| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:20
- Nahlásit
Jaký používáte? Mám krátkosrsté plemeno. Jsou lepší psí šampóny nebo normálně ty pro lidi?
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:28
- Nahlásit
suesie
Myslím, že pokud to není nevyhnutelné, je lepší psa nekoupat v šamponu vůbec. Nebo v létě v rybníce bez šamponu. Máš přece štěně buldočka, proč ho chceš koupat?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:32
- Nahlásit
suesie
Lidský šampon vůbec ne, vysušuje. A vůbec je lepší psa nekoupat moc často, vím, že některá plemena víc smrdí (naše kokřice jsme koupali jednou do měsíce), ale třeba teď mojí retrieverku koupu, jen když se v něčem hoodně smradlavým vyválí (když byla štěně, tak to bylo často), ale naposled jsem jí koupala v červnu a bude asi zase na jaře...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:36
- Nahlásit
já jsem našeho mladého zatím koupala v šamponu jen jednou (je mu 20 měsíců) a to, když se vrátil z jedné procházky tak zasviněný, že to nešlo jen vodou.......použila jsem šampon pro miminka (speš kvůli tomu jsem ho šla koupit:biglol a dobrý. Taky po šamponování a spláchnutí se doporučuje psa spláchnout ještě jednou ve vodě, do níž se přidá maličko octa.... (poměr je myslím polévková lžíce octa a litr vody...)
Jinak jsem taky toho názoru, že pokud není nutno koupat v šamponu, tak to zbytečně nedělat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 16:35
- Nahlásit
Pokud je zvolený kvalitní psí šampon nevidím důvod,proč nevykoupat dle potřeby.Rozhodně nekoupat v šamponech určených pro lidi,včetně dětských nebo dokonce dětským mýdlem.Pořádně vypláchnout a do poslední oplachové vody přidat šťávu z citronu,ocet NE!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 16:36
- Nahlásit
Anonymní
hmmm, kdyz si predstavim, ze uz ted se mi nekteri kamaradi smeji, ze Ronie je jen tak mezi dva chleby a jeste by byla citit octem, tak mam strach, ze by si ji nekdo mohl splest s tlacenkou ...
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:12
- Nahlásit
já používám co je po ruce, vzhledem k tomu, že myjem 1x za rok na Vánoce, tak si myslím, že je to fuk jestli psí nebo lidskej
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:14
- Nahlásit
shmoldie
to uz se ti to blizi ... (to myti psa)
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:21
- Nahlásit
jojo už se těšíme - tentokrát to bude na dvakrát, protože prcek už vyrostl do věku, kdy se bude moct koupat taky - to bude radosti na starém bělidle
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:22
- Nahlásit
shmoldie
prcek už vyrostl
ted si nejsem jisty, jestli mluvis o druhem psovi nebo o diteti. ale dite asi nekoupes jenom jednou rocne, vid? co ja vim, deti se maji koupat dvakrat rocne - po prazdninach a na vanoce
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:24
- Nahlásit
ne myslim druhyho cubika
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:25
- Nahlásit
shmoldie
jo, mne to bylo hned podezrely ...
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:27
- Nahlásit
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 19:55
- Nahlásit
suesie
Já jsem mýmu radši teda šampón koupila, protože se nám v něčem smradlavém bílém vyválel a tak ho bylo třeba umýt a nic jsme po ruce neměli a tak jsme museli použít mýdlo. Rozhodně bych šampón koupila i když je to krátkosrsté plemeno /jako ten můj/. je přeci jedno, zda je krátkosrstej a nebo dlouho... Někdy prostě je třeba šampón použít, voda prostě nepomůže.
Koupila jsem si ho u veta. Jsou tam strašně ochotný a odlili mi trochu, abych to vyzkoušela a nemusela kupovat balení za 300,-. Takže to na 5 umytí budu mít. Je tam psané: Nolvasan šampón.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:24
- Nahlásit
Já jsem ho ještě nekoupala, je mu 5 měsíců, ale před výstavou jsem ho chtěla poprvý vykoupat, aby byl fešák (to mu bude 7)
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:29
- Nahlásit
suesie
Já jsem ho taky nekoupala, ale musela jsem mu umát smradlavej krk . Smděl jako železo, tak nevím, co to mohlo být
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:31
- Nahlásit
Niko
To ten náš měl taky tendenci se ve všem "voňavým" válet (když ještě nebyl sníh), ale naštěstí jsme tomu vždycky jakž takž zabránili.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:39 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
suesie
A co teď Cliffíček dělá?? Můj...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:40 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Kurňa, nevím, jak sem dát foto....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:29
- Nahlásit
Já nevim, nejsem doma, jsem totiž přes týden ve škole v Praze, ale tipuju že buď
nebo
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:31
- Nahlásit
Niko
Nemáš náhodou třeba ICQ?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 08:10
- Nahlásit
suesie
Ještě ICQ nemám, ale už máme od včerejška net doma a tak si ho budu zřizovat .... V práci bych to neriskla . Tak až ho budu mít, tak napíšu, jo! O víkendu to bude....počítám že v pátek. Dneska mám celý den lítajdu a tak to asi nestihnu.... A kdo ti hlídá hafa??
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:58
- Nahlásit
Niko
Bydlím s našima, takže oni a aby mu nebylo přes den, když jsou v práci a brácha ve škole smutno, tak ho hlídá babička a děda - oba jsou v důchodu.
|