| Autor |
Zpráva |
Lola
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:28
- Nahlásit
Dobrý den. Moc ráda bych si pořídila pejska. Musel by splnovat tyto podmínky
-aby se hodil na agility
-středního vzrustu-ne víc jak 25kg
-aby mu nevadilo když nějaký den nebude mít hodinovou procházku(vracím se někdy pozdě ze školy)
-dobře se snášel se psy a šel dobře vycvičit
-aby se jeho stsr nemusela nechávat často upravovat
-je mi 16 tak nějakého pro začátečníka
-a ještě něco: Bydlíme v bytě a moji rodiče mají svého psa NO
Moc děkuji když si na něco vzpomenu tak dám vědět.
|
neonka
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:41
- Nahlásit
Pudl. Mrkni na
http://www.avalon.mysteria.cz/
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:45
- Nahlásit
neonka
ale jeho srst je složitá na údržbu...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:48
- Nahlásit
Verca
Ahoj Verčo, jak se má štěnisko?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:59
- Nahlásit
kdyby ti Lolo nevadilo pravidelné česání srsti (ale když máte i NO, tak by nemuselo), tak by byl pro tebe vhodný i chodský pes nebo i border kolie. U choďáků vím, že pokud se dobře vedou od štěněte, snesou se s takřka každým psem, borderek znám několik a některé žijí ve smečce s jinými psy a také v pohodě.....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:00
- Nahlásit
Syska
Ahoj. já ti psala v pondělí do "výchova beagla" a říkala jsem si, kam ses ztratila.
Pejsek se má špatně. Ráno mi zvracela (jen žaludeční štávy) a před chvíli zase (už i žrádlo). Tak nevím, co dělat. Nevíš, co s tím? Nějakou dietku nebo co?
A jak se má tvoje malá?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:01
- Nahlásit
Evik
border kolie
Lola píše, že někdy nebude mít čas na hodinovou procházku a border kolie, tak jak je znám já, jsou dost náročný co se týče zaměstnání (nemusí to být přímo vylítávání)...
Co zlatýho retrievera, nějakou fenečku... srst se nemusí upravovat, stačí jen česat.
|
Lola
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:02
- Nahlásit
Evik
Děkuji budu o tom přemýšlet.Česání mi nevadí.
Ještě bych vás chtěla poprosit jestli byste mi rovnou nemohli dávat odkazy na určitá plemena.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:04
- Nahlásit
Verca
Jejdááá...tak to vůbec nevím.! Naše malá mi za tu dobu, co ji máme nezvracela ani jednou. Kakání řidší měla, ale nastolila jsem dietku, jen piškotky a druhý den byla fit, tak nevím, co bych Ti poradila...určitě zkus ty piškotky nebo suchou rýži. Ve Zverimexu prodávají i takový speciální psí suchary na průjmík, tak to můžeš taky zkusit. Jinak naše malá se má fajn, v neděli jsme byli na očkůvce a chuderka to odnesla reakcí, měla teplotku a plakala..nechtěla ani do postele! Teď už je zas ok.. V pondělí jsem vůbecneměla čas...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:08
- Nahlásit
Verca
Koukla jsem na to fórum "Výchova bígla"..tak k tomu dotázku na spinkání. Tessule spí celou noc úplně bez problémů, někdy se stane, že se v noci vzbudí a začne něco okusovat (například nás), ale usměrníme ji do patřičných mezí a brzy je zas klid...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:09
- Nahlásit
Syska
Chuděrka....
Ta moje opička pořád šílí jak zběsilá, akorát dneska jí není moc dobře...Snad bude OK.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:12
- Nahlásit
Verca
Veru, nebudem si psát na tom Tvým založeným dotazu? Ať pořád nepřelítávám a ať tu někomu nekecáme svý do jeho dotazu...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:12 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit
Lola
Koukni na stránky chs mojí veterinářky, má zlatý retrievery, fakt super, fenky mají kolem těch 25 - 30 kg, záleží na konstituci a tomu, jak to budeš chtít ty, já si u svý kvůli kloubům udržuju co nejnižší...
[url=]www.brdskezlato.com[/url]
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:13
- Nahlásit
A co takhle 2. ovčáčka? Když si pořídíš fenu. A přoč chceš vubec dalšího pejska. Mužeš přeci brát i ovčouna ven ne? Rodiče budou určitě rádi. a ještě když někdy nebudeš mít ani čas.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:16
- Nahlásit
myslím si, že co se týká pohybu, tak tam se může pejsek svézt s NO.pokud je ten vychovaný, může pomoct vychovat mrně.ať si vezmeš jakoukoliv rasu, budeš muset na začátku pejskovi věnovat spoustu času.spíš si promysli, jestli na to máš a zvládneš to.taky tam dost hrají roli finance.budou ti rodiče tolerovat dalšího pejsu a podílet se finančně na někdy nenadálých výdajích?každý pejsek má to své ....,ale.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:24
- Nahlásit
Jandula
ale Lola chce cvičit agility.....myslíš, že zlaťák je na agility to pravé? Já nevím, jen se ptám, žádného GR co by agility dělal neznám, ale zato choďáků dost a o borderách ani nemluvě.....Pokud má bordera dostatečně vyžití se svým pánem po celý týden, tak jí jeden den nebude vadit zkrácená procházka. Důležité je, aby pes nezahálel a něco dělal, hrát se dá na různé způsoby se psem i doma...vyhledávat, podávat předměty, je toho spousta.......Pokud by se chtěla Lola věnovat psovi opravdu vážně a prostě někdy (jednou, 2x týdně) psovi zkrátí procházku a bude s ním dělat něco jiného doma, tak to i bordera v pohodě ustojí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:25
- Nahlásit
Lola
Chodsky pes, beagle, bearded kolie, maly knirac, jakykoliv orisek z utulku... - tech moznosti je spousta! Nejdriv se ale fakt zamysli nad tim, co psala Monika, zda vse zvladnes. Pak si taky muzes procist atlas psu a ujasnit si vubec vzhled psa.. A hlavne se zeptat rodicu, zda druhyho psa prekousnou...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:28
- Nahlásit
Syska
Myslíš to "zvracení štěněte"? jasně, tak šupky tam...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:29
- Nahlásit
Ono hodně záleží,jestli chceš agility jen vyzkoušet,případně ho dělat rekreačně a nebo už teď víš,že by ses tomu třeba chtěla věnovat závodně. Teoreticky lze agility dělat s většinou plemen (vyjma např. molosů),ale jen s omezeným počtem plemen lze dělat agility na vrcholové úrovni,tak abys nebyla zklamaná
|
Lola
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:37
- Nahlásit
chci dělat agility jen pro radost. Rodiče vše schvlují. S naším ovčákem problém nebude hned se s každým zpřátelí.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:43
- Nahlásit
I na agility budeš potřebovat spoustu času.Jednou týdně s pejskem někam vyrazit nestačí.Chce to tréning doma i někde na cvičáku.Socializace pejska i s jinými psy než jen s NO doma nestačí, musíš ho zezačátku hodně seznamovat se vším co ho může teoreticky potkat. Pejska nezajímá, že se vrátíš pozdě a jsi utahaná, čeká a těší se na procházku a na to, že bude co nejvíc času trávit s tebou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:44
- Nahlásit
Lola
Pak mas opravdu spoustu moznostivyberu plemene! Jaky pes by se ti krome idealnich parametru ze zacatku diskuse jeste libil - nejake konkretni plemeno?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:47
- Nahlásit
Pokud chceš agility jen pro radost, tak zlaťák běhá ochotně, rád... jen prostě nedosáhne té rychlosti co border colie (je pravda, že borderka je můj vysněný pes, ale zatím si na ní netroufám).
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:47
- Nahlásit
No tak já myslím,že ten choďák a strakáč určitě budou dobrá volba.Možná i krátkosrstá kolie. Co znám borderky,tak jsou to opravdu hyperaktivci,do toho bych nešla už jen kvůli tvému věku - nikdy nevíš co se může ve škole změnit a pak se opravdu může stát,že přes týden budeš mít míň času než si ted myslíš
|
Lola
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:48
- Nahlásit
Fifi
Mě se líbějí spíše ti velcí psy. ale rodiče mi schvalují jen do 25kg.
ale jinak se mi líbí skoro všechny-knírač,buldog,pak sem jednou viděla tokového malého pejska-vypadal jak dobreman ale hodně malý....líbí se mi vlastně skoro všechny proto se ptám na rady.
Taky se mi líbí i takový maličtí psíci ale ti se prý k ovčákum nehodí.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:53
- Nahlásit
Lola
Fenka zlaťáka by tu váhu splňovala, jak jsem říkala, na agility nejsou tak rychlý jako borderky nebo jiná plemena, ale téměř vše dělají s radosti (jen je potřeba si vybrat psisko s PP po rodičích, kteří neměli nebo měli minimalní DKK a tak do 1 roku s ním agility nedělat, nebo jen minimálně a ne vysoký překážky), suprově cvičí poslušnost...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:56
- Nahlásit
Lola
To byl asi nemecky pinc. Ja videla agi behat spoustu plemen - belgicky ovcak malinois, groenendael, NO, knirac maly, bearded i border kolie, beagle, chodsky pes, stafordsirsky terier i bulterier, bulterier, zlaty retrivr, kokrspanel, krizenci, dobrman, atd.. zkratka jde jen o tvuj vkus! I malinky pes se k NO hodi, pokud jsou spolu spravne vychovani. U 60 kg rtw spi na brise trpaslici jezevcice, ktera ma 2,5 kg.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:57
- Nahlásit
Lola
Taky se klonim ke zlatymu retrivrovi, jsou to super vyrovnany psi!
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 16:46
- Nahlásit
nejsem odborník, ale i já bych doporučila Choďáka nebo Zlaťáka jsou super ovladatelní, vyrovnaní při dobré výchově poslušní a prostě by se mi k tvému popisu nejvíce hodili
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:14
- Nahlásit
Jestli bys chtěla občas vyjet i na závody, tak popřemýšlej, jestli středního psa, protože ten potom svou výškou většinou spadá do kategorie large - pro psy nad 43 cm výšky v kohoutku a skokovou překážku musí skákat ve výšce 55-65 cm.
Vhodná jsou lehčí plemena. Spíše menší plemena, která běhají velice dobře agility jsou - šeltie, kavalír. Tyto plemena jsou vhodná pro začátečníky, neagresivní, nejsou dominantní a snášejí se velice dobře s ostatními psy. Taky jim stačí menší procházka, když páník nemá čas a zároveň jdou o víkendu rádi na větší výlet. Já mám kavalíra a jsem s ním na agility moc spokojená.
http://www.sheltie.cz
http://www.cavalierclub.wz.cz
http://kavalir-king-klub.org
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:30
- Nahlásit
já vím, že se všude vnucuju, ale tvoje požadavky splňuje Český strakatý pes.
Snadno se cvičí, vhodný i pro začátečníky, výborně se snáší s jinými zvířaty, spousta dělá agility, protože je to baví.
výborné stránky má tahle CHS, je tam pro koho se strakáč hodí, jaké jsou barevné varianty...
http://sweb.cz/strakaci/
a stránky naší Bely:
www.kocovi.com/bela
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:41
- Nahlásit
A co malinkyho Jacka Russella?? ....na agility prej super a s myma NO se snasi vyborne ...jen ta cena je trochu prehnana
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:54
- Nahlásit
Co blbnete?Nejlepší je přece boxer Akorát nevím,jestli se vejde do Tvých parametrů
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 20:09
- Nahlásit
a co takhle německá doga?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 20:47
- Nahlásit
monika
A co takhle do 25 kg...???
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
Co blbnete?Nejlepší je přece boxer Akorát nevím,jestli se vejde do Tvých parametrů
a co takhle německá doga?.....to si zase někdo dělá dělá srandu ne? Pokud vím tak není nic špatného na tom když se někdo zeptá na radu.
Mimochodem Lolo než si vybereš nechceš nějakého pejska z utulku? Mušeš si vybrat nějakého s menšími tlapkamy(oni ti poradí) sice je možné že ho agility nebudou brát ale uděláš dobrý skutek a dáš nový domov psímu srdíčku.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 22:33
- Nahlásit
takovýhleho dobrmánka?
jestli jo, tak to je manchaster teriér, kamarádka s nim agi běhá, ale je to treriér....
koukni se na její stránky a uvidíš jak se ti bude líbit
http://cliffik.wz.cz/
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:41
- Nahlásit
strakáči mají různou podobu, snad největší rozdíl je mezi Belou a Fordem a Ford se zbarvením a trochu i postavou dobrmanovi maličko podobá:
|
Lola
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:16
- Nahlásit
birma
zuzka
Obě rasy se mi mocinky líbí. Asi budu vybírat mezi nima. Mužeš mi popsat trochu chování toho strakáče? A jestli se hodí pro začátečnici?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:59
- Nahlásit
Lola
Spíš bych brala toho strakáče, protože manchester je přeci jenom teriér - docela rád se pere a je to neřízená střela. Kdyžtak se poptej tý mojí kamarádky, jak jsem sem dávala link na její stránky - určitě tam má na sebe kontakt.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 13:43
- Nahlásit
Lola
ano strakáč je vhodný pro začátečníky, snadno ovladatelný, přizpůsobivý, byli na to šlechtěni (laboratorní pes)
to, co se o nich píše v atlasech, ta neuvěřitelná superlativa, jsou skutečně pravda, z Bely jsem byla úplně nadšená, doma jsme měli vždycky psa a já pamatuji dvě štěňata a s žádným to nešlo tak hladce jako s Belou
a jak se chová? v pohodě, jestli se ti chce, tak jukni na naše trampoty na webu a uděláš si obrázek (www.kocovi.com/bela)
a tady je naše strakatá diskuze, kde ti můžou odpovídat i jiní majitelé strakáčů:
http://www.mujpes.cz/forum.php?id_forum=100
zuzka
|