| Autor |
Zpráva |
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:41
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s vozíkem za kolo pro pesana? Vážně o tom uvažuju, že ho pořídím. Viděla jsem to v létě poprvé. Pán měl za kolem speciální vozík a v něm chrupkal boxík. Myslím, že na dlouhý výlety kolmo je to super. Když pesan nemůže, tak si vleze dovnitř a paráda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:43
- Nahlásit
Pastelka
Nedovedu si představit, že bych třeba do kopce táhla za kolem ještě psa - nenilepší, když pes nemůže udělat přestávku?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:44
- Nahlásit
Pastelka
Viděla jsem jak vozík (byla to dle mého obdoba toho nynějšího trendu - vozik za kolo na děti) a nebo různé koše či přepravky umístěné přímo nad zadním kolem kola.
Připadá mi to docela nebezpečné na silnici a je otázka, jestli přiměješ psa, aby v tom valil po silnici a drncal a poslouchal ten zvuk ubíhající silnice. Myslím, že na to musí být zvyklý odmala. Takové vyskočení za jízdy není asi nic moc.
|
haha
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:45
- Nahlásit
no já už jsem to taky viděla ,je to super, všude jsem to scháněla protože jsme měla starýho psa a bylo mi líto nechávat ho doma ,ale nesehnala jsme to ,teď už to zatím nepotřebuju ,ale docela by mě zajímalo jestli už se to dá koupit
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:53
- Nahlásit
haha
Dá se to koupit úplně v poho. Stojí kolem 5.000,- Měla jsem stejný problém. Pejska co jsem měla dřív (NO)byla po náročný operaci nohy, takže to s ní na kolo nešlo a doma se mi jí taky nechtělo nechávat.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:57
- Nahlásit
Garfield
Jde mi o to, když se jede fakt dlouho a hlavně ne na rušný silnici. Jo a pesan se dá buď zavřít, nebo se tam prý dá i uvázat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:00
- Nahlásit
Pastelka
Nevím, na Garfieldovu povahu by to nebylo. Stejně tak jsem viděla loni v Jeseníkách, jak lidi vozili psy velých plemen na lanovce. Magoři. Co kdyby ten pes v té výšce chytl rapla a začal tam šílet a chtěl se vyprostit z jejich náruče. Nebo se to může pokazit, jak dlouho si myslí, že na lavičce psa udrží v klidu.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:02
- Nahlásit
Garfield
jak dlouho si myslí, že na lavičce psa udrží v klidu
minimalni cas bych odhadl tak na jednu sekundu, maximalni pak na dobu nez pes skoci dolu
je to spravne??
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:04
- Nahlásit
Jirikovo
Co sem lezeš, když to není vážné? Marš na své fórum. Takové hypotetické úvahy jsou mimo reálné seriózní rady.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:08
- Nahlásit
Garfield
to neni pravda. tato uvaha byla naprosto seriozni a je pravdiva. a davam tim najevo, ze souhlasim s tvym nazorem, ze je kravina brat s sebou velkeho psa na sedackovou lanovku ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:12
- Nahlásit
Na lanovce se psem jsem jela zatím jen jednou. V přepravním řádu bylo uvedeno, že přepravován lanovkou smí být pes do 20 kg. To zas až tak velký pes být nemůže a dospělý člověk takového psa zvládne. Předpokládá to ovšem, že se pes nebojí výšek, je ovladatelný a zvyklý na manipulaci se s sebou.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:21
- Nahlásit
Vozík za kolo je určitě dobrá alternativa pro toho, kdo rád jezdí na cyklo dovolené (70-100 km denně) a chce mít psa u sebe. Cyklostezky vedou mimo hlavní a frekventované tahy a tam kde je to bezpečné může pes sám běžet (tedy bezpečné jak pro psa a cyklistu, tak pro ostatní cyklisty, příp. turisty na stezce).
Samotné zabezpečení psa ve vozíku je na majiteli, každopádně by měl být pes zajištěn tak, aby nemohl sám od sebe vozík opustit.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:22
- Nahlásit
Garfield
a teď si představ, že nahoře spadne lavina a třeba se tam lavinovej pes nedostane jinak než lanovkou, prostě pes, který je zvyklý a zajištěný, nevím proč by nemohl jezdit na lanovce
zrovna tak chápu, že starší pes,nebo pes, který nezvládne jízdu vedle kola, se poveze,
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:24
- Nahlásit
Anonymní
Přesně to jsem měla na mysli.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:24
- Nahlásit
Anonymní
Přesně to jsem měla na mysli.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:25
- Nahlásit
Ebony
No a jen je otázka, jestli panička věděla, že je pesa zvyklý a v pohodě a že nezačne jančit, nebo byla prostě jen lehkomyslná a říkala si, no on je pejsek hodnej a věří mi. Ale to je každého věc.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:27
- Nahlásit
Anonymní
myslím, že to bylo jednou ve Psovi(nebo jiný časopis, už nevím), jak ten bezdomovec jezdil po Americe na kole s vozíkem a dvěma psy, a když si psi chtěli odpočinout, tak naskočili na vozík, měl hasku a NO. Večer měli blikačky a byli spojení šňůrou, když se ptali, tak říkal, že haska je poloslepá a ten ovčák ji v šeru vodí. Měl prý ty psy krásně udržovaný, očkovaný, bylo to moc milý, byl tam krásně vidět ten vztah.....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:29
- Nahlásit
Garfield
to už je každého zodpovědnost, ale nemůžeš to všeobecně šmahem odsoudit......
|