Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Cestování vlakem se štěnětem
Autor Zpráva
Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:07
- Nahlásit

Příští čtvrtek si jedeme pro štěně leonbergera.Dostanu ho na štědrej den,ale budu s nim už ty dva dny předem.Na silvestra,res. den před silvestrem jedu na chatu do jedný vesnice asi 40 km odtud.musim tam bohužel jet vlakem nebo autobusem ČSAD a musim s sebou vzít pejska.Na chatě to bude v pohodě.Nebude nás tam nijak moc.Jde mi ale o tu cestu.Mám pejska vzít do tašky?Co když mu bude v autobuse špatně?Kvůli tomu se mi právě lepší jeví ten vlak.ale jak je to s jízdným?Nebudou chtít aby měl náhubek?Budu ho mít nejspíš v tašce.I když teda bude už dost těžkej (13-14 kg).Bohužel tahle situace je nevyhnutelná.Nikdo z rodiny si vzít psa s sebou na silvestra vzít nemůže a cizím lidem malý štěně svěřovat nebudu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:16
- Nahlásit

Velvetka
Uz se nemuzes dockat, vid? Ja bych jako uplne prvni cestu pro stenatko volila radsi vlak, tam se preci jen muze protahnout, a nebude tam hned nahecmany mezi ostatnima lidma, taky je pred cestou v busu nejdriv dobry zjistit- treba v aute, jestli nezvraci..
. Pokud ho narves do tasky, budes mit psa zadarmo, staci koukat, kdy jde pruvodci a soupnout ho tam v pravou chvili.. Jinak-dle mych zkusenosti, muzes pak hned stenika vyndat, dat na klin apod - a nikdo ani necekne. Naopak se spolucestujici budou rozplyvat a jeste ti hlasit - bacha, pruvodci jde!!
Takze dle meho - prvni cesta - vlak a taska.. Drzim palce! - a je jasny, ze pred cestou stendo nedostane nazrat, piti minimum a bude radne vybehany a nejlepe i utahany..

haha
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:19
- Nahlásit

Velvetka
asi bych radši jela vlakem ,je v něm víc místa celkově mi to připadá pohodlnější, 14 kilovýcho psa bych do tašky nedávala ,spíš bych s sebou vzala náhubek ,ale jen pro případ že ho mám ,protože myslím že normální lidi pochopí že je to štěňátko,jízdný se za psa platí, kolik to nevím ,ale moc to asi není,radši ho před cestou nekrm aby se ti tam nepozvracel ,a vem si s sebou něco čím bys to mohla utřít kdyby náhodou,asi by bylo dobrý ho před cestováním trochu unavit aby vydržel dlouho chrnět

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:24
- Nahlásit

Fifi

No těšim se šíleně moc.Asi ani jako malá jsem se na vánoce tolik netěšila.Zejtra jdeme kupovat všechny věci pro toho malýho broučka (malýho broučka ve velikosti dospělýho středního pudla ).
Jo ale já se zase bojim kdyby ho náhodou průvodčí viděl.To já klidně radši jízdný zaplatim než mít problémy.Ale do tašky by jinak šel jen fakt při nesení do vlaku a když tam bude průvodčí.Jinak půjde po svejch.Ale bojim se že ho moc neunesu.

haha

Taky se víc klonim k tomu vlaku.A kt omu náhubku : mám doma jen náhubej na NO,takže ten je fakt velkej na štěně.Takže já fakt nevim.Bojim se aby mě tam bez toho náhubku s nim pustili.

A unavim ho asi tim,že na nádraží s nim půjdu pěšky.neni to nijak přehnaně daleko,ale unaví se tim určitě.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:30
- Nahlásit

Velvetka
Tak si pro jistotu kup kozeny nahubek stredni velikosti, pruvodciho to uspokoji a stejne mu ho v prubehu jizdy sundas.. Zaplatis pulku jizdnyho, co plati clovek, a budes mit klid. A tasku resit nemusis. Jak uz psala Haha, vem mu pro jistotu nejakou plinu na utreni a taky nejakou decku, aby nemusel lezet na hnusnym studenym vlakovym linu... Jsem presvedcena, ze to zvladnete naprosto v poho!!!
A doufam, ze nam das prubezne vedet, jak se mimi ma!

