabou...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 16:01
- Nahlásit
Když byl doma náš filák, tak to bylo dost blbý v tom, že o co se opřel, to spadlo a co nespadlo to shodil jeho neustále v pohybu ocas. Když se na zemi natáhl, tak zabral půl pokoje, nehledě na to, že jsme ho, když byl "malý" pouštěli na sedačku..když byl velký, tak nás z ní vystrnadil (ne že bych chtěl, ale tou vahou a velikostí). Měli jsme ho doma skoro do půl roku či tak nějak, pak byl venku.
Já už bych ale chtěl vždy psa doma - je to přeci jen rozdíl.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 07:31
- Nahlásit
Nikita
to byla spíš jen taková "humorná" poznámka. Jasně že i prcek dokáže nadělat velký randál, jenomže tak nějak mám zkušenost, že malých psů se sousedé nebojí a taky pak tolik nenadávají....např. že pes "zase zašlapal schody" atp......I když záleží fakt na lidech - moje babička jednou známým hlídala jezevčíka a sousedi pod ní v bytě se mohli zbláznit a každou chvíli zvonili u babiččiných dveří - vadilo jim, že pes skáče z gauče moc "hlasitě" (ten soused trpěl migrénou a byl to pošuk.... )To je ale extrém.....
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 09:49
- Nahlásit
kuře.cz
myslim ze terier je klidnejsi.Zalezi jake ma kynlogicke zkusenosti a jestli se chce venovat vycviku ne jen mit psa pro poteseni .ale na velikosti nezalezi.Kdyz se tam vejde a bude mit sve mistecko tak je to O.K.Zalezi na jeho povaze a jak bude vychovany
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 09:50 - Změnil/a: stremka
- Nahlásit
prosim vas nevite nekdo kdy je v Praze soutez se psy a kde?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:45
- Nahlásit
Evik
Ono spis zalezi na tom, ja se sousedy clovek vychazi. Pokud maji lidi radi vas, tak jim nebude tolik vadit pes. Ale pokud jste si s nimi "nesedli", tak vam urcite reknou, ze stekot nesnesou.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2005 10:01
- Nahlásit
niniel
jo, to máš pravdu, já naštěstí bydím v domku a sousedi také mají psy, takže jsou vcelku snášenliví - když začne výt jeden pse, vyjou všichni, takže nikdo to neřeší Jen jednou nám o půlnoci volala jedna bláznivka, že náš pes do 10 hodin večer štěkal.....tu ale beru s rezervou, protože je cvok..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 09:57
- Nahlásit
Já mám v bytě tři ohaře a je to v celku bez problémů
Jen ráno je to trošku divoké.
|
jeany
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:09
- Nahlásit
Já mám v bytě jen jednoho ohaře a stačí mi to. Nevím , jestli byt 2+1 není malý pro velkého psa. Přece jen potřebuje nějaký prostor, kde bude mít klid. Můj pes má svůj pokoj. Návštěvy se sice někdy na to dívají trochu s rozpaky, ale pejsek si po návratu z procházky zaleze do svého pokojíčku a nikde se neplete pod nohama.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:15
- Nahlásit
Evik
No ja mam ted tady psy dva a mam jediny stesti, ze nevyji a steknou tak dvakrat za den. Lidi tu maji i psy, co hrozne narikaji, kdyz jsou doma sami. To je mi jich spis lito, nez aby me to stvalo.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:16
- Nahlásit
jeany
Jeje, 2+1 pro myho psa bude maximalni konfort Moje 1+nic je horsi a zas tak se nepletou.
|
jeany
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 10:26
- Nahlásit
My jsme mu museli zařídit pokojíček z praktických důvodů. Když přišla návštěva, byl štěstím bez sebe a stále otravoval. A ne každý je z toho "odvázaný". A já jsem si myslela, že v bytě trápíme velkého psa. Aspoň mi to tak pár lidí podalo. Velký pes = bouda s řetězem. Toť názor nepejskařů.
|
Břéťa
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 11:26
- Nahlásit
My máme v 2+1 labradora ... je to úplně jedno, jakýho psa máš v bytě, ale musíš se mu věnovat. Chodíme na dlouhé procházky, a potom stejně spí nebo si okusuje kosti. Konkrétně labradoři jsou určitě šťastnější s rodinou než někde sami na zahradě ...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2005 14:46
- Nahlásit
Břéťa
Docela by me zajimalo, jestli jsou plemena, kterym nevadi, ze jsou vetsinu dne bez svych panicku...Mam flat coated retrivra a neumim si predstavit, ze by byl nekde v kotci, lidi miluje a bylo by pro nej utrpeni byt sam.
|
E.T.
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 14:51
- Nahlásit
Zdravím Vás!Myslím si,že každý pes může být v bytě,který je i těch nejmenších rozměrů.Hlavní je,že tam není sám.
|
jana33
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 15:15
- Nahlásit
to niniel: myslím, že pastevecká plemena jako středoasiat aspol. jsou spokojenější venku, kde si hlídají svůj pozemek a nevadí jim, že nejsou neustále v kontaktu s lidma. Jinak si myslím, že veškerá pracovní, lovecká, společenská plemena kontakt s člověkem potřebují
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2005 15:20
- Nahlásit
jana33
Diky za odpoved.
|
Kuře.cz
|
# Zasláno: 20 Úno 2005 19:14
- Nahlásit