Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vozík pro psa za kolo
Autor Zpráva
Pastelka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:41
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s vozíkem za kolo pro pesana? Vážně o tom uvažuju, že ho pořídím. Viděla jsem to v létě poprvé. Pán měl za kolem speciální vozík a v něm chrupkal boxík. Myslím, že na dlouhý výlety kolmo je to super. Když pesan nemůže, tak si vleze dovnitř a paráda.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:43
- Nahlásit

Pastelka
Nedovedu si představit, že bych třeba do kopce táhla za kolem ještě psa - nenilepší, když pes nemůže udělat přestávku?

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:44
- Nahlásit

Pastelka
Viděla jsem jak vozík (byla to dle mého obdoba toho nynějšího trendu - vozik za kolo na děti) a nebo různé koše či přepravky umístěné přímo nad zadním kolem kola.
Připadá mi to docela nebezpečné na silnici a je otázka, jestli přiměješ psa, aby v tom valil po silnici a drncal a poslouchal ten zvuk ubíhající silnice. Myslím, že na to musí být zvyklý odmala. Takové vyskočení za jízdy není asi nic moc.

haha
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:45
- Nahlásit

no já už jsem to taky viděla ,je to super, všude jsem to scháněla protože jsme měla starýho psa a bylo mi líto nechávat ho doma ,ale nesehnala jsme to ,teď už to zatím nepotřebuju ,ale docela by mě zajímalo jestli už se to dá koupit

Pastelka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:53
- Nahlásit

haha
Dá se to koupit úplně v poho. Stojí kolem 5.000,- Měla jsem stejný problém. Pejska co jsem měla dřív (NO)byla po náročný operaci nohy, takže to s ní na kolo nešlo a doma se mi jí taky nechtělo nechávat.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:57
- Nahlásit

Garfield
Jde mi o to, když se jede fakt dlouho a hlavně ne na rušný silnici. Jo a pesan se dá buď zavřít, nebo se tam prý dá i uvázat.

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:00
- Nahlásit

Pastelka
Nevím, na Garfieldovu povahu by to nebylo. Stejně tak jsem viděla loni v Jeseníkách, jak lidi vozili psy velých plemen na lanovce. Magoři. Co kdyby ten pes v té výšce chytl rapla a začal tam šílet a chtěl se vyprostit z jejich náruče. Nebo se to může pokazit, jak dlouho si myslí, že na lavičce psa udrží v klidu.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:02
- Nahlásit

Garfield
jak dlouho si myslí, že na lavičce psa udrží v klidu
minimalni cas bych odhadl tak na jednu sekundu, maximalni pak na dobu nez pes skoci dolu

je to spravne??

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:04
- Nahlásit

Jirikovo
Co sem lezeš, když to není vážné? Marš na své fórum. Takové hypotetické úvahy jsou mimo reálné seriózní rady.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:08
- Nahlásit

Garfield
to neni pravda. tato uvaha byla naprosto seriozni a je pravdiva. a davam tim najevo, ze souhlasim s tvym nazorem, ze je kravina brat s sebou velkeho psa na sedackovou lanovku ...

Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:12
- Nahlásit

Na lanovce se psem jsem jela zatím jen jednou. V přepravním řádu bylo uvedeno, že přepravován lanovkou smí být pes do 20 kg. To zas až tak velký pes být nemůže a dospělý člověk takového psa zvládne. Předpokládá to ovšem, že se pes nebojí výšek, je ovladatelný a zvyklý na manipulaci se s sebou.

Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:21
- Nahlásit

Vozík za kolo je určitě dobrá alternativa pro toho, kdo rád jezdí na cyklo dovolené (70-100 km denně) a chce mít psa u sebe. Cyklostezky vedou mimo hlavní a frekventované tahy a tam kde je to bezpečné může pes sám běžet (tedy bezpečné jak pro psa a cyklistu, tak pro ostatní cyklisty, příp. turisty na stezce).
Samotné zabezpečení psa ve vozíku je na majiteli, každopádně by měl být pes zajištěn tak, aby nemohl sám od sebe vozík opustit.

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:22
- Nahlásit

Garfield
a teď si představ, že nahoře spadne lavina a třeba se tam lavinovej pes nedostane jinak než lanovkou, prostě pes, který je zvyklý a zajištěný, nevím proč by nemohl jezdit na lanovce

zrovna tak chápu, že starší pes,nebo pes, který nezvládne jízdu vedle kola, se poveze,

Pastelka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:24
- Nahlásit

Anonymní
Přesně to jsem měla na mysli.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:24
- Nahlásit

Anonymní
Přesně to jsem měla na mysli.

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:25
- Nahlásit

Ebony
No a jen je otázka, jestli panička věděla, že je pesa zvyklý a v pohodě a že nezačne jančit, nebo byla prostě jen lehkomyslná a říkala si, no on je pejsek hodnej a věří mi. Ale to je každého věc.

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:27
- Nahlásit

Anonymní
myslím, že to bylo jednou ve Psovi(nebo jiný časopis, už nevím), jak ten bezdomovec jezdil po Americe na kole s vozíkem a dvěma psy, a když si psi chtěli odpočinout, tak naskočili na vozík, měl hasku a NO. Večer měli blikačky a byli spojení šňůrou, když se ptali, tak říkal, že haska je poloslepá a ten ovčák ji v šeru vodí. Měl prý ty psy krásně udržovaný, očkovaný, bylo to moc milý, byl tam krásně vidět ten vztah.....

Ebony
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:29
- Nahlásit

Garfield
to už je každého zodpovědnost, ale nemůžeš to všeobecně šmahem odsoudit......

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání