| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:38
- Nahlásit
Prosím,poraďte mi někdo jak můžu smazat fotku v galerii.Chtěla jsem tam přidat nové,ale nějak se to nepovedlo a zobrazuje se mi tam jen prázdný čtvereček,můžete mi někdo poradit,jak to vymazat?Díky moc!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:44
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =1095
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:50
- Nahlásit
rendik
Díky!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:51
- Nahlásit
rendik
Kukla som fotku, nadhera!!! A mate k nemu aj vhodnu podlahu, to ti zavidim
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:56 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
pigie
Taková podlaha je jen v obýváku,jinde jsou buď dlaždičky (ty má Kimouš nejradši,protože krásně chladí ) nebo lino,kde mu klouzají tlapky,takže se rozběhne,uklouzne a jede po zadku...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:57
- Nahlásit
rendik
Hej, lino aj dlazdicky poznam a este k tomu plavajucu podlahu. Vsetko je to velky zahul na klby...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 19:43
- Nahlásit
pigie
no,to jo..ale Kim je stejně hlavně venku-dovnitř ho beru jen tak na hodinku když neni moc zamazanej...stejně se mu tam ale moc nelíbí,protože je mu horko...Dneska se mnou ležel na gauči,vypadalo to docela vtipně-pes byl přes celej gauč a já sem seděla v růžku,ale očividně byl spokojenej ...Přidám fotku do galerie ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 21:28
- Nahlásit
rendik
Tak to mas fajn. Ja teraz budem kupovat byt, tak uz teraz rozmyslam, kde aku podlahu dam, ale definitivne som vyradila plavajucu, hoci som ju vzdy chcela. Co by clovek kvoli hafanovi nespravil, ze?
A co sa tyka utlacania fundlakom. Tak by si nas mala vidiet v posteli. Pes rozvaleny, ja do esicka ale spokojna
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 19:20
- Nahlásit
pigie
Hugo je v bytě a spí v posteli?!Tak to tě obdivuju...Kim byl v létě pořád tak děsně mokrej a špinavej,že si nedokážu představit,jak by to doma vypadalo ...Kim je venku,dovnitř ho beru jen když je čistej nebo když se nechá utřít (neni od bahna od hlavy až k patě).Teď když mrzne,tak se ani utírat nemusí,takže si ho beru do dovnitř často a kdyby mamka nebyla zásadně proti,tak bych si ho vzala i do tý postele ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 19:54
- Nahlásit
rendik
No hej, do pol roka nesmel a potom sa vo mne nieco zlomilo a ako vies, raz nieco psovi dovolis... Ale je tam vitany a chodi tam spavat zasadne v noci a vzdy s niekym. Sam do postele chodi, len ked mam nocnu a priatela vtedy ignoruje. Ak som doma, tak chodime spolu do postele. Proste sa zdvihnem od telky a Hugo ako pocuje vrznut dvere do spalne vstava tiez No, v lete bol tiez stale mokry, ale stihol do vecera uschnut a vlhky pes v posteli je stale lepsi ako mokry pes v posteli
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:26
- Nahlásit
pigie
To je dobrý-dám to přečíst mamce,ať vidí,že i fundláci spinkají v posteli ...Škoda,že mam pokoj tak blbě-musí se tam jít po schodech skrz který je vidět a Kim se na těch schodech bojí,takže když jdu do pokoje,tak si lehne před schody a čeká,až se vrátim.Takže můžeme akorát ležet na gauči (teda-Kim leží,já se krčim..a to nejspíš ještě poroste:biglol ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 20:47
- Nahlásit
rendik
Len to nie, lebo ma tvoja mama cez internet utlce Tych chlpov v posteli je potom naozaj vela Ale psa z postele uz asi nikdy nevyhodim A aky som bola toho odporca
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 20:40
- Nahlásit
pigie
Neboj,neutluče-jen řikala,že by to chtěla vidět-ale ne u nhás doma ...Teď jsem pročítala starší diskuze a narazila jsem tam na tvůj problém s odvoláním od fen...Jak to dopadlo?!Já mám podobný problém-nemůžu ho odvolat ze hry.Trénujeme přivolání každý den-když jsme sami,tak stačí zavolat a strčit ruku do kapsy(ví,že mám v kapse hračku a pamlsky).Když si hraje se psem,se kterým je několikrát týdně,tak ho odvolám-sice ne napoprvé,ale odvolám.Ale když je se psem (nebo se psy),které vidí jen jednou za týden na cvičáku,tak je mu panička s horou pamlsků a batohem hraček úplně ukradená a uráčí se ke mně přijít až když si všichni ostatní přivolají ty své psy a on si nemá s kým hrát...Co bys mi jako majitelka dobře vycvičeného a ovladatelného novofundlandského psa poradila?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 21:16
- Nahlásit
rendik
Co bys mi jako majitelka dobře vycvičeného a ovladatelného novofundlandského psa poradila?