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:36
- Nahlásit

pokud bude psisko v tašce, nemusí se do určité velikosti platit vůbec - je to bráno jako běžné zavazadlo, ale ty rozměry bohužel nevím. mrkni na stránky Českých drah, někde to tam bude www.cd.cz
jinak se platí poloviční jízdné a určitě také doporučuji vlak, já mu dávám při delších trasách přednost doteď. je to mnohem pohodlnější.
a co se mi osvědčilo při zvracení - mít zásobu sáčků dá se včas poznat, kdy se štěně chystá zvracet, takže to vpohodě "odchytíš" a nebudeš muset vytírat. sice se mi to naštěstí stávalo zásadně v autě, že čubina zvracale, ale tam se sáčky hodily snad ještě víc.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:36
- Nahlásit

Fifi

A kolik tak ten náhubek stojí?Myslíš přímo koženej,nebo takovej ten světle hnědej,měkej (nevim z čeho je).On se mi bude ještě nějakej čas hodit než z něj vyroste.Přecejen budu jezdit s pesanem do školy (dělám střední veterinu) kde je hned ordinace a budu tam s nim chodit na očkování a tak,protože ten pan veterinář co nás učí kynologii je fakt skvělej člověk.Sám má krásnýho leonbergera.

Někdo by řek - proč stresovat malý štěně,ale podle mě bude mít aspoň zkušenost.Chci ho na všecko co nejdřív zvykat a brát ho co nejvíc všude s sebou ať je to pak bezproblémovej pes.

Jo dobře tak já mu vezmu nějakou plínku a nějakou menší dečku na ležení.Snad bude spinkat když se předtim pořádně projde.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:39
- Nahlásit

nefer

Jo,dík,s těma sáčkama mě to nenapadlo.Vezmu je i s sebou až pro něj pojedeme,protože pojedeme z Č.Budějovic do Olomouce a pak zpět.Já viděla psa zvracet asi 3x.Ale poznat to fakt už bylo už nějakou chvíli předtim.

No bude to jednodušší než ho tahat v tašce.Takovou tíhu když půjde po svých.

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:40
- Nahlásit

Někdo by řek - proč stresovat malý štěně
já jsem čubinu také brala odmala všude sebou - vlak, nádraží, autobus, jezdila jsem i na výstavy, aby si zvykala...a je to to nejlepší, co můžeš udělat
chce to sice nechat štěndo chvíli "uležet", aby si na tebe pořádně zvyklo, ale když není jiná možnost a musíš jet hned za pár dní, nedá se nic dělat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:40
- Nahlásit

Velvetka
No tak to nemam tuchy, ale neni to moc drahy, typuju maximalne 200,- Kc. Spis min.. Na tak maly stene je fuk, jestli to bude origo kuze nebo umela hmota - uvidis, kterej bude pasovat lip. A ja myslim, ze stene stresovat nebudes, naopak, skvela socializace!!! Kdyby se kazdej majitel stenete staral jako ty, byly by utulky prazdny!!

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:49
- Nahlásit

nefer

Taky bych ho nechala uležet,ale nechci bejt zase na silvestra sama doma (jako už několikrát).Chci bejt se svejma nejlepšíma kamarádama.A myslim že pro pejska bude stejně lepší když pojede s člověkem kterýho bude z nový rodiny nejlíp znát někam vlakem,než kdybych ho dala najednou na hlídání někomu koho nezná.To nepřichází v úvahu.

Fifi

Tak stojí okolo 100,150 Kč na internetu.Takže to je v pohodě.To za to klidně dám.

Jo,s tou socializací...nechápu proč lidi furt říkaj že štěňátko potřebuje jenom klid,že by nemělo jezdit autobusem,že by se nemělo stýkat s velkejma psama aby se jich nebálo,že by se nemělo vůbec nic učit když je malý a všechno mu dovolí.Tohle bejvaj strašný případy.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:54
- Nahlásit

Velvetka
Tak to mi rekni, kdo tohle tvrdi - to musi byt poradnej magor!! Ja naopak litam se stenikama po nadrazich, meste, na cvicaku, v aute, na vycvikovejch taborech... - jen tak bude mit pes do budoucna spravnou vychovu!!

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 17:58
- Nahlásit

Fifi

No věř nebo ne,ale moje teta má zlaťáka vychovávanýho člověkem s těmahle názorama.Chová se jako blbec,poráží stoly a židle,neumí ani přivolání,na vodítku tahá jak magor a ostatních psů se bojí.Stokrát jsem jí mohla říkat že je to tak špatně.Vidim jí málo často,takže jsem mohla jen přihlížet jak ze štěněte roste magorní pes.A jen vinou paničky

No a jedni lidi tady od nás se zlatým labroušem.Něco dost podobnýho.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:04
- Nahlásit

Velvetka
Tak hlavne, ze ty ses z jinyho testa! Myslim, ze tvuj stenik bude prikladem pro ostatni pany zanedbane pesany..

Rejpalka
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:05
- Nahlásit

Jestli chceš mít štěndo už na Štědrý den,tak si pro něj musíš již tento čtvrtek.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:09
- Nahlásit

Fifi

To doufám.hodlám do toho dát všechno.Ještě přemejšlim jak se cvičákem.Asi jo.Umim to jen s NO.Eny jsem řekla bych vycvičila celkem fajnově.Každej kdo mě potká chválí jak je poslušná.Teda vycvičila...no umí všecko to základní co by měla umět a k tomu nějaký blbinky.Jo a ještě jsem se chtěla zeptat:myslíš že budu moct chodit na procházky společně se štěndem i s Eny?Je jí teď 10 měsíců.Mě by se po ní stejskalo i když neni moje.Asi by to nebylo vždycky,ale ráda bych.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:11
- Nahlásit

Rejpalka

Jéžiši díky za upozornění.Jasně že TENHLE ČTVRTEK Já jsem popleta.Já jak všude minulej tejden psala "příští čtvrtek" tak teď se mi to popletlo Jejej.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:44
- Nahlásit

Velvetka
Proc bys nemohla? Aspon se stenik vyradi s nekym vekove blizkym, a ta si zaroven u obou posilis privolani...
Ty popleto!! Jedes pro mimi a poradne nevis kdy???

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:53
- Nahlásit

Fifi

To bude fajnový procházky se dvěma pesanama.Ona si krásně umí hrát se štěňatama.S malinkou fenkou bígla si hraje vždycky tak nádherně a opatrně.

Jo,já si říkala že s tim přivoláním to bude fajn když štěník uvidí Eny jak poslouchá a přiběhne na zavolání.

Nojooo,jsem se jen spletla Jen jsem místo slova tenhle napsala příští

Anonymní
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:57
- Nahlásit

Velvetka

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 18:59
- Nahlásit

Sorry, nějak se mi to vymklo z rukou.
Velvetka
Jak bude štěně staré? Bude už přeočkované? Já bych s tím cestováním vlakem s takhle malým - možná nepřeočkovaným - štěnětem byla opatrnější, tedy na dálku Olomouc - České Budějovice - no potěš.
Taky jsem se štěnětem od malička chodila, hned jak jsem ho přivezla, ale jen po blízkém okolí, kde to znám a jsou tam známí psi, o kterých vím, že jsou proočkovaní.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:05
- Nahlásit

Majda

Pro štěně si k majitelce pojedeme autem.Vlakem s ním pojedu potom na tu chatu.Bude mu asi 10 týdnů,takže nebude ještě úplně přeočkované.Na tu chatu to bude asi 40 km.Myslíš že může něco chytit v tom vlaku?

Azoráček
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:14
- Nahlásit

Velvetka
Mooc gratuluju ke štěněti Tak maminka přeci jen povolila?

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:15
- Nahlásit

Azoráček

Né,brácha pořídí jako překvapení.Taťka bude rád,mamka si ho taky zamiluje

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:17
- Nahlásit

Velvetka
No 40 km by bylo stravitelných, to jsem si asi blbě vysvětlila. Ale já bych ho dala asi do nějakého pelíšku aby moc po vlaku necoural, aby něco nenačuch. Myslím, že existují takové batůžky na malé psy, viděla jsem to jako v batůžku nosí malé pejsky, je to navlečené na ramenou jako batoh, ale nosí to dopředu na břicho. Asi by to bylo řešení. Pesjka bys lépe unesla, a mohla bys ho mít celou dobu u sebe, určitě by bylo štěndo klidnější. Ale nemám představu, jak velké je štěně leonbergra v 10 týdnech. Snad by se do batohu vešlo. Ten batůžek je speciální. Myslím, že bys mohla mrknout na net, mám pocit, že jsem tam takovéhle batohy viděla. Anebo bych volila kennelku. Pro přenášení je to asi těžké, ale říkáš, že by šlo po svých a ve vlaku bych ho rozhodně dala do kennelky. Určitě by ti jí někdo půjčil.

Azoráček
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:21
- Nahlásit

Velvetka
Uvidíš že to projde

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:22
- Nahlásit

Majda

No bude velkej asi jako dospělej střední pudl,akorát mnohem mohutnější a mnohem větší cvalík a váží kolem 13-14 kg.Ten batůžek nemám kde sehnat a kupovat ho nechci když se mi tak pak za měsíc už nevejde.No a co kdybych ho měla celou dobu i při vstupu do vlaku v náručí a ve vlaku na klíně?Ale klidně by mohl bejt v tej tašce kterou máme doma.Je to taková ta přes rameno na cesty,ale neni nijak šíleně veliká a má pevnější dno.Kdybych do ní dala deku,určitě by to šlo.Bylo by to jen na chvíli (donesení do vlaku) a v kupíčku by v ní pak ležel jak v pelíšku.

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:28
- Nahlásit

Velvetka
No kupovat ten batoh je asi pitomost. Vezmi určitě tašku, ať má pejsek svoje místo. Počítej s tím, že by se ti mohl do tašky počůrat, tak vezmi nějaké plenky, nebo hadry, které bys pak mohla vyhodit. Rozhodně bych ti poradila, abys řekla chovatelce, aby ti dala alespoň kousek nějakého hadříků, který měli štěňátka v pelíšku. Bude se mu stýskat po sourozencích a mámě a měl by tak alespoň kousek domova sebou (ten voňavý hadřík - bude vonět mámou a bráškama a sestřičkama).
Asi bych ho po vlaku nenechala běhat. Ale jinak si myslím, že tuhle vzdálenost by měl zvládnout. Na klíně třeba nevydrží celou cestu a tak bude taška jako pelíšek dobrá. Tak ať ti to vyjde.
Přeju ti, že ti to vyšlo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:31
- Nahlásit

Velvetka
hele, tak nejdriv taska, pak nahubek, ted zase taska.. Uz se rozhodni Myslim, ze optimalni bude ten nahubek, samo ze ho vezmes na klin, ale tahat se s tim cvalikem v tasce - ikdyz jsem to taky navrhovala, je sileny...
A myslim, ze stendovi zrovna ve vlaku nehrozi velky nebezpeci infekce, ikdyz nema jeste plnou vakcinaci.

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:32
- Nahlásit

Nerada tady ruším vaši rozpravu,ale dovolila bych si jednu malinkou otázečku ohledně cestování psů vlakem.Skoro všichni tady píšete,že se svými psy vlakem cestujete.Nevím,jak velké máte psy,já mám novofundlanďana,je mu 9 měsíců a nikdy vlakem nejel.Chtěla bych ho někdy s sebou vlakem vzít na nějaký výlet-jízdu autem miluje,ale problém bych viděla spíš v tom nastupování do vlaku.Ty schůdky se mi zdají moc strmý a bojím se,že by po nich nevylez a neuzvednu ho ani omylem,protože už váží skoro stejně jako já.Jaké jsou vaše zkušenosti,myslíte si,že by tam vylezl?Nerada bych ten vlak na nádraží nějak zdržovala "zaseknutým" megapsem...

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:33
- Nahlásit

Fifi
Jezdíš někdy vlakem? Ty, co jezdí u nás tedy zvláštní čistotou nezáří. Možná jsem přecitlivělá, beru pejsky tak trochu jako svoje děti a mám o ně starost. Já bych volila kennelku nebo alespoň tašku.
Zatím čauky, jdu se psem ven, ať ho nešidím.
Pápá, ještě mrknu, až se vrátím

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:34
- Nahlásit

Velvetka
Mooooc gratuluju ke štěňátku!!!!!!!!!!!!!!!!Užijte si první společné Vánoce,první výlet vlakem a doufám,že ti ten tvůj "drobeček" bude dělat přinejmenším takovou radost jako mě ten můj!

birma
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:35
- Nahlásit

Velvetka
náhubek podle mě ještě nekupuj - já dělám takovej provizorní z vodítka a průvodčímu bude něco takovýho určitě stačit - je to na způsob halti - dáš vodítk nahoře přes čumák, pod ním překřížíš a vzádu za hlavou zapneš (tou koncovou karabinou co je na konci vodítka)
jestli se k tomu dostanu, tak tak svýho psa nafotim a tu fotku ti sem dám (já tak jela teď s dospělym psem v tramvaji (košíku rupnul pásek) a bylo to bez problémů)

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:37
- Nahlásit

rendik
To znam.. Proste ho tam budes muset nejak nasoukat, nejlip, kdyz nekdo znamy nastoupi, vezme voditko, psa tahne za hlavu a ty ho odzadu tlacis.. Pro ostatni je to legrace, ale ty se muzes zapotit.. A ta dobra duse, ktera ho bude drzet u hlavy, vetsinou stiha vystoupit pred odjezdem vlaku..

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:40
- Nahlásit

Já fakt nevim.Rozmyslim se až si zkusim jestli ho utáhnu Já myslim že by to zvládnul i jen s tim náhubkem a když mu vezmu nějakou deku na kterou si lehne tak by to taky mohlo bejt v pohodě.Je spoustu lidí kteří si jedou pro svoje štěňátko i na druhej konec republiky vlakem.A já pojedu jen 40 km.

Každopádně vám všem moc děkuju za rady

Majda
Kus něčeho z domova si s sebou od majitelky určitě vezmeme,s tim počítám

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:41
- Nahlásit

Majda
Muzu te ujistit, ze jezdim! Ale porad mi spina z bot ve vlaku prijde min infekcni pro psa, nezli bezna navsteva veta a stravenych treba 20 minut v cekarne vedle kaslajiciho psa!

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:43
- Nahlásit

Fifi
Já se právě bojim,že bych ho tam nenasoukala-když mu byly tři měsíce,tak se nám nepovedlo ho nasoukat ani na kladinu...No,ale asi to budu muset zkusit..nejdřív ale zkusim někde najít hodně strmé schody a zkusit,jestli to vyleze...

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:48
- Nahlásit

birma

Já ho klidně koupim,ale pak mi bude ležet doma.Ale docela v pohodě by mohlo bejt kdybych si ho od někoho kdo má menšího psa půjčila kdyby tomu mýmu seděl.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:53
- Nahlásit

rendik
To zvladnete, u hlavy mu muzes treba stat ty a jakozto panicka mu mizet ve vlaku, uvidis, ze to bude OK. Vlak neodjede, dokud ve stanici pruvodci nemavne - a pokud uvidi ve dverich povlavat fundlaka, tak si to urcite rozmysli..

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:20
- Nahlásit

Fifi
Hlavně budu muset mít plno pamlsků a hračky,nejkdřív lákat a když to nepomůže,tak vší silou cpát dovnitř,aspoň se lidi pobaví...Jen doufám,že z toho mamku neraní mrtvice !

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:38
- Nahlásit

rendik
Tusim mas rovnake problemy ako ja. Ja som nikdy nenabrala odvahu Huga vyslat do vlaku. Bojim sa, ze by mi spadol zo schodov. Resp. aj keby sa snazil, tak by sa tam nedostal... A ta medzera medzi schodami a vlakom... Bojim, bojim!

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:43
- Nahlásit

pigie
No právě,bojím se,že by po těch schodech nevylezl a kdyby nááhodou vylezl DO vlaku,tak že by se bál vylézt Z vlaku,přece jen jsou ty schody hodně strmé...No,ale třeba seberu odvahu a zkusím to...

Sakra,lidi,to nikdo nejezdíte vlakem se psem,kterého neuzvednete?

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:54
- Nahlásit

rendik
Vela stastia a hlavne mi potom napis ako to dopadlo

birma
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 21:01 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

rendik

nahoru se mu napřed moc nechtělo (zvlášť potom, co se mu jednou smekla noha dolu, ale za piškot všechno )
Dolu chodí rád, protože na nás na nástupišti většinou někdo čeká, nebo deme někam kde to má rád - prostě změna - většinou mám co dělat, aby nesrazil lidi, co se snažej z těch schůdků slést dolu předemnou a když mi vyjde tohle tak aby nestrh mě (popř. mi nepodtrh nohy) když vystupuju s taškou velkou jako .... no jako velká taška
ale aspoň se nenudim, no ne?

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 21:18
- Nahlásit

tak já sice svého psa uzvednu, ale vylézt po schúdcích do vlaku s touhle zátěží už mi dává pěkně zabrat. a to byl jeden z důvodů, proč jsem brala čubinu do vlaku už od štěněte, aby si to nacvičila dřív, než vyroste.
ale stejně, když jsme jeli po dlouhé době, bála se nahoru, takže hezky do ruky a nějak ji tam "hodit". celou cestu jsem pak byla ve stresu, jak ji dostanu dolu, že už se určitě zabiju, ale překvapivě šla sama.

já bych na tvém místě uapřemýšlela, jestli neznám nějakého nádražáka. dalo by se určitě domluvit, že tě vezme do depa a nacvičíte si nástup a výstup mimo nádraží a houf lidí

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 22:24
- Nahlásit

Velvetka
Už z těch našich rad musíš být úplně hotová. Nevím, jestli je nutný náhubek u takovéhohle štěňátka. Snad se s průvodčím dohodneš. Taky záleží na vlaku - jak vypadá, jestli je to dálkový se schůdky nebo tzv. panťáky, do těch se nastupuje úplně bez problémů. A při nástupu ti určitě někdo pomůže, když si řekneš. A hlavně 14 kg bys měla určitě zvládnout.
Tak hezkého Ježíška

Niko
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 06:20
- Nahlásit

Velvetka
Já jsem jela vlakem s 3 měsíčním štěndem a když jsem si kupovala lístek, tak jsem se ptala, co mám dělat, když mám štěndo... Řekli mi, že za štěně se neplatí, ale za psa ano.

Niko
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 06:25 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

Velvetka
Jo a s tím náhubkem....to mě teda vůbec nenapadlo!!! Myslím, že to teda není potřeba. Já bych ho nekupovala a kór, když bude u vás takovou chvíli - poprvé vlakem a hned mít na sobě náhubek. Kdyby měl "štípač" keci, tak mu prostě vysvětli, že je to štěně...., ale uvidíš, že to pozná - i když váží 13kg /nebo kolik jsi psala/, tak to prostě bude evidentně od pohledu štěně . Nelam si s tím hlavu. Prostě bych hlavně jela vlakem. Koupila si pro sebe lístek a hned se zeptala na štěně /co a jak/ a o náhubku bych se nezmiňovala! Přeci je blbost, aby se štěndu dával!!! Ten by tak někoho napadl...bude ze všeho tak akorát vykulenej....

Shadow
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:15
- Nahlásit

Velvetka
jéé no vidiš super já sem šťastná i za tebe pak nám sem musíš hodit nějaký fotky tvýho mrňouska já sem asi blbá už si to určitě řikala, ale jak že se bude jmenovat?? budeš mít ty nejkrásnější Vánoce pořádně si je užij=) já si ještě musim chvilinku počkat ty naše prťátka teprve otevřeli kukadla

Velvetka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:19
- Nahlásit

Shadow

Jasně že hodim fotky.Můj brácha má focení jako toho největšího koníčka a denně nafotí kolem 100-300 fotek Takže bude fotit jako divej.Fotky sem někam hodim co nejdřív Bude se jmenovat CLYDE.Jinak na ty prťátka ze Zařickýho Údolí se koukám skoro každej den Jsou úžasný.A už máš fenečku zamluvenou?Jak že se bude jmenovat ta tvoje?

Víš já jen doufám že nás s nim máma nevyhodí

rendik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:07 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

pigie
Díky,určitě napíšu,ale nevím,kdy se vypravím to zkusit...

birma
No,to se určitě nenudí nikdo z cestujících.Co máš za psa?No,já bych asi musela lákat na nějakou hračku-poslední dobou už o pamlsky nestojí tolik jako dřív,teď vedou hračky-pískací míč,uzel,míček.Ale na kladinu na cvičáku ho nedostanu na žádnou hračku,ani na šišku salámu.No,ale fakt nevím,kdy se na ten vlak vypravíme,budu muset sbírat odvahu a zkoumat ty schůdky,abych věděla jak to přesně vypadá...

nefer
Já právě vlakem moc nejezdím,takže pejsek taky nikdy nejel.No,já si myslím,že kdybych ho nějakým způsobem dotlačila nahoru,tak že by se buď bál slézt dolů nebo by skočil...

Každopádně až se někdy vypravíme na náš první společný výlet vlakem,tak vám dám vědět jak to dopadlo!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání