| Autor |
Zpráva |
JanaK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 14:32
- Nahlásit
Slyšela jsem, že v Brně na klinice funguje někdo, kdo se zaobírá psí psychikou. Nevíte někdo kdo, popř. nějaký kontakt. Mám vážně problematického pejska co se týká jeho samoty. Natrénované odložení funguje jen malou chvíli , ale v okamžiku kdy mě dostane z dosahu svého čenichu začne být zle. Okolím se nese psí "pláč" a nářek a já čekám kdy na mě někdo pošle někoho pro týrání pejsků. Ale hlavně, nechci aby se pejsa takto stresoval a trpěl, proto hledám rady a pomoc už úplně všude.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 15:33 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Má kámoška byla na veterině v Brně u nějaký doktorky, když její fenečka vyváděla děsy, jen zavřela dveře od bytu. Ale jméno si bohužel nepamatuju, zkusím zjistit.
Tenkrát jí poradila, ať trénuje nejdřív na chvíli odejít z bytu a pak čas prodlužovat. Ale dopadlo to tak, že kámoška to vzdala a psa každej den vozila k rodičům "do školky "...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 15:47
- Nahlásit
MVDr. Hana Žertová
Etologická poradna
Fillova 14
638 00 Brno
+420 602 175 465
+420 545 571 647
poruchy@chovani.info
www.chovani.info
asi myslíš toto. žanda
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 15:56
- Nahlásit
Já bych se poradila s Rudolfem Desenskym. Je psycholog psů. Když napíšeš př. do diskuse tak ti 100% poradí. odkaz na stránky:
diskuse
Jeho stránky
Možná napíše i sem...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 08:43
- Nahlásit
Desenského se raději na nic neptejte. Jeho odpovědi problém vůbec neřeší, jsou o ničem a alibistické. Desenského bych nedoporučovala ani začátečníkům, chybí mu profesionalita. Stránky nemají patřičnou odbornou úroveň a kdo psům aspoň trochu rozumí, pochopí při čtení jeho stránek, že je to šlápnutí vedle...
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:03
- Nahlásit
Všem moc děkuji za pomoc, všechno vyzkouším.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:13
- Nahlásit
Anonymní
A co podpis? Žiješ ve svobodné zemi, máš na svůj názor právo, tak si za ním stůj. Jinak jsi jen ten "co by nikdy nic nepráskl, ale hlásit se to musí".
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:34
- Nahlásit
Anonymní
Věřím ty anonyme, že jsi zaručeně nejlepší , přesto by mne vážně tvůj podpis zajímal, když už píšeš tak odvážné teorie.
Rudolf Desenský - Artemis
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:53
- Nahlásit
Mě teda stačí stránky pana Desenského jen pročítat a vyberu si z toho nejedno ponaučení a to se psy dělám 20 let.Kdysi se na psy řvalo a násilím se do nich dostávalo vše co jsme po nich chtěli.Dneska už konečně všem lidem dochází, že pes je živý a mnohdy opravdu silně myslící tvor a jako takový má své pro i proti.Proč je chtějí někteří polidšťovat a potlačit v nich pudy nechápu, stačí ho opravdu jen pozorovat a pomalu usměrňovat.Pes nás miluje takové jací jsme, dejme jim tu možnost dívejme se na ně jako na kamarády a ne nám podřízené.Často jsou jediní, které máme.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:02
- Nahlásit
Nikomu neupírám jeho názory, ale když už řeknu, že někdo něco dělá špatně a je to takovej a makovej člověk, tak bych uvítala konkrétní případy a taky kdyby anonymní uvedl, co on sám je zač, co pro kolik psů a majitelů psů udělal a s jakými výsledky. Pak se dá jeho názot tolerovat nebo mu oponovat, ale takový plácání bez podstaty je akorát na nasštvání.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:47
- Nahlásit
jj Garfild má zase pravdu
|
nina
|
# Zasláno: 16 Pro 2005 19:55
- Nahlásit
Rudolf Desenský - Artemis = rozhodně ví o čem píše, leckdo však netuší co vůbec čte... , není to studovaný vet či psychgolog...vychází z čiré praxe ... a to je cenější než "mrtvý diplom"
MVDr. Hana Žertová = naprosto perfektní anamnesticko-diagnostický dotazník /i laika jistě donutí se zamyslet nad celistvostí osobnosti psa/, ... do hry bere i veta, neradí konkrtnosti a definitiva na stránkách, chce v prvé řadě kontakt přes telefon... vše působí dost profesionálně...znám "psí psychlogy" ze zahraničí, kde se tento obor regulérně dá vystudovat a jde o velmi podobný postup při práci, máte někdo osobní zkušenost ???
|
Móňas
|
# Zasláno: 17 Pro 2005 10:18
- Nahlásit
MVDr. Žertovou ze zkušensoti můžu jen podoručit. U ní je úplně idelání že je nejen veterinářka s velkou praxí, zároveň se etologií zabýbá už pěkných pár let. Přijde mi že k případům přistupuje vždy jako veterinář a etotog současně, při vyloučení zdravotního problému nastupuje jako etolog. Moc se mi to líbí, její přístup je skvělý. jako bonus už jen to že je na Moravě, teda konkrétně v Brně.
Pokud někdo máte problém s pejskem, my můžeme doporučit. Nejen že své práci rozumí, navíc je moc fajn jako člověk, nadšený svou prací se zvířaty
|