No, ako taka majitelka ti mozem poradit, ze ti poradim, ak budem vediet
Nie, teraz vazne. Hugo na cvicaku problem nikdy nemal, tam posluchal nie na 100% ale na 120% mal privolacku. Nechapem preco, z hry dokonca utekal za mnou! Ale problem s fenami nam ostal. Riesim to jednoducho, predvidanim Je to lepsie ako ho drezurovat. Proste si ho pri nohe pridrzim (povelom), ak ma aj tak tendencie vystartovat schnapnem a okriknem a tak. Normal, ziaden super vycviceny pes, ale nam to staci na "mestske pouzitie"
Neboj, Kim sa este vela veci nauci A nemas ho niekedy skorej vacsi problem odvolat od ludi za ktorymi sa rozbehol? Hugo skorej posluchne od feny ako by sa mal odtrhnut od cloveka, okolo je dobre vyoblizovat jeho auru a straaaaasne sa mu vytesit Nastastie uz dotycnych poznam, takze aj tam som pripravena On je taky podrazak, obcas mam pocit, ze cudzich ma radsej ako mna
Nuz, fotky na internet ako sa Hugo rozvaluje v posteli dat nemozem. Este by na to prisla mama a vydedila ma (Hoci u nej uz par rokov nebyvam)
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:29
- Nahlásit
pigie
Normal, ziaden super vycviceny pes, ale nam to staci na "mestske pouzitie"
V tom to bude-bydlíte a Hugem ve městě,kde má určitě plno psích kamarádů,takže si už od malička hrál s jinými psy...My ale bydlíme skoro na samotě,takže mimo cvičák Kim moc psích kámarádů nemá,takže si nemá s kým hrát.Ale dneska se mi na cvičáku ho povedlo jednou odvolat-nalákat na pískací hračku
.Taky sem se domluvila se spolužačkou,která bydlí asi 3 kilometry od nás,že spolu budeme chodit na procházky,ona má zlatého retrívra,takže budem trénovat odvolání ze hry i během týdne,tak doufám,že se to zlepší ..
No s tím odvoláním od lídí-vím o čem mluvíš!Kim jakmile někoho vidí,tak by ho šel přivítal-v sobotu nám utekl za pošťákem.No je to normální?Všichni "normální"psi by pošťáka nejradši sežrali a Kim by s ním šel pryč..Nejradši má ale děti.Musím je vždycky vidět dřív než on,jak si jich nevšimnu a nestihnu mu dát "k noze",tak ho neubrzdim-jednou jsem se musela chytat okapu abych sebou neplácla na zem !
A co mi poslat fotku Huga v posteli e-mailem?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:47
- Nahlásit
rendik
Fotku poslem hned ako urobim nejaku bez priatela v tej posteli. Lebo ten mi tu reve za chrbtom, ze mi Huga ukradne a odide, ak niekam poslem jeho fotku Ale urcite ti nejaku coskoro poslem
To ano, v meste je ovela viac podnetov, tak sa Kimovi nediv, ze su mu kamarati na tu hodinku prednejsi Ze mas moznost trenovat s kamoskou je vyborne, urcite to obom prospeje. A blahozelam k odvolaniu. Mne dnes pre istotu Hugo rano o pol piatej zdrhol za kamaratkou... Bude nosit snuru a hotovo! Obcas ma este takto vyvedie z miery. Odvolat sa da, ale az potom, co si apon cuchne. Uz som myslela, ze to mame pod kontrolou uplne... Chyba.
No, ludia su zvlastna kapitola, pre fundlaka clovek znamena cely zivot, ved by ho zan aj polozil Ja uz som sa s tym zmierila, zo zaciatku mi to vadilo, ale teraz uz to beriem ako normal. A nemysli si, ze sa to zlepsi
Co sa tyka "ubrzdenia", tak to nepozname, Hugo chodi na volno a ak ma voditko, tak vie, ze sa netaha. Nesmie, totiz, ked mal pol roka potiahol ma na poladovici a ja som skoro spadla. Tak som ho dala do laty, ze odvtedy proste netaha.
Tito medvedici sa ucia velmi rychlo, ale obcas sa tvaria, ze ten povel vobec nepoznaju. A potom, ked maju chut na to, co mas v ruke a ty vyrecies akykolvek povel, tak zistis, ze ho ovladaju perfektne! Potvory.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 20:23
- Nahlásit
pigie
Jo,šňůru jsme taky nosili,ale rodiče mi to kazili-když s ním šli,tak bez šňůry,vysvětlovala jsem jim,že ta šňůra je na přivolání,že se zavolá a když nereaguje,nebo když utíká pryč,tak se trhne.Ale na to mi bylo řečeno,že když bude za mnou,otočí se a poběží pryč,tak si můžu tak akorát trhnout nohou,pes mi zdrhne i se šňůrou a ještě ho to bude stát život,protože si tu šňůru někde zamotá...Tak chodíme bez šňůry,občas mu nechám vodítko,ale přemýšlela jsem o tom,že budu házet stahovák,ale jsem tak levá,že bych se určitě netrefila..Jednou jsem házela vodítko-zelené vodítko na louce a pak jsem ho 14 dní hledala !
Kim normálně taky netahá a chodí spořádaně u nohy,ale jak uvidí děti,tak je prostě běží vítat.Už si ale taky zvykám...Jsem ráda,že má rád lidi,přemýšlela jsem o tom,že bych s ním dělala canisterapii,určitě by se mu to líbilo...
Tito medvedici sa ucia velmi rychlo, ale obcas sa tvaria, ze ten povel vobec nepoznaju. A potom, ked maju chut na to, co mas v ruke a ty vyrecies akykolvek povel, tak zistis, ze ho ovladaju perfektne! Potvory.
100%souhlas!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2005 21:49
- Nahlásit
rendik
Nasla som jednu, poslala som Je stara a Hugo bol este uskromnovaci v posteli (mal tam dovolene spavat iba druhy mesiac ), teraz to byva uplne inak...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:22
- Nahlásit
pigie
Díky za fotku-ani jsem nečekala,že to bude tak rychle ...Hugo je super,jak tam leží pěkně stočený do klubíčka-postupně se ale asi začal roztahovat co ?Moc se mi líbí-má krásnou hlavu a krásně lesklou srst.Asi ho češeš každý den co?Já Kima češu tak jednou za dva nebo tři dny,a to hlavně za ušima,kolem hlavy mu pořád zůstává štěněcí srst,takže má takovou hřívu,vůbec mu nejsou vidět uši a děsně se mu tam ty chlupy zamotávají...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:35
- Nahlásit
rendik
Posielam jednu ukoristenu specialne kvoli tebe dnes rano o piatej
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:39
- Nahlásit
pigie
Díky moooc!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:59
- Nahlásit
rendik
Hej, roztahuje sa, ked spavam sama s nim je to OK, horsie je, ked spime tam spolu s priatelom a on, to potom lutujeme, ze ta postel nie je este vacsia
S tou stenacou srstou to poznam, Hugo bol najhorsi tuto, mal pol roka (inak ta prva v posteli, vtedy mal 8 mesiacov):
A k srsti ti poviem len tolko, cesat, cesat a cesat a hlavne nezabudni na slabiny!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:17
- Nahlásit
pigie
Jee,má hlavu skoro jako Kim,takovou lví !Ale na té v posteli kde je mu 8 měsíců už má chlupy na hlavě "normální".Kimovi je 9 měsíců a pořád tu hřívu má...Taky se mi Hugo tady na té půlroční fotce zdá takový hubeňoučký,Kim byl odmalička jako koule...
Snažím se česat a česat,ale když se vyválí ve sněhu je celý mokrý,tak se češe blbě ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
rendik
Hugo je chrt-fundlak Pozri, teraz vkladam fotku, urobenu o tyzden, co nasledovala po tejto s hrivou, nespoznas ho:
Proste sa ostrihal. Fundlakom sa usi totiz strihaju, ak si ho este nestrihala, tak sa hrive nediv
Na cesanie su pre mna najlepsie hrablicky. Vyceses s nimi odumretu podsadu a to dokladne, a potom uz len kefou "uhladim". Usi a hlavu cesem normalnym hrebenom.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:40
- Nahlásit
No,to jo,fakt má postavu skoro jako chrt,ale je krásný!!taky zkusíme hlavu a uši ostříhat,ale moc nebvím,jak na to a hlavně se asi budu bát,že mu ustříhnu ucho,stačilo,když jsem mu vystříhávala zamotané chlupy za uchem-tak sebou vrtěl,že o to ucho málem přišel ...Hřeben asi dostane k Vánocům,protože mu ukousal držátko..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
Nemusis strihat, ked nevies ako na to. Mne to ukazala chovatelka A tazko sa to popisuje. Okrem toho, treba na to cvik, ja uz som raz Huga zhovadila, takze menej strihat je niekedy viac
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 21:03
- Nahlásit
rendik
A hlavne na tej vyssej fotke bol vyplznuty, preto posobi tak chrtovito
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:14
- Nahlásit
pigie
No,asi bude lepší nestříhat nebo si nechat poradit...Ale vzhledem k tomu,že je bez papírů a na výstavu se pojede tak akorát podívat jako divák,tak to ani není nutné.jen se mi ta ostříhaná hlava líbí víc...
Ale založili jsme si tu pěknou soukromou diskuzi a fundlácích-škoda,že si všichni myslí,že se tu řeší smazání fotky ...
Přála bych ti vidět Kima včera na procházce-našli jsme skoro půlmetrovou závěj,lítal sněhem,skákal do něj,bořil do těch závějí hlavu,válel se...a byl hrooozně moc šťastný.A já taky..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:20 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
rendik
Ano, ano, fundlak a sneh najlepsia zimna kombinacia. Lepsia je uz len fundlak, sneh a voda Dnes rano som Hugovi dovolila si zaplavat, bol odmak, s takou radostou skocil do tej vody a ja som citila v chrbte vsetky tie pohlady okoloiducich, co si hovorili, aka som vrahyna, ked si psa idem skantrit na zapal pluc To keby videli, ako pred rokom polrocne stena v -10 stupnovom mraze sa plahocilo vo vode, co nezamrzla len kvoli labutiam
Nas Hugo sa dnes ponahanal s vlkodavkou, je do nej zalubeny, ale nastastie na fenky uz neskace tak ako pred par mesiacmi, vidno, ze hormony sa nastastie predsa len sklidnili A teraz mi tu chrape pri nohach, co je tak unaveny vzdy ked prideme z vonka, lebo musi na nohach doniest asi kilo snehu A s tym kracat pol kilometra je veeeelka zataz
Nakupila som mu pod stromcek vsetky mozne hrtany, pluca, usi a take hovadiny, ale hnusak zanuchal to a zacal zobrat Prekvapenie to asi nebude
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 19:15
- Nahlásit
pigie
jo,jo,fundlák sníh a voda,to už jsme taky zažili ..Na cvičák totiž chodíme kolem řeky.Kdyžm jdu jen já a KIm,tak je to v pohodě,to se nechá přivolat a k řece neleze,ale když jdeme ještě s někým,tak si psi hrajou a lítají kolem řeky.No a to Kima většinou napadne si jít zaplavat a netpá se mě co já na to...Takže on si plave,já stojim na břehu a zuřim,Kimeček po chvíli vyleze,utře se mi do kalhot,podívá se na mě a běží dál.Takže jsem na cvičák několikrát dorazila s mírně omrzlým psem .Naštěstí nikdy nebyl čerstvě vykoupaný ani moc nepromrzl...
Vlkodavka byla asi rychlejší co?Kim si hrozně aktivně vždy chce hrát s ostatními psi,jenže všichni jsou rychlejší,on jim za chvíli nestačí,tak chodí kolem jejich pána a čeká až k němu přijdou a pak je zas provokuje ke hře. :biglol omů pak dorazí tak unavený,že lehne před domem doprostřed cesty a spí,když jedeme ze cvičáku tak usme už v autě ..
Taky jsem mu dneska nakoupila dárečky-různé kostičky,tyčinky,ještě koupím míček a hřeben a můžem se těšit na sobotu-jen se bojím,že to stromeček neustojí ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 19:26
- Nahlásit
rendik
enže všichni jsou rychlejší,on jim za chvíli nestačí,tak chodí kolem jejich pána a čeká až k němu přijdou a pak je zas provokuje ke hře.
Toto, presne toto je cely Hugo. Uplne presne tak isto to robi Hugo. On proste vie, ze sa vratia za panom, tak si hafanov pri ich panoch pekne pocka... Oni si ho zatial vyskrabkaju a vyhladkaju, takze zabije dve muchy jednou ranou Ked sa zacnu nahanat, tak on iba urobi naznak, ze ide za nimi a caka, kedy urobia otocku spet, pripoji sa na par metrov a zase caka Vravime tomu, ze setri energiou
Ked sme chodili este na cvicak, tak tiez spal uz v aute, mala som z toho strach, ze ho tak raz odrovnam, ze uz nevstane, ale on sa vsetkym na cvicaku strasne tesil a musel ist pozdravit uplne kazdeho. Podliak, podlizovacny
Co sa tyka kupania v zime, nas Hugo to ma povolene. Ostatne, Hugo do vody nevleze, len na povel, akosi som ho to ani ucit nemusela, vzdy ked isiel vliezt do vody, tak sa na mna pozrel a cakal, ze co Tomu som rada.
Pozri, omrznuty Hugo
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 20:12
- Nahlásit
pigie
Koukám,že by si Kim a Hugo rozuměli !Nechystáte se do Čech?
S tim cvičákem jsem se taky bála jestli to na něj nebude moc-jde se skoro půl hodinykolem řeky,pak na cvičáku se přece jen dost unaví a pak zase zpátky...Když byl menší,tak potom spal až do večeře.Teď spí tak hodinku,maximálně dvě a už má zase dost enegrie na procházku s retrívrem-zvlášť když retrívrovo panička mívá v kapse pamlsky.Já je mám sice taky,ale ty cizí jsou lepší,že jo..
Omrznutý Hugo vypadá fakt pěkně-asi jako omrznutý Kim ..
Teď tady máme docela dost sněhu,takže zítra zkusím,jetli Kim bude tahat sáňky (zatím prázdné) a pak se vydáme na pořádnou zimní procházku...Už se těším ..
|