Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Chci velkého psa(černý teriér) poraďte
Autor Zpráva
mstudio@volny.cz
# Zasláno: 8 Úno 2005 12:03
- Nahlásit

Zamilovala jsem se do černého teriéra a uvažuji o tom, si ho pořídit. Sřídáme pobyt na vesnici( cca 5 dnů v týdnu) s bydlením v Praze - panelák. Prosím o jakoukoilv radu, postřeh zkušenost na co se připravit. Proč toho psa chci, vím. Uvítala bych spíš negativní zkušenosti a varování, abych mohla důkladně zvážit, zda jsme schopní poskytnout velkému psovi dobrý domov anebo raději ještě počkat, až se na tu vesnici přestěhujeme úplně. Všem předem děkuji Martina

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 18:35
- Nahlásit

mstudio@volny.cz
jaké máš předchozí zkušenosti se psy obecně,s jejich výchovou,výcvikem a vůbec životem s nima? Odpvěď na dotaz se totiž bude lišit podle stupně tvé pokročilosti...
člověku se svejma zkšenostma a praxí bych řekla jen bacha,dospívají až hodně pozdě,do tří let jsou to duševní štěńata a lámou se takřka přes noc,tak nespěchat a nehnat to zvíře do situací,na které dosud nemá...

martina.
# Zasláno: 8 Úno 2005 20:34
- Nahlásit

Měli jsme doma teriéry - tedy velšteriéry. Pes se kterým se opravdu nejde nudit. Paličatý, veselý, aktivní a těžko zvladatelný - alespoň taková byla první fenečka. Druhá byla daleko klidnější a bezproblémová.Obě jsme měli od štěněte.Učila jsem je čistotě, vařila jim baštu, chodila venčit, upravovala srst( stříhání i trimování) a když přišel jejich čas, pořádně je obrečela. Ale je to už hodně let, ale stále na ně vzpomínám. I když na tu první víc. Ta byla moje.. Od té doby jsem psa neměla. Děti byly alergické. Teď už se doma vyskytují spíš sporadicky a já bych docela uvítala kamaráda, kterému by zas tak nevadilo,když bych se o nej starala.
Co se pak týká konkrétně černého teriéra:
už jsem o něm něco přečetla,kontaktovala pár chovatelek přes net a u jedné jsem byla osobně.
Nemám ambice na výstavy, nemám mindrák, který bych si léčila velkým psem. Tohohle bych chtěla, protože mě se mi líbí, protože má dobrou povahu( není agresivní ani k lidem,ostatním psům a zvířatům, není uštěkaný ani uslintaný a nelíná - úprava srsti je obdobná jako u těch velšáků). Budí respekt svou vizáží a přitom je to dobrák. Často jsem celé dny úplně sama. A někdy se trošku bojím.Zahrada má 30arů, sousedi daleko. Jen každý týden musím na 1-3 dny do Prahy, a to mi dělá starost.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 18:19
- Nahlásit

martina.
ta Praha by vůbec neměla vadit,pár dní v týdnu se pes v pohybu a režimu uskrovní a pak si to zase vynahradí....jestli budeš výrazněji cvičit a dáš psovi pořádný tréninkový fyzický i psychický záhul,tak ty dva-tři dny volna s flákáním vleže docela ocení.
Chce to ale s takovýmhle plemenem sportovat,zabavit ho a uspokojit jeho potřebu spolupráce a her...doporučuju sportovní výcvik podle IPO i NZŘ.Úprava je teriéří,péče prostě psí,to je všechno stejný...akorát povaha není teriér,ale mix kníra,RTW a erdéla,tedy klidnější pomalejší pozdnější zvíře.

martina.
# Zasláno: 9 Úno 2005 18:58
- Nahlásit

Sali
Co je prosím IPO a NŽR? Je možné psa vyvětrat třeba krátkou vyjížkou na kole? Nejsem žádný závodník.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 19:03
- Nahlásit

martina.
aha....
vyvětrat ho můžeš vyjížďkou třeba půdenní,ale asi by to chtělo i nějakou zábavu duševní...pracovní plemena jsou rozená a šlechtěná pro práci týmovou pes plus psovod při řešení společných úkolů....přečti si tady na webu ty výcvikové texty a odkazy na zkušební řády....

Nikita
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 19:46
- Nahlásit

Sali
Chce to ale s takovýmhle plemenem sportovat,zabavit ho a uspokojit jeho potřebu spolupráce a her...doporučuju sportovní výcvik podle IPO i NZŘ

martina.
Neber to tak vážně. Psy, kteří mají vůbec nějaké zkoušky jiné než základní ovladatelnosti, bys na prstech spočítala, a žijí naprosto spokojeně. ČRT je sice původem pracovní pelmeno, leč chovem dovedené do stadia, kdy se z něj stalo spíše plemeno společenské.
S tou potřebou pracovat to rozheödně není tak horké

Ebony
# Zasláno: 10 Úno 2005 14:38
- Nahlásit

ČRT je sice původem pracovní pelmeno, leč chovem dovedené do stadia, kdy se z něj stalo spíše plemeno společenské
To je fakt, znám jich dost, a jen jeden má ZM a ještě sotva odkousanou, myslím, že dostatek pohybu a základní poslušnosti postačí

Anonymní
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:24
- Nahlásit

Prosím, nevíte někdo, kde by se dalo něco vidět a přečíst o plemenu černý teriér? ..čistě ze zajímavosti..
Děkuji

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:30
- Nahlásit

http://search.seznam.cz/search.cgi?w=%E8ern%FD+teri%E9r&mod=l-p-s-1-y- n

bude to stačit?

martina.
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:35
- Nahlásit

Anonymní
Nedělám teď nic jiného. Adres mám asi 15. Zkusím ti je poslat. M

martina.
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:40
- Nahlásit

www.ambra.wz.cz/historie.htm
www.psi.1000her.cz
blackrussianterrier.hyperlink.cz/default1.html
www.volny.cz/blackterrier/
blackrussianterrier.hyperlink.cz/
mujweb.cz/www/lucacora.crt/
www.mita-press.cz/hsp/2003/04/17.html
http://linux.ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=2988
http://klubct.euweb.cz/
http://www.schnauzer.cz/momart/
A když si ve vyhledavači zadáš černý teriér, tak ti tam naběhnou další. Ahoj m.

Anonymní
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:41
- Nahlásit

Jéé.. děkuju! Vy jste ale hodné! Už čtu, čtu, čtu!
Gábina

martina.
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:46
- Nahlásit

Anonymní
Černyše ale musíš vidět. Ten prostě vyfotit nejde. I na těch nejlepších fotkách vypadá pouze jako chlupatá koule.
Hrozně po něm toužím a moje přání nešlo pořád prosadit. Tak jsem rodinu vzala k jedné chovatelce - měla jich šest. Všichni mí chlapy uznali, že je vážně světovej. Držte mi palce ať si můžu v červnu jet pro štěně.

Anonymní
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:49
- Nahlásit

Tak držíme palce! Taky mne nadchnul.. i když se stále ještě rozhoduji mezi velkým kníračem a černým teriérem. Musím toho ještě hodně "prostudovat" a budu ráda i za každý váš názor nebo srovnání. (mám zatím čas..)

martina.
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:00
- Nahlásit

Anonymní
Dost dlouho jsem taky uvažovala o velkém černém knírači. Přesně ale do té doby, než jsem si nastudovala ČT a hlavně než jsem se jela na něj podívat k chovatelce. Pak bylo rozhodnuto. Jestli psa, tak ČT.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:04
- Nahlásit

A co flanderský bouvier, když už jsme u těch černých chlupáčů?

Anonymní
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:09
- Nahlásit

Ach jo! A pak se má člověk rozhodnout .. že bych měla psy tři?

martina.
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:09
- Nahlásit

Terri
NEznám. Jdu ho zkouknout a ozvu se.

Nikita
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:10
- Nahlásit

Tihle tři byli také moji favorité: VK, ČRT a flanderák.
Já chtěla něco opravdu pracovního a když jsem zjistila, že s VK se pracuje a jsou pracovní chovy, kdežto u těch ostatních dvou sehnat něco se zkouškami je umění a o pracovních liniích jsem ani nezaslechla, tak bylo rozhodnuto.
Je to o prioritách.

Anonymní
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:20
- Nahlásit

Aha! Zase jedno pro! Já mám už druhého knírače - líbí se mi hodně exteriér, učím se stříhat.. a i k povaze nemám žádné výhrady. (kromě toho, že se na střeďáka musí dělat hodně bu, bu.. ale zkoušky máme!)

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:20
- Nahlásit

No z mého pohledu - knírač je nejhezčí

martina.
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:22
- Nahlásit

Terri
Jo, je to pěkně chlupatý. Ale už se to mým oblíbeným teriérum moc nepodobá. Zůstanu fandit ČT.

Nikita
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:28
- Nahlásit

martina.
Náhodou ten knírač se dá standardně upravit tak, že je těm teriérům ještě nejpodobnější, ty ostatní dva jsou chlupaté koule, že nevidíš, která část psa je začátek a která konec!
Ikdyž nevím, proč bych měla pořizovat něco podobného něčemu - to už si radši pořídím ten originál, ne?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání