Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Krmiva
Autor Zpráva
Pavla
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:49
- Nahlásit

Krmím své štěndo Acanou, ale uvažuji o nějaké superpremiovce, a protože je zde hodně dotazů typu "co říkáte na..." napadlo mě založit tohle téma, kam byste mohli napsat své zkušenosti s krmivy. Myslím, že to pomůže nejen mě, tak prosím pište. Děkuji.

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Acana je dobra akorat celkem dost tučna a navíc ted se zvíšila cena o 20procent a v teto ceně se da koupit i superpremiovka.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:56
- Nahlásit

Naše fenka po Acaně tloustla a při línání bylo potřeba něco přidávat na srst.
Teď jsme na ANF, ale celkem by mě zajímalo i Nutrience, když už tu to forum je

Joker
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:28
- Nahlásit

ANF je nad moje finanční možnosti, ale kdybych na něj měla, tak s ním krmím. Teď dávám Proformance a jsem spokojená. A lidi si ho chválí, protože neobsahuje betakaroten, takže jim psi nereznou (a já ho musím dokupovat v tabletkách)

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:32
- Nahlásit

fromeli
Krmila jsem Nutriencí pro štěňata velkých plemen. Byla jsem s ní spokojená pes vypadal dobře, akorát mi jí nechtěl žrát samotnou na sucho, že jsem mu musela furt něco přidávat. Ten samý problém jsem měla u Eukanuby tu mu nejela ještě víc. Teď krmím Happy Dogem a baští v pohodě suchý a sežral by toho klidně ještě víc než mu dávám.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:35
- Nahlásit

Vcelka
tak s tím, že by něco nejedla si já hlavu dělat nemusím, jezevčíková je popelnice a granule upřednostnila i před vařeným

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:40
- Nahlásit

My jsme před měsícem přešli na Best choice, taky superprémiovka, za dobrou cenu, a zatím jsme spokojení - teda hlavně pejsan ale je fakt, že taky nemáme problém s tím, že by nám něco nežrala

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:45
- Nahlásit

Já mám zkušenosti i s Acanou, ale feňuli vždy přestala brzy chutnat, pak je taky super Royal, a z prémiovek Purina Excelent a teď jsme na Eminentu a zatím taky dobrý

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:47 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Eukanubu uz asi nikdy viac, teraz krmim krmivom Animonda, pohoda, ale von to vychadza trocha makksie, nez by som chcela. Preto pomyslam vyskusat ANF.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:48
- Nahlásit

Z vlastní zkušenosti si myslím, že nejlepší superprémiovka a taky za nejrozumnější cenu, je maso se zeleninou

Lenda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:50
- Nahlásit

Já krmím Proplanem a jsem s ním velice spokojená.Zkoušela jsem iPurinu Excelent.Obojí se mi zdá dobrý,ale raději ještě budu krmit Proplanem.

Lenda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:50
- Nahlásit

Já krmím Proplanem a jsem s ním velice spokojená.Zkoušela jsem iPurinu Excelent.Obojí se mi zdá dobrý,ale raději ještě budu krmit Proplanem.

Lenda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:51
- Nahlásit

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:53
- Nahlásit

Pastelka
Kdybych měla kam v pidi bytě strčit velikej mrazák, beru maso od vetamixu apod. a krmím syrovým, ale bohužel tu možnost nemám a na krmení pejskový masem pro lidi zase nemám prostředky. Kamarádka krmí vařeným, počítaly jsme to, kolik co stojí, ale ikdyž nakupuje kuřecí krky, kostry a stehna, někdy játra apod. tak pořád to krmení vychází daleko dráž.
Takže ne, že bych o tom neuvažovala, ale pro nás je lepší volba např. to ANF

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:53
- Nahlásit

můžu se zeptat, co je to ANF? to je nějaká zkratka nebo se to tak jmenuje?

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:54
- Nahlásit

Verca
tak se to jmenuje ANF

www.anf.cz

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:56
- Nahlásit

fromeli
Já bydlím taky v bytě. Vymezila jsem si v mrazáku jeden šuplík, do něj se mi vejde 17 kg masa a beru od Vetamixu. Dopravu mám zdarma a vyjde mě to rozhodně levněji, než superprémiovka.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:59
- Nahlásit

Pastelka
a jak Ti dovezou jen 17 kg? já myslela, že je tam odběr 50 nebo 100?

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:00
- Nahlásit

Jinak souhlasím, že při cenách z vetamixu to vyjde levnějc, to ano.

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:00
- Nahlásit

fromeli
Díky. a kolik to ANF tak stojí? dejme tomu kilo....

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:02
- Nahlásit

Verca
tak to záleží na prodejci, já kupuju na net obchodě - adult, kuře rýže za 1350 Kč 15 kilčo.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:02
- Nahlásit

fromeli
No jasně, stačí se domluvit. Taky jsem se toho bála, ale jsou tam hrozně ochotný.Fakt se mi to vejde do jednoho ze tří šuplíků v mrazáku a pohoda. Počítala jsem to a zatím mi to vychází o polovinu levněji než třeba Purina Pro Plan.

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:04
- Nahlásit

fromeli
Tak to je cenově jak Royal Canin. Malá mi nějak nechce baštit Royal Canin a přitel to jednou popletl a dal jí Purinu proplan a ta jí zhltala hned. Tak asi na to přejdu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:04
- Nahlásit

Pastelka
hmm, tak to je zajímavá informace.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:05
- Nahlásit

fromeli
Já jsem teda brala 21 kg. Jedno jsem nechala hned rozmrazit a další 2 kg jsem strčila ještě do "našeho" šuplíku.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:05
- Nahlásit

Verca
jj, vychází to zhruba jako RC, Eagle, proplan u našeho stojí 1290, takže to je stejná cenová relace.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:06
- Nahlásit

fromeli
Maso mají vážně pěkný a jestli o tom uvažuješ, tak tam zkus zavolat a zeptat se. Za zeptání nic nedáš.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:08
- Nahlásit

Pastelka
zkusím, navíc švárova labíková má nějaký kožní problémy, tak jsem mu o tom říkala, ale taky byl problém s místem a na "krámový" maso by vydělával celej měsíc
takže i pro něj to bude zajímavý.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:14
- Nahlásit

fromeli
Já tam taky takhle volala a vlastně jsem se jen chtěla přeptat, kolik by stála doprava a paní se hned ptala kolik bych si toho teda vzala, když ne 50kg, tak jsem jí řekla, že nejvíc 20 kg, že se mi to nevejde do mrazáku a ona, že to není problém. Dokonce mi v pondělí sami volali, jestli něco nepotřebuju a nechci něco přivézt.

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:21
- Nahlásit

Pajus prosím tě za kolik kupuješ Eminent? já tedy krmím masem a těstovi. ale dávám i Akanu15kg795Kč=zdá se mi drahá tak bych chtěla zkusit EMiNENT

Pavla
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:24
- Nahlásit

Pajus
Napiš i kde ho kupuješ. Nemůžu ho nikde najít.

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:28
- Nahlásit

Petro, kupuju Adult large bread a vyjde mě na 530Kč (15kg)
Zatím si na něj stěžovat nemůžu

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:29
- Nahlásit

Tak jsem se koukla na ty stránky vetamixu a ty granule mi připadají nějak moc levné na to, že tam píšou "nejvyšší kvality". Třeba Anka pro štěňata 10 kg stojí 438 kč.....
Maso ale mají levné, ale stejně v granulích má všechno, takže bych neměnila.

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:29
- Nahlásit

Ohledně složení a podobnýho najdeš na www.tekro.cz
Jinak já ho kupuju ve zveráči v Pardubicích, ale myslím že se začíná rozšiřovat do hodně obchodů!

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

Pajus moc děkuji kde ho kupuješ Adult je pro dospšlé obří plemena? já tokové potřebuji. Jde to obědnat přes net? to je otázek viď

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:33
- Nahlásit

než jsem to napsala tak si mě předeběh. Na tekro jsem to našla už dřív ale neměli tam ceny a kde ho koupit

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:34
- Nahlásit

No podle mě už ho někdo rozváží, někde už byly tady v diskusi stránky rozvozců, zkusím to najít. Já si ho kupuju v kameným obchodě. Oni mají dva typy Adult. Je normálně Adult a Adult large bread a to by mělo obsahovat i chondroprotektiva a to kupuju. Granulky jsou i docela většího tvaru, což má pesana donutit aby je kousal a tím si čistil zuby...

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:37
- Nahlásit

já vím mě přišel vzorek zdarma, pěkně to vonělo a kousky byli pěkně velký.

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:38
- Nahlásit

Tak zatím co jsem našla, kde ho posílájí tak na: www.argus.kvalitne.cz
ale určitě ho podle mě musí mít i jinde!!!

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:39
- Nahlásit

A tam kde bydlíš ho v žádném kamenném obchodě nemají? Zkus se někde v nějakém zveráči zeptat, třeba mají v plánu ho objednávat a nebo by ti ho třeba nějak zajistili!!!

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:44
- Nahlásit

už jsem rozhodila sítě tak ho snad někdo sežene Argus ho má levně ale když bych k tomu připočetla poštovné tak jsem na ceně akany, jinak se mi moc líbý to složení myslím že spousta lidí co krmí akanou tak začna dávat eminent.Pajus moc děkuji za vyčerpávající odpovědi

Pajus
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:49
- Nahlásit

Jo není zač...taky jsem přemýšlela jestli do něj mám jít a zatím jsem spokojená. Tak ať se ti ho podaří sehnat!!!
Jinak je jasný že se nevyplatí si ho dovézt na dobírku, já si taky radši pro něj dojedu

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:57
- Nahlásit

Pajus mužu se zeptat jakého máš psa?

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 07:42
- Nahlásit

haló je tady Pajus

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 07:43 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Petra
Hladaj v boxerskom fore

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 07:46
- Nahlásit

pigie díky mrknu tam

Pajus
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:18
- Nahlásit

Petro už tu jsem!!! Mám německou boxerku

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:25
- Nahlásit

Pajus ahoj už jsem to pochopila, já jen kuli tomu krmení jaký zvířátko s ním krmíš.

Pajus
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:31
- Nahlásit

Jo v poho, a co ty máš za pesáka?

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:50
- Nahlásit

Já mám feku Am.buldoga Bertu s PP, belg.o. tervueten feku Gaia Mia Sixty Six s PP, a jejího sina Montiho. Všechny jsou moc fajn

Pajus
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:51
- Nahlásit

JO tak to máš taky dobrou smečku, doma máme taky smečku tří kousků

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 08:55
- Nahlásit

Víc pejků víc srandy, bez nich by bylo smutnu. Mám tam chybu promiň

Pajus
# Zasláno: 19 Pro 2005 09:03
- Nahlásit

No kdyby si to nenapsala, tak si toho asi ani nevšimnu

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 09:08
- Nahlásit

Tak to jsem ráda já a čeština, no prostě špatná kombinace. Cvičíš pejsky nebo je máš jen tak aby si nebyl sám.

Pajus
# Zasláno: 19 Pro 2005 09:16
- Nahlásit

Dvě jsou spíš mazlové a s boxerdou cvičím!

Pavla
# Zasláno: 19 Pro 2005 10:58
- Nahlásit

Petra
Ještě k Eminentu.
Zjistila jsem kontakty na všechny obchodní zástupce:

Praha, jihozápadní Čechy
Martin Volf - 602 209 292

Severovýchodní Čechy
Jiří Dědic - 602 252 487

Jižní Morava, jihovýchodní Čechy
Oldřich Galia - 724 264 476

Severní Morava, východní Morava
David Jüngling - 724 033 359

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 11:43
- Nahlásit

Pavla už jsem tady musela jsem chvilku pracovat. Tyhle kontakty mám poslaly mi je se vzorkem ale i tak díky

Velvetka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 16:52
- Nahlásit

Chtěla jsem se zeptat jestli je fakt Eminent tak kvalitní.Protože má docela nízkou cenu.Ale co jsem si přečetla,tak se mi zdá v pohodě.Příští čtvrtek si jedeme pro štěně leonbergera,tak bych ráda věděla jestli je fakt tak kvalitní že mi s krmením Puppy Large Breed správně vyroste štěně obřího plemene?Jako nepotřebuju žádnou záruku,jen jestli je fakt vhodný.U nás ho totiž tady prodávaj.

Pajus
# Zasláno: 19 Pro 2005 21:42
- Nahlásit

Já ho jako puppy large breed nevyzkoušela, takže v tom ti neporadím! Zkus se třeba poradit v tom obchidě!

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 11:13
- Nahlásit

Ahojky - lidičky, kdo jste už někdy zkoušeli krmení Christoferus - konkrétně konzerva jehněčí+kuřecí.... Já jsem k objednanému výrobku od Barona dostala na vyzkoušení jednu konzervu tohoto krmiva a bojím se jí pejsům nabídnout, protože po jakýchkoli konzervách (sebekvalitnějších) vždy výrazně řidší stolici než jinak mají. Jinak jsou to popelnice sežrali by všechno možné a bobíky mají normální, ale po konzervách vždy řídké.....
Tak se ptám, jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto krmením. Díky Eva.

Petra
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 11:28
- Nahlásit

Já jakoukoli konzervu smíchám s rýží nebo s těsto., granulema. Vyzkoušej to a uvidíš že to tak řidké nebude

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 11:48
- Nahlásit

Já míchám granule s konzervou Christopheros a v pohodě, ale můj pesa na řídké netrpí.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:08
- Nahlásit

Maya

no naši psi měli zatím průjem vždy jen po konzervách...jinak klidně můžou sežrat "kilo" hrušek v létě, co spadají ze stromů a průjem po tom nemají nikdy tak nevím, zda to bylo tím, že jim neseděly ty konkrétní konzervy, byť kvalitní, nebo tím, že jsem dala více konzervy a méně rýže......Tak já to tedy zkusím...těstoviny psům téměř nedávám, ale rýži ano, tak dám větší podíl rýže než té konzervy a uvidím. Rozdělím to všem třem pejsům a pak půjdu "pitvat" bobky

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:09
- Nahlásit

Ahoj,
jake mate zkusennosti s kurecim Nutramem s ryzi? Chutna vasim pesanum? Mam stredni krizenku, ktera ma rozhozeny zazivani a jeste k tomu moc bastit nepotrebuhje. Kdyz ji dam maso s ryzi a zeleninou, ma z toho 3 denni prujem, takze jsme jen na granulich ochucenych konzervou.Nechci s ni tedy moc experimentovat a hledam kvalitni a pritom chutne krmivo.[b][/b]

Diky

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:25
- Nahlásit

Ahoj, s Nutramem máme výbornou zkušenost od štěňat po dospěláky a "důchodce". Na citlivé zažívání bych ti ale doporučila spíš Lamb and Rice with Chicken (jehněčí s rýží a kuřetem). To nám srovnalo zažívání už asi třem psům, kteří k nám přišli s rozdrchaným trávením po Acaně a Fitminu a s zěžkým nechutenstvím...
Místo konzervy bych možná doporučila lehký kuřecí vývar na přelití granulí (ale ne moc, aby v tom neplavaly...).
Dej vědět, jak jste uspěli...
Iva

Radik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:48
- Nahlásit

Ahoj Ivo,
diky za radu. Ja jsem ji Lamb and rice davala zpocatku, kdyz jsem ji privezla. Pak jsem zjistila, ze je tehule a byla mi doporucena, tusim Eukanuba. Tu jsem davala az do odstaveni stenat a ted jsem myslela, ze se znovu vratim k jehnecimu, ale bylo mi receno, ze je to natolik kvalitni az sterilni krmivo, ze jakmile pak nekde sni cokoli jineho, zpusobi ji to zazivaci problem. Ze bude mit citlivy trakt. Mam to tedy zkusit postupne vymenit opet za jehneci?

Pak mam jeste jeden dotaz. Mam sestimesicni stendo, ktere se po dospelackych kurecich granulich (Nutram) muze utlouct, tak ji je davam s vitaminy navic. Mam ji je davat nebo je opravdu potreba krmit stenecima?

Diky Radka

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:21
- Nahlásit

Ahoj Radko,
to o tom jehněčím jsem nikdy neslyšela a zdá se mi to jako blbost. My normálně přecházíme v rámci značky na různé příchutě a bez problémů. Jinak, to, co jsem ti doporučovala, je jehněčí s kuřecím, takže nic sterilního Navíc, podle toho, co píšeš, už tvá fenka, rozhozené zažívání a citlivý trakt má, takže je to typ krmiva přesně pro ni - a pokud už to měla a jelo jí to, tak bych to toho určitě šla.
(Proč jste vlastně přecházeli na Eukanubu, v Nutramu je také typ pro těhule a kojící fenky?)

To půlroční štěndo je také střední kříženeček? To by nemuselo to dospělácké krmivo vadit... Mrkni se na složení štěněcího a dospěláckého krmení, jaký je v tom rozdíl. Štěněcí bývají nadupanější a vydatnější, protože štěnda v růstu mají vyšší nároky... Ale jestli přidáváš vitamíny a semtam nějaké zakysané mléčné výrobky nebo tvaroh, tak by to mohllo být OK. Horší by to bylo u velkého plemene - ti mají jiné nároky kvůli kloubům a kostře...
Iva

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 18:55
- Nahlásit

podle mně je velice dobré krmivo PRO-Plan, ale je pro mě moc drahé a tak krmím Acanou a jsem s ní velice spokojená
Pavla

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:03
- Nahlásit

dobré krmivo je PRO-PLAN, ale je na mě moc drahý a tak kupuji Acanu a jsem s ní velice spokojená, akorát se pořád sdražuje! mí známí krmí Sportmixem a říkají, že je to krmivo dobré a cenově příhodné!

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:14
- Nahlásit

Anonymní
Souhlasím, Pro Plan je super. I našemu štěndu (nežravec) moooc chutná. Dáváme příchuť salmon&rice

Radik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:54 - Změnil/a: Radik
- Nahlásit

Ona byla mamina od stenete v utulku. Ted ji budou tak 2,5 - 3 roky a ja ji mam 7 mesicu. Asi nebyla optimalne krmena. Takze po temer cemkoli krom granuli ma prujem.A to dost tezkej.Tak jsem zjistovala, cim ji krmit aby se to spravilo a byl mi doporucen prave jehneci Nutram. Po ctrnacti dnech jsem zjistila, ze je brezi a dalsi tri dny na to mi vrhla 4 stenda (nepoznal to ani veterinar u ktereho jsem byla na prohlidce) Takze jsem se ho ptala cim ted krmit a doporucil mi Eukanubu pro stenata. Tak proto ta zmena. Ale jeji vztah k jakymkoli granulim je zhruba stejny. Davam ji dvakrat denne, ale moc jim neda. Suche vubec. Namocene s konzervou nebo s vyvarem s pauzama...parkrat si zobne a necha to byt. Jedina ucinna metoda je, ze si s psinkama zacnu hrat a pak ona odbiha do misky.

Mrne je zase bezedna jama.Ta sni uplne vsechno..ovoce, zelenina, orechy..proste cokoli. Davam ji k Nutramu jeste Calci plus (Ca,P, V-D3)
Bude stredni pes.Ted ma necelych deset kilo a pocitam, ze vic nez 13 - 14kg mit nebude. Jeji mamina ma 12kg)

Papa Radka

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 22:10
- Nahlásit

Radik
mně pesan taky moc granule nemusel, ale teď, když jsme přešli na tu Purinu, tak je konečně žere s chutí i suchý.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání