Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Asi mame doma tele
Autor Zpráva
Martan
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:03
- Nahlásit

Mame Labrouse,vzali jsme si ho v jeho 13-ti mesicich od pani,ktera uz se o nej nemohla-mozna nechtela starat.Predtim uz jsem labradora mela,takze vidim rozdily v povahach,ale co je moc,je moc.Sedim si tak na zemi v obyvaku,Lukas vedle me,najednou se rozhodne nekam odejit,ale ne ze by me obesel,proste prejde preze me.A tak je to se vsim.Dnes mu stal v ceste kamaradcin maly syn,tak ho proste sejmul a sel dal.Kdyz lezi pod stolem,proste ho posune nebo nadzvihne.CO MAM DELAT?

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:08
- Nahlásit

Martan
nastavit mantynely chovani a ujasnit si postaveni ve smecce, nebo si myslis ze by podrizeny pes jen tak odsunul nadrizenyho?

Rejpalka
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:13
- Nahlásit

Třeba potřebuje koupit ,vzhledem ke svému stáří, brýle.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:22
- Nahlásit

no tak to domá máme taky, ale u nás tohle není o smečce u nás je to hlavně tím, že o n si ani neuvědomuje, že někoho odsouvá, nebo mu stojí na noze, je zaujatej kostí a neuvědomí si, že když leží pod stolem a pak se zvedne a jde nese s sebou i stůl, u nás to ani není tak o hierarchii, ale o tom, že mám asi doma hrom do police, co s tim dělat? Nevim, jsem furt ve střehu, to je asi tak jediný.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:31
- Nahlásit

Tchor
pes odsunuje stůl, ne majitele

Máme to doma taky - snaží se vecpat i do tý nejmenší mezery, prostě proto, že stůl, židle..... vždycky uhnou. U nás sem tam už uhnula židle, eventuálně křeslo i s babičkou ale je pravda, že můj pes babičku prostě nevnímá, pokud od ní nečeká něco k snědku

Hanka20
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:33
- Nahlásit

Jsem na tom skoro stejně, ne že by můj pes bral všechno s sebou, ale on s píš se sebou neumí zacházet.Kolikrát třeba neodhadne vzdálenost mezi stolem a jeho čumákem a rána je na světě...,ale naštěstí si už dává pozor.Občas se ale taky stane, že chce za každou cenu projít mezi stolem a sedačkou i když tam sedíme a stůl prostě posune, ale taky to u nás není o hierarchii.

Martan
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:39
- Nahlásit

To nema co delat s postavenim ve smecce,protoze co rekne pan,pes na 90 %poslechne.Je proste absolutni trouba,vubec podle me nevi,ze neco udelal,ale poradte,jak ho to odnaucit,nebo spis naucit,aby si to uvedomoval.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:46
- Nahlásit

Martan
Ma to spolecneho dost, ale mas dve moznosti bud ti to nebude vadit a prizpusobis se (stul prisroubujes das z dosaho psa vse co by mohl schodit atd.) Nebo mu proste budes podobne chovani razantne a dusledne zakazovat. on casem prestane. mezi tim mam pocit moc moznosti neni.

PS: ja u sve smecky volim prvni cestu se zakazem jen primeho nabehnuti do me.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:49
- Nahlásit

No, jak už jsem psala, můj pes dost často chodil mezi stolem a gaučem, lidi nelidi,a když už jsem toho měla dost tak jsem ho zkrátka zarazila. Když se snažil projít, dala jsem mu ruku do cesty, řekla ne! a tak nějak to zabralo (samozřejmě to zkoušel dál, ale pak ho to omrzelo, poslouchat pořád, že tam prostě procházet nebude, když jsme tam my:smirk Procházet tam smí, když tam nesedíme...
Máme v rodině taky malý dítě a občas se stalo, že ho hafan taky porazil a to jsem mu zase řekla, že to nesmí. Naštěstí mám celkem chápavého psa

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:17
- Nahlásit

Martan
Asi to bude tim, ze pejsek do svych 13 mesicu vyrustal u chovatelky - byl v kotci nebo doma???? On si podle me jen neuvedomuje, ze dela neco spatne, treba do te doby v byte nezil a s malyma detma se nestykal - staci jen spousta trpelivosti a vysvetlovani po dobrem, pokud je pejsek vnimavy, urcite vse brzo pochopi! Minuleho labrouse sis urcite vychoval od stenete sam a o tom to je!
Staci mu intonaci vynadat - podivej, co si shodil, tohle se nedela! - a ucit ho povel Okolo! treba i venku. Zajdes do lesa nebo nekam, a pes k tobe nemuze primou cestou, rukou naznacis smer a povel Okolo! - a to same i doma..
Podle me je to jen otazka casu, az se pejsek zacne orientovat a pochopi, co se po nem vlastne chce.

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:18
- Nahlásit

Martan
Ja mam tiez tela. Mne uhne vzdy, na vychadzkach ho vsak musim vytlacat z chodnika, lebo ludom, co idu oproti proste neuhne...

Martan
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:55
- Nahlásit

PRO FIFI- no mi je to prave divne,ze totodela,protoze predtim zil v byte s pani s dvouletym chlapeckem.Ale nejsme s ni vice v kontaktu,takze nevim,jak se vlastne pred tim choval

Martan
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:57
- Nahlásit

jen cekame,ze jednou nepouzije dvere a proste projde zdi

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:03
- Nahlásit

Martan
Tak to asi chce jen cas a trpelivost, a hlavne mu dat najevo, kde muze chodit a kde ne, kudy se cpat a kudy ne atd.. Jeste bych doporucila povel OPATRNE - staci zacit u neceho, co mu davas z ruky a je moc chtivej, tahas mu balonek z huby a on zvejka vcetne tvych prstu atd..
Verim, ze se casem zklidni a nauci se Okolo i Opatrne - kdyz to pochopi 50kg rotvici, kterym muze maly dite tahat z tlamy tenisaky a spis prevalcujou me nez by drcly do ditete, tak to musi pochopit i Labrousek!!

evina
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:12
- Nahlásit

PS: ja u sve smecky volim prvni cestu se zakazem jen primeho nabehnuti do me.Tchori:to mě zaujalo...já když si někdy sednu na bobek(dělám to opravdu jen občas,jinak přivolávám normálně) a radostně takhle štěníka volám,tak se prudce rozeběhne a vlítne do mě.Kolikrát mám co dělat abych nekecla na zadek.Myslíš,že je to jen štěněcí radost nebo tohle už zakazovat?On je jinak docela drzoun a zkouší to.Zatím to mám alespoň doufám pod kontrolou a malého krotím

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 22:10
- Nahlásit

evina
Ja bych to v tomhle pripade nezakazoval, zakazuju " prehlidnuti" me kdyz se honi, to je totiz o uraz.

Martan
# Zasláno: 2 Pro 2005 22:13
- Nahlásit

to souhlasim.Muj labrous ma 35 kilo a ja 49,takze pri narazu bych letela hodne daleko.

Hanka20
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 09:51
- Nahlásit

Souhlasím s Fifi, můj pes to taky pochopil a taky rozumí povelu opatrně....,chce to opravdu čas a věřím, že to bude v pohodě

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